Kā un vai atbalstīt viņa lēmumu?

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Nekad nebiju domājusi, ka nāksies veidot šādu diskusiju..
Mums ar vīru ir ļoti labs ģimenes draugs, kuram arī ir sava ģimene- sieviete, ar kuru mums ir tādas pavēsas attiecības, lai gan ļoti bieži kopā pavadām laiku (viņi nav precējušies) un meitiņa , 9 gadi...
Viņi piektdien sastrīdējās, jo viņš gribēja ar mums braukt ballēties, aicināja viņu līdzi un viņa negribēja. Viņam ir apnicis, jo šī sieviete nekad negrib iet ārpus mājas savu kompleksu dēļ. Kad pateica, ka brauks viens, sākās psihošana, trauku plēšana , viņš paņēma bērnu un visi kopā aizbraucām vakarā paspēlēt boulingu, kamēr viņa palika mājās psihojot. Sestdien viņš nespēja paciest viņas ārdīšanos, viņa mantu lidināšanu ārā no piektā stāva utt, tāpēc paņēma bērnu atbrauca pie mums un mēs visu dienu pavadījām kopā.
Viņš beidzot ir nolēmis šķirties. Jau sen to ir gribējis.
Jautājums- vai un kā atbalstīt viņa lēmumu? Viņš visu laiku krata man sirdi, jo uzskata mani par savu labāko draugu... Ir skaidrs, ka viņš ar šo sievieti negrib palikt kopā, šķiršanās būtu labākais risinājums, bet ir bērns, kas ļoti mīl abus vecākus. Sieviete visā vaino mani, jo viņam ir svarīgāk atbraukt pie mums, nekā palikt ar viņu, jo viņa neko negrib darīt.

Laikam jāmācās noformulēt savas domas īsāk un saprotamāk :) Bet ceru, ka palīdzēsiet ar savu viedokli..
01.10.2013 09:46 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
autore to neuzsvēra. viņai pajautāja, kādi kompleksi, un viņa paskaidroja.
01.10.2013 11:40 |

Reitings 1416
Bet nesmuki uzsvērt, ka sieviete sver 100 kg. Sanāk, ka viņu tāpēc var mazāk mīlēt? Varbūt vīrietis ir pieļāvis kādu svarīgu kļūdu, ja viņa sieviete šī iemesla dēļ jūtas nelaimīga un norobežojas no sabiedrības!?
Mīļā Anny, es to neuzsvēru, bet gan pateicu, kāds ir iemesls kompleksiem un tam, ka viņa nevēlas pavadīt laiku ārpus mājas ne ar mums, ne ar kādu citu, ne arī ar savu vīrieti divatā.
01.10.2013 11:40 |

Reitings 6299
autore iesāka diskusiju ar vārdiem, ka lēmums jau ir pieņemts.
01.10.2013 11:42 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Tā vai tā ,bet jūs visi viņu esat atstūmuši, tā vietā lai palīdzētu viņai. Ja viņai ir problēmas ar galvu tad ir jāmeklē speciālistu palīdzība, nevis jāgaida kad viņa pakārsies.

++++++++

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Bet tas ir atkarīgs no vīrieša diezgan lielā mērā, vai sieviete jutīsies skaista. Un jūtīsies labi, a'rī, ja ir resna.

Reitings 1493
Manuprāt, ir pilnīgi normāli būt draugos ar vīriešiem, man pašai ir vairāki draugi, kurus uztveru kā brāļus, mums ir čomiskas attiecības, un tur nekad nav pavīdējušas nekādas greizsirdības.
Tāpat arī zinu, ka par sieviešu tēmām šie draugi nekautrējas ar mani runāt, jo tomēr cer, ka varēšu ko ieteikt vai varbūt vismaz izskaidrot sieviešu loģiku tādā vai citādā gadījumā.

Feline, pēc lasītā tieši tādas arī rādās jūsu attiecības, un tajā sakarā uzskatu, ka visu dari pareizi - draugs IR jāuzklausa! Viņš arī ir tikai cilvēks, ko mēs zinām, kā viņš mājās jau ir mēģinājis problēmu risināt? Un, ja nesanāk, protams, varbūt gribas izkratīt sirdi, izdzirdēt kādu padomu...

Tev, kā draudzenei, būtu jāmēģina saglabāt neitrāls viedoklis un jāiesaka risinājuma varianti abiem iespējamiem rīcības modeļiem. Ko viņam darīt, ja vēlas glābt attiecības, un ko tad - ja nejūt, ka to vairs gribētu? Kopīgi izrunāt plusus/mīnusus abām iespējām. Jo pieļauju, ka viņš ir apjucis, protams, nereti vieglāk šķiet skriet projām.
Bet, ja patiesi drauga civilsievai ir tik kategoriska nostāja pret visu, kā tur var palīdzēt pat tuvākais cilvēks? Viņa neies uz sporta zāli, turpinās kompleksot par savu lieko svaru un neiet cilvēkos. Ok. Vai viņa vismaz mājās, divvientulībā ir interesants cilvēks?

Un p.s. tā nu gan nav skraidīšana pa tusiņiem, ja vīrietis ar precētu pāri dodas uz boulingu vai koncertu. WTF? Kā tad vēl cilvēkiem saturīgi pavadīt brīvo laiku ar draugiem?

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Kā arī pati saki, ka Tev viņa nepatīk, tad varbūt tas arī ir par iemeslu, ka viņa negrib izklaidēties ar jums, jo jūt nepatiku. Es, ja godīgi, arī negribētu atrasties kompānijā, kuri tēlo baigos "dradziņus" un falši smaida, bet aiz muguras aprunā. Varbūt tāpēc arī sapsihojās (?) uz vīru tieši šī iemesla dēļ.
+
Kā jau teicu sieviete visdrīzāk grib pavadīt laiku kopā ar savu ģimeni, nevis ar jūsu. Savukārt vīrs pamet viņu ( varbūt viņai bija savi pāni brīvdienām )un aizbrauc pie jums.
01.10.2013 11:44 |

Reitings 1416
Tad vēl runājot par psihošanu, tas viss izklāsts ir tik vienpusējs un neobjektīvs. Tu tur biji, kad ši gāza skapi un meta manta laukā no 5.stāva? Ne tikai sievietes var dramatizēt situāciju, bet arī vīrieši - redz, kāda man sieva fūrija, kā es mokos, pažēlojiet mani, nabadziņu...
Es pilnīgi ticu un spēju vizualizēt vīrieša stāstīto, jo esmu redzējusi viņas ārdīšanos. Šovasar bijām kopā vēžot, vīrietis teltī kāpjot iebēra tur smiltis ( nu netīšām) viņa sāka kliegt mūsu un bērna priekšā "kas Tu vispār esi par cilvēku, vai tu vispār vari kaut ko izdarīt normāli" un sāka spārdīt telti kājām, tā izārdot to. Normāli?
01.10.2013 11:45 |

Reitings 6299
histēriķes parasti neiet kārties. dzīvojot kopā ar tādu, drīzāk būtu jāuztraucas pašam par savu veselību.
01.10.2013 11:46 |

10 gadi
Reitings 13809
KO tad viņš pieļauj tādu uzvedību un vardarbību pret bērnu? Ja ir tā, kā Tu saki par trakošanu, tad sievietei nepieciešama speciālistu palīdzība.
01.10.2013 11:48 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Nu pagaidām izklausās no tavas mutes,ka viņai ir tik ļauna, riebīga un necilvēks. Nav ko aprunāt. ir taču iemesls,kāpēc viņi nav šķirušies jau pirms 5 gadiem, 8 utt...un varu saderēt,ka tas nav tikai bērna dēļ.
01.10.2013 11:50 |

Reitings 10509
Protams kad tā sieviete jūtas neomulīgi, ja vīrs izvēlas laiku pavadīt ar jums nevis ar viņu.
Kā jau rakstīju. Visticamāk šāda situācija ir gadiem. Tāpēc nav ko brīnīties :
Bieži cilvēki kuri jūtas nelaimīgi daudz ēd.. +100
Viņiem sevī sadzen mazvērtības kompleksus, jo tiek atstumti
Iestājas depresija - neko negribās darīt.
Grib cīnīties pretī šai visai situācijai, bet jūtas bezspēcīga - agresivitāte, dusmas citu pazemošana.
Tāpēc nevar teikt, kad tikai sieviete ir tā ļaunā, kas tagad ārdās. Bet padomājiet plašāk...
01.10.2013 11:52 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
noteikti sievietei ir daudz labu īpašību, bet tu te tikai centies sabiezināt krārasas,lai visas teiktu, cik sieviete ir drausmīga un vīrietis superīgs. Gan jau pie šāda iznākuma viss ir nonācis abu vainas dēļ, nevis sieviete ir psihopāte, resns monstrs un nemīlams cilvēks, bet vecis sēž kā piepe pie viņas. Ja viņa būtu tik drausmīga un nelīdzsvarota, tad vīrieša pienākums,kā tēvam, jau sen bija rīkoties, nevis skraidīt pie draudznees un sūdzēties. un tad vest bērnu atapaļ pie psihopātes mātes. Ja viņa ir tāds šausmonis, kāpēc vīrs neko nedara lietas labā? bērna drošības pēc? klāpēc? es nesaprotu?
Vai nu vecis ir lupata, vai arī situācija nav tik melna, kā tu te to mālē, jo es uzskatu,ka neviens normāls vīrietis labprātīgi nepakļautu savu bērnu briesmām,ja tādas pastāvētu.
01.10.2013 11:53 |

Reitings 1416
KO tad viņš pieļauj tādu uzvedību un vardarbību pret bērnu? Ja ir tā, kā Tu saki par trakošanu, tad sievietei nepieciešama speciālistu palīdzība.
Viņs nepieļauj. Kad viņa ārdās, viņš ņem bērnu un brauc kaut kur kopā, jo viņam ar bērnu viennozīmīgi ir ciešākas attiecības kā bērna mātei. Bērns viņam uzticas.
01.10.2013 11:54 |

Reitings 6299
Zīle, varbūt bija tieši otrādi, vīrietis izvēlas pavadīt laiku ar citiem cilvēkiem, nevis ar viņu, jo viņa izgrūž savus iekšējos kompleksus uz savu ģimeni. tu gribētu pavadīt laiku ar cilvēku, kurš tevi apsaukā?
01.10.2013 11:56 |

Reitings 1416
Vai nu vecis ir lupata, vai arī situācija nav tik melna, kā tu te to mālē, jo es uzskatu,ka neviens normāls vīrietis labprātīgi nepakļautu savu bērnu briesmām,ja tādas pastāvētu.

Čāča, man ļoti patīk Tavs viedoklis. Es varbūt varu mazliet piekrist, ka vīrietis ir tāds lupatīgs. Jo jau desmitiem reižu man ir teicis- viss, šis ir punkts, es šķiros, bet katru reizi nobīstas.. Viņam esot bail palikt vienam.
01.10.2013 11:57 |

Reitings 10509
Donata.
Kompleksi vienā dienā nerodās. Te problēma ir dziļāka un izveidojusies ar gadiem.
01.10.2013 12:01 |

Reitings 6299
Zīle, ne vienmēr cilvēks nav vainīgs pie tā, kā viņš jūtas.
Esmu pārliecināta, ja šeit autores drauga vietā būtu draudzene, cosmo attieksme būtu pavisam cita.
01.10.2013 12:04 |

10 gadi
Reitings 13809
Nē, pieļauj gan, jo tas atkārtojas atkal un atkal.
Ja sieviete ir nekauņa un rīkojas apzināti, tad lai šķiras un cīnās par tiesībām audzināt bērnu. Ja sieviete nav vesela, tad viņam jānodrošina, lai sieva saņem attiecīgu palīdzību.
01.10.2013 12:07 |

Reitings 8272
uzklausi, bet neiejaucies. viņš grib šķirties tagad, bet tu nezini, ko viņš domās pēc pusgada. iesaku arī pārāk nieciklēties uz draudzīgām attiecībām ar viņu un/vai viņa žēlošanu. tavam draugam tas varētu arī nepatikt. kāpēc viņš savas bēdas tik daudz nestāsta tavam vīram, bet gan tev? tu arī minēji, ka pirms tam jums ir bijušas vēsas attiecības..
un par to, ka vīrietis skrējis sūdzēties un kratīt sirdi citai sievietei... nu vai tad nevar redzēt, ka viņiem attiecības jau faktiski ir izirušas? ko tad viņš ies viņai prasīt padomu, vai šķirties? diezgan muļķīgi būtu. protams, ir nepieciešams dažkārt, arī cilvēks no malas, kas uzklausītu, bet labāk, lai tas ir tavs vīrs, nevis tu pati..
01.10.2013 12:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits