Maza bērna raudāšana sabiedriskajā transportā

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Biju šokēta par to, ko piedzīvoju pāris dienas atpakaļ. Braucu starppilsētu autobusā, kurā bija jāpavada vidēji 2h, jau no paša sākuma iekāpa māte ar bērnu (bērnam aptuveni 1 gads), un bērns jau no pašas autoostas visu ceļu raudāja. Brīžiem apklusa, bet nu varētu teikt, ka visas stundas vienkārši nobrēca, un histēriski. Kad tikām ārā no Rīgas, tad viena sieviete sāka uz to māti bļaut, lai nomierina savu bērnu utt., māte atbildēja, ka nespēj nomierināt, pēc tam sekoja vārdu pārmaiņa, un vēlāk vēl viena sieviete piebiedrojās, lai apklusina savu bērnu. Un tā visu ceļu. Beigās tā māte pati gandrīz sāka raudāt, jo nespēja to bērnu nomierināt. Kaut kāds ārprāts. Kādas ir jūsu domas par to? Esmu šokā, ka mūsu sabiedrībā ir tik neiecietīgas sievietes.
28.09.2013 19:22 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Bāc, un šīs meitenes vēl kādam dod padomus iz tēmas kā dzīvot?! NOPIETNI??? Jūs runājiet par morāli un ētiku - bet izpratnes par šo lietu nav! Idiotes! Dieva vārds! KĀ VISPĀR TU IEDOMĀJIES SĒDINĀT SAVU PAKAĻU SABIEDRISKAJĀ TRANSPORTĀ UN BĪDĪT KAUT KĀDAS SAVAS VĒLMES IGNORĒJOT FAKTU, KA PENSIONĀRI UN BĒRNI SĒDĒS VISPIRMS?! JA kādam ir jāstāv kājās, tas ir vīrietis - un kamēr kāds no tiem pautiem sēdēs, sēdēs arī mans bērns un tava ome dabūs stāvēt! ĒTIKA, elementāri.

Tu gribi uztiept noteikumu "netraucēt apkārtējos" mazam bērnam! Mazam bērnam, kurš neatšķir zaļu no zila, labu no slikta un kurš nezin kā turēt dakšiņu un nesaprot, ka ar nazi var sagriezties! Te daļa pasniedz bērnus kā ģēnijus, kuriem ir iestrādāta podziņa ON/OFF. Manī nekad nav bijis tik liels sašutums par foruma dalībniecem kā šobrīd! VIŅŠ TRAUCĒS - tu arī traucēji un visi apsaukāja tavu māti, kamēr biji zīdainis - labāk sajuties? Visa sabiedrība tevi ienīda, jo tu raudāji - labāk palika? Tava ome man traucē - reāli traucē, jo eksistē un pieprasa paugstināt pensiju. Viņa bļauj un man traucē! Lai tava ome iet ar kājām, jo viņa elpo, bet es gribu gulēt sabiedriskajā transportā! Lai močī ar savām paunām -20 grādos pa sniegu - man nāk miegs. Un man pajāt, ka viņa ir slima un nevar braukt ar golfu! MAN NAV JĀCIEŠ no tā, ka viņa NEVAR.

AR TO VĒLOS PATEIKT - tas ir vienkārši pretīgi. Veci cilvēki un mazi bērni ir tā grupa, kura ir jāciena un jāsaudzē. Vieniem dzīve tikai sākas un otri ir savas iespējas atdevuši mums. Ir pretīgi pateikt, ka kāds nebrauks ar sabiedrisko transportu - jo tev, veselam, jaunam cilvēkam tas traucē. TAS IR SLIMI sevī nēsāt tāda apmēra egoismu.
29.09.2013 17:03 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Manuprāt vajadzētu vnk aizliegt ar bērniem ratos kkur iebraukt - transportā, veikalos utt. Tāpat kā nedrīkst ar velosipēdiem, skrituļslidām, suņiem, kaķiem utt. Ar ko bērns ir labāks par velosipēdu vai kaķi? Neko.
29.09.2013 17:08 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Stella, slimi ir taa paarspiileet, kaa to dari tu.
29.09.2013 17:11 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Manuprāt vajadzētu vnk aizliegt ar bērniem ratos kkur iebraukt - transportā, veikalos utt. Tāpat kā nedrīkst ar velosipēdiem, skrituļslidām, suņiem, kaķiem utt. Ar ko bērns ir labāks par velosipēdu vai kaķi? Neko.

Tīrākā provokācija.
29.09.2013 17:16 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Man to māti žēl. Man nepatīk lieka uzmanība un nekad nevēlētos pievērst sev papildus uzmanību,tad nu iedomājos,kas viņai galvā darījās. Varētu domāt, ka speciāli ar bērna palīdzību gribēja autobusa tantes izbesīt.

Mani pārsteidz,ka neesmu nekad redzējusi reāli,ka kādam nepatīk sveši bērni,ka pieiet klāt vai kā citādi grib draudzēties,kā te saka. Laikam lielākā daļa tikai liekulīgi smaida tajā brīdī.
29.09.2013 17:30 |

Reitings 300
Reģ: 03.09.2013
Leksia, lai kāda, tavuprāt, būtu Ance, bet tu pavisam noteikti esi daudz, daudz, daaaaaudz reizes dumjāka un mazvērtīga kā cilvēks.

Ar ko es dumjāka?Ar to,ka izteicu savu viedokli un Ancei tas nepatika,tāpēc viņa mani nodirsa entajos vārdos,neko nezinot par mani un manu dzīvi?Jā,Ance noteikti ir ļoti gudra,ka nodirš cilvēkus,piekrītu.
Ance,es paskatītos,kā tu,strādājot divos darbos,lai tikai varētu palīdzēt slimajam brālim,brauktu uz otru LV malu pēc vecmāmiņas,bet tev jau nesaprast!
Besī tādas kuces kā tu!
29.09.2013 17:38 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Mazu bērnu brēkšana tik tiešām ir ļoti ļoti kaitinoša, bērni vispār bieži vien mēdz būt kaitinoši, tomēr es nekad bērnu mātei neaizrādītu, ja viņa tiešām censtos to bērnu nomierināt, jo iedomājos sevi viņas vietā un nudien šaubos vai es vispār spētu nomierināt histēriski raudošu bērnu! Ar to vienkārši ir jāsamierinās. Tāpēc es vienmēr autobusos klausos mūziku un mani nekas netraucē.
Visvairāk man dusmas uzdzen tie vecāki, kas iedomājas, ka viņu bērni jau nu ir eņģelīši un noteikti patīk pilnīgi visiem cilvēkiem, tāpēc ļauj viņiem līst virsū svešiem cilvēkiem un darīt visu ko vēlas.
29.09.2013 17:49 |

Reitings 3652
Dumjāka, jo tev pateica, ka tavs ieteikums ir galīgi garām,laikam neko nejēdz no izmaksām,un izrādās,ka tiešāmneko nejēdz,jo ne tu labo,ne pildi auto,tad ko lien ar ieteikumiem?!
29.09.2013 17:57 |

Reitings 279
Reģ: 11.08.2010
atceros, kā reiz pēc garas dienas Rīga atbraucu uz mājām. biju tiešām pārgurusi, nevēlējos iet vēl pusstundu ar kājām, iekāpu autobusā un apsēdos vienā no pēdējiem krēsliem. aiz muguras man nākošajā pieturā apsēdās ģimenīte, ar diviem sīkajiem. tai momentā, kad viņi izņēma no manām ausīm austiņas un sāka aiztikt manus matus, vecāki arīdzan tikai pasmējās un nu es vairs neizturēju, pateicu, lai savalda savus sīkos, jo var arī atrauties. sīkie turpināja savas darīšanas, es pārsēdos uz citu vietu un tik dzirdu pretīgus mazu bērnu smiekliņus.

ne pa tēmu gluži, gaidu rindā pie bankomāta, nu jau mana kārta, viena māte ar savu sīko rokās pieiet man priekšā, ne sveiki, ne lūdzu, ne paldies. viņas reizēm ir iedomājušās, ka ir paveikušas varoņdarbus, piedzemdējot. nav, tā ir tikai daļa no dabas.
29.09.2013 17:59 |

Reitings 300
Reģ: 03.09.2013
the_one,nu jā,labāk visas nosauktu par dumjām mindžām,tad jūs teiktu,ka es gudra!Bravo!
29.09.2013 18:02 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es tiešām ļoti, ļoti ceru, ka tad, kad man būs bērni (vismaz tajā 1-2g. vecumā), man būs personiskais transports, lai man nebūtu apkārtējiem jārada tādas neērtības.
Es neesmu neiecietīga pēc dabas, nekad arī neaizrādu, bet tas ir tiešām ļoti, ļoti traucējoši. Un, manuprāt, māmiņām uzskatīt, ka pasažieris sabiedriskajā, kurš vienkārši sēž (nesarunājoties, nebļaustoties), nesmird un nesmērē citu pasažieru apģērbu ir vienlīdz traucējošs ar bļaujošu bērnu, ir diezgan liela sava ego pārspīlēšana. Protams, tur nevar acumirklī neko darīt, bet tā nebūtu jāuzskata par normālu atmosfēru sabiedriskā vietā.
29.09.2013 18:05 |

Reitings 3652
Visas jau nesauca.
29.09.2013 18:05 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
So.So - tā nav normāla atmosfēra sabiedriskā vietā, ja bļauj pieaudzis cilvēks vai bērns no zināma vecuma. Bet, ne tad, ja to dara mazulis.
29.09.2013 18:07 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
so.so
++
29.09.2013 18:07 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Tīrākā provokācija.

Nekāda provokācija. Kaķis ir klusāks, tīrāks un pārnēsā potenciāli mazāk slimības kā mazs bērns. Kādēļ ar to nedrīkst iet veikalā bet ar bērnu drīkst??? Kur loģika?
29.09.2013 18:10 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
stellaglmr - nu, tad mums acīmredzot atšķiras izpratnes par apmierinošu vidi.
29.09.2013 18:26 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es nezinu nevienu cilveeku,kuru neuztrauktu mazu beernu ilga raudaasana,bet taapeec pieaugusiem ,audzinaatiem cilveekiem ir dots sapraats ,sadziivot ar situaacijaam ,kuras ne vienmeer ir patiikamas.
Es tagad lasu un briinos-piemeeram Ance ,izsaka savas domas un naakosaa komenteetaaja Leksia jau lieto taadus vaardus kaa "kuce" utt.Cilveeks var domaat savaadaak,bet var tomeer izteikties pieklaigi-pamatojot savas domas civilizeetaa veidaa.
29.09.2013 18:27 |

Reitings 1701
Es tagad lasu un briinos-piemeeram Ance ,izsaka savas domas un naakosaa komenteetaaja Leksia jau lieto taadus vaardus kaa "kuce" utt.Cilveeks var domaat savaadaak,bet var tomeer izteikties pieklaigi-pamatojot savas domas civilizeetaa veidaa.

Es tagad lasu un brīnos - Ance reāli uzdirsa Leksijai, bet sazin kādēļ visi lamu vārdus pieraksta Leksijai. Leksijai bija savdabīgas domas, bet viņa sākotnēji tās izteica bez apvainojumiem, uz ko saņēma apvainojumus.
29.09.2013 18:34 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Margrietiņa stellaglmr nepārspīlē gan. Ja atmestu liekulību un divkosību tad saprastu,ka būtībā zem jūsu izteikumiem stāv tieši šāds domugājiens. Nav ko tēlot labiņās,ai cik labiņās,ja tas ir tālu no patiesības.
29.09.2013 18:36 |

Reitings 1701
Margrietiņa stellaglmr nepārspīlē gan. Ja atmestu liekulību un divkosību tad saprastu,ka būtībā zem jūsu izteikumiem stāv tieši šāds domugājiens. Nav ko tēlot labiņās,ai cik labiņās,ja tas ir tālu no patiesības.

Zem maniem komentāriem stāv absolūti kas cits: visi cilvēki ir cilvēki, viņi nedalās augstākstāvošos vai zemākstāvošos. Mamma, bērns, pensionārs - tās nav augstākstāvošas personas. Traucēšana ir un paliek traucēšana, vienalga, vai to izpilda mazulis, pensionārs, urla vai parasts jaunietis. Traucēšana pēc noteikumiem sab. līdzekļos aizliegta, tātad jebkuram ir tiesības par to sūdzēties vai izteikt kādas replikas. To, vai to kāds dara vai nedara - tas ir pacietības jautājums.

Taču tas, ka šajā diskusijā es vai kāda cita izsaka viedokli, nenozīmē, ka mēs spiedzam sabiedriskajos, lai bērnu met ārā. Mēs tēlojam labiņos, lai nebojātu garastāvokli sev un apkārtējiem, vai ignorējam situāciju, taču tādas ir mūsu patiesās domas. Diskusijas autores pieminētajā gadījumā sieviete izteica savas patiesās domas, kas tur tik ļoti slikts? Stellas (un daudzu citu meiteņu) pārspīlēšana rodas tur, ka viņa šo tēmu uztver histēriski un domā, ka visas citas to dara tikpat histēriski - uzreiz sākas kaut kādi domugraudi "un kā jums bērnībā bija", "pensionārus arī vajag izsēdināt", "jūsu egoisms" blablabla.
29.09.2013 18:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)