Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā lai sevi iemīl?

Reitings 74
Reģ: 23.07.2013
Vai jums ir bijis dzīvē tāds brīdis, kad esat sākušas sevis mīlēt, cienīt? Kad tas bija un , kas to lika saprast? Vai jums ir kādi padomi, kādus varētu dot , lai es sāktu sev pašai iepatikties un būt drošāka, pārliecinātāka par sevi?

Varbūt varat noprast, ka esmu vēl samērā jauna , man ir 18 un man tiešām liekas, ka esmu pamatīgi dzīvē apmaldījusies, nesaprotu sevi un jūtos vēl ļoti nedroša. Ļoti gribētos to mainīt, un domāju, ka šeit arī būtu īstā vieta šādam jautājumam , jo zinu ka jūs esat ļoti dažāda vecuma un vispār ļoti dažādas sievietes ar savu dzīves pieredzi :)
05.10.2013 12:18 |

Reitings 50
Reģ: 19.01.2013
Pirmkārt, apzinies, ka esi pietiekami laba tāda kāda esi, t.i. nesalīdzini sevi ar cilvēkiem, kuriem ir lielāki talanti, spējas, dotības. Salīdzini tikai ar tiem, kurus patiešām uzskati par sev līdzvērtīgiem. Un tad lēnām redzēsi, kā tu progresē, celsies pašapziņa. Es cenšos sevi salīdzināt ar konkrētiem cilvēkiem, kas man līdzīgi un pamanu, ka daudzās jo daudzās jomās esmu vairāk :) Tas priecē, ceļ pašapziņu. Galvenais ir pašai skatīties uz savu dzīvi un savām iespējām, iznest no sevis labāko. Pašapziņas parasti trūkst cilvēkiem, kam dots mazāk kā citiem un viņi līdz ar to jūtas sliktāki, bet tas absolūti tā nav. Līdz saproti, ka tev ir dota tikai tava dzīve, tu esi tāda un tāda, unikāla, ar tādām spējām un talantiem kā tev ir, sāc dzīvot tā kā vēlies un tev ir vīzija, par ko gribi kļūt, ļoti daudzkas mainās. Aug pašapziņa pašai savās un arī citu acīs. Ir cilvēki, kas,iespējams, tevi nekad nenovērtēs, ja nesasniegsi neko tik daudz lai viņiem patiktu. Tā tas vienkārši ir. Es reizēm grimstu tajā sevis salīdzināšanā ar citiem un arvien vairāk un biežāk gribas sev uzšaut pa plecu un teikt "galvu augšā".
14.10.2013 18:45 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Tajā brīdī, kad skaidri sapratu, ka ir ļoti maz lietu, kas ir atkarīgas no manis. Viss ir relatīvs - skaistums, gudrība u.t.t

Bet domāju, ka ļoti daudz ir atkarīgs no paša cilvēka ... Man tas viss bija galvā, nezinu kā būtu ja būtu ar citām auguma aprisēm :D
Kā arī ir grūti sev nepatikt pēc kārtīga shopinga un friziera :)
14.10.2013 18:51 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Sac ar pienemsanu. Sevis..

Un ari

14.10.2013 19:05 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Nepiekrītu meitenēm.
Nekad nebalsti savu iekšējo stāvokli uz ārējiem apstākļiem. Sevi ir jāmīl ne tikai tad, kad pielaiko sapirkās štātes spoguļa priekšā. Sevis mīlestība ir kaut kas daudz dziļāks. Un, ja tev sevi nākas salīdzināt ar lūzeriem, lai justos labāk - tās ir kārtējās ego lamatas.

Sevi mīlēt, manuprāt, nozīmē atteikties no kritikas (gan pret sevi, gan citiem), saprast, kādas aktivitātes, dzīvesveids, cilvēki apkārt, karjera u.t.t. nes man labumu un, aiz mīlestības un cieņas pret sevi, izslēgt no savas dzīves visu, kas man nav lietderīgs. Būt mierā ar citiem cilvēkiem, ļaut viņiem būt tādiem, kādi tie ir, jo katram tāpat ejams savs ceļš. Pieņemt sevi līdz pēdējam - savas īpatnības pasniegt kā vērtības. Atļauties sev labāko vai vismaz domās nenogriezt savus sapņus. Neziedoties un neuzupurēties, gaidot kāda cita pateicību.

Plašs temats, kas patiesībā nav atbildams pāris teikumos.
14.10.2013 20:09 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Lizz, sākumā centies sevi vienkārši pieņemt tādu, kāda esi .. skan banāli, bet tā nu tas ir :)
Padomā par to, kas Tev padodas, attīsti talantus.. pārdomā, kādi ir Tavi trūkumi, piestrādā pie tiem, cik vari :)
Es uzskatu, ka ārienai ar ''iekšieni'' ir saistība. Tāpēc rūpējies par izskatu.. pucējies (tas uzlabo omu), kaut vai nopērc skaistas drēbītes :)

Ir cilvēki, kam palīdz dažādās dzīves jomās alter ego. Iztēlojies galvā, ka esi cits cilvēks.. piešķir sev tīkamu vizuālo tēlu, rakstura īpašības.. (piem., pašpārliecinātība utt..). Situācijās, kad jājūtas drošai, vari iedomāties, ka to visu dara Tavs pašpārliecinātais, drosmīgais alter ego :)
Es neesmu šo metodi izmantojusi, bet ir paziņas, kas apgalvo, ka tas strādā :)
14.10.2013 20:25 |

Reitings 525
Reģ: 22.11.2011
Meitenes jau te izklāstīja, ka jāpieņem sevi utt, bet tas jau nemaz nav tik viegli.. Turklāt lai gan piekrītu, ka šopings un sapucēšanās iepriecina tomēr manuprāt tā nav īstā metode kā iemilet un izsprast sevi. Tam jānāk ar laiku, jābeidz sevi kritizēt un jāsaprot, ka tu esi savas dzīves karaliene, tu esi vislābākā kāda esi un lai cik slikti kādreiz nebūtu dzīvē, tava dzīve ir tava un neviena cita tu negribetu būt, kā tikai pati :)
15.10.2013 23:28 |

Reitings 263
Reģ: 13.10.2013
Sāc masēt! ;)
15.10.2013 23:47 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
man shopings un frizieris bija tikai uz to bridi vai dienu, pectam jau jutos tpt, jo piem. pec friziera izskatijos jauki, bet no rita, nebiju tik skaista, jo tomer nemaceju tik sakisti matus ieveidot, tad domaju,ka atkal jutos negliita u.tt. Bet es ieteiktulabak darit kko tadu,kas ilgtermina liktu justies labi un butu apmierinata ar sevi, piem sportosanas, ja nepatik tas, tad var pieversties kadam valodu macisanam, lai pilveidotu sevi. Vienvard sakot kko tadu, lai nodarbinatu sevi un pati lepotos ar izdarito, tad ari pati sev iepatiksies.
lai veicas ;)
16.10.2013 12:18 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits