kad bildināja?

Reitings 560
Reģ: 29.10.2010
jautājums īss un konkrēts :) - cik ilgā laikā pēc kopdzīves uzsākšanas jūs bildināja?
tagad drīz būsim pusotru gadu kopā, nesen uzsākām kopdzīvi.
protams, visām šis jautājums nederēs, varbūt kāda bildināta jau pirms tam, bet nu tad tām, kam ir pieredze ;)
07.10.2013 16:16 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
ā, kopdzīvi uzsākām 5 mēnešus pēc iepazīšanās, bet 4 pēc bildinājuma.
08.10.2013 02:24 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
oficiāls bildinājums nav bijis, bet ideja par to man darīta zināma. teiksim tā, es zinu, ka par to ir domas. pieļauju, ka tad, kad vairāk nostabilizēsies mums finansiālie apstākļi un ikmēneša lielie izdevumi beigsies, tad arī varēšu sākt gaidīt bildinājumu. dzīvojam kopā apmēram pusotra gada. uzskatu, ka tomēr tam pieņemtajam laikam ir jāpaiet, vismaz 2 gadiem, lai visa sadzīve, ikdiena nostabilizējas. man jau liekas, ka viss būs ok, bet negribās kkā arī pēc gada apprecēties un vēl pēc gada izšķirties. labāk nedaudz pārdomāt to soli, nekā sasteigt. tas nenozīmē, ka tas ir jāvelk 10 gadus. tik ilgi es negaidītu.
08.10.2013 09:28 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Haha:D man vnk iestātos panikas lēkme un es aizmuktu ,ja mani bildinātu ,jo ir mēģināts ,esmu kritusi panikā un nozudusi, kkāds gļuks manā galvā:D Man jau tas fakts ,ka ES zaudētu savu BRĪVĪBU dzen panikā. Kas ir dīviani, es parsti esmu tā kas visu cenšas noslēpt, pat tgd ,pašreizējās attiecībās ,tieši dzēks nevarēja izturēt ,ka es visu turu tumsā, un pats darīja zināmu apkārtējiem, vārdu sakot, zaudēju kkādu daļiņu tās brīvības,ehhh.....škrobe:D
08.10.2013 23:49 |

Reitings 258
Reģ: 08.01.2013
Kopā bijām 7 gadus, 5 no tiem dzīvojām kopā, kad tiku bildināta. Man neliekas, ka tas ir par vēlu vai par ātru. Laulība nebija pašmērķis attiecībām, tāpēc nespēju saprast izteikumus par to "es tik ilgi negaidītu". Kā tas ir - negaidītu? Paiet 6 laimīgi gadi attiecībās, mani nebildina, paceļu cepuri un aizeju ar domu - varbūt nākošais pratīsies pēc 3 gadiem bildināt?
09.10.2013 00:16 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
piekrīt Lienes teiktajam
Piekrītu, es arī nevarētu gaidīt tik ilgi. Ne jau tāpēc, ka man nepieciešams gredzens pirkstā, bet, manuprāt, bildinājums ir solis un apliecinājums no vīrieša puses, ka viņš ir gatavs ar sievieti būt kopā visu dzīvi. Protams, mūsdienās ir dažādi attiecību modeļi un katram savs Es negaidītu tik ilgus gadus.

esmu kopā un arī dzīvojam kopā jau 4 gadus.
mīlestība un viss ir kā vajag, bet trūkst tā bildinājuma, kurš būtu kā apliecinājums, ka tiešām ar mani grib pavadīt atlikušo mūžu...
vai es spētu nodzīvot bez bildinājuma atlikušo dzīvi ar viņu? - teikšu godīgi- es nezinu
09.10.2013 00:22 |

Reitings 125
Reģ: 29.07.2013
mīlestība un viss ir kā vajag, bet trūkst tā bildinājuma, kurš būtu kā apliecinājums, ka tiešām ar mani grib pavadīt atlikušo mūžu...

Piekrītu šim! Man draudzene ar puisi ir kopā 5 gadus un arī ļoti gaida bildinājumu, bet nekā...Viņš saka, ka ja bildinās, tad tuvākajā laikā jāprecās, bet viņam šobrīd nav tādas naudas un tāpēc bildinājuma nebūs! Man tas šķiet kā aizbildinājums, jo daudzi tak vairākus gadus dzīvo saderināti. Man bildinājums ir kā vēlme pāriet nākamajā līmenī! Tā es to uztveru.

Par mani pašu - gadu nodraudzējāmies, tad trīs gadus nodzīvojām kopā un mūsu 4 gadu jubilejā viņš mani bildināja! :) Tikko nosvinējām piecu gadu jubileju. Šobrīd runājam un plānojam, ka 2014.gada rudenī - ziemā gribētu precēties! :) Uz to arī ejam - jāsāk krāt naudiņa un tā.
09.10.2013 09:31 |

Reitings 1741
kopā esam bik vairak par 3 gadiem, dzīvojam kopa jau 2 gadus.
bildinajuma nebija, jo nu viņs tiešam nav romantiķis un tiesi tas man viņa patīk :)
vienu vakaru vnk sēdējām un viens uz otra skatoties - davaj precamies?!?! - OOK.
un pēc 3 mēnešiem mēs jau vīrs ar sievu, un gaidam jau ģimenes papildinājumu
09.10.2013 09:35 |

Reitings 738
Reģ: 06.09.2013
Dzīvojam kopā jau 3 gadus, bildinājumu neesmu vēl saņēmusi un ceru, ka tuvākajā laikā nesaņemšu :D Neesmu gatava vēl ne precēties, ne bērniem, man ir labi tāpat.
09.10.2013 09:37 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man tas šķiet kā aizbildinājums, jo daudzi tak vairākus gadus dzīvo saderināti. Man bildinājums ir kā vēlme pāriet nākamajā līmenī! Tā es to uztveru.

Jā, tu tā uztver, bet visiem cilvēkiem nav vienādi uzskati un principi. Mēs katrs izdaram secinājumus pēc savas pieredzes un skatījuma prizmas vai pieņemam cilvēku tādu, kāds viņš ir, bez attiecīgiem nosodījuma un šaubu pilniem secinājumiem.
Ļoti daudz vīrieši uzskata, ka uzreiz pēc bildinājuma ir jāseko kāzām. Ir tikai normāli, ja par savu rīcību atbildīgs cilvēks, nebūdams pārliecināts par spēju tālāk nodrošināt kāzas, nemaz nesper bildināšanas soli.
Un ne tādēļ, ka tas ir tikai aizbildinājums.

Kārtējo reizi saskaras sievišķīgā fantāziju pasaulīte un attiecīgie secinājumi ar vīriešu racionālo domāšanu.
Pārliecību par attiecību nopietnību ir jāiegūst savstarpējā saskarsmē, ikdienas notikumos, nevis gredzena kastītē.
09.10.2013 09:41 |

10 gadi
Reitings 13809
daudzi tak vairākus gadus dzīvo saderināti. Man bildinājums ir kā vēlme pāriet nākamajā līmenī! Tā es to uztveru.

Man atkal liekas - kāda jēga nezin cik gadus būt saderinātiem. Vai nu precas, vai dzīvo tāpat.
Galu galā pat Civillikumā ir rakstīts, ka saderināšanās ilgst gadu. Ja līdz tam neapprecas, tad var uzskatīt, ka saderināšanās ir atsaukta.
09.10.2013 09:42 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Mums tūlīt būs 5 gadu jubileja. Dzīvojam kopā apmēram tik pat ilgi. Esam runājuši par kāzām, viņš pats saka, ka nevēlas būt saderinājies nezin cik gadus, bet kāzu kā nav tā nav, un kāzām esot jābūt vismaz gada laikā no saderinšanās brīža. Viņam tas šķiet nepieklājīgi. Un es nevaru nepiekrist. Man draudzene ir saderinājusies jau gadus 6. Viņa pati saka, ka tizli tā. Vairs to saderināšanos neviens par pilnu neņem.
09.10.2013 09:47 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
++ Anny un womankind

Man arī šķiet, ja nav naudas kāzām, tad maza jēga ntos gadus būt saderinātās statusā. Ja nav kazai piena, tad nav, ko tur daudz.
09.10.2013 09:51 |

Reitings 125
bez attiecīgiem nosodījuma un šaubu pilniem secinājumiem.

Kaut kā nemanu savā tekstā nosodījumu. Es runāju tieši par savu draudzeni un šo gadījumu. Sīkumos nevēlos izplūst, bet arī pati draudzene saprot, ka runa nav par naudu...Nav! Diemžēl!

Pārliecību par attiecību nopietnību ir jāiegūst savstarpējā saskarsmē, ikdienas notikumos, nevis gredzena kastītē.

Šis jau mazliet izklausās pēc skaudībiņas! Apmēram tā, ka "Tev jau var būt gredzens, bet es bez gredzena tāpat esmu cool!" :D
09.10.2013 09:52 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Es arii uzskatu,ka nav jegas bildinat,ja nesekos kāzas vismaz gada laikā. Arī manejais ir izteicis,ka bildinas tad,kad vares uzrīkot kāzas. Bet nu kā cosmo.lv dzirdēts,ka dažas bildina 3x un kā neprec, tā neprec, bet ju saderinājušie ir. Un jēga?
09.10.2013 09:57 |

Reitings 653
kopā sākām dzīvot mēnesi kopš sagājām kopā un pēc diviem gadiem sekoja bildinājums... un jau pēc 7 mēnešiem kāzas... skaisti.. ehh..
09.10.2013 09:59 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Drupatinja, jā, viss man skauž :D Visur meklēju kādus iemeslus, lai ieviestu neļautu noplaukt savai skaudības sajūtai. Salīdzinam bildinājuma stāstus, lai uzkurinātu vēl lielāku skaudību?

Es tikai izteicu viedokli, ar domu, ka jāatver vaļā prāts un uz situācijām ir vērtīgi paskatīties arī no vispārīga skatu punkta. Nevis šaurā "ja nav tā, kā es uzskatu, tad tas nav normāli ". It sevišķi, ja runa ir par citu cilvēku attiecībām. Nepastāv identisku cilvēku un identisku attiecību.
09.10.2013 10:02 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Bildināja mani otrajā kopā bušanas gadadienā. Apprecejamies pēc 7 mēnešiem.
Man ir paziņa, kas ir saderināta jau 5cus gadus - ar katru dienu vairāk liekas, ka tā arī viņa neapprecēsies, jo jaizdara vel tas, japaspēj vēl tas...
09.10.2013 10:03 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Par tēmu- nav bildinājis, dzīvojam kopā.
Pilnībā piekrītu viedoklim, ka nav jēgas būt saderinātai vairākus gadus, tāda muļķošanās vien sanāk- parunāja, parunāja, bet reāli jau nekas nenotiek..
09.10.2013 10:07 |

Reitings 125
womankind, atkārtošos vēlreiz, ka runāju konkrēti par saviem tuvakājiem draugiem un par viņu situāciju! Nesalīdzinu viņus ne ar sevi, Tevi, vai kaimiņu Māru...
Ja esmu ikdienā blakus, tad varu tomēr izdarīt kaut kādus secinājumus! :)
Katrs, protams, dzīvo kā grib - precēts, neprecēts, gadā bērnus pirms/pēc kāzām! Man tāpat vienalga! :) Ka tik paši ir laimīgi!
09.10.2013 10:08 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Biju attiecībās 10 gadus, tā arī nesagaidīju kāzas :) Nu vairs tik ilgi negaidītu. Un negaidītu vispār. Turpmāk dzīvošu sev, mācīšos būt laimīga ar sevi un negaidīšu no vīriešiem to, ko viņi nevar dot. Es domāju, ka nav ne vainas arī tad, ja sieviete neapprecas.
09.10.2013 10:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits