Kā un vai atbalstīt viņa lēmumu?

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Nekad nebiju domājusi, ka nāksies veidot šādu diskusiju..
Mums ar vīru ir ļoti labs ģimenes draugs, kuram arī ir sava ģimene- sieviete, ar kuru mums ir tādas pavēsas attiecības, lai gan ļoti bieži kopā pavadām laiku (viņi nav precējušies) un meitiņa , 9 gadi...
Viņi piektdien sastrīdējās, jo viņš gribēja ar mums braukt ballēties, aicināja viņu līdzi un viņa negribēja. Viņam ir apnicis, jo šī sieviete nekad negrib iet ārpus mājas savu kompleksu dēļ. Kad pateica, ka brauks viens, sākās psihošana, trauku plēšana , viņš paņēma bērnu un visi kopā aizbraucām vakarā paspēlēt boulingu, kamēr viņa palika mājās psihojot. Sestdien viņš nespēja paciest viņas ārdīšanos, viņa mantu lidināšanu ārā no piektā stāva utt, tāpēc paņēma bērnu atbrauca pie mums un mēs visu dienu pavadījām kopā.
Viņš beidzot ir nolēmis šķirties. Jau sen to ir gribējis.
Jautājums- vai un kā atbalstīt viņa lēmumu? Viņš visu laiku krata man sirdi, jo uzskata mani par savu labāko draugu... Ir skaidrs, ka viņš ar šo sievieti negrib palikt kopā, šķiršanās būtu labākais risinājums, bet ir bērns, kas ļoti mīl abus vecākus. Sieviete visā vaino mani, jo viņam ir svarīgāk atbraukt pie mums, nekā palikt ar viņu, jo viņa neko negrib darīt.

Laikam jāmācās noformulēt savas domas īsāk un saprotamāk :) Bet ceru, ka palīdzēsiet ar savu viedokli..
01.10.2013 09:46 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nēsmu teikusi, kad viņa nav vainīga pie šīs situācijas. Tas ko es saku, kad viņu vienu vainot arī nevar.
01.10.2013 12:09 |

Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Kāpēc Tu nevarētu pati papūlēties iedraudzēties ar to sievieti? Izrunājieties... Pasaki, ka esi "par" viņu attiecībām, vēlies palīdzēt. Viņa vienkārši jūtas neglīta un neiederīga Jūsu kompānijā, tāpēc vienmēr arī saka, ka neko negrib. Un arī ar savu draugu neko nedara, jo viņai ir kompleksi. Jā, jā.. Baidās, ka viņš visu sīkumos pastāstīs Tev un varbūt viņiem ir daudz kas palicis neizrunāts, kas viņu ir aizvainojis.
Ja jau esi tik tālu iesaistīta, Tev ir iespēja palīdzēt viņiem, jo Tev vīrietis uzticas un saka visu kā ir (ko tā draudzene vrbt negrib dzirdēt un uztvert), un otrādi. Parādi draudzenei, ka neesi drauds, ka esi draugs. Pierunā viņu iet uz sporta zāli (kopā ar Tevi), cīnīties ar lieku svaru, kļūt tādai, kādu draugs iemīlēja... Viņa viena to nedara ne jau tāpēc, ka viņam patīk savi 100kg, bet tāpēc, ka kauns (es labi saprotu kā tas ir, lai gan neesmu 100+).
Nez, ja jau esat tik labi draugi, tad Jums ar to draudzeni jāatrod kopīgas sieviešu intereses (kā tas ir Tavam vīram un tam draugam). Palīdzi viņai kļūt par savējo, nevis "piekabi". Ehh, īsumā būtu tā..
Labāk tomēr ir saglabāt ģimeni, nekā šķirties (tas ir visvieglākais variants). Lai Jums veicas! :)
01.10.2013 12:15 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Viss, ko es sapratu no šīs diskusijas:
1) sieviete noteikti grib vairāk laika pavadīt ar savu vīrieti nevis vēl kādu (vienalga, cik viņa ir smaga, neglīta, traka)
2) vismaz mēs, pārējie šīs duskusijas dalībnieki, nezinām, kas patiesībā notiek aiz aizvērtām durvīm
3) tas tavs draugs ir memļaks. Man arī ir draugi, bet neviens nenolaižas tik zemu, lai aprunātu savu sievieti. Sakot kaut ko sliktu par savu otro pusīti, tu pazemo sevi, jo esi tas debīliķis, kas ir ar to kretīnu kopā
4) Tevis tur visā iekšā tiešām ir par daudz
5) es vispār izvēlētos kādu laiku nekontaktēt ne ar vienu no tā pāra, jo citādāk sanāk kkāda naida kurināšana, kur tavs draugs tikai sakacinās, atstāstot tev, cik viņa sieviete ir slikta.
01.10.2013 12:16 |

Reitings 10509
Savukārt autorei arī savs akmens jānes.
Man ar šo sievieti nekad nav izdevies nodibināt kontaktu , jo viņa ir raksturā pilnīgi pretēja man.
Kā jau minēju autores ģimene, nekad nav pieņēmusi šo sievieti.
01.10.2013 12:16 |

Reitings 1012
Viņa viena to nedara ne jau tāpēc, ka viņam ai patīk savi 100kg
01.10.2013 12:18 |

Reitings 43
Reģ: 30.09.2013
Tak tā arī viņam pasaki, ka viņiem ir jāizrunājas pašiem divatā un tev tur nav jālien, tā ir viņu ģimene, viņu problēmas. Saprotams, ka tu šobrīd jūties labi un vareni, jo vecis skrien pie tevis, nevis no tevis. Labākais, ko vari ietekt- lai tiek skaidrībā ar visu, taj skaitā ar viņas kompleksiem, to kāpēc tu viņai nepatīc utt
01.10.2013 12:22 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
domāju, ka ļoti daudz strīdi ir tādēļ, ka tas draugs brauc kopā ar jums izklaidēties, bet viņa draudzene paliek mājās. tas, cik ļoti daudz un pārspīlēti tu par to vīrieti un viņa bērnu rūpējies, liek viņai domāt sliktas lietas. protams, nevar jau tagad tevi padarīt par vainīgo, bet, šķiet, ka šeit ir kādu apstākļu un rīcības mijiedarbība. viss, ko jūs katrs izdarāt, situāciju padara vēl dramatiskāku. manuprāt, kādam ir jāatkāpjas un jādara tas, ko agrāk katrs ir darījis.
tad, kad cilvēkam jau viss ir tik pilns un tik daudz sakrājies, tad viņam kādam tas ir jāpastāsta. zinu, ka mans draugs nestāsta riņķī par mūsu attiecībām un arī baigi sākumā nestāstīja par bijušajām attiecībām, bet vienā brīdī tas trauks ir pilns.
to trauku jūs piepildījāt visi kopīgi.
01.10.2013 12:25 |

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Kamdēļ jūs tik ļoti cenšaties aizstāvēt sievieti? Tas, ka sieviete nerūpējas par savu figūru ir viņas pāšas vaina. Viņa sevi pietiekami nemīl un svarīgākas lietas par sevi un savu bērnu ir viņas psihi un kaprīzes. Nelīdzsvarots cilvēks. Nevienam nav jāauklējas ar viņu kā ar mazu bērnu. Šai sievietei ir jāmainās pašai.
01.10.2013 12:34 |

Reitings 10509
Lady23
+
01.10.2013 12:35 |

Reitings 1012
Laine, piekrītu, bet tomēr var saprast arī to sievieti. Ja viņa ir kopā ar savu vīrieti 9 gadus (ja pareizi atceros), tad viņa gaida, ka viņi būs viens vesels, ģimene, nevis tikai viņa un tas vīrietis, kuram svarīgāki ir draugi, kurš stāstīs visu par viņu attiecībām citiem un liks viņai justies slikti, kā izskatās. Kā viņa var paļauties uz to vīrieti, ja viņš neko nedara, lai vismaz nokārtotu viņu attiecības, izrunātos? Kā viņa var mierīgi iet uz boulingu ar draugiem, ja viņa ir kā 5. ritens, ja tur jutīsies slikti?
Ok, vīrieti arī var saprast, ka riebjas mūžīgie psihi, skandāli u.t.t.
01.10.2013 12:42 |

Reitings 49
Reģ: 15.09.2013
Varbūt šis vīriets ir tevī ieskatijies? :D:D
Nē nu man personīgi riebtos ja mans vīriets viss laik skrietu pie kāda babenes tur stāstīt un tusēt prootams es brauktu līdz bet ne vienmēr vēlētos arī mājaās pasēdēt!Bet izskatās kad viņa ir greizserdīga!

Nu tiešam nedod padoomu!Labāk pasaki tava dzīve domā pats ko darīt!vai arī ka mazs bērns lai plusus un mīnusus liek!
01.10.2013 12:42 |

10 gadi
Reitings 13809
Tas, ka sieviete nerūpējas par savu figūru ir viņas pāšas vaina.

Mana vecmamma līdz 4.bērna dzimšanai bija ļoti tieva, tā man visi ir stāstījuši. Bet 4.dzemdības bija ļoti smagas, parādījās problēmas ar sirdi, un viņa ļoti strauji no slaidas sievietes kļuva par resnu. Un līdzēt tur neko nevarēja. Ja neēda pietiekami, tad nebija spēka, lai kustētos un strādātu. Un strādāja viņa daudz -gan algotu darbu, gan mājās, rūpējoties par lopiem un dārzu.
Un tieva kļuva atkal tikai tad, kad vecumā sāka izdilt un drīz pēc tam nomira.
Tā ka ļoti neglīti, nezinot to, kāpēc sievietei ir liekais svars, ir apgalvot, ka viņa nerūpējas par sevi.,
01.10.2013 12:46 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Nu, vispār man liekas nesmuki, ka čalis visas problēmas attiecībās iet un izklačo tev. Taču, tie ir tikai mani uzskati, jo man vnk pašai būtu ļoti nepatīkami, ja draugs mūsu problēmas iet un klačotu apkārt kkādām sievietēm.

Ja būtu nonākusi šādā situācijā, tad censtos palikt neitrāla. Neiestātos ne par šķiršanos, ne kopā palikšanu. Tas ir lēmums, kas jāpieņem tam vīrietim, jo tikai un vienīgi viņš zin, kas un kā patiesībā ir viņu attiecībās. Neviens trešais cilvēks nekad nezinās labāk, ko darīt.
01.10.2013 12:48 |

Reitings 10509
Turklāt tas vīrs arī ir " bišku dīvains ". Tā vietā lai lai risinātu savas problēms ģimenē. Vieņš iet pie autores izkratīt sirdi un "nolikt" savu sievu.
01.10.2013 12:51 |

Reitings 1195
Un daudzas te ir tā nodramatizējušas, it kā vīrietis ietu ar draugiem izklaidēties un sievieti mājās atstātu. Viņš taču ņema viņu līdzi, visādi izdabāja, bet sievietei tāpat nav labi. Pat ja viņš sēdētu mājas un darītu visu kā viņa grib, tāpat nebūtu labi. Tas ir tāds pretīgs sieviešu tips, kurām nekad nav labi. No tādām jābēg, ja nemainās.
01.10.2013 13:01 |

Reitings 565
es atvainojos, a kas pa kompleksiem ir shai sievietei... kadiem kompleksiem jabut lai nevaretu iziet no maajaas..
driizaak vinja negrib iet pie viira draugiem.... izskataas, ka taas ir vieniigaas izklaides...ko viirs piedaavaa... vai vinji pavada laiku ar citiem cilveekiem,, iznjemot juus, vai pavada laiku divataa..? manupraat probleema vareetu buut vairaak viiraa..
vaina vareetu but vinjas greizsirdiibaa... gan uz otru gjimeni, gan uz sho sievieti......

bet varbut arii var piekrist LAINEI.

jebkuraa gadiijumaa vinjam jaarunaa ar sievu nevis tevi, tapec vienigais ko vari ieteikt ir izrunaties vinjam ar savu gjimeni!!!!
01.10.2013 13:09 |

Reitings 1195
Šeit tad autorei ir jājautā kā viņa izskatās, vai rūpējās par sevi. Vai ir viena no tām, kuru veci ir dabūjusi un var atslābt.
01.10.2013 13:10 |

Reitings 10509
Pieļauju arī variantu, kad šis pāris ir kopā tikai bērna dēļ, jau no pašiem pirmsākumiem. Iespējams viņu starpā jūtas sen vairs nav vai arī tādas īstas nekad nav bijušas. Šajās attiecībās viņi abi ir nelaimīgi un pa vidu bērns.
Ja tā ir, tad labākais variants būtu izrunāties, nostabilizēt savas attiecības ( lai bērnam nav jācieš ) un škirties kā darugiem vai vismaz labiem paziņām nevis ar putām uz lūpām.
Bet vispār šeit visi ir "labi" gan sieva, gan vīrs, gan autore :D
01.10.2013 13:10 |

Reitings 10509
Biku izraušu no konteksta.
Viņš taču ņema viņu līdzi, visādi izdabāja, bet sievietei tāpat nav labi.
Tas jā, bet tēmas autore izteicās, kad viņu viedokļi nekad nav saskanējuši un vispār autorei pret šo sievieti ir negatīva attieksme.
Tātad vai tu brauktu uz tusiņu kurā tu nēsi īsti gaidīta un nav īsti ar ko un par ko parunāt. Domāju, kad nē. it kā vīrietis ietu ar draugiem izklaidēties un sievieti mājās atstātu. viņš iet izklaidēties ar draugiem un viņu atstāj mājās.

Bet piekrītu Lainei par to sieviešu tipu, tomēr nēsmu pārliecināta vai šis ir tas gadījums. Man drīzāk izktās, kad tā sieviete ir tā sliktā, bet visi pārējie labie.
01.10.2013 13:37 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
kadiem kompleksiem jabut lai nevaretu iziet no maajaas

Nu zini, es arī reiz svēru 100+ kilogramus un arī beigās jau bija tādi kompleksi, ka no mājas nevarēju iziet. Priecājos, ka tiku ar tiem galā un tagad ar saviem 68kg jūtos jau daudz daudz labāk un varu visur piedalīties.

Cik es atceros no savas puses :

1. pastaigas garākas dabā ar draugiem, mīļoto, radiniekiem bija problēma, jo nevarēju tikt līdzi

2. visādas fiziskas aktivitātes, kaut vai tas pats boulings, ne tikai grūti, bet visi blenž virsū, besī

3. aiziet kaut kur brīvdienās pusdienās ar citiem kopā bija problēma, nerunājot jau par Mcdonaldiem utt, bet parastā kafejnīcā pat daudzi apsmej aiz muguras, blenž virsū utt.

Un tie ir tikai daži piemēri. Diemžēl sabiedrība ir nežēliga. Citādos atstumj, un LV resni cilvēki tiek ļoti apsmieti un atstumti.
01.10.2013 13:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits