Psiholoģiskā neauglība

Reitings 491
Reģ: 07.02.2012
Tieši tā! Man tādu konstatēja, kad biju pie ginekologa runāt par to, ka jau gadu neizsargājamies un sekss ir regulārs, bet stāvoklī neesmu palikusi... Sonogrāfijas rezultāti labi, analīzes labas, fiziskām problēmam teorētiski nevajadzētu būt. Mēs abi ar vīru esot pārāk daudz salasījušies internetā un pārāk gribot bērnu. Ko darīt? Apmeklēt psihologu? Varbūt jums ir zināms kāds speciāls ārsts, kas ar to darbojas? Vienkārši, nevaru iedomāties, ka man tagad jāpartrauc gribēt bērnu, lai beidzot paliktu stāvoklī... Nevar to uz pasūtījuma tā izdarīt un nevar par to vispār vairs nedomāt. Un domas par to, ka ar mani vai mums kaut kas nav kārtībā jau arī nepalīdz...
13.10.2013 16:15 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Draudzenei tā bija- 2 gadus centās, skaitīja auglīgās dienas, bet nekā..... tad atmeta cerības, vīrietis nomainīja darbu, bieži brauca komandējumos, sex bija labi, ja 2-3 reizes mēnesī un palika stāvoklī:)
13.10.2013 16:56 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
kā var pateikt, ka vaina ir psiholoģiska, ja pie ārsta nav bijis vīrietis? Varbūt viņa sperma nav pietiekami kvalitatīva, lai tiktu pie bēbja. Pusē neauglības gadījumu problēma ir vīrietī nevis sievietē!
13.10.2013 17:01 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Diemžēl vīriešiem tie astaiņi ir ļoti jūtīgi. Vīrieša spermas kvalitāti var iespaidot jebkas - stress, smēķēšana, neizgulēšanās, nogurums, pārmerīga kafijas lietošana vai grādīgie u.t.t. Pat, ja analīzes uzrādās sliktas, tas neko vēl nenozīmē, jo jau nākošās (pat neko nedarot) var izrādīties ideālas. Lai nu kā - pārbaudīties noteikti vajag un pat, ja rezultati ir slikti, nevajag satraukties. Vienkārši jāmaina nedaudz dzīves ritms un jāpadzer vitamīni vīrietim. Parasti ar to ir vairāk kā pietiekoši.

Mums ar pirmo mazuli arī ilgi nesanāca. Nebija nekādu iemeslu, bet vienkārši - nesanāca un viss. Apmēram gadu gaidījām, līdz izdevās. Nākošais gan ātri pieteicās. Un cik lasīju - tās viss ir ļoti normāli.

Lai nu kā, es izvēlētos labāk veikt pārbaudes un kaut kā cīnīties, nevis psiholoģiski sevi noskaņot, ka visa vaina ir manā galvā, nolaist rokas un slīgt skumjās. No darīšanas sliktāk nepaliks taču!
13.10.2013 17:07 |

Reitings 134
Reģ: 25.05.2013
Tā nav psiholoģiska neauglība-bet enerģētiska.
Parasti neauglībai ir enerģijas deficīts,..atbloķējot olnīcas -nav vajadzīga āstra pakalpojumi.To var izdarīt 5 minūšu laikā ,arī caur Foto.Esmu to darījis vairākas reizes un ir rezultāts.
Rakstiet [email protected]
vai lasiet portālā astral-temple.com
22.06.2014 14:09 |

Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
Kakene5.

Zinu par ko runā, jo man teica tāpat. bija 2 gadi bez nekā, ar regulāru seksu, ar normālām analīzēm, BET apmātību, ka vajag tūlīt un tagad, kad mīlējāmies nevis tāpec ka mēs vēlamies, bet tāpēc ka vajag, jo varētu būt īstās dienas! Tā kļuva apsēstība un protams, galvā aizboļējas kaut kas, un līdz ar to arī organismā. Un tad, kad par to partraucām domāt, atmetām ar roku, - arī tas notika! Tapec, varu apgalvot, dzīvojiet sev, mīliet, dariet to ko parasti un viss notiks. Atlaižat to domu, lai nav kā apsēstība.
Patiesām eksistē - psiholoģiskā neauglība, kam nav sakara ar harmoniem un veselību!
12.09.2014 16:13 |

Reitings 1
Reģ: 13.01.2024
veicinati!
Esmu Daugavpils Universitātes psiholoģijas maģistratūras programmas studente. Sava diplomdarba ietvaros veicu pētījumu “Emocionālas piesaistes stilu un psiholoģiskās aizsardzības mehānismu īpatnības, vardarbības pieredze partnerattiecībās.”.
Lūdzu Jūsu palīdzību un aicinu piedalīties sava pētījuma aptaujā.
Aizpildīšana aizņems aptuveni 20-30 minūtes.
Aptaujas ir anonīmas, dati tiks analizēti apkopotā veidā.
Būšu ļoti pateicīga katram respondentam, kas piedalīsies aptaujā.
https://www.visidati.lv/aptauja/2053889358/
13.01.2024 11:57 |

Reitings 753
Reģ: 14.12.2019
Santa Petrovska @ 13.01.2024 11:57
veicinati!
Esmu Daugavpils Universitātes psiholoģijas maģistratūras programmas studente. Sava diplomdarba ietvaros veicu pētījumu “Emocionālas piesaistes stilu un psiholoģiskās aizsardzības mehānismu īpatnības, vardarbības pieredze partnerattiecībās.”.
Lūdzu Jūsu palīdzību un aicinu piedalīties sava pētījuma aptaujā.
Aizpildīšana aizņems aptuveni 20-30 minūtes.
Aptaujas ir anonīmas, dati tiks analizēti apkopotā veidā.
Būšu ļoti pateicīga katram respondentam, kas piedalīsies aptaujā.
https://www.visidati.lv/aptauja/2053889358/

Un esi par stulbu, lai atvērtu jaunu tēmu? Ej ieskrienies ar savu aptauju.
13.01.2024 12:02 |

Reitings 79
Reģ: 14.12.2023
Mēs arī gribam bēbi, bet ir pagājuši 7 cikli (6 mēneši), un pagaidām nekā. Man no paša sākuma nez kāpēc prātiņā bija iesējies, ka stāvoklī palikšu ļoti ātri, ar pirmo vai otro šāvienu😀 utt, bet diemžēl reālitāte ir cita.
Mums ir plāns nogaidīt gadu un tad iet uz pārbaudēm. Kad gāju pie ginekologa uz parastu pārbaudi un ieminējos, ka vairs neizsargājamies un plānojam, viņš teica, ka gadu vajag regulāri mīlēties, pievērst uzmanību auglīgajiem datumiem, un ja pēc gada joprojām nav rezultāta, ir jāiet uz pārbaudēm. Vispirms vīrietim, un tikai tad sievietei, jo tīri vienkārši vīriešiem pārbaudīties ir daudz ātrāk un elementārāk, sievietei gan jāveic daudzas un dažādas pārbaudes.
Es arī esmu iespringusi, bet nu jau vairs ne tik ļoti kā sākumā. Pirmos trīs mēnešus taisīju vairākus grūtniecības testus īsi pirms mēnešreižu sākšanās, jo man šķita, ka ir vairāki simptomi, noteikti jau esmu stāvoklī utt. 😀
Mans vīrs dzīvo ļoti veselīgi, alko nelieto, nepīpē, sporto, bet tai pat laikā es aizdomājos par daudzām nelabvēlīgajām ģimenēm, kur neskatoties uz dzīvesveidu, bērni nāk viens pēc otra.
Es arī līdz galam neticu, ka bērniņš nepiesakās, jo ir tāds psiholoģiskā neauglība. Tas ir tikai dažu uzskats, jo pasaulē dzimst bērni katru minūti, arī sievietēm, kuras uz to ir ļoti iespringušas un paliek stāvoklī pirmajā vai otrajā ciklā.
Visādos rakstos sludina arī, ka ieņemt bērnību traucē stress utt., bet kā tad Pērles Anna ieņēma uzreiz trešo, kad pati atzina, ka dzīve pēc dvīņu piedzimšanas un attiecībām ar vīru bijusi ļoti, ļoti stresaina? Tas pats arī ar pirmo vai otro bēbi, man draudzenei pirmais atnāca uzreiz, bet otrais ar to pašu vīrieti nepiesakās jau vairākus gadus.
Uzskatu, ka bērniņš ir Dieva sūtīta dāvana, un to, kad un kā tas atnāks, mēs psiholoģiski nevaram ietekmēt. Būs labi! 😘
13.01.2024 13:33 |

Reitings 3
Reģ: 05.01.2024
Tavs vīrs sportojot lieto proteīna kokteiļus?
Dzirdēju, ka tie var samazināt auglību.
13.01.2024 21:59 |

Reitings 1499
Reģ: 29.04.2021
kakene5 @ 13.10.2013 16:35
Sniegbaltīte, es jau teicu. Ja ir aizdomas, ka tas tiešām ir psiholoģiskais faktors, kas pie vainas, tad tagad negribas iet visu vēl vairāk sarežģīt un satraukties ar pārbaudēm utt, jo pie ārsta jau man noskaitīja VISAS tās pārbaudes, kas būt jāiet, ja to sāks darīt. Beidzot ar stāšanos rindā uz mākslīgo apaugļošanu utt. Un es tam emocionāli šobrīd negribu pakļauties. Tādēļ viņa ieteica vienkārši sameklēt iekšējos cēloņus un strādāt ar tiem. Nav pamata domāt, ka ar vīrieti kaut kas nav kārtībā, bet viņš nenoliedz iespēju iet pārbaudīties.
Jautājums bija par psiholoģiskās neauglības ārstēšanu. Un ne tikai man, varbūt, bet abiem.

Interesanti , ka nemaz nespsverat iespēju pārbaudīt vīrieti . Un gads nav daudz , citi paliek pēc 2,3 gadiem stāvoklī . Saprastu ja 10 gadus nevarētu .
14.01.2024 14:38 |

Reitings 159
Reģ: 29.11.2023
Mēs ar vīru pusotru gadu netikām pie bērna. Visi teica šito "aizbrauciet, kaut kur", "nekoncentrējies uz bērna ieņemšanu", "iedzer vīnu". Aha, kā tad. Pārbaudījāmies. Problēma vīra pusē. Atrisināja. Uzreiz pieteicās bērns. Zinu daudz citu stāstu, kur vīrietim nav īpaši aktīvi spermatozoīdi, ļoti vāja kustība, kas nozīmē, ka grūti apaugļot olšūnu. Teiktu, mazāk dzīvot fantāzijās un vispirms pārbaudīties. Nenoliedzu iespēju arī par psiholoģisko, bet... vispirms pārbaudīties.
14.01.2024 14:42 |

10 gadi
Reitings 1587
Reģ: 13.01.2011
Melandža @ 14.01.2024 14:42
Mēs ar vīru pusotru gadu netikām pie bērna. Visi teica šito "aizbrauciet, kaut kur", "nekoncentrējies uz bērna ieņemšanu", "iedzer vīnu". Aha, kā tad. Pārbaudījāmies. Problēma vīra pusē. Atrisināja. Uzreiz pieteicās bērns. Zinu daudz citu stāstu, kur vīrietim nav īpaši aktīvi spermatozoīdi, ļoti vāja kustība, kas nozīmē, ka grūti apaugļot olšūnu. Teiktu, mazāk dzīvot fantāzijās un vispirms pārbaudīties. Nenoliedzu iespēju arī par psiholoģisko, bet... vispirms pārbaudīties.

Tieši tā. Bērni diemžēl nerodas galvā. Ja ir problēmas, nekāda “aizmiršanās” viņus neuztaisīs. Ejot cauri garam cenšanās posmam, pārbaudēm un beigās mākslīgajai apaugļošanai uzskatu, ka tāda psiholoģiskā neauglība nepastāv. Tur ir tiiik daudzi aspekti, kapēc neizdodas palikt stāvoklī vai iznēsāt bērnu. Latvijā ir daudz labu ārstu viegliem neauglības gadījumiem. Bet tādiem smagākiem es zinu tikai vienu. + pašam ļoti daudz jārokas, jālasa un jārunā ar ārstu.
Pēc autores diskusijas noprotams, ka viņa iet pie parastā ginekologa, ne uz neauglības klīniku. Ieteiktu doties uz attiecīgo iestādi, salikt jūsu abu kartiņas kopā un tad jau ārsts redzēs kopējo ainu
14.01.2024 23:21 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Kāpēc nav pamata domāt, ka ar vīru kaut kas nav kārtībā? Viņam jau ir bērni no mīļākās?
15.01.2024 06:56 |

Reitings 1477
Reģ: 15.07.2023
kakene5 @ 13.10.2013 16:26
Mēs jau sen vairs nedomājam par to, ka tagad taisīsim bērnu. Un nekādas dienas arī neskaitam vai tml. Vienkārši ikreiz, kad jāsākas mēnešreizēm, vai tās nedaudz kavējas, bet tomēr sākas, atkal gribas domāt - nu kāpēc šitā.

...un ko Tu gribēji, ja, tāpat ka visas pārējās dzīves trallinātājas, pēkšņi izdomāji dzemdēt savos 30? Tavuprāt tas tiešām ir labākais laiks šai nodarbei? Tev bija miljons iespēju šī mērķa realizēšanai savos 20, bet nē. Tu, protams, to vilki līdz pēdējam brīdim, jo gribēji dzemdēt no top 10%, kas, kā jau mēs visas zinām, nenotika un tagad žēlojies par savu "neveiksmi", jo nācās samierināties ar rezerves variantu no tiem pašiem 20tajiem, kurš, tāpat kā Tu, pateicoties Tavām trallināšanas spējām, jau paspējis palikt neauglīgs vai tuvu tam.
15.01.2024 12:37 |

Reitings 1477
Almea @ 13.01.2024 13:33
Mēs arī gribam bēbi, bet ir pagājuši 7 cikli (6 mēneši), un pagaidām nekā. Man no paša sākuma nez kāpēc prātiņā bija iesējies, ka stāvoklī palikšu ļoti ātri, ar pirmo vai otro šāvienu? utt, bet diemžēl reālitāte ir cita.
Mums ir plāns nogaidīt gadu un tad iet uz pārbaudēm. Kad gāju pie ginekologa uz parastu pārbaudi un ieminējos, ka vairs neizsargājamies un plānojam, viņš teica, ka gadu vajag regulāri mīlēties, pievērst uzmanību auglīgajiem datumiem, un ja pēc gada joprojām nav rezultāta, ir jāiet uz pārbaudēm. Vispirms vīrietim, un tikai tad sievietei, jo tīri vienkārši vīriešiem pārbaudīties ir daudz ātrāk un elementārāk, sievietei gan jāveic daudzas un dažādas pārbaudes.
Es arī esmu iespringusi, bet nu jau vairs ne tik ļoti kā sākumā. Pirmos trīs mēnešus taisīju vairākus grūtniecības testus īsi pirms mēnešreižu sākšanās, jo man šķita, ka ir vairāki simptomi, noteikti jau esmu stāvoklī utt. ?
Mans vīrs dzīvo ļoti veselīgi, alko nelieto, nepīpē, sporto, bet tai pat laikā es aizdomājos par daudzām nelabvēlīgajām ģimenēm, kur neskatoties uz dzīvesveidu, bērni nāk viens pēc otra.
Es arī līdz galam neticu, ka bērniņš nepiesakās, jo ir tāds psiholoģiskā neauglība. Tas ir tikai dažu uzskats, jo pasaulē dzimst bērni katru minūti, arī sievietēm, kuras uz to ir ļoti iespringušas un paliek stāvoklī pirmajā vai otrajā ciklā.
Visādos rakstos sludina arī, ka ieņemt bērnību traucē stress utt., bet kā tad Pērles Anna ieņēma uzreiz trešo, kad pati atzina, ka dzīve pēc dvīņu piedzimšanas un attiecībām ar vīru bijusi ļoti, ļoti stresaina? Tas pats arī ar pirmo vai otro bēbi, man draudzenei pirmais atnāca uzreiz, bet otrais ar to pašu vīrieti nepiesakās jau vairākus gadus.
Uzskatu, ka bērniņš ir Dieva sūtīta dāvana, un to, kad un kā tas atnāks, mēs psiholoģiski nevaram ietekmēt. Būs labi! ?

Vēl viena dzīves trallinātāja. Ja Tu ticētu Dievam, tad savos 20 negulētu ar visiem krutajiem čaļiem rajonā, bet uzreiz atrastu vienu, kuram arī dzemdēt to bērnu. Pagaidām sātans Tev ir daudz tuvāk nekā Dievs.
15.01.2024 12:48 |

Reitings 3464
Reģ: 06.12.2023
Elīzīte12345 @ 15.01.2024 12:37

...un ko Tu gribēji, ja, tāpat ka visas pārējās dzīves trallinātājas, pēkšņi izdomāji dzemdēt savos 30? Tavuprāt tas tiešām ir labākais laiks šai nodarbei? Tev bija miljons iespēju šī mērķa realizēšanai savos 20, bet nē. Tu, protams, to vilki līdz pēdējam brīdim, jo gribēji dzemdēt no top 10%, kas, kā jau mēs visas zinām, nenotika un tagad žēlojies par savu "neveiksmi", jo nācās samierināties ar rezerves variantu no tiem pašiem 20tajiem, kurš, tāpat kā Tu, pateicoties Tavām trallināšanas spējām, jau paspējis palikt neauglīgs vai tuvu tam.

Nu nosodīt kādu par izvēli dzemdēt 30 nevis 20, ir diezgan zemiski. Liela daļa meiteņu 20 gados vispār nav ne morāli ne arī finansiāli gatavas dzemdēt, uzturēt un audzināt bērnus. 20 gados jāiegūst izglītība un jāatrod stabils darbs ar ienākumiem, lai būtu ar ko bērnu audzināt. Citādi iznāks variants kā ar dāmītēm, kas FB kliedz par to, ka valsts viņas bērnu redz neuztur.
Nav jau vairs 80tie, kad tas bija normāls vecums bērna dzemdēšanai. Tagad ir cita paaudze, ar citiem uzskatiem, vērtībām un tas ir tikai normāli.
15.01.2024 13:29 |

10 gadi
Reitings 5444
Reģ: 29.01.2009
Elīzīte12345 @ 15.01.2024 12:37

Beidz murgot trollene!
Kad man bija 20, manam vīram bija 12 :D
15.01.2024 13:29 |

Reitings 1477
Nereālā @ 15.01.2024 13:29

Nu nosodīt kādu par izvēli dzemdēt 30 nevis 20, ir diezgan zemiski. Liela daļa meiteņu 20 gados vispār nav ne morāli ne arī finansiāli gatavas dzemdēt, uzturēt un audzināt bērnus. 20 gados jāiegūst izglītība un jāatrod stabils darbs ar ienākumiem, lai būtu ar ko bērnu audzināt. Citādi iznāks variants kā ar dāmītēm, kas FB kliedz par to, ka valsts viņas bērnu redz neuztur.
Nav jau vairs 80tie, kad tas bija normāls vecums bērna dzemdēšanai. Tagad ir cita paaudze, ar citiem uzskatiem, vērtībām un tas ir tikai normāli.

...un meklēt sev lohu pēc labāko gadu notrallināšanas nav zemiski.
Lūdzu, meklē sev darbu, ja tāds ir Tavs aicinājums! Mums ir jau daudz tādu stipro un neatkarīgo karjeristu. Tieši tāds pats beigu variants kā ar tām, kuras savus 20 pavada "meklējot" sevi un "izskrienoties" jeb j@joties ar krutajiem rajona džekiem. Tikai vagīna nav tik ļoti izvalbīta.
15.01.2024 15:38 |

Reitings 1477
gii_star @ 15.01.2024 13:29

Beidz murgot trollene!

Tas tāds mēģinājums attaisnot savu "izskriešanos"? Visi tāpat zina, ka jaunībā gulēji ar rajona krutākajiem džekiem.
15.01.2024 15:41 |

Patīk
Reitings 3503
Reģ: 03.11.2023
gii_star @ 15.01.2024 13:29

Beidz murgot trollene!

Tas jau vīrietiītis, troļļuks
15.01.2024 15:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits