Finālā man ir izveidojies komplekss un pat savā ziņā bailes no cilvēkiem, kuri man šķiet intelektuāli pārāki par mani, alkstu saņemt viņu atzinību
Man arī intelektuālie spīdekļi šķiet baigais WOW!!! Tādu klātbūtnē jūtos maza un melna :)
Kad man bija tik gadi, cik tev tagad, tad es arī jutos gudrāka par vairumu. Man arī bija iestāstījuši, ka esmu "gudra". Labā ziņa ir tāda, ka ar laiku paliek labāk. Tādā ziņā, ka tu "gudra" jūties joprojām, bet saproti, ka tas nav ne tavā, ne citu dzīvē tik centrāli un būtiski, kā kādreiz likās. Labi, es esmu "gudra", Zīle, redz, tamborē ātrāk kā citi, kaimiņu ilzīte, toties, plīst no dzivesprieka arī tad, kad vīrs pamet, mašīna saplīst un kaķis pievemj paklāju, Emmanuelle zīmē lieliski, māsīca Anna, toties, ir bankas direktore.
Un tu vienā brīdī saproti, ka nevis tava "gudrība" kaut ko baigi nozīmē, bet gan tas, cik laimīga/veiksmīga tu spēj būt ar tiem resursiem, kas tev ir.
Es, redz, esmu "gudra", bet bez laba darba un labas izglītības un krutas karjeras un cilvēcīgiem ienākumiem. Tieši tajās jomās, kur "gudrība" teorētiski kaut ko dod, man tā neko lāga nav devusi. Toties personīgajā dzīvē viss OK :)