Tātad- ko gatavaosiet vakariņās?
Varbūt kādai ir ideja,ko varētu pagatavot no mazajiem cukini? Es iepirku,jo veikalā mani uzrunāja, bet mājās atnākot atskārtu,ka nezinu,ko no tik maziem var pagatavot. Lielos noteikti pildītu, bet ko ar mazajiem?
Man jau vakariņās ir sagatavota zupa :) Es drīzāk domāju.. ko lai uzcepju saldajā :)
Mazie cukini.. sapildīt nevar.. var apcept un vienkārši ēst ar jogurta-ķiploku mērci.
Var tos apcept un apcept vēl dažādus dārzeņus.. pasautēt :)
Var sarīvēt + ola + milti + garšvielais un .. voilā - pankūkas :)
No vakardienas vistas cepeša ir šodien daudz palicis. Kā ieraudzīju tavus pieminētos cukini, uzreiz prātā ienāca arī papildinājums cukini un kartupeļu gratin!
Vakardienas cepetis, ļoti gards, sulīgs, pildītie āboli var kalpot nevis kā piedeva vistai, bet drīzāk kā saldai ēdiens, dievīgs! Kopā ar kastaņiem, bet tos gatavoju atsevišķi.
Es gatavoju parasti cukini dārzeņu sacepumos/sautējumos, kurus pagatavoju 5 min un ņemu līdzi uz darbu. Uz pannas olīveļļā apcepu baklažānu, cukīni,tomātu un vēl kādu citu dārzeni, ja ir, pierīvēju ķiploku, piemetu garšvielas. Garšo labi un ir veselīgi (l)
Šovakar gribu pamēģināt biezzupu ar šampinjoniem, bet zinu, ka draugs nebūs sajūsmā :D
var vēl sagriezt ripiņās biezākās un uzlikt pa virsu sieru un ielikt cepeškrāsnī. ja gribas, pa vidu par ielikt malto gaļu (pirms tam nedaudz apceptu).
lielajiem grieztu vidu ārā, ko sajauktu ar malto gaļu un tad pildītu viducī, bet, ja ļoti mazi, tad gaļu vnk liktu virsū.
Es nezinu, vai sautējums būtu okej. Es kā sautējumus vispār nemīlu, tad nezinu. Ļoti garšoja pildīti, bet kur nu mazos pildīt?:D
nez kas būtu,kas es to iemestu uz 3 minūtēm izvārīt un cepenē iekšā ar garšvielām? būtu gardi? kā jums liekas?:D
es domāju, ka tie noteikti nav jāvāra, uzreiz iekšā cepeškrāsnī. bet sagrieztus. taisīju vienreiz krēmzupu no cukīni ar seleriju kātiem un sarkano sīpolu, bija ļoti garšīgi.
čāča, nevāri, liec uzreiz krāsnī.
Bet es laikam sagrieztu ripiņās un apceptu uz pannas kopā ar sīpoliem. pārkaisītu ar pipariem. Un ēstu ar krējumu un tumšo čabatas maizi.
čāča- atkarībā uz cik lieliem grādiem liec..es lieku 200 līdz 250 grādos un tajās 40 min apmēram jeb kas ir gatavs. tieši cukini neesmu cepeškrāsnī taisījusi, bet kabaci tādā veidā gan.