Kā un vai atbalstīt viņa lēmumu?

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Nekad nebiju domājusi, ka nāksies veidot šādu diskusiju..
Mums ar vīru ir ļoti labs ģimenes draugs, kuram arī ir sava ģimene- sieviete, ar kuru mums ir tādas pavēsas attiecības, lai gan ļoti bieži kopā pavadām laiku (viņi nav precējušies) un meitiņa , 9 gadi...
Viņi piektdien sastrīdējās, jo viņš gribēja ar mums braukt ballēties, aicināja viņu līdzi un viņa negribēja. Viņam ir apnicis, jo šī sieviete nekad negrib iet ārpus mājas savu kompleksu dēļ. Kad pateica, ka brauks viens, sākās psihošana, trauku plēšana , viņš paņēma bērnu un visi kopā aizbraucām vakarā paspēlēt boulingu, kamēr viņa palika mājās psihojot. Sestdien viņš nespēja paciest viņas ārdīšanos, viņa mantu lidināšanu ārā no piektā stāva utt, tāpēc paņēma bērnu atbrauca pie mums un mēs visu dienu pavadījām kopā.
Viņš beidzot ir nolēmis šķirties. Jau sen to ir gribējis.
Jautājums- vai un kā atbalstīt viņa lēmumu? Viņš visu laiku krata man sirdi, jo uzskata mani par savu labāko draugu... Ir skaidrs, ka viņš ar šo sievieti negrib palikt kopā, šķiršanās būtu labākais risinājums, bet ir bērns, kas ļoti mīl abus vecākus. Sieviete visā vaino mani, jo viņam ir svarīgāk atbraukt pie mums, nekā palikt ar viņu, jo viņa neko negrib darīt.

Laikam jāmācās noformulēt savas domas īsāk un saprotamāk :) Bet ceru, ka palīdzēsiet ar savu viedokli..
01.10.2013 09:46 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
fuj, cik es nesmuki uzrakstīju - ja viņi izšķirsies, bērns vienalga nepaliks bez mammas.
01.10.2013 11:11 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Kurš ir teicis,ka māte tēvam bērnu "atdos"?Tur vēl haju ganjau sataisīs un bērns to tēvu dzīvē vairs neredzēs.
Feline- tu vienkārši negrib atzīt,ka lielākoties esi vainīga tu un jūsu attiecības, kas visbiežāk izraisa visus skandālus un kašķus.
01.10.2013 11:15 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
es nedomāju, ka viņa sieva ir tāda psihopāte. nu nevis nedomāju, bet neticu.
droši vien viņš stāsta tev to, kas visvairāk sāp, izlaižot visu labo un tagad forumam stāsti vēl košākās krāsās. visam ir 2 puses. ir problēma arī no sievietes puses, bet neviens nezina, jo neviens nestāsta, ne jau nu viņa ir tāds neloģisks, strīdēties, psihot gribošs objekts.
01.10.2013 11:18 |

Reitings 1416
Feline- tu vienkārši negrib atzīt,ka lielākoties esi vainīga tu un jūsu attiecības, kas visbiežāk izraisa visus skandālus un kašķus.

Būtu muļķīgi atzīt to, kā nav. Šis ir pirmais strīds, kurā kaut kādā veidā esam iesaistīti es (pareizāk sakot- viņa vaino mūs abus ar vīru).
01.10.2013 11:20 |

10 gadi
Reitings 980
Reģ: 17.12.2010
Un kā tam vīrietim iepatikās sieviete, kas ir tik neaktīva un ar 100 + kilogramiem? Vai sākumā nebija tāda?
01.10.2013 11:21 |

Reitings 1416
Un kā tam vīrietim iepatikās sieviete, kas ir tik neaktīva un ar 100 + kilogramiem? Vai sākumā nebija tāda?
Kopā 10 gadus. Fotoalbumos sākotnēji bija krietni tievāka :)
01.10.2013 11:21 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vai šeit ir kāda tiesa, kur kādu var pasludināt par vainīgu?
Situācija ir traģiska sievas briesmīgās un nepieņemamās rīcības dēļ, kā rezultātā vīrs jūtas slikti savā ģimenē, meklējot atbalstu citos tuvākajos cilvēkos, kur šo atbalstu var saņemt.
Vai tādēļ vainīgai ir jājūtas Feline, jo uzklausa to nelaimīgo vīru?
Jā, var ieviest kādas korekcijas šajā situācijā, mudinot vīru kārtot lietas, pieņemt lēmumus pašam, un to darīt aktīvāk, ar reālu rīcību.
Bet, kādēļ Feline jānosauc par šīs situācijas vainīgo?

Kādu tad rīcību iesakat? Norobežoties, izlikties, ka nepazīst, nerunāt, mukt prom?
01.10.2013 11:22 |

Reitings 6299
reāli ja viņa bērna klātbūtnē gāž sekcijas, tiesu ekspertiem (vai kas tur novērtē situāciju ģimenē) tas var likties nenormāli. turklāt viņa vecuma bērnam ir noderīgi iziet ar ģimeni kaut kur ārpus mājas, piedalīties dažādās aktivitātēs - tas nepieciešams viņa attīstībai. nevis tikai tupēt mājās ar nelīdzsvarotu māti.
01.10.2013 11:23 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Un vispar ta godigi runajot es nesaprotu, ka var but tadas labakas draudzenes. Ja virietim ir gimene, tad vina sieva ari ir vina labaka draudzene. Es noteikti negribetu, lai mans virs ar druskam skraida apkart un vel stastitu musu gimenes problemas.

Nu, nu, nu.. Ieskrējāties. Ja viņš runātos nevis ar meiteni, bet ar puisi, tad jau viss būtu labi, vai ne?
Ar histēriķiem nav iespējams izrunāties, mēs visas to zinām. Ja kašķi ir līdz tādam, ka mantas pa logu ārā lido, tad ar otru konfliktā iesaistīto runāt ir bezcerīgi. Bet vīrietis arī ir cilvēks un ar kādu viņam izrunāties gribas.

Kas attiecas uz to, ko tādā situācijā ieteikt.. Vienkārši pasaki, ka atbalstīsi jebkuru viņa pieņemto lēmumu. Un nejaucies vairāk. Uzklausi un miers. Nekādus padomus ne uz vienu pusi. Citādi stulbi sanāks.
01.10.2013 11:24 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nu nezinu.
Paskaties no tās sievietes puses.
Jūs viņu nekad nēsat pieņēmuši savā sabiedrībā : viņa līdz ar to negrib pie jums braukt.
Savukārt vīrs tā vietā lai izklaidētos ar savu ģimeni, brauc izklaidēties ar jums.
Protams, kad sievite nav apmierināta viena mājās sēžot un cik saprotu šāda situācija jau ir gadiem, kas arī novedusi sievieti pie psihošanas un trauku plēšanas.
01.10.2013 11:25 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Nu es nebiju domājusi, ka ārpus mājas aktivitātes nav ieteicamas. Bet ballītes ar 9-gadīgu bērnu gan. Bet es laikam vienkārši nepareizi sapratu, kas domāts ar šo vārdu - ballīte.
01.10.2013 11:26 |

Reitings 6299
Zīle, kur ir teikts, ka viņa nekad nav pieņemta viņu sabiedrībā? un kur ir teikts, ka sieviete nav apmierināta sēžot mājās? viņa nav apmierināta, jo viņas ģimenes locekļi grib iziet ārpus mājas dzīvē!
01.10.2013 11:27 |

Reitings 11698
Kādu tad rīcību iesakat? Norobežoties, izlikties, ka nepazīst, nerunāt, mukt prom?

nevajag jau dramatizēt.
Vienkārši,kamēr viņi nav izlēmuši ko iesāks un vai iesāks, tikmēr neprovicēt liekus skandālus un atpūsties abiem kopā ar vīru, divatā vien. Ja gribēs šķirties, izšķirsies. Ja izlems palikt kopā-paliks.
ļaut pašiem saprast,ko un kā grib, nevis - atbalstīt viņa lēmumu vai nē.
01.10.2013 11:27 |

Reitings 6299
tāpēc draugi arī ir domāti, lai atbalstītu. domājat, tas ir tik viegli - pamest cilvēku, ar kuru ir nodzīvoti 9 gadi?
01.10.2013 11:30 |

Reitings 11698
ļaut pašiem saprast,ko un kā grib, nevis - atbalstīt viņa lēmumu vai nē.

tas ir domāts- kādu lēmumu pieņems, tādu atbalstīt. Nevis teikt- šķiries, šķiries, vai tieši otrādi- nē, jums jāpaliek kopā.
Kā izlems, to arī atbalstīt.
01.10.2013 11:32 |

Reitings 1416
Jūs viņu nekad nēsat pieņēmuši savā sabiedrībā : viņa līdz ar to negrib pie jums braukt.
Savukārt vīrs tā vietā lai izklaidētos ar savu ģimeni, brauc izklaidēties ar jums.
Muļķības. Viņa līdz šim gandrīz vienmēr ir bijusi ar mums, mēs, īpaši mans vīrietis, ļoti cenšas viņu iesaistīt sarunās. Taču arī mums nav patīkami viņas klātbūtnē, jo viņa regulāri sabiedrībā uzsāk strīdus ar savu vīrieti, sauc viņu par pretekli utml. Kā Jūs pašas justos viņai blakus? Un vai , jūsuprāt, ir normāli brutāli iemest bērnu ūdeni tāpēc, ka tas, bradājot pa ūdeni, saslapina kleitas apakšu? :D Loģiski, ka mēs labprātāk pavadam laiku BEZ viņas, nekā ar viņu... Cilvēkam vienkārši kaut kas nav ar psihi.
01.10.2013 11:33 |

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Vai tā sieva ir greizsirdīga uz tevi? Un kas tie par kompleksiem viņai?
Esi labs draugs, bet nekādi nemēgini iespaidot viņa lēmumu. Lai gan es domāju, ka šeit tomēr būs labāk šķiršanās, gan bērnam, gan vecākiem.
01.10.2013 11:33 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Bet nesmuki uzsvērt, ka sieviete sver 100 kg. Sanāk, ka viņu tāpēc var mazāk mīlēt? Varbūt vīrietis ir pieļāvis kādu svarīgu kļūdu, ja viņa sieviete šī iemesla dēļ jūtas nelaimīga un norobežojas no sabiedrības!?
01.10.2013 11:34 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Tā vai tā ,bet jūs visi viņu esat atstūmuši, tā vietā lai palīdzētu viņai. Ja viņai ir problēmas ar galvu tad ir jāmeklē speciālistu palīdzība, nevis jāgaida kad viņa pakārsies.
01.10.2013 11:38 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Piekrītu šim:
tev mazliet jādistancējas no viņiem,jo šķiet,ka tu esi tā,kas piemet eļļu ugunij..liec viņiem mieru, lai paši noskaidro attiecības.

Kā arī pati saki, ka Tev viņa nepatīk, tad varbūt tas arī ir par iemeslu, ka viņa negrib izklaidēties ar jums, jo jūt nepatiku. Es, ja godīgi, arī negribētu atrasties kompānijā, kuri tēlo baigos "dradziņus" un falši smaida, bet aiz muguras aprunā. Varbūt tāpēc arī sapsihojās (?) uz vīru tieši šī iemesla dēļ.

Tad vēl runājot par psihošanu, tas viss izklāsts ir tik vienpusējs un neobjektīvs. Tu tur biji, kad ši gāza skapi un meta manta laukā no 5.stāva? Ne tikai sievietes var dramatizēt situāciju, bet arī vīrieši - redz, kāda man sieva fūrija, kā es mokos, pažēlojiet mani, nabadziņu...

Ai, situācija pretīga, MANS IETEIKUMS, nebāzties tam vīrietim ar padomiem, lai pats tiek galā un pieņem lēmumu
01.10.2013 11:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits