kad bildināja?

Reitings 560
Reģ: 29.10.2010
jautājums īss un konkrēts :) - cik ilgā laikā pēc kopdzīves uzsākšanas jūs bildināja?
tagad drīz būsim pusotru gadu kopā, nesen uzsākām kopdzīvi.
protams, visām šis jautājums nederēs, varbūt kāda bildināta jau pirms tam, bet nu tad tām, kam ir pieredze ;)
07.10.2013 16:16 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Es arī negaidu bildinājumu, kāzas negribu un absolūti neuzskatu, ka tas ir baigais solis uz priekšu attiecībās. Drīzāk tā ir klišeja, kuru uzspiež ārpasaule.
Un tas, ka ir gredzens pirkstā, absolūti nenozīmē, ka tas pāris arī paliks kopā uz visu mūžu.
09.10.2013 10:22 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Mani pildināja agri, lai gan to sapratu tikai tad, kad atvēru šo diskusiju:) Sākām dzīvot kopā jau pēc 2 mēnešu pazīšanās, lai gan es paralēli tomēr turēju dažas mantas iepriekšējā dz.vietā+maksāju īri vēl 4 mēnešus, jo bija patīkami apzināties, ka man ir vieta, kur dzīvot, ja arī kaut kas nesanāk. Bildināta tiku 7 mēnešus pēc 1.randiņa, taču būtu agrāk, vienkārši gredzens kādu mēnesi ceļoja no ASV, kā arī pirms tam es kādas 2 nedēļas meklēju savu sapņu gredzenu. Kāzas ieplānotas pēc 17 mēnešiem no 1.randiņa.
09.10.2013 10:36 |

Reitings 570
Reģ: 29.01.2009
esam kopā nepilnus 4 gadus, 2 no tiem dzīvojam kopā. Par kāzām esam runājuši,pati par to sāku runāt un nolēmam,ka nākamgad augustā,bet bildināta neesmu,lai gan zinu,ka bildinājums būs,tādas aizdomas,ka nākammēnes,mūsu 4 gadu jubilejā!
09.10.2013 11:17 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Esam kopā 5+ gadus un gredzena nav, un visticamāk nebūs. Lai gan apgalvo, ka kopā vēlas dzīvot visu dzīvi, ka vēlas bērnus u.c., bet ne tagad. Sākām kopā dzīvot ~1 gadu pēc pazīšanās.
Esam pat runājuši par kāzām un tā, bet tas beidzas ar viņa argumentu- "mums vēl jāizaug...", lai gan vecums ir (21)(27)

Un par šo es bieži aizdomājos...
vai es spētu nodzīvot bez bildinājuma atlikušo dzīvi ar viņu? - teikšu godīgi- es nezinu

kā arī, kas manī ir tik slikts, kāpēc nekas nevirzās uz priekšu.
09.10.2013 12:40 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Šogad aprecējos. Līdz šim dzīvojām kopā 5! gadus un jau mums ir divgadnieks :D
09.10.2013 12:42 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Pirms mēneša mums apritēja 4 gadi kopā, bet precējušies neesam un es arī īpaši pēc kāzām neilgojos :D Manā vecumā jau daudzi ir precējušies, bet es tiešām jūtos parāk jauna, lai kļūtu par sievu, un, ja godīgi, viss tas pasākums mani biedē.
Bet par kāzām ir runāts un domāju, ka tas kādu dienu tomēr notiks.

BET ir viens muļķīgs iemesls, kāpēc es tomēr gribētu apprecēties... :D acīmredzot man ir ļoti sarežģīts uzvārds, un man nākas to mūždien labot, cilvēki vienkārši nespēj atcerēties... kādas tik šausmas nav nācies lasīt. Manam draugam ir īss, vienkāršs uzvārds, un man arī piestāvētu :D
09.10.2013 12:54 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Kāpēc ir tā, ka dažas jau tik ātri saņem bildinājumus un viss kārtībā, bet citas gaida gadiem un nesagaida? Kaut arī labas sievietes, mīl, rūpējas, nu noteikti ne sliktākas par precētajām. Aizdomājos...
09.10.2013 13:19 |

10 gadi
Reitings 13809
Kāpēc ir tā, ka dažas jau tik ātri saņem bildinājumus un viss kārtībā, bet citas gaida gadiem un nesagaida? Kaut arī labas sievietes, mīl, rūpējas, nu noteikti ne sliktākas par precētajām. Aizdomājos...

Tas jau no vīrieša domāšanas un uzskatiem atkarīgs.

Mans vīrs teica, ka mani apprecējis tik ātri, lai kāds cits nepasteidzas pirms viņa, jo īpašas meitenes apkārt nemētājas :D
09.10.2013 13:24 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
kordelia - jo katram cilvēkam ir sava vērtību sistēma un visiem tā nav vienāda. Visiem indivīdiem nav akūti nozīmīgi staties laulībā, kā arī citi iekšējie faktori, nedrošība teiksim. Es pilnīgi saprotu tādu nedrošību, kā Libra minēja, kamēr neesi precēts, ir solītis atpakaļ, kurp pakāpties. Taču arī, ne jau vienmēr tā ir, tas nav akmenī cirsts.

Pavisam skaistas, pilnvērtīgas attiecības es redzu arī savā draugu lokā - pāris ir kopā gadus 1, ir bērns, kopīga dzīve, taču nav precēti, tik banāla iemesla dēļ, ka viņi kāzas vēlas skaistas un visiem zināms cik tas maksā. Viņiem neder sarakstīšanās un pīrāga apēšana. Katram ir savs scenārijas. Nedod Dievs, tādi pāri NAV jāžēlo, jo viņiem ir labi. Protams, ja sievieti šis scenārijs neapmierina, tas ir cits stāsts.

Mēs daudz runājam par pašapliecināšanos. Atminos diskusiju par flirtu. Tur lietotājas nosodīja domu, ka cilvēkam ir vajadzība pēc pašapliecinājums, taču laulība, neņmemot vērā juridsikos, mantiskos faktorus, ir tāda pati - līdzvēŗtīga(lai arī citā formā) pašapliecināšanās. Sievietei vajag to - jā, viņš grib nodzīvot mūžu ar mani, grib būt kopā. Tas nekas, ka viņs to visu gri arī tāpat, jo ir nepieciešams tas punkts uz I - kādam.
09.10.2013 13:28 |

Reitings 13796
Laboju, nevis pāris kopā 1 gadu, bet 10 :)
09.10.2013 13:29 |

Reitings 675
Reģ: 07.09.2012

Kordelia, izlasi grāmatu "Kāpēc vīrieši apprec maitas". Sen zināma patiesība mums visām, tikai diemžēl esot attiecībās, kaut kā piemirstas un tiek darīts otrādi.
09.10.2013 13:33 |

Reitings 13796
Par ko šī grāmata ir - pāris teikumos?
09.10.2013 13:34 |

10 gadi
Reitings 13809
Kordelia, izlasi grāmatu "Kāpēc vīrieši apprec maitas". Sen zināma patiesība mums visām, tikai diemžēl esot attiecībās, kaut kā piemirstas un tiek darīts otrādi.

Tātad visas, kuras ir precētas, ir maitas :D
09.10.2013 13:35 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Man svarīgs faktors ir vecums.
20 gados es par kāzām nedomātu pēc pāris gadu kopā būšanas, bet 30 g.v. es varbūt būtu gatava pēc gada kopā būšanas precēties.

Citreiz jau ir tā sajūta IR un viss, nevajag domāt ne par to, cik ilgi kopā būts vai vēl nez kas.

Man stulbi liekas draugiem, saderinājušies jau 3 gadus un neprecās, jo redz vajag no sākuma māju nopirkt, tad iekārtot māju, tad suni vajag, vajag lai suns paaugās un tad tik var precēties un dzmedēt bērnus :D
09.10.2013 13:37 |

Reitings 4298
Pēc gandrīz 6 kopā pavadītiem gadiem ..... (pauze, kurā pašokēties par to - cik ilgi)....

Bet mēs sākām draudzēties jau skolas laikā, kad vēl bijām pavisam jauni (nepilngadīgi), tāpēc viss notika tieši tad, kad tam bija jānotiek :) Jāsaka gan, ka ģimenes jau daudzus gadus to vien gaidīja un bikstīja mūs abus :D
09.10.2013 15:46 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Piekritīšu, ka liela nozīme ir vecumam. Mans vīrietis jau sen kā nav manu vienaudžu vecumā, tāpēc viņš ļoti grib ģimeni, bērnus, sievu. Es neprecētos ar vīrieti, kurš vēl nav vismaz 26-27 gadu vecumu sasniedzis, jo ticu, ka ir nepieciešams laiks, lai spertu tādu soli.
09.10.2013 15:48 |

Reitings 3350
6 gadi
09.10.2013 15:50 |

Reitings 4298
Īsti nesaprotu vienu lietu - sieviete gaida, kad vīrietis bildinās, klusībā dusmojas, skumst, raud, bet vīrietis kā nebildina tā nebildina. Bet, ja reiz sieviete grib šo vīrieti precēt, tad taču vajadzētu varēt atklāti izrunāties par precībām, par kāzu organizēšanu, par bildināšanu utt. Varbūt vīrietis grib precēties, bet neuzskata bildinājumu par kaut ko svarīgu, tāpēc sievietei vajag pateikt, ka viņa cer sagaidīt bildinājumu.
09.10.2013 16:17 |

Reitings 158
Reģ: 14.04.2013
Esam kopā divus gadus, no kuriem 1 gadu un 8 mēnešus dzīvojam kopā (pārvācos dzīvot uz viņa valsti).
Bildinājumu saņēmu 2 mēnešus atpakaļ.
Tagad gredzentiņš pirkstā un gatavojam papīrus. Viss nav tik vienkārši, jo mazliet šķērslis ir tas, ka esam no atšķirīgām nācijām.
09.10.2013 16:33 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Īsti nesaprotu vienu lietu - sieviete gaida, kad vīrietis bildinās, klusībā dusmojas, skumst, raud, bet vīrietis kā nebildina tā nebildina. Bet, ja reiz sieviete grib šo vīrieti precēt, tad taču vajadzētu varēt atklāti izrunāties par precībām, par kāzu organizēšanu, par bildināšanu utt. Varbūt vīrietis grib precēties, bet neuzskata bildinājumu par kaut ko svarīgu, tāpēc sievietei vajag pateikt, ka viņa cer sagaidīt bildinājumu.

Šim es itkā pierkrītu, bet.. No otras puses arī saprotu, kāpēc sievietes par to nerunā. Gribas, lai arī vīrietis grib precēties - tas, ka viņš pats nolemj, ka bildinās, ka vēlas pavadīt ar šo sievieti kopā visu savu dzīvi bez iepriekšējas vienošanās, ka ''nu jā, mēs jau ilgi kopā, varētu apprecēties, ne? - jā, vispār, es gribētu, davai precamies''. Tas šķiet vairāk vērts.. Pats saprata, nolēma, izdomāja, kā bildinās.. Tas nozīmē, ka tiešām grib. Bet ja šī tēma ir ''pacelta'' attiecībās, tad sieviete vairs nevar būtu pilnīgi droša, vai tāpēc, ka viņš tiešām grib, vai tāpēc, ka tā norunāja. Nezinu, kā citām, bet man bildinājums būtu ļoti svarīgs (tāds, par kuru mēs iepriekš nebūtu vienojušies).
09.10.2013 16:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits