Maza bērna raudāšana sabiedriskajā transportā

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Biju šokēta par to, ko piedzīvoju pāris dienas atpakaļ. Braucu starppilsētu autobusā, kurā bija jāpavada vidēji 2h, jau no paša sākuma iekāpa māte ar bērnu (bērnam aptuveni 1 gads), un bērns jau no pašas autoostas visu ceļu raudāja. Brīžiem apklusa, bet nu varētu teikt, ka visas stundas vienkārši nobrēca, un histēriski. Kad tikām ārā no Rīgas, tad viena sieviete sāka uz to māti bļaut, lai nomierina savu bērnu utt., māte atbildēja, ka nespēj nomierināt, pēc tam sekoja vārdu pārmaiņa, un vēlāk vēl viena sieviete piebiedrojās, lai apklusina savu bērnu. Un tā visu ceļu. Beigās tā māte pati gandrīz sāka raudāt, jo nespēja to bērnu nomierināt. Kaut kāds ārprāts. Kādas ir jūsu domas par to? Esmu šokā, ka mūsu sabiedrībā ir tik neiecietīgas sievietes.
28.09.2013 19:22 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Dīvaini, ka neizdevās nomierinat :( mazais varbūt bija saslimis un nabaga mamma, kurai jau tā bija grūti, vēl dabūja trūkties no piekasīgām sievietēm :@

Mademoiselle!,

pērc autiņu un būs Tavā dzīvē mazāk cepienu !
28.09.2013 20:07 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
pērc autiņu un būs Tavā dzīvē mazāk cepienu

Es necepos, vienkārši nepatīk, man nav nekas pret jaunajām mammām vai viņu bērniem, nepatīk lielie rati autobusā.
Bet es netaisos attaisnoties.
28.09.2013 20:11 |

Reitings 1531
Reģ: 19.08.2013
Tā kā man ir gan brālis, gan krietni mazāka māsiņa, tad es uz to skatos saprotoši.
Māšuku esmu palīdzejusi audzināt no zīdaiņa vecuma un pati zinu cik grūti citreiz to mazo nomierināt. Ir bijis tā, ka traki raud bez redzema iemesla un nepalīdz ne mantas, ne ēdiens, nekas.
Un kad mazie, kā daudzas te saka "uzbāžas", nekas traks vai nepatīkams man nešķiet. Citreiz kāds maza bērneļa smaids vai smieklīgs jautāums tieši uzlabo dienu. :)
Jā, dienās, kad jūtos nekā, tad mazliet kaitina maza bērna raudāšana, bet nevienam neko nepārmetu - ielieku austiņas, ieslēdzu mūziku un dzirdu tikai mūziku.
Ir cilvēki, kam patīk bērni un ir cilvēki, kam nepatīk. Tas arī viss. Man mazie ķipari patīk. :)
28.09.2013 20:11 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Man visvairāk tracina, ka pilnā autobusā jaunās mātes stumjas iekšā ar lielajiem ratiem...grrr...

Jā, ak nelietes, lai iet kājām n-tos km, lai tu, princese, netraucēti varētu pārvietoties ar sabiedrisko. Un tie invalīdi, vispār - ko tādi vispār no mājas ārā lien un pusautobusu aizņem, tev un tev līdzīgām vietu nemaz neatstāj.

vispar jau visa atbilde - SABIEDRISKAIS transports.

Tieši tā vēlreiz uzsvēršu - SABIEDRISKAIS. Ja traucē citi cilvēki, tad tā ir paša problēma nevis citu.
28.09.2013 20:33 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Mani uzvelk šādas diskusijas. Taisnība ir abām pusēm. Atslēgas vārds- iecietība.
28.09.2013 20:35 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Atslēgas vārds- iecietība.

+++
28.09.2013 20:36 |

Reitings 10333
Tas, ka es saku, ka man nepatīk nenozīmē, ka esmu neiecietīga, bērnu nemīloša būtne. Nevajag no vien teikuma kaut ko izzīst. Vajag izlasīt visus komentārus līdz galam.
28.09.2013 20:38 |

Reitings 10333
tb viena
28.09.2013 20:38 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Tā jau ir, ka taisnība ir abām pusēm. Vienai pusei ir bļaujoši bērni, otrai pusei tie bērni kaitina, bet personīgais auto, lūk, būtu jāpērk ģimenei ar bērniem, jo viņiem nauda no gaisa krīt, lai primadonnas, kurām bērnu nav (un tas, laikam, ir vienīgais iemesls, kādēļ nevajag auto), varētu ērti vizināties un neviens netraucē. Varbūt jūs tām mammām ar ratiem vairāk traucējat nekā viņas jums.
Un tas komentārs, ka visas iedomājas, ka visi grib, lai par viņu mazajiem bērniem visi jūsmotu un ucinātos. Nopietni? Jums liekas, ka visi, kuri uz jums paskatās, grib draudzēties? Kāpēc tikai uz bērniem tas tiek attiecināts? Varbūt jūs tam bērnam riebjaties, tāpēc viņš tā skatās, atradušās baigās primadonnas, ka visi grib, lai tikai jūs uz viņu paskatītos. :D Varbūt bērns domā, kaut ātrāk būtu jākāpj laukā un jūs nepavirzītos kaut cm tuvāk.
Man vairāk vai mazāk ir personīgi vienalga par citiem bļaujošiem bērniem, ja man kāds pasmaida, pasmaidu pretī un tā, bet neviens man savu bērnu nav bāzis sejā vai klēpī, lai tikai paucinātu.

Kārtējo reizi - attieksmes lieta, nolaidieties uz zemes, dāmas.
28.09.2013 20:47 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Made - neiet runa jau tikai par tevi, bet par cilvēkiem kā tādiem. Par to, cik neiecietīgi viņi ir. Jā, ir grūtāk, ja jau tā pārbāztajos autiņos ir vēl bērnu rati vai raudošs mazulis. Taču ir nepatīkami saņemt pārmetošus acu skatienus un komentārus par lietām, kuras nav manos spēkos ietekmēt. Nekas personīgs, Made.
28.09.2013 20:48 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
marchixa, nez, nedomāju, ka esmu tik iedomīga - man sīkie patiešām ir bāzuši rokās savas rotaļlietas sabiedriskajā, lai es paskatos, cik foršas tās ir (paši to pateica, neizdomāju), gan kafejnīcās stāvējuši pie galdiņa blakus, līduši virsū krēsliem, uz kuriem es un mana kompānija sēdēja.. Protams, to visu izrisinājām bez braukšanas augumā, tomēr tādi gadījumi man neliek smaidīt un neiepriecina.

Taisnība tiešām ir abās pusēs, tāpēc nesaprotu, kālab to vienu pusi (kas ir pret bērna/mātes visatļautību) jānoliek (primadonnas ..)
28.09.2013 20:52 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Ja ne par Latviju un aizkaitinātajiem cilvēkiem sab. transpotos, tad šeit piem. cilvēkiem ar ratiem(cik vien ilgi bērns tajā sēž), autobusi ir pa brīvu. Tad nu vari izvēlēties- ja negribi stūķēties starp 5ratiem, tad brauc ar vilcienu.

Māmiņas tādā ziņā var panākt pretī, neizvēloties pik- stundas, bet saplānojot savas darīšanas, teiksim, ap 10, 12iem.. Vārdsakot, man nāk.nedēļ priekšā pārbaudījums- Rīga. Redzēs, ko teikšu:)
28.09.2013 20:55 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Kādēļ sava nepatika būtu jāpatur pie sevis:
1) Rīgas satiksme ir nodrošinājusi bezmaksas transportu bērniem un pensionāriem -tā skaidri norādot prioritāti
2) Māmiņām ar vismaz trīs bērniem pienākas atlaides sabiedriskajos transportos
3) Valsts uzsver ģimenes un bērnu nozīmīgumu mūsu dzīvēs, viņi ir tavas nākotnes rādītājs

Man pašai nekad nav patikusi brēkuļošana un man nepatīk reņģu smaka - bet nekad mūžā neesmu iedomājusies uzbrukt kādam no šīs grupas - bērni, pensionāri, jaunās māmiņas. Ir ne tikai cūcīgi, bet necilvēcīgi šādi pārmetumi - viņš raud, viņš nav spējīgs savaldīt savas emocijas. Viņš ir maziņš - viņu uztrauc pasaule un aiz aizslēgtām durvīm par cilvēku neviens nav izaudzis. Savukārt, ja tev ir migrēna tev ir jāspēj ar to tikt galā. Pieaudzis cilvēks ir pieaudzis cilvēks - no viņa VISUR prasa paškontroli un sabiedriskais transports nav izņēmums.

Rezumē - vispirms esi cilvēks un tikai tad ver vaļā muti.
28.09.2013 21:02 |

Reitings 471
Reģ: 18.06.2013
Domā, ka tai mātei/omei/māsai/utt. patīk, kad sīcis brēc? Nē taču!

Man 1x nedēļā jābrauc ar bērnu sabiedriskajā. Par laimi nav vēl nekad raudājusi, taču, ja raudātu, mēģinātu nomierināt - ja nesanāk -> nu, ko padarīsi?! Lai ņem un izraudās, es piecietīšu, cerams, pārējie arī.

Ja kāds man sāktu par bērna raudām bļaut virsū, es ignorētu vai pārvietotos tālāk, kā no jebkura nepatīkama cilvēka.
28.09.2013 21:07 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Margrietiņa, nu bet vecākiem arī jāpasaka, ka atvainojiet, bet man jūsu bērns traucē, nevis jākladzina, ka visi savus bērnus virsū bāž. Nu nepamanīja mamma, ka tev tas bērns traucē un laicīgi nenoturēja, lai ar savām mantām nenāk klāt un uz krēsliem nekāpj, bet nevajag uzreiz par visiem bērniem un vecākiem to teikt. :) ir jau pieaugušie paši, kuri meklē kontaktu ar bērniem, kā tad var zināt, kura tipa cilvēks esi konkrēti tu, ja neko nesaki? Mēle mutē taču ir.
Visatļautība būtu atļaušanās ar ratiem sab. transportā braukt? es personīgi par primadonnām saucu tās, kuras liek ģimenēm pirkt auto, lai pašām būtu ērtāk ar sabiedrisko braukt, bet pašām, lūk, auto nevajag. Ja tik ļoti traucē tie rati un bērni, kur problēma pašām iet ar kājām? Lūk, tāda domāšana un izteikumi mani kaitina.
Es arī māku pretīgi izteikties un attiekties. :D
28.09.2013 21:08 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
ja ir lieta, kas vājprātā tracina sabiedriskajā transportā vairāk par visu, tad nē, raudošs bērns nebūs pirmajā vietā. stabilā pirmajā vietā ir personas, kuras, uzsākot braucienu, uzskata, ka šis ir piemērotākais brīdis visu savu personīgo/ģimenes/darba/whatever problēmu risināšanai telefona sarunā ar citu personu. lūk, ne pa tēmu, bet ved no pacietības kvadrātā vairāk kā bērna raudas, jo telefonam pie klausules parasti ir vairāk vai mazāk pieaudzis cilvēks, kuram teorētiski vajadzētu aizdomāties, ka diez vai kāds vēlas klausīties visu to h*, braucot mājās pēc darba.
28.09.2013 21:10 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Nu,es vairēk esmu ievērojusi tieži tos cilvēkus,kas nemitīgi bāžas virsū manam bērnam, aprunā jau pa gabalu un aiz muguras-ai kādas actiņas,ai kāds eņģelis utt.. Paspēj iebāzties ratos vēl pirms iespējams kā nebūt pieklājīgi pastumties maliņā. Dod savas koņčas utt..
Par sabiedrisko transportu,tieši tā,kā jau te daudz labi komentāri bija-sabiedriskais transports ir sabiedriskais. Un par auto iegādi visām māmiņām-nu tā ir pērle! Ir daudzi cilvēki,kas par mašīnu var tikai pasapņot,bet te redz-ai,kas tad tur,nopērciet taču sev mašīnu.
28.09.2013 21:16 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
es vairēk esmu ievērojusi tieži tos cilvēkus,kas nemitīgi bāžas virsū manam bērnam, aprunā jau pa gabalu un aiz muguras-ai kādas actiņas,ai kāds eņģelis utt

Nu ir vēl viena kategorija - tie, kas savam tikko satiktajam ceļabiedram brauciena laikā grib visu savu dzīvi izstāstīt. Noklausos, neko neburkšķu, izkāpju, aizmirstu.
28.09.2013 21:24 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Un par auto iegādi visām māmiņām-nu tā ir pērle! Ir daudzi cilvēki,kas par mašīnu var tikai pasapņot,bet te redz-ai,kas tad tur,nopērciet taču sev mašīnu.

Nevajag taisīt bērnus, ja nevar atļauties auto.
28.09.2013 21:28 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Ja arii maaminai ir masina,tas nenoziimee,ka vienmeer Vina varees aizvest beernu utt. Ir tach tik daudz dazaadu situaacijas.. tapeec jau maajaas neseedees,ja situaacija spiezh. 1gadiigs beerns nav pieaudzis cilveeks. Ir gruuti nomierinaat mazulus,ne vienmeer paliidzees eediens vai mantinas,tas kas ir maates sapratiis. Un protams,ka nav patiikami noklaisiities svesa beerna blausanaa,bet ticu,ka maatei stress ir uz "urraa".
28.09.2013 21:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)