_paris,speciāli grāmatu paņēmu līdzi uz darbu, lai atstāstītu. :D Pāris teikumi gan nesanāks.
Iesākumā vajag saprast, kas ir tā maita. Pēc grāmatas, maita ir sieviete, kura uzdrīkstas domāt pirmkārt, par sevi. Viņa ir patstāvīga, un pašpietiekama. Viņai ir savs viedoklis, kuru viņa nemainīs, ja vīrietis tā gribēs. Viņa nebūs kājslauķis, jo tādas vīrieši neapprec. Miata ir stipra sieviete ar raksturu, kas var par sevi pastāvēt. Maita nav nedz rupja, nedz dzēlīga, jo viņa ir pietiekami gudra, lai saprastu, ka daudz efektīvāk ir būt piesardzīgai.
Grāmatā bija aprakstīti attiecību principi, kā būtu vispareizāk rīkoties. Piemēram, pie 1. attiecību principa ir šāds apraksts:"Maita nepiedalās sacensībās un necenšas būt pirmā zvaigzne.Tā vietā, lai jautātu "kur ir mans gredzens" vai "kāpēc tu mani nepreci", viņa domā : "Kāds man labums no tā, ka tuvumā ir šis cilvēks? Ko es no tā iegūstu?". Un tad notiek kas savāds: viņš iemīlas līdz ausīm un vēlas būt kopā ar šo sievieti. Vīrieši labi jūtas kopā ar tādu sievieti , kas pārlieku neraizējas , jo tad vīrietim nav jābūt 100% atbildīgam par kāda laimi. Ja vīrietis redz, ka esi laimīga ar viņu, taču varētu būt tikpat laimīga arī bez viņa, tieši tad viņš negribēs tevi pamest. Respektīvi, vajag vīrietim radīt to nedrošības sajūtu, ka tu kuru katru mirkli vari pazust no viņa mednieka ķetnām. Zudīs virieša aizsargbarjeras un viņš iemīlēsies. Un nu mēs arī zinām, kādi ir iemīlējušies vīrieši. Ir jāļauj vīrietim būt medniekam arī attiecību laikā, nevis tikai randiņu sākumposmā.
Nu taču visas šito zinām, ne? Tikai vienmēr daram pretēji.
Jebkurā gadījumā, iesaku šo grāmatu izlasīt - gan pamācoša, gan smieklīga. Bet nevajag visam arī pieķerties, jo ja viss būtu tik elementāri un uz visiem vīriešiem strādātu, visas sievietes būtu precētas un laimīgas. Vajag izlasīt grāmatu, un paņemt to informāciju, kas tev pašai būs noderīga.
Un jā, grāmatā viss ir tieši pretēji, kā mūs māca sieviešu žurnāli.