Tātad esmu tikusi pie liela poda dzērvēm.. tīrā veidā slikti iet iekšā :D doma ir uztaisīt saldo biezpienu un klāt sablenderētas dzērvenes. Bet - ko vēl? Kēksi, kūkas šoreiz nekārojas.. esat ēdušas gaļai klāt dzērveņu mērci vai marinējušas gaļu dzērvenēs? Kā bija? :)
esat ēdušas gaļai klāt dzērveņu mērci vai marinējušas gaļu dzērvenēs?
esmu ēdusi ar brūkleņu mērci. Dievinu. Dzērvenes gan neesmu mēģinājusi. Bet es lkm arī izvēlētos blenderēt un saldēt. Daļu vnk smērētu uz maizes un ņukātu iekšā.
Pankūkas. Taisītu plānās pankūkas ar pildījumu. Vēl varētu ķīseli taisīt. Vēl var uzpūteni taisīt. Vēl var kompotu taisīt. Ievārījumu arī var uztaisīt. Stāvēs ilgi; atver un liec klāt dažādiem saldajiem, tāpat ēd, pievieno putrām u.c.
aloe - ja Tu dzērvenes ikurāt šobrīd nevari notiesāt - tad tās sausas (nemazgātas) (man pat ir netīrītas) ieliec burkā un aizvāko. Leic iekšā ledusskapī un gadu stāvēs kā svaigas.. man vēl pagājušā gada raža stāv.. var ņammāt iekšā kad vien sagribās...
Ar gaļu ļoti labi sader kopā, piemēram, jēra cepetis, liellops. Noteikti ne tik labi saderēs ar maigām gaļām, kā vistu, bet pīle varētu būt laba ar ogu mērci.