Pirmkārt, apzinies, ka esi pietiekami laba tāda kāda esi, t.i. nesalīdzini sevi ar cilvēkiem, kuriem ir lielāki talanti, spējas, dotības. Salīdzini tikai ar tiem, kurus patiešām uzskati par sev līdzvērtīgiem. Un tad lēnām redzēsi, kā tu progresē, celsies pašapziņa. Es cenšos sevi salīdzināt ar konkrētiem cilvēkiem, kas man līdzīgi un pamanu, ka daudzās jo daudzās jomās esmu vairāk :) Tas priecē, ceļ pašapziņu. Galvenais ir pašai skatīties uz savu dzīvi un savām iespējām, iznest no sevis labāko. Pašapziņas parasti trūkst cilvēkiem, kam dots mazāk kā citiem un viņi līdz ar to jūtas sliktāki, bet tas absolūti tā nav. Līdz saproti, ka tev ir dota tikai tava dzīve, tu esi tāda un tāda, unikāla, ar tādām spējām un talantiem kā tev ir, sāc dzīvot tā kā vēlies un tev ir vīzija, par ko gribi kļūt, ļoti daudzkas mainās. Aug pašapziņa pašai savās un arī citu acīs. Ir cilvēki, kas,iespējams, tevi nekad nenovērtēs, ja nesasniegsi neko tik daudz lai viņiem patiktu. Tā tas vienkārši ir. Es reizēm grimstu tajā sevis salīdzināšanā ar citiem un arvien vairāk un biežāk gribas sev uzšaut pa plecu un teikt "galvu augšā".