Man nav laika!

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Vakar ar kaiminieni,kurai divi mazi beerni ,aizrunaajaamies par so teemu.Viss saakaas ar to,ka vina teica-ja buutu vairaak laika ,noteikti daarzs buutu koptaaks un arii maaja kaartiigaaka uttEs teicu,ka tie beerni vareetu buut arii 5,ja buutu veeleesanaas,tad noteikti viss buutu citaadi...
Saaku domaat vispaarinaati par so teicienu-laikam ir taisniiba,ka taa aizbildinaasanaas ir tad,ja nav pietiekosi liela interese.Es domaaju arii attieciibaas .Redzu to arii savaa gimenee...
09.10.2013 17:55 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Citu lepošanās ar savu noslogotību un slinkumu nešķiet traucējoša..
Drīzāk reizēm diskofortu rada nosodījums, ja nedzīvoju saskaņā ar citas personas uzskatiem :)
09.10.2013 23:34 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nesaprotu, kāpēc sievietes tā noņemas ar bērniem. Vīriešu pie sāniem nav?

Taapeec, ka muusdienaas ir beernu kults. Labai maatei ir visu laiku jaabaksta un jaarausta savs beerns, savaadaak vinja buus slikta maate un ikviena beerna kapriize, slikta uzvediiba ir maates "vaina" , jo vinja ir nepietiekoshi njeemusies ar beernu un nav veltiijusi 100% uzmaniibu siicim 24h diennaktii. Diemzeel dazas sievietes nespeej ignoreet sabiedriibas viedokli un censhaas dariit to, ko no vinjaam gaida paareejie, nevis ko pashas juut, taapeec arii iebrauc dimbaa. Nekas traks nenotiek, ja mazajam ir pasham jaapaspeeleejaas kaadu stundinju vai ja netiek pie kaarotaas rotaljlietas pie pirmaa pieprasiijuma.
09.10.2013 23:39 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Varbūt vajag katram arī kristāla bumbu uz galda, kas pateiks, kurš būs tas īstais un kurš nesagādās vilšanos?

Nu nu. Ir gan iekrišanas vai nu nezināšanas, vai komforta rezultātā, gan ātrās grūtniecības attiecību sākumā, gan mātes terēzas sindroms ar alkoholiķiem utml. Diemžēl lielai daļai vientuļo māšu situācijas jau agrīnā stadijā var ierindot "riska" kategorijā.
Piemēram, 18-19 gadu vecumā piedzimst bērns. Cik ilgs laiks bijis, lai normāli iepazītu un novērtētu vīrieti kā pieaugušu un atbildīgu? 2-3 gadi būtu minimums, manuprāt. Tas, protams, vienalga neizslēgtu 100% vīrieša garantiju, bet šķiršanos ar bērniem noteikti būtu mazāk.

Bet tas ir ļoti skumji, jo supermāšu gadījumos visvairāk cieš bērns. Visu materiālo un darāmo viņa var paspēt, bet sirds mīlestību nevar iebarot kā pusdienas. Labāk viens bērns, bet mīlēts un audzināts labvēlīgā vidē bez psiholoģiskām problēmām nākotnē.
09.10.2013 23:44 |

Reitings 9169
Drīzāk reizēm diskofortu rada nosodījums, ja nedzīvoju saskaņā ar citas personas uzskatiem

Shitam piekriitu!
09.10.2013 23:45 |

Reitings 16208
Krista-te es tev piekriitu tiesam uz visiem 100!Te to var redzeet uz katra sola...kaapeec tas beerns obligaati jaaved uz to speelu laukumu vienmeer?Ipasi,ja maajaas liels daarzs?Atceros,ka es biju slikta "beernu aukle",jo nekad nevedu uz to speelu laukumu...man nepatika vienkaarsi skatiities uz to ,peec manaam domaam, zemee nomesto laiku.Es saveejo pieskataamo noliku uz sedzinas zem koka un dariiju visu ko gribeeju,atlaavu arii veelaak paliidzeet savaa daarzaa-laistiit utt,Centos iemaaciit kaut ko ,kas dziivee vareetu nodereet.Loti agri maaciiju,ka taisit eest ,mazgaat savas drebiites utt.Abaam puseem labi.Meiteniite tagad vienmeer atceraas,kaa daarzinaa visiem staastiijusi,ka "sieviete no Latvijas"!:D maacijusi cept piiraadzinus!
09.10.2013 23:49 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
protams, ka darzu var sakopt utt, bet vai tas skriesana un rausanas ir ta verta?
piemeram, zinu,ka daudzas jaunas maminas zidaina auklesanu un majas uzturesanu ieprieksejaja pedantiskaja stavokli uztver vienlidz svarigi.tas, manuprat, nav pareizi.
10.10.2013 00:02 |

Reitings 9169
piemeram, zinu,ka daudzas jaunas maminas zidaina auklesanu un majas uzturesanu ieprieksejaja pedantiskaja stavokli uztver vienlidz svarigi.tas, manuprat, nav pareizi.

Bet nu arii tas nav attaisnojums, lai dziivotu kaa cuukai. Liekaas, daudzas aizsedzaas aiz teikuma "neveelos breecinaat beernu, taapeec vinju turu 24h diennaktii uz rokaam", lai nedariitu pilniigi neko. Jebkura galeejiiba ir slikta. Jaa, beerna eedinaashana, sausi autinji un mierinaashana saapees ir svariigaaka par griidu, bet ne jau liidz taadai robezjai, ka beerna deelj maate nedriikst dariit neko citu kaa aukleeties.
10.10.2013 00:10 |

Reitings 7781
man vel bebitis nav piedzimis, nezinu ka pasai bus, bet, skatoties lienes berzinas superbebja video maminuklubs.lv, vinai nacas bernu piebarot. iespejams, ka piena kvalitate ir atkariga no ta visa parguruma un stresa sava zina, jo si sieviet brizos, kad mazais guleja, tirija maju utt. vina vareja majas tirisanas apjomus samazinat un pa to laiku pagulet kopa ar bernu.
par cukam jau te nerunaju, jo domaju, ka gluzi cilveks savos sudos neieaugs. vienkarsi pirms berniem ta maja(vismaaz man) tiek tureta ta-viss sava vieta, pa plauktiniem, trauki netiri nestav.
10.10.2013 00:14 |

Reitings 7781
vienigais, kam piekritu, ir tas, ka cilveks saka-nebija laika pazvanit! tatad vins melo, jo cilveks nebija tik svarigs, lai vinam pazvanitu. toties brizos, kad kaut ko vajag-pazvanit laiks atrodas!
10.10.2013 00:16 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
grecia, protams, ir bieži tie Terēžu sindromi un ''mīla ir akla''.. bet bieži vien tiešām grūti izvērtēt, kāda varētu būt nākotne! Mūsdienās, katris nav mainīt savu dzīvesstilu par 180 grādiem.. un otram ir jāmāk tam dzīvot līdzi..
Par 18 gadniecēm.. Kad man bija tas vecums.. domāšana bija citāda. Es it kā kaitījos tāda prātīga meitene, bet tomēr.. cits skatījums uz dzīvi :) Grūti nosodīt jaunības maksimālismu :)
Turklāt kāpēc tad ir tā trakā šķiršanās? Tas ir tik plašs temats! Ir jau arī valstis, kurās meitenes apprecas 18 gados un nodzīvo ar vīru līdz kapa malai kopā :)
10.10.2013 00:18 |

Reitings 16208
Marta-vispaar man mamma arii maacija ,ka tajaa laikaa ,kad beerns gul-pasai arii vajag paguleet.Es zinu tagad ,ka greekoju,jo adiiju-pienins nebija daudz un loti ilgi!Abus baroju liidz 4 meenesiem!Ja buutu klausiijusi mammu ,buutu vairaak iznaacis noteikti.
Laikam jau paarspiileet nevajag nekur.Tie mazkustiigie cilveeki tomeer slimo vairaak-to gan esmu ieveerojusi!Tie darbiigie kaut kaa ir taadi izturiigaaki...dziiviigaaki!:D
10.10.2013 01:00 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
7 dienu robežā laiku vienmēr var atrast, jo var gulēt stundu mazāk... vai negulēt nemaz.

Nevar. Jo ja ir kā Kristas piemērā, vienkārši ir tik totāls nespēks, ka nav iekšā. Negribas pat zvanīt kādam, jo domāt negribas, gribas gulēt. Slinkums un nespēks nav viens un tas pats. Tad Tu vienkārši gaidi to brīdi, kad būs vairāk brīva laika - miegam, lai nākamo nedēļu atkal varētu kaut kā izvilkt. Es arī šodien turpinu izvērtēt, kas ir svarīgāk - tas, ka palīdzēšu kādam, vai tas, ka pagulēšu un nesalaidīšu savu dzīvi dēlī. Visu pasauli nesalāpīsi, ir jāizvērtē, kas kuram svarīgāk.
man nebija laika uzrakstiit PALDIES!

Reizēm nedēļu nav spēka - gadījumi, kad zinu, ka cilvēks gribēs vēl vairāk uzmanības par to vienu vārdiņu, bet pēc nedēļas jau šķiet, ka vairs nav jēgas.
man vienmēr smaidu ir izraisījuši cilvēki, kas strādā vienā darbā vai tikai mācās un strādā trīsreiz nedēļā un sūdzas par laika trūkumu.

Tikai mācās? Tikai? Ja to dara nopietni, nevis ķeksīša pēc, laika tiešām nepietiek visam. Manī arī izraisa smaidu tie, kas mācās un laika viņiem nav - tātad nopietni domā par savu nākotni.
Strādā tikai vienā darbā? Ja cilvēks nopietni cenšas kaut ko sasniegt, viņš pie tā kārtīgi strādā - ņem līdzi darbu uz mājām. Viņš arī darbā daudz strādā un ir vismaz morāli, ja ne fiziski pārguris. Šos abus uz savas ādas esmu izbaudījusi. Tāpēc man no skolas laikiem vien pāris draugu aizķērušies. Tie daži, kas saprata, ka Tavi draugi ir nevis tie, kas katru piektdienu ar Tevi sēž bārā vai klačojas pa telefonu katru otro dienu, bet gan tie, kam tādām muļķībām laiks var neatrasties, arī sms ar "Paldies" var nepienākt, bet kad būs grūti un vajadzīgs atbalsts, viņi iztērēs visas iekrātās brīvās minūtes un vēl kādu stundu no darba nošmauks, lai palīdzētu. Gan klavieres uz septīto stāvu uznesīs, gan vienkārši paklausīsies, kad sirds pilna.

Rezumējot - ja es daudz mācos un strādāju, pēc tā visa izmazgāju savas drēbes, pagatavoju sev ēst un miegam atvēlu gana daudz laika, lai nākamajā dienā spētu to visu darīt atkal, tad sanāk, ka es meloju sev vai kādam citam, ka man tam nav laika. Arī man ir lietas, ko vēlētos darīt, bet nedaru, jo saprotu, ka ar šādām papildnodarbēm mana jau tā ne vieglā ikdiena kļūs nomokoša. Ja mana māja ir tīra, bet nav pedantiski izlaizīta, tas manuprāt, nenozīmē, ka dzīvoju miskastē. Ja neeju mācīties franču valodu, tātad man svarīgāk ir 2h diennaktī vairāk pagulēt. Un ja ar draugiem uz bāru eju reizi divos mēnešos, tātad man svarīgāk ir darbā justies labi, lai varētu labi strādāt un līdz ar to sagādāt sev vakariņas un jumtu uz galvas. Ja saku, ka man nav laika un jūs tam nepiekrītat, tādā gadījumā mums vienkārši ir dažāda uztvere par to, kas ir lietderīgi iztērēts laiks.

Noguris cilvēks ir nervozāks, haotiskāks un domā lēnāk, līdz ar to arī katrai lietai, ko dara, tērē vairāk laika. Tur tā nelaime. Un ļooooti daudzi neiedomājas, ka savas ikdienas lietas spētu paveikt daudz ātrāk, ja iemācītos ietaupīto laiku veltīt tādai atpūtai, kādu pašam gribas, nevis draudzenes uzspiestam kino apmeklējumam, paziņas kursa darba pārlasīšanai, mammas draudzenes suņa pastaidzināšanai utt.
Iemācieties izvērtēt, kuras draugu problēmas ir jāpalīdz risināt, bet kuras viņi var atrisināt paši, tikai ar mazu padomu, nevis darīšanu viņu vietā. Woalla - divi zaķi ar vienu šāvienu - vairāk brīva laika un mazāk draugu. Kāpēc šajā gadījumā mazāk draugu ir labāk? Tāpēc, ka tie, kam lielākoties nepietiek ar padomu, bet dīc, lai dari viņu vietā, nav draugi, bet izmantotāji.
10.10.2013 01:50 |

Reitings 348
Reģ: 02.11.2010
Godīgi sakot, mans egoisms izspiež šo frāzi reizēs, kad man tiešām negribas kko darīt citu cilvēku labā, bet gan veltīt laiku sev un savām interesēm. Piemēram, zvana mana vīrieša draugs un jautā vai es nevaru no rīta pirms braukšanas uz universitāti, ieskriet viņam vajadzīgā kantorī, paņemt vajadzīgo lietu, jo viņš lūk esot Rīgas otrā galā un galīgi negribas viņam braukt uz manu galu, lai gan man tas arī nav gluži pa ceļam. Tad nu mans egoisms nospriež, ka tas noteikti aizņems vairāk kā 5 minūtes (atrast vietu, atrast stāvvietu, paņemt konkrēto lietu utt), un tādā gadījumā es varu aizmirst savu dienišķo otrās kafijas baudīšanas procedūru no rīta, kā arī man ir jāpārplāno savs laiks un dienas grafiks tā dēļ, tad nu es vnk pasaku, ka man nav laika, jo skrienu uz universitāti, lai gan apzinos, ka tā nav.
Tas, protams, nenotiek vienmēr, bet mans rīta laiks man ir svēta lieta un es neuzskatu par savu pienākumu to veltīt kādam citam.
Ar šo visu es vēlējos pateikt, ka šī frāze nav tikai jautājums par to, vai cilvēkam tiešām nav laika vai tā ir aizbildināšanās, negribot to darīt, bet tā ir arī dažreiz apzināta frāze, jo pret to visas pretfrāzes ir bezspēcīgas. Jo man tak vienkārši nav laika!
10.10.2013 09:22 |

Reitings 738
Reģ: 06.09.2013
Nepiekrītu. Uzskatu, ka tā var teikt tikai tad, ja Tu no kaut kā atsakies, jo redziet, Tev nav laika, tajā laikā sēdi mājās un itkā plāno tīrīt māju, bet nedari neko.

Manam draugam, piemēram, tiešām nav nekad laika, jo viņš sēž darbā no agra rīta un paliek darbā stipri pēc darba laika beigām, jo jāveic visi pasūtījumi, maksājumi, īsumā - pelna naudu savā firmā. Un jā, viņam nav nekam laika. Tikai brīvdienās.

No otras puses bieži vien arī man nav laika, pat ja dienu esmu saplānojusi līdz pēdējai minūtei.
10.10.2013 09:30 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nevar tieši katram norādīt, ka tā ir atrunāšanās par laika trūkumu, jo, ja visi darbi, pienākumi ir uz viena cilvēka pleciem, tad nu droši vien, ka ir kā ir, kamēr otrs guļ gultā un stutē pēdas pret grieztiem. protams, gan jau ir arī tie atrunāšanās piemēri.
nezinu, man, piemēram, patīk atpūsties. dažreiz man patīk nedarīt NEKO. laikam te atšķiršos no vairuma ar to, bet vismaz vienu dienu nedēļā man patīk, ja man nav jātaisa ēst un jātīra māja un vēl nezin kas jādara, bet es vnk varu palasīt grāmatu, pagulēt, paskatīties tv vai pasēdēt pie datora. man patīk, ja ik pa laikam ir diena, kad laiku varu veltīt tikai sev un draugam (ja viņš ir mājās). cita lieta, ja sirdslieta ir putekļu dzenāšana un grīdu tīrīšana, jo daudziem tas ir atslābinoši. tāpēc droši vien tie cilvēki arī izdara vairāk, nekā, piemēram, es.
10.10.2013 09:44 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Uzskatu, ka nav viennozīmīgas atbildes. Ir cilvēki, kuriem tiešām nav laika un ir tādi, kuri frāzi man nav laika aizbildinās ar slinkumu.
Pašai, kopš nav studiju, laiku visam atrodu. Ja kaut ko neizdaru, tad zinu, ka to neizdarīju slinkuma dēļ.
Tipiskākais cilvēks, kas aizbildinās ar man nav laika ir mana mamma :D Piemēram, viņa uzskata, ka atbraukt pie manis ciemos ir laika šķērdēšana, tik ilgi jābrauc, visa diena paiet un vakarā neko negribēsies, jo būs nogurums no ceļa. Tajā pašā laikā man bieži saka - cik tad Tev atbraukt līdz manīm! (Dzīvojam apmēram 50km attālumā, ceļā paiet ar auto 40min :D)
10.10.2013 10:08 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Es piekrītu tam, ka var dienā nepietikt ar tām 24 stundām. Pēdējā laikā aizvien biežāk to izjūtu uz savas ādas. Vakar, piemēram, burtiski izskrēju visas kontroles lidostā, lai varētu ilgāk pastrādāt. Varbūt man ir problēmas ar laika plānošanu, tomēr ir dienas, kad visu paredzēto fiziski nevar paspēt.
10.10.2013 10:27 |

Reitings 16208
Man vakar iznaaca taada loti interesanta situaacija,ka tik loti jutu,ka viirs arii aizbildinaas ar to-veelaak,tagad nav laika un tajaa pasaa laikaa...tiesi tam,kas loti intereseeja-atradaas laiks!
Ar to es gribeeju teikt,soreiz tiesi par attieciibaam runaajot,mees atliekam uz peedeejo kaut ko ,kur neesam ar tiem visiem 100%ieksaa,bet ja kaut ko loti veeleesimies -kaadu satikt,parunaat utt,tad vienmeer laiks atradiisies!
To tik loti var just attieciibu saakumaa -viirietim vienmeer buus laiks...visu atmetiis un buus klaat!:D
10.10.2013 17:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits