Nelaipnie pardeveji.

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Ciao! :)
Shodien atcerejos kadu notikumu Latvijaa.
Meitene, kura stradaja Narvesena, atteicaas pienjemt sikas monetas. Pirkums bija ap divi lati un aptuveni latu sastaadiija melnie santimi. Iemesls, kadelj uz kiosku gaju ar shadam monetam - iztuksoju visus sturus majas, jo parvacos uz citu valsti, logjiski, ka lati un santimi vairs nav vajadzigi.
Tatad meitene atteicas pienjemt, bet es atbildeju, ka pirceja tiesibas ir dot jebkadu derigu naudu,lidz ar to pardevejam ta ir japienjem, un mani neinterese, ka viniem par sikajiem santimiem, nododot naudu, ir papildus kaut kadi procenti jamaksa (tadu argumentu man vinja lika prieksha.) Meitene stridejas ilgi un dikti, uz ko es pajautaju, kads ir vinjas uzvards (vards bija uzrakstits uz zimites un piesprausts pie krutim), vinja atteicas man uzvardu nosaukt.
Vards pa vardam un vinja mani vel nosauca par stulbu: "Cik stulbi cilveki pie mums ieperkas!"Es taja bridi biju gatava rakstit sudzibu. Ta ari uzvardu man shi jaukaa meitene nenosauca, es izdomaju, ka vairs nevelos nekadas negacijas, noveleju jauku dienu un aizgaju.Melnos santimus vinja tomer beigas pienjema.

Jautajums - vai es esmu tiesiga prasit nejauka pardeveja uzvardu, lai rakstitu sudzibu, vai vinjiem man tas nav jaaizpauzh?
06.10.2013 22:30 |

10 gadi
Reitings 1221
zili_rudzi, varbut es vienkarshi esmu nepareizaja veikala un nepareizaja laika.. Censos visur iet ar pozitivu attieksmi, patiesham, varbut parak piekasos, tachu visa visuma uzskatu, ka ar mani viss ir ok. : )
Varbut gribu mainit pasauli. Nezinu.
06.10.2013 22:59 |

10 gadi
Reitings 1221
Penelope, paldies. : ) Tikai nezinu gan, ka lai cinas, ja pardevejs uzvardu nevelas izpaust, tad laikam uzreiz jazvana uz attiecigo uznemumu. Jocigi, ka, aizejot majas, dusmas pariet un slinkums zvanit. :D
06.10.2013 23:00 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
es nekad neizmantotu tik daudz sīknaudas,lai tā sastādītu 1 latu vai 2 latus vai vairāk. maksimālais, ko esmu sīknaudā iedevusi ir 20 - 40 santīmi.
esmu strādājusi apkalpojošā sfērā un ar naudu un es zinu, ka tā sīknauda pardevējam dažkārt sagādā lielas galvas sāpes. Pirmkārt, tas kavē darbu un citu klientu apkalpošanu, kas izraisa neapmierinātību klientos, otrkārt, vakarā,kad ir jāpārskaita kase, tas ir ļoti laikietilpīgi un viss japārskaita n-tās reizes tieši dēļ tām 1 sant. un 2 sant. monētām.

es saprotu,ka sīknauda arī ir nauda, BET vajag saprast arī otru cilvēku,kas strādā pie kases...
06.10.2013 23:06 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Nav jēgas zvanīt uz Narvesen, jo tā ir franšīze - katrs veikals ir cits uzņēmums tikai zem viena vārda visi. Pašā Narvesenā ir kādi 5 darbinieki.
Jāiet sūdzēties konkrētā veikala vadītājai.
06.10.2013 23:06 |

10 gadi
Reitings 1221
amarella - es saprotu, tiesham saprotu pardevejus, bet ta bija viena vieniga reizite. No citu stastita,ir bijusi ari laipni pardeveji, kas varbut jutas slikti,pienjemot sadu siknaudu ,bet neko nesaka.
Cerise - ka Tu rikotos ? Sai nejaukajai pardevejai teiktu ,ka velies runat ar veikala vaditaju? Pec vinjas izsmejiga tonja saskarsmee ar mani, domaju, ka vinja nekadai vaditajai nezvaniitu. Vai uz veikala durvim ir numurs, kam zvanit, varbut uz cheka?
06.10.2013 23:09 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nabaga pārdevējas :D
Tūlīt būs eiro un es jau nojaušu, kad es nebūšu vienīgā kabatu tukšotāja ( jau kādu laiku domāju pārskatīt somas, kabatas, grāmatas un citas vietas ).
Esmu piemājas Vesko nolamāta par sīknaudas došanu ( doma no manas puses : lai nav veikalam jāmaksā proči par kartes izmantošanu ). Man vajadzēja tikai pienu un mājās salasīju santīmus, rezultātā klausījos lekciju, kad pie viņiem iepērkās tikai ar sīknaudu un viņai dienas beigās tā visa jāsaskaita :D
Tāds laikam ir to mazo veikaliņu liktenis ( visu pārtiku sapērk tirgū vai lielveikalos, bet pie viņiem iepērk sīkumus ).
06.10.2013 23:23 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
ja jau strīds nonāk tik tālu, ka vajag rakstīt sūdzību, domāju, ka tev ir tiesības prasīt runāt ar veikala vadību un ja tāda uz vietas nav vai atsakās saukt, prasīt pārdevēja vārdu un uzvārdu. Bet sūdzībā taču var norādīt veikala adresi un datumu un laiku, ja nesaka vārdu. Un nosūtīt ierakstītu vēstuli. kaut kā tā...

man gan arī nav ienācis prātā iet uz veikalu ar maisiņu melno kapeiku. tad jau labāk ieber ziedojumu kastē. protams, ja maizīte jāpērk par pēdējo naudu, tad ir cita lieta.
06.10.2013 23:53 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
ziniet, kas ir stulbāk, ja tu ej uz veikalu ar lielāku banknoti un tev atsaka izdot. No 20 vai 50, piemēram... tad ir stulba sajūta.
06.10.2013 23:53 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
sīceni vnm noziedoju, kauns ar tādu iet uz kasi :D kā bomzinieks, kurš savācis naudiņu pie stacijas!
07.10.2013 00:31 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
pārdevējai bija taisnība katrā ziņā! :D:D:D
07.10.2013 00:32 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Taču ejat un izmainiet to sīknaudu Latvijas Bankā.
07.10.2013 00:36 |

Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
ziniet, kas ir stulbāk, ja tu ej uz veikalu ar lielāku banknoti un tev atsaka izdot. No 20 vai 50, piemēram... tad ir stulba sajūta.

Nu jā, bet piem., tu atnāc un iedod tos 20ls, bet pirms tevis vēl 5 cilvēki ir bijuši un arī maksājuši ar 20ls, tad beigās TIEŠĀM jau vairs nav ko izdot.
07.10.2013 00:50 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Lust For Life, viens santīms ir Latvijas valsts nauda. Mazākais nomināls, bet juridiski tam ir tieši tāds pats spēks, kā pieciem latiem - ja es varu ar šo te naudas vienību nosegt preces vērtību, pērdevējam tā ir jāpieņem. Kaut vai man ir 50Ls viena santīma monētās. Nevienam pārdevējam, neatkarīgi no tā, kādas komisijas par ko viņiem ir, nav tiesības atteikt man pirkumu, ja man ir attiecīgā summa valsts valūtā. Man nevienā bankā tā nauda nav jāmaina - tas nav mans pienākums. Ja pati strādā par pārdevēju un slinkums skaitīt, maini darbu.

PLAYPAUSE, pārdevēja uzvārdu Tu neesi tiesīga prasīt. Ja tas nav uz zīmītes, Tev sūdzībā ir jānorāda pārdevēja vārds un laiks, kad atradies attiecīgajā iestādē. Nākamreiz, kad ir problēmas ar sīknaudas skaitīšanu, apjautājies, vai pārdevēja gadījumā nevēlas aprunāties ar iestādēm, kurām būs interesanti uzzināt, kāpēc viņa diskriminē valsts valūtu. Ja atsaucas uz kādām komisijām, par šo pašu tēmu var parunāt ar veikala vadītāju. Es uz Tallinas ielas Elvi veikalā reiz par šo pamatīgi padiskutēju, jo man paziņoja, ka vairāk kā latu maza nomināla monētās no manis nepieņems.

Vispār veca tēma, bet nemirstoša, kā skatos.
07.10.2013 00:53 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
es saprotu,ka sīknauda arī ir nauda, BET vajag saprast arī otru cilvēku,kas strādā pie kases...

pati tā nekad nenorēķinos bet ja tomēr tā būtu tad ko tad man tagad to sīknaudu zeķē krāt? kāpēc man būtu jātērē savs laiks un jāiet uz kautkādu baku mainīt vai vēl nez kādas muļķibas, nav mana problēma kas pārdēvējai vēlāk ar to naudu jādara, ir atļauts maksāt ar sīknaudu, tad es maksāju un tālākais jau mani neinteresē, ja riebjas darbs pie kases, tad meklē ko citu vai arī aizveries, beidz čīkstēt un dari savu darbu.
07.10.2013 00:56 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Alexxa, protams, pēc likuma šī nauda ir jāpieņem, bet tīri cilvēcīgi domājot, vai tiešām pārdevējam ir jādod skaitīšanai 100 monētas? Man liekas, ka tā ir sava veida ņirgāšanās par cilvēku. Var taču iet to naudu izmainīt pret latiem vai arī sadalīt tā, lai viens pārdevējs nevelta pus dienu, lai izskaitītu to maksājumu.

P.S. Par pārdevēju nestrādāju, man vienkārši ir minimālas empātijas spējas.
07.10.2013 01:00 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
ja tev līdz 100 skaitot paiet pus diena, tad laikam ļoti švaki ar matemātiku :D
07.10.2013 01:03 |

Reitings 87
Reģ: 03.08.2013
Salīdzinājāt, Latvija ne tikai santīms jāskaita, bet pašam sevi jāvaktē...
Citās valstīs mašīnas, mājas tiek atstātas vaļā...
Te nedod dievs atstāsi mašīnu vaļā, atgriezīsies mājās bez maģa.
07.10.2013 01:11 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Pārdevējas rīcība nekaunīga, bet arī daļēji var saprast, es cenšos sīknaudu nesakrāt pārāk lielā apmērā. Ja nu tomēr, tad cenšos, kā jau te viena meitene rakstīja, katrā veikalā atstāt pa daļai sīknaudas.
Elementāra cilvēciska attieksme. :)
07.10.2013 01:15 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Lust For Life, saki ņirgāšanās? Bet ja man tā ir vienīgā nauda un to maizi un desu es varu atļauties, bet tikai šādās monētās?
07.10.2013 01:26 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nu 50 ls krāt melnajās monētās un pēc tam ar tām lepni iet iepirkties man ar nešķiet īsti normāli. Pat bankā par tādu daudzumu ņem komisiju, kāpēc veikalam būtu jāveic bankas pienākumi, turklāt bezmaksas, turklāt bankā viņas sver, bet veikalā tādas opcijas nav.
bet par vienu latu tā pārdevēja varēja arī nelamāties, tādām nekad nekas nav labi - iedod banknoti, nav ko izdot, iedod karti - negrib noņemties vienas šokolādes dēļ, iedod precīzu naudu - atkal nav labi, pārāk maza nomināla monētas. viņai nav taisnība viennozīmīgi.
07.10.2013 01:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits