Nelaipnie pardeveji.

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Ciao! :)
Shodien atcerejos kadu notikumu Latvijaa.
Meitene, kura stradaja Narvesena, atteicaas pienjemt sikas monetas. Pirkums bija ap divi lati un aptuveni latu sastaadiija melnie santimi. Iemesls, kadelj uz kiosku gaju ar shadam monetam - iztuksoju visus sturus majas, jo parvacos uz citu valsti, logjiski, ka lati un santimi vairs nav vajadzigi.
Tatad meitene atteicas pienjemt, bet es atbildeju, ka pirceja tiesibas ir dot jebkadu derigu naudu,lidz ar to pardevejam ta ir japienjem, un mani neinterese, ka viniem par sikajiem santimiem, nododot naudu, ir papildus kaut kadi procenti jamaksa (tadu argumentu man vinja lika prieksha.) Meitene stridejas ilgi un dikti, uz ko es pajautaju, kads ir vinjas uzvards (vards bija uzrakstits uz zimites un piesprausts pie krutim), vinja atteicas man uzvardu nosaukt.
Vards pa vardam un vinja mani vel nosauca par stulbu: "Cik stulbi cilveki pie mums ieperkas!"Es taja bridi biju gatava rakstit sudzibu. Ta ari uzvardu man shi jaukaa meitene nenosauca, es izdomaju, ka vairs nevelos nekadas negacijas, noveleju jauku dienu un aizgaju.Melnos santimus vinja tomer beigas pienjema.

Jautajums - vai es esmu tiesiga prasit nejauka pardeveja uzvardu, lai rakstitu sudzibu, vai vinjiem man tas nav jaaizpauzh?
06.10.2013 22:30 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Alexxa, atmetot visus "ja" un "bet" saprotam, ka runa dotajā situācijā ir par Narvesenu, kurā nabags neies maizi ar desu meklēt. Kā jau es iepriekš minēju, es atzīstu, ka šādas monētas ir jāpieņem, bet ir jāsaprot arī pārdevējs. Ir muļķīgi turēt divus pirkstus gaisā un bīdīt to, ka "klientam vienmēr ir taisnība" situācijās, kuras jau no sākta gala sagādā vienai pusei ievērojamas neērtības.

Protams, ja citu variantu nav un sīknauda ir vienīgais, kas ir makā, tad droši, var to pārdevēju kaut tiesā sūdzēt, ja laiks ļauj.
07.10.2013 01:37 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Man liekas, ka te dazhas komentetajas varetu but ta nelaimigi nejauka pardeveja. :D
Nu nezinu, es neuzskatu, ka man tagad jaiet uz LB un jamaina ta nauda, ja varu samaksat ari piemajas Narvesenaa. : ) Un nejau regulari.
Un tapat pardevejai nav nekadu tiesibu mani nosaukt par stulbeni pirms arsts ir izmeklejis mani! :D
Jauku dienu!
07.10.2013 07:33 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Es būtu saukusi veikala vadību vai prasījusi veikala vadītājas nr. un skaidrotu šo jautājumu ar viņu. 1ls sīkajās monētās nav tik daudz lai sāktu pukstēt. Turklāt man ir vienalga ko kāds aiz manis rindā padomās- vai es bomzis,kas pie baznīcas stāv vai vienkārši kuce,kura grib apgrūtināt pārdevējas darbu.
Kā jau Alexxa teica, tad tā ir valsts valūta,kura ir jāpieņem.
07.10.2013 08:07 |

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Protams, ka nauda bija jāpieņem un bez nekādiem iebildumiem. Gandrīz neticami, ka mūsdienās pārdevēji spēj vēl uzvesties kā vecas slāvu babuļas piemājas desu veikalā- kā direktores.
Narvesenam taču noteikti ir arī slepenie pircēji un noteikta apkalpošanas kultūra...
Pircējam pilnīgi noteikti neinteresē kas viņiem būs par nodokli jāmaksā vai kā jāskaita un pārdevējam par to nav jāinformē.
Turklāt tas bija tikai lats, jēziņ..
07.10.2013 08:23 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Es būtu rakstījusi sūdzību, noteikti. Reiz man gar degunu aizbrauca pēdējais trolejbuss ātrāk pirms noteiktā laika. Tāpēc man nācās mājās no darba braukt ar taksi. Biju ļoti nikna. Aizsūtīju tieši Rīgas Satiksmei e-pastu. Pēc dažām dienām viņi atbildēja - atvainojās un uzlika šoferim soda naudu. Jā, varbūt īpaši labi nesajutos, ka atņemu svešam cilvēkam naudu, bet kāda ķirbja pēc man būtu jāmaksā daudz reiz lielāka summa, lai tiktu mājās, ja šoferis nejēdz izbraukt laikā, ne 10min ātrāk. Domāju, ka otrreiz šoferis tā nerīkosies.
Žēl, ka par klientiem nevar sūdzības uzrakstīt. :D mani arī piecas mājas tālāk ir sūtījuši. negodīgi. :D Pārdevējs arī taču cilvēks. :D
07.10.2013 08:29 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Es noteikti nekādu sūdzību nerakstītu, vispār nesaprotu tos cilvēkus, kuri, atvainojos, par katru sūdu skrien un sūdzības raksta. Tiem Narvesen pārdevējiem reāli ir suņa darbs- garas stundas un strādā pa kapeikām. Ko Tu ar to panāktu, ka tai meitenei no tiem grašiem vēl kaut ko noņemtu vai atlaistu pavisam?
Tīri cilvēcīgi saprotu, ka var uznākt melnās dienas un besis, kad gribas visu pasauli d**** pasūtīt. Es pabesītos pie sevis, padusmotos, bet tam cilvēkam sūdus netaisītu. Pašai pēc tam būtu sirdsapziņas pārmetumi.
07.10.2013 09:28 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es nekad nekautrējos dot santīmus, iepriekš, protams, saskaitot, jo likumdošana paredz, ka pārdevējam ir jāpieņem jebkāda derīga nauda. un, ja vien man tie santīmi nav melni, apsūbējuši vai deformēti, lai skaita ar savu, atvainojos, pūcīgo sejas izteiksmi.
esmu vienreiz savā mūžā uzrakstījusi sūdzību par Origo rimčika pārdevēju, kas reāli visus manus produktus svieda un meta pa leti tālāk. tur bija gan kūka, gan šampja pudele, kas vnk izlīmējās pret dzelzs restītēm, gan visādas citas ne-metamas lietas. man nākamajā dienā e-pastā bija atvainošanās vēstule no tās pārdevējas.
07.10.2013 09:43 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
man vakar bija interesants gadījums..
izsaucu Baltic taksi, iekāpju, saku adresi uz kuru man vajag..
šoferis izdzirdējis adresi, sāk man lasīt morāli, ka tas tak te pat aiz stūra.. ko es vispār saucu taksi, varēju jau tad labāk ar sabiedrisko braukt, vai tas ir normāli.. viņš 2h stāvējis rindā, lai mani aizvestu pa 3ls... es biju apmulsusi, pirmo reizi tādu attieksmi saņēmu.
viņš man pāŗmeta, ka nezināju, starp kurām ielām atrodas mana vēlamā adrese un, ka šāds brauciens vispār esot izmiekls. iemetu šoferītim 5ls un kāpjot ārā teicu, ka sūdzēšos draugam, tad viņš pa atvērtu logu lūdzās, un atvainojās, ka tā jau neesot gribējis.
vispār šausmas..
07.10.2013 09:53 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Al Qaeda, arī es pēdējā laikā (tagad kādu laiku neesmu braukusu) no Baltic Taxi esmu saņēmusi negācijas. Man likās, ka tas ir drošākais, labākais taxis, pozitīvi šoferi, bet pāris reizes klausījos vadītāju činkstēšanu, par rindām, tavām jau pieminētajām...
07.10.2013 09:57 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es braucu tikai ar baltic taxi, jo mums ir līgums un tad man nav jāmaksā, maksā firma, bet.. es arī izsaucu un viņš man saka, nu stāsti, kā jābrauc! Man tas mazliet kaitina, jo taxi es saucu, lai mierīgi tiktu mājās, nevis stāstītu pa kādām ielām jābrauc, ieslēdz navigāciju, cilvēk, mīļais..
07.10.2013 10:05 |

Reitings 3031
nu es neteikšu, ka būtu viņu sliktākais klients..pēdējā laikā braukāju maršutā: vecāķi-centrs, maksāju ~15ls, nu vai tad esmu vainīga, ka pa retam vajadzīgs brauciens pa 3ls..?!
varbūt vajadzēja sākt kašķi, nemaksāt neko un vēl uzrakstīt sūdzību, bet man uz to nebija noskaņojums. :D
07.10.2013 10:09 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es arī tagad zinu par viņu zonām :D , kā viņiem sadalīts, ja viņš iebrauc citā zonā, tad viņš ir rindas beigās, un citās zonās brauc maz klientu, tad ilgi jāgaida :D
07.10.2013 10:09 |

Reitings 3031
Gurri - sit pieci, tad mēs abas esam klausījušās! :D
hehe, nu bet tas man vakar nespēja sabojāt superlabo noskaņojumu, bet šodien gan nedaudz pūcīga par piedzīvoto!
07.10.2013 10:15 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Taču ejat un izmainiet to sīknaudu Latvijas Bankā.

++++

Protams, pārdevējai vajag tās monētas pieņemt.. Bet nu nevajag sacerēties, ka viņa par to klanīsies un 10 reizes pateiks paldies :) Tā kā man ne visai patīk citiem cilvēkiem sagādāt nepatīkamas emocijas... es tiešām ietu uz LB, kur līdz 200 monētām neprasa komisiju :)
07.10.2013 10:19 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Maksāju ar tādu naudu, kāda ir uz to mirkli kabatā. Neuztrauc kasieru emocijas.
07.10.2013 10:34 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
man arii bija vienreiz darba pieredzee gadijums, kad kliente samaksaja 2.50ls pa 1sant. un 2 sant. monetas :D man jau skjiet, ka tas atkarigs kaads cilveks naak un ar kadu nostaaju, vina pasmeejas, atvainojas, pateica, ka tadu algu vinai esot samaksaajusi - nu ko man - pasmeejos , pie sevis padomaaju, kaadaa darbaa tad vina straadaa un neko papriecaajos, ka kasee bus daudz siicenes :D es tiesi taa ari uzskatiiju, ka tas ir mans darbs un kaa citas saka - nepatik , ej prom, es arii aizgaju , haha :D bet uz to bridi - tas bija mans darbs. un 1 sant. ari ir valsts valuta ar ko cilveks ir tiesigs norekinaties. es nevaru iedomaties, ja es tagad vinai saktu bljaut virsu , lai iet maina , ka nenemsu - kada jega, man nervi beigti un vinai...
07.10.2013 10:34 |

Reitings 73
Reģ: 26.07.2013
PLAYPAUSE ja rakstīji Narvesen vadībai, tad pārdeveju diezgan bieži apciemos tā saucamais slepenais pircējs. Otrkārt te jau tika pieminēts par to franšīzi un kur garantija, ka šī pardevēja kas Tevi apkalpoja, nav pati franšīzes ņēmēja. Un pa lielam uz čeka būtu jābūt gan vardam, gan uzvārdam.
07.10.2013 10:42 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Man reiz bija gadījums, atnāk puisis uz solāriju un maksā ar 20 ls ,bet par to sauļošanās seansu bija 3.00 ls jāmaksā, saku ka man īsti nav ko izdot un prasīju, lai samaksā ar karti, ja ir iespējams vai sīkāku naudu iedod. Šis saka, ka viņam tos 20 ls vajag samainīt tāpēc sīceni nedos, jo blakus esošajos veikalos tos 20 ls arī nevar samainīt, bet viņam vajag viņus sīkāk, finālā viņš tika pie 17 ls sīcenē, kādi 3-4 ls bija 1 un 2 sant. un kādi 3 ls 1 lata monētās pārējais viss pa 20, 10 un 5 santīmu monētās ,viņš nebija priecīgs.
07.10.2013 11:00 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Veikaliem sīknaudu vajag, lai ir ko izdot atlikumā.
07.10.2013 11:10 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Pārdevējai nebija tiesību atteikties pieņemt sīknaudu. Un par to, ka jāmaksā kaut kāda komisija par monētām dzirdu pirmo reizi. Par karšu terminālu gan ir jāmaksā bankai. Pārdevējai vienkārši bija slinkums skaitīt.

Tām, kas te saka, ka sīknaudas skaitīšana aizņem laiku - morāles lasīšana pircējam aizņem vairāk laika nekā monētu saskaitīšana, it sevišķi, ja tas ir tikai 1,00 Ls.

Un ieteikums iet mainīt sīknaudu uz banku arī nav diez ko pieņemams - 1,00 Ls nav 10,00 Ls, bankā tā procedūra ir daudz garāka un sarežģītāka nekā veikalā. Bankā tas aizņems vismaz 20 minūtes laika, kamēr veikalā labi ja 2 minūtes.

Tām, kas aizstāv nabaga pārdevēju, jo viņai garas stundas jāstrādā utt. - esmu jau teikusi un saku vēlreiz - ja ir tik ļoti grūti strādāt ar cilvēkiem, tad ir jāmaina darbs uz tādu, kur nenāks klienti ar sīknaudu, glupiem jautājumiem utt.
07.10.2013 11:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits