Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zivtiņa :)

 
Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Ko ēdat klāt zivij?

Un kā pagatavojat fileju? Līdz šim zivis uzturā nelietoju,bet gribētu to mainīt. Ir doma cept follijā, bet kādu mērcīti,lai pa virsu uzlej laša filejai? Gribas,ko pikantu ;)
02.10.2013 12:00 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Lasis man šķiet garlaicīgākā no zivīm, ja godīgi, bet standartā lej saldo krējumu.
Es izvēlētos karpu.
02.10.2013 12:04 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
Lasi - cep follija TIKAI ar garšvielām .. kad liksi uz šķīvja pārlej ar ciltrona sulu ... ņamma
02.10.2013 12:04 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Nekādu mērcīti! Zivs ļoti labi garšo arī bez mērcītēm.
Timiāns, sāls, pipari, neko vairāk nevajag. Krāsnī iekšā un gatavs. Jo vairāk un dažādi pipari, jo pikantāk. Es pat nelieku follijā, cepampapīrs ir pietiekams. Follijā labāk likt, ja grilē, kad nevar nodrošināt karstumu no visām pusēm. Cepeškrāsnī ar to parasti nav problēmas.
Piedevas var būt gan zaļie salāti - dažādi lapu salāti ar tomātiem, gurķiem, var kādu sieru pielikt klāt, sajaukti ar pesto, olīveļas, citronu sulas mērci.
Tāpar arī var gatavot sailtās piedevas - jebkādā tīkamā metodē pagatavotus dārzeņus.
02.10.2013 12:05 |
 
Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
womankind - man diezgan štruntīga cepeškrāsns,tāpēc izvēlos follijā cept.Ar pipariem man nesanāk tāda zivs kā gribētu. Gribas tādu kā marinādīti,ko uzliet gabaliņam virsū un satīt follijā! :)
02.10.2013 12:07 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Man nāk prātā vai nu skābā krējuma/baltā jogurta mērce ar zaļumiem (lociņi, ķiploks, dilles, citrona sula, melnie pipari...) vai saldā krējuma mērce ar dillītēm.
02.10.2013 12:09 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Lasis man vislabāk garšo tīrs - mazliet sāls un viss
02.10.2013 12:09 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Solo, vai ne? Jēls lasis ir pats gardākais. :D
02.10.2013 12:13 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ok, tā jau ir, katram jātaisa pēc iespējām, lai sanāk maksimāli labs rezultāts.
Salomē atgādināja - zivs izcili iet kopā ar dillēm!
02.10.2013 12:13 |
 
Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Salomē
Pamēģināšu ar bezpiedevu jogurtu, lociņiem, dillītēm ;)
02.10.2013 12:14 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Taisu ar tādu, ko salome minēja :)
02.10.2013 12:14 |
 
Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Vienia garšo jēls, vienai ar pipariem,bet man gribas kaut kādu sweet&sour un kādu čilli.
02.10.2013 12:15 |
 
Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Ar lasi īpāši neko neekspermentējo, klasika- sāls, melnie pipari, citrons.
Balto zivi cepu folija.
02.10.2013 12:18 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Citrons plus follijs karstumā rada kancerogēnas vielas.
Izvairieties no šīs kombinācijas!

Citronu šādā gadījumā labāk lietot, kad zivs jau gatava un izņemta no krāsns.
02.10.2013 12:24 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ar pesto mērci vēl ir interesanti. lasi noliek uz paplātes ar ādu uz leju un pārlej ar pesto mērci. sweet&sour varētu būt ar barbekjū mērci.
02.10.2013 12:25 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Lasis man garšo pēc iespējas mazāk samudrīts - cepts vnk uz cepampapīra ar pipariem, citronu un mazliet dillēm.
Citas zivis visbiežāk cepu tradicionālajā latviešu manierē - panēju un uz pannas, jo manam makšķerniekam ta vislabāk garšo. Reizēm mēdzu iemest cepenē ar zivs garšvielām, bet reti.

Kā piedevas pie zivs man ļoti garšo kartupeļi vai kuskuss.
02.10.2013 12:30 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
vēl viegli pagatavojama mērce ir - pusglāze medus, ceturtdaļglāze sojas mērces, pipari. lasi iemarinēt uz stundu medū un sojas mērcē, tad uzlikt uz folijas, uzbērt virsū nedaudz piparu, pacelt folija malas un pārliet ar to pašu mērci.
02.10.2013 12:31 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Mērci neieteiktu likt, bet grillētus dārzeņus gan pasniegtu kopā. Un ja bail, ka zivitņa var sanākt par sausu, tad noteikti ir nevis jācepj, bet jāliek follijā karsēties... un te jau pēc gaumes var likt arī piparus klāt, būs asāk :)
02.10.2013 12:33 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
var cept ar to pašu saldo čili mērci kopā ar nedaudz sarkano sīpolu un spinātu.
02.10.2013 12:37 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
tā kā karpas un līdakas man ir pieejamas 24/7/365, gatavojam to kā pamatēdienu. Līdakas filejas panējuma vai rīvmaizē, karpas sacepums ar saldo krējumu un sieru, garšielās žāvētas karpas ar visām zvīņām un tml.
attiecībā uz lasi un foreli, mans mīļākais ēdiens ir steika pakaviņi ar dārzeņiem. nopērku to sasaldēto maisījumu ar kukurūziņām, visiem pārejiem dārzeņiem, virsū uzleju marinādīti no 2 laimu sulas, svaigi maltiem pipariem un sāls. atstaju pusstundiu savilkties. kārtoju uz cepampapīra kaudzītēs, virsū lieku pakaviņu ar timiānu, pipariem, sāli un nedaudz Santa Maria zivju garšvielu + sviesta piciņu. visus papīra stūrus saņemu uz augšu, lai veidojas noslēgts konusiņš. krāsnī 15 min, pēc tam kādas 3 ārpusē, lai savelkas garšas, tad taisu vaļā un lieku uz šķīvja :)
02.10.2013 12:55 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits