Vīramātes

Reitings 83
Reģ: 07.07.2009
Sveikas ;)
Kā Jūs sadzīvojat ar savām topošajām/esošajām vīramātēm?
Man mamma drusku ir saskalojusi smadzenes,ja tā var teikt. Viņa saka,ka mīļi jaunie radiņi ir tikai no attāluma,ka kopā dzīvošana ar vīramāti nav iespējama VISPĀR. Vienmēr būs kādi strīdi,kāds būs aizvainots,traucēs dzīvot utt.
Situācija tāda,ka nāktonē (iespējams) ja pārcelšos pie drauga dzīvot,tad man būs kopā jādzīvo ar viņa mammu. Mamma viņam ir ļoti jauka,šķiet,ka viņa mani ir pieņēmusi. Un viņa vēlas,lai es nāku pie viņiem dzīvot,bet man ir ļoti bail. Bail,ka pazaudēšu sevi,ka nebūs sava vietiņa un privātā dzīve. Tagad dzīvoju viena dzīvoklī un daru visu ko vēlos. Māju kārtoju,kad es to vēlos,vakariņas taisu kādas un kad vēlos,pa māju staigāju kaut bez drēbēm,kad vien gribas,dziedu utt. Bet zinu,kad ievākšos pie viņiem,tas viss vairs nenotiks..Tur tomēr ir savi `mājas likumi`. Vakariņas prakstiski noteiktā laikā,draugs dzīvo laukos,līdz ar to arī visi tie lauku darbi. It kā man neviens neko neuzspiež,bet es nevaru tā paiet garām vai sauļoties,ja manā acu priekšā strādā. Un tā bieži vien,rokos pa vagām un daru visu ko.
Vēl jau patīk pabūt vienai,darīt vienalga ko,bet viņam mammuks visu laiku ir mājās...Saliekot šo visu kopā man tiešām ir bail,ka galīgi pazaudēšos tur,bail,ka sabojāsies attiecības gan ar draugu,gan ar viņa mammu.
Iepriekšējās attiecībās arī dzīvoju kopā ar draugam mammām. Ar abām bijušas labas attiecības,bet vienalga tā nebija dzīvošana kopā. Pat nevarējām izlamāties viens uz otru,kad jau mamma bija klāt un jaucās un mēģināja salabināt. Tāpat arī ļoti daudz kas bija pakārtots drauga mammai. Beigu beigās visādi kašķi sākās ar bijušo draugu,ka nezināju kur likties. Tā bija kā Dieva dāvana tikt savā dzīvoklī un beidzot būt saimniecei pašai. Bet tagad man liek no tā visa atteikties,jo draugs nevar pamest mājas.
Lūdzu padalieties pieredzē,kā kliedēt šo fobiju vai kā to var nosaukt :( Un kā Jums ietas ar drauga mammām?
11.10.2013 16:45 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Persephon, kas tur stulbs? Es teicu, ka var droši paņemt mazdārziņu, jo māte arī ir veca un slima, nespēj tikt ar visiem darbiem galā.
Turklāt autore teica, ka puisis ir tas, kas turas pie tās mājas un māte nav kategoriski pret dzīvošanu pilsētā, dzīvoklī. Tā kā, neko stulbu tur neredzu. Iespējams, viņa pat to vēlētos.Ne visi lauku cilvēki arī visu mūžu ir spējīgi dzīvot laukos. Vecums nenāk viens.
11.10.2013 21:23 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
kad būs sīkie, vismaz auklīti nevajadzēs meklēt :D
11.10.2013 22:07 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
es domaju tapat ka tava mamma.
11.10.2013 22:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Lettinjiem un vispaar eiropieshiem taa kultuura nav kaa araabiem, aziaatiem. Mees esam pieradushi pie lielaakas riiciibas un noteikshanas amplituutas un sadziivoshana vienaa virtuvee, maajaa tiek uztverta kaa iebrukums personiigajaa telpaa. Citas sievietes noraadiijumi, pat ja ir tie domaati ar vislabaakajiem nodomiem, liek mums domaat, ka vinja apdraud muusu autoritaati un lien paaraak tuvu klaat. Mees tik ljoti lepojamies ar savu neatkariibu un vareeshanu, ka nav iespeejams sadziivot ar buutiibaa sveshu sievieti zem viena jumta, ja vien taas nav kojas.
12.10.2013 00:59 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Man ir manas mammas pieredze - skumīga, bet tajā pat laikā pamācoša. Es nekad nepieļautu situāciju, ka man ir jādzīvo zem viena jumta ar savu vīrieti un vecākiem - vienalga, maniem vai viņa, lai cik ļoti es viņus mīlu un cienu.
12.10.2013 01:42 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-laikam tiesaam taa ir-gribeejaas kaut kaa buut labaakai par to otru sievieti laikam un taapeec arii reizeem bija striidi.Mana viira maate bija tiesaam briiniskiigs cilveeks un tomeer,kad piedzima mazais,negribeeju ,lai paliidz uttVisu gribeejaas pasai,likaas ,ka daru visu daudz labaak,zinu daudz labaak uttVispaar traki...Zinu tagad ,ka neriikojos pareizi toreiz.
12.10.2013 01:54 |

10 gadi
Reitings 376
Reģ: 18.08.2009
man ar drauga mammu ir ideālas attiecibas,lidz jasāk dzivot kopā
12.10.2013 02:49 |

Reitings 123
Reģ: 24.09.2013
Tavas bailes ir pamatotas!!! Jo tālāk no radiem, jo labākas attiecības!!! Man arī ir superjauka vīramāte un superīgs vīratēvs, bet nekādā gadījumā nevēlētos pārcelties pie viņiem dzīvot- jo 100% zinu, ka attiecības sašķobītos laika gaitā!
Ne velti ir teiciens- 2 saimnieces vienā virtuvē neder!!!:)
12.10.2013 09:55 |

Reitings 138
Reģ: 08.03.2010
Mums ar vīramāti ar bija ideālas attiecības līdz nopirkām savu māju. Tad tik sāka parādīt raksturu un savas iegribas.
Ienāca manā mājā un sāka mani izrīkot. Un vēl pirms tam gribējām kopā dzīvot (ar vīramāti). Paldies Dievam, ka tomēr izlēmām būt atsevišķi no viņas, jo ja būtu kopā sākuši dzīvot domāju, ka ar vīru būtu izšķīrušies.
Un manā situācijā parādas tas, ka nauda un manta parāda cilvēka patieso seju!
12.10.2013 10:12 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Esmu redzējusi daudzus skumjus piemērus dzīvošanai kopā ar vecākiem..tajā skaitā mana mamma visu mūžu mocījās kopā ar vīramāti. Lai gan māja bija vairāk kā uz pusēm sadalīta, ieeja tomēr bija viena, dārzs kopīgs..mūžīgā kasīšanās un nespēja vienoties par darāmajiem darbiem. Tēva mūžīgā stāvēšana malā, jo nespēj izlemt, kurā pusē nostāties. Neiesaku dzīvot kopā ar vecākiem, tas sabojā pat vislabākās attiecības.

Manuprāt, vecāki izrīkojas ļoti cūcīgi, it kā ziedodami visu bērnu labā, kaut ko veidodami pēc savas patikas un tad tieši vai netieši uzlikdami pienākumu to novērtēt un turpināt. Bērniem ir citi sapņi, citi plāni un citādāki raksturi, to ir jāņem vērā jau sākumā un jādzīvo sev, paralēli audzinot bērnu. Apzinoties, ka tas, kas Tev ir tik ļoti svarīgs, bērnam var izraisīt riebumu, pieņemt to un nepārmest.
Pati esmu ne vienu vien cīņu izcīnījusi ar savu māti, jo mūsu dzīves uzskati un intereses nesakrīt vispār. Rēķinos, ka nākotnē būs vajadzīga mana palīdzība, bet došu priekšroku materiālam atbalstam, nevis pārcelšos uz lauku īpašumu vai ņemšu māti pie sevis. Kāds to var uzskatīt par necieņu pret vecākiem, man tā ir pavisam loģiska dzīves izvēle - starp sabiedrības uzspiestām dogmām un saviem nerviem, savu izsapņoto laimi. Arī bērniem neko negrasos uzspiest, esmu pietiekami brīvdomīga, lai ļautu iet savu ceļu.
12.10.2013 13:50 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Man patīk drauga mamma un tētis, bet, kad it kā bija iespēja dzīvot drauga dzimtajā pusē un kā apmešanās vieta tika apsvērta vecāku māja, es bēgu kā no uguns. Man nepatīk būt ienācējai un pielāgoties citu cilvēku paradumiem, es gribu pati noteikt savu dzīvi. Punkts. Ar to arī mūsu diskusijas ar draugu beidzās.
12.10.2013 14:02 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Zem viena jumta divas saimnieces nevar būt. Manu mammu vai drauga mammu apciemojam apmēram reizi mēnesī. 2 dienas paciemojamies un mājās, jo trīs dienas ir stipri par daudz.
12.10.2013 18:40 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Manuprāt, vecāki izrīkojas ļoti cūcīgi, it kā ziedodami visu bērnu labā, kaut ko veidodami pēc savas patikas un tad tieši vai netieši uzlikdami pienākumu to novērtēt un turpināt. Bērniem ir citi sapņi, citi plāni un citādāki raksturi, to ir jāņem vērā jau sākumā un jādzīvo sev, paralēli audzinot bērnu. Apzinoties, ka tas, kas Tev ir tik ļoti svarīgs, bērnam var izraisīt riebumu, pieņemt to un nepārmest.

Tieshi taa! Taapeec es tik ljoti skeptiski noraugos uz to, ka muusdienaas ir pienjemts, ka maatei ir pilniigi visa dziive jaapakaarto beernam un jaadanco vinjam apkaart. Protams, kad izaug, peec shaadas uzupureeshanaas negribaas vairs to produktu laist valjaa.
12.10.2013 18:43 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Laulību dzīvē mums bija posms, kad nācās padzīvot kādu brīdi pie vīra vecākiem un arī pie maniem vecākiem. Es ļoti cienu vīra vecākus un mums ir jaukas attiecības, bet kopā dzīvot man nepatika (un šķiet, ka arī viņi nebija sajūsmā). Jo gribot negribot radās sadzīviski konflikti, kuri patiesībā ir pilnīgi lieki un nevajadzīgi, bet kopdzīvē tādi būs neizbēgami un bojās attiecības.
Arī dzīvojot pie maniem vecākiem viss nebija rožaini, jo itkā jau vecāki ir manā pusē, bet ar to pašu viņi bojā manas attiecības ar vīru, kuru vaino "savas meitiņas bēdās" u.tml.
Man patīk, ka dzīvojam tālu no vecākiem. Protams, kad parādās bērni, tad gan ir jauki, ja ir vecmāmiņas un vectētiņi tuvumā, kuri var mazos pieskatīt un paauklēt. Taču, ja jāizvēlās bērnu pieskatīšana vai dzīvošana konfliktos, tad labāk es pati tikšu galā ar bērniem, bet vismaz ar vecākiem attiecības nebūs sabojātas.
12.10.2013 18:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits