Maza bērna raudāšana sabiedriskajā transportā

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Biju šokēta par to, ko piedzīvoju pāris dienas atpakaļ. Braucu starppilsētu autobusā, kurā bija jāpavada vidēji 2h, jau no paša sākuma iekāpa māte ar bērnu (bērnam aptuveni 1 gads), un bērns jau no pašas autoostas visu ceļu raudāja. Brīžiem apklusa, bet nu varētu teikt, ka visas stundas vienkārši nobrēca, un histēriski. Kad tikām ārā no Rīgas, tad viena sieviete sāka uz to māti bļaut, lai nomierina savu bērnu utt., māte atbildēja, ka nespēj nomierināt, pēc tam sekoja vārdu pārmaiņa, un vēlāk vēl viena sieviete piebiedrojās, lai apklusina savu bērnu. Un tā visu ceļu. Beigās tā māte pati gandrīz sāka raudāt, jo nespēja to bērnu nomierināt. Kaut kāds ārprāts. Kādas ir jūsu domas par to? Esmu šokā, ka mūsu sabiedrībā ir tik neiecietīgas sievietes.
28.09.2013 19:22 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Tā vien prasās pamatīgi iekraut, lai sajūt sāpes un no šoka aizver muti.

Jel! Man šķiet tev Grecia, ir nepieciešams ārsts. Nav normāli vēlēties otram nodarīt sāpes. Biedējoši.
30.09.2013 14:06 |

Reitings 87
Reģ: 06.08.2013
Jā, diemžēl, ja sabiedrībā valdīs uzskats, ka bērnus var dzemdēt tikai tiem, kam ir sava mašīna, īpašums, utt..., tad drīz vien tie latvieši izmirs. Ne jau tikai bagātie dzemdē...un kas zina - varbūt tā māte veda bērnu pie ārsta un citas iespējas aizvest nebija. Bez konteksta uzskatu ka mātei likt apklusināt bērnu nedrīkst...
30.09.2013 14:06 |

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Es jau sen esmu pamanījusi ,ka ja kāds sīcis niķojas,nemāk uzvesties,brēc par neko u.t.t man nāk dusma,un ,protams,ka krīt uz nerviem,bet ne jau tas bēŗns ! Tie vecāki! bērns ir vecāku atspulgs. Kā viņu audzina tāds viņš ir. Tāpēc pa to muti būtu jāšauj tam vecākam,kuram bērna (citreiz tiešām pāri jebkādām normām) uzvedība liekas ok .
Agrāk strādāju apģērbu veikalā,nu tīrākās šausmas kā daži vecāki "audzina bērnus" .
Bērns ( 6 gadi) ienāk veikalā salasa no visa veikala drēbes tā ka pilna kaudze rokās ,un nes mammai rādīt kādu varoņdarbu paveicis,drēbes pa zemi velkas. Mamma pasmaida ,uj kāds labs puisītis,izņem bērnam no rokām to kaudzi nu jau netīrajām drēbēm,un pasauc mani. Es šokā esmu,bet ko es varu darīt??? Nevaru taču likt mātei pašai iznēsāt tās drēbes pa vietām.
Un bērns jau nav vainīgs mamma viņu vēl paslavē par to!
Un pilns bars ar vecākiem,nu tiešām 90 procenti no 100 ,kas atnāk uz veikalu,un bērns paliek novārtā. Tad nu viņš lien pie pārdevējām spēlēties,taisa kabīnīšu durtinjas vaļā citiem cilvēkiem,rauj drēbes nost u.t.t vecākiem PILNIGI vienalga ko bērns dara. Bieži arī bērni ieskrien stiklos,vai nokrīt un tad sāk brēkt. Divreiz arī bijis,ka bērns izskrien vispār ārā no veikala,un tad vecāki dusmīgi prasa pārdevējām,kur viņu bērns! Itkā mēs būtu kkādas bērnudārza audzinātājas
Es saprotu,ka varbūt tai mammai nav pie kā atstāt mazo kad iet pa veikaliem,bet tad iemāci taču bērnu uzvesties ! Tāpēc man NEKAD nenāk dusma uz bērnu ,bet tikai uz viņa vecākiem.
30.09.2013 14:14 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Šodien pat, gadījums sabiedriskajā transportā.
Iekāpj māte ar bērnu. Māte apsēdina bērnu brīvajā vietā, protams, autobuss pilns. Bērns sāk čīkstēt, pīkstēt neklausa, spārda ar kājām krēslu apmēram 3-4 gadi. Māte netiek galā sāk baidīt bērnu:"Dabūsi pa ausīm!", vēlāk :"Dabūsi pa muti, kaklu!" u.t.t., sāk bukņīt bērnu. Bērns grib stāvēt, māte neļauj. Protams, sekas visam -bērns sāk raudāt un TIK skaļi, ka ausis krīt ciet. Respektīvi traucē citiem pasažieriem. Māte turpina bērnu bakstīt, stumdīt un pat nedaudz iekaustīt. Blakus stāv veca omīte un saka, kāpēc jūs tā darāt, viņa pikti attrauc, ka bērns gribot gulēt, un kā savādāk tad viņu audzināt, un ja nepatīk, tad lai neskatās un tur muti. Piebildīšu, ka māte neizskatījās ne 20 gadus jauna, ne no nelabvēlīgas ģimenes.
Tai pat laikā man aiz muguras stāvēja mamma ar tikpat vecu bērnu un bija tik kluss, ka nemaz nezināju, ka viņš tur stāv, kamēr nepaskatījos.
Tad nu mans rezumējums:
1) ne visas mātes ir supermammas saviem bērniem, kuras māk paskaidrot bērnam, kā jāuzvedas, kā arī neprot ar bērnu apieties, šajā gadījumā domāju, ka vajadzēja bērnam ļaut pastāvēt kājās, tad pasēdēt, tā izvairītos no nepatīkamās situācijas. Un tādām varbūt tiešām labāk nedzemdēt.
2) ne visi bērni ir superbērni, BET ļoti liela nozīme ir audzināšanai un attieksmei, tā kā šajā gadījumā māte izprovocēja bērnu, kā rezultātā bija kašķis un bļaušana.
Man prieks, ka te cosmo visas ir nolasījušās supermammas, bet reizēm padomājiet, kā jūs izturaties pret sav bērnu, varbūt liekas, ka tikai nedaudz aizrāda vai paceļ balsi, bet no malas tas izskatās vienkārši skumji un nožēlojami.
p.s. šis ir garākais ieraksts manā cosmo vēsturē.:D
30.09.2013 14:15 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Jā, piekrītu, man vajag ārstu, tikai ceru, ka viņai/viņam nebūs bērnu, pateikšu visu, ko domāju :D Redz, ir atšķirība, vai bērns nokrīt, pārsit celi un sāk raudāt vai ir tik izlaists, ka speciāli un uzspēlēti bļauj pilnā rīklē, lai pievērstu uzmanību.

Ir arī gudri, klusi, paklausīgi bērni, kā normāli cilvēki, bet vienlaikus aug arī mazi egoisti.
30.09.2013 14:17 |

Reitings 257
grecia, bet nepiekritīsi,ka ja bērns bļauj pilnā balsī,lai pievērstu uzmanību tā ir TIKAI vecāku vaina? Bērns jau zin,ka raudot un nikojoties dabūs to ko vēlas,jo vecāki viņam piekāpjas.
Bērns kurš ir mierīgs,neniķojas. zin,ka uz viņa vecākiem bļaušana neiedarbojas.
30.09.2013 14:20 |

Reitings 273
Reģ: 24.08.2013
Aizvien biežak nākas redzēt un lasīt,ka būt par māti,tad pārejie Tevi nories. .

1.Tākā mums ģimene ir tikai viena mašina,tad ja vajag pie kādu ārstu tad mums vienīgais variants ir ar mikriņu,pie mums tas apmēram ir 15-20 min brauciens un mikriņiem ir paredzēta aizmugure mammām ar ratiem,bet šoferis neparko nedomajot brauc tā ka rati aizmugurē ar bērnu ''lēkā''un bērns raud,citi sāk ''uzdirst''paldies tiem,kas paķiķinās un bērns uzreiz smaaida..

2.Visiem traucē,ka eju pa ietvi,jo redz garām nevarot paiet,lai gan man ir mazi ratiņi un VIENMĒR eju tikai pa gajeju pusi,jo pie mums ir arī riteņbraucēju puse.

3.Nepatīk,ka eju lielveikalā,bet ko man darīt,ja vīrs strada citā pilsēta un visu nedēļu ir prom,sēdet bez ēdiena?Protams mēs lielākoties ieperkamies pa brivdienam,bet pienu un maizi nedēļu uz priekšu nenopirksi..

4.Nepatīk,ka eju pāri krustojumam-Es to daru tika tad,kad mašina pati apstajas un laipni parāda,lai eju,pati to nekad nedaru,bet mašīna aizmugurē pīpina,tapēc tgt ja kāds rāda,lai eju,es neeju,kas atkal sadusmo braucēju.

5.Kad ejam pie arsta..Pie mums ir 2dienās bērnu stundas,kad pieaugušie iet NEDRIKST,lai nebutu jagaida mes vnm pazvanam un sarunajam savu laiku un tad ari ejam,aizejam,bet tur daudz cilveki atnakuši(mazuļu laikā no dzimšanas līdz 1.5g)Pagaidu,kad iznāks un eju,protams mani par to lamā,lai gan esmu atnakusi bērnu laikā+ pierakstitaja laikā..

6.Veikalā pie kases,vienmēr gaidu savu kārtu kā visi citi,bieži ir tā ka nāk pardeveja un paaicina pie blakus kases,protams vecas tantes sāk bļaut,kur skrienu ar savu kneveli,bet man tak teica,lai eju...

7.Bija reize,kad bērnam bija pote un vajadzēja nopikt aptiekā svecītes,iegāju,bet bērns vēl šņuksteja pēc potes,vīrietis bļauj,bērns sāk raudat trakak,virietis nigraks,aptiekare uzreiz pajautaju pec ko atnācu,par ko virietis paliak vel nigraks,jo bija pirms manis,teicu,ka bērnam tikko bija pote un vajag svecītes,tad kad virietis atvainojas par savu kliegsanu un samaksaja par svecitem to 1ls..

Ir jau bijuši visādi gadijumi šajā 1.5 gada laikā,nepieversu tam uzmanibu jau vairāk,nejau es gribu ,lai pret mani izturas savdak,bet citi grib iztureties citadi.
30.09.2013 14:20 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
euphoria, bērnam ir jāļauj brīvība, nevis visu laiku jātur pie rociņas vai mammai pie sāniem. tas ir bērns, protams, ka viņš grib visam pieskarties un visu redzēt. protams, visatļautība nav nekas labs, bet arī bērnam jāļauj vaļa. piemēram, nesaprotu, ko viņš tik šausmīgu izdarīja, paņemdams rokās drēbes? tāpat ne vienmēr pēc bērna uzvedības var spriest par to, kāda ir vecāku audzināšana. ir bērni ar grūtiem temperamentiem, kuri raudās un niķosies vairāk, bieži būs neapmierināti. protams, ka tādu bērnu vecākiem ir divreiz grūtāk, un no malas visiem droši vien izskatās, ka neprot savu bērnu audzināt.
30.09.2013 14:24 |

Reitings 296
Reģ: 29.01.2009
Nu paga, ir arī atšķirība, vai tas ir 1 gadu vecs bērns (kā autore minēja) vai arī četrgadnieks. Otrajā gadījumā, protams, tā ir audzināšanas lieta.
30.09.2013 14:24 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Grecia - bet tas kā Tu to uzrakstīji, bāc. Nē, es saprotu domu - un ļoti žēl, ka šeit katra no BērnuNīdēju klubiņa nepierakstīja konkrētu vecumu, jo tomēr ir starpība 6 mēneši, 3 gadi vai 7. BET! Katrā vecumā savas problēmas un iemesli kādēļ bērni raud. Un tomēr biedējoši. Liekas, ka tu par to šoku un sišanu - lūk, tā no sirds uzrakstīji... Jācer, ka tev roka nekad nepaslīdēs. :D
30.09.2013 14:25 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
grecia, kā var iedomāties sist bērnam? Man arī savu nav, un ir bijis, ka sveši pamatīgi krīt uz nerviem, bet nekad pat domas nav bijis sist. Ir gribējies sabļaut uz kādu izlutināto, bet tāpat skaidrs, ka tur uz mammām jābļauj, nevis uz bērniem.
Un tas, ka bērns bļauj pilnā balsī, vēl neliecina par neaudzinātību. Man vienai draudzenei ir mazā - 5 gadi. Bļauj un kā vēl, bet kad sabīstas, tad viņu ir grūti nomierināt. Un viņa ir diezgan tramīga, nez kāpēc tā. Tad nu bļauj ik pa laikam, lai gan citādi ir gudrs, mierīgs un paklausīgs bērns. Iemesli taču var būt dažādi.
Protams, var būt kā Mademoiselle! aprakstītajā piemērā. Bet šķiet, Tu uzskati, ka tiklīdz bērns iepīkstas, tā viņš ir izlutināts mazs egoists.
Neko Tu par bērniem nezini, tad nespried, kas ir un kas nav izlaists bērns.
30.09.2013 14:26 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Ir arī gudri, klusi, paklausīgi bērni, kā normāli cilvēki, bet vienlaikus aug arī mazi egoisti.

bērnu neveido tikai vecāku audzināšana, bet arī temperaments un raksturs. tas būtu naivi domāt, ka visi bērni ir klusi un paklausīgi.
30.09.2013 14:26 |

Reitings 7743
Tā nožēlojamā bērna bakstīšana un iekaustīšana no vecāku puses sākas tad, kad bērnu pēkšņi sabiedrībā sāk mācīt un audzināt. Bērns vnk. nesaprot kā viņam jāuzvedas un ko no viņa gaida, ja visu laiku ir atļauts darīt visu, te pēkšņi jāsēž mierā.

Man prieks, ka te cosmo visas ir nolasījušās supermammas, bet reizēm padomājiet, kā jūs izturaties pret sav bērnu, varbūt liekas, ka tikai nedaudz aizrāda vai paceļ balsi, bet no malas tas izskatās vienkārši skumji un nožēlojami.

Jā, tādā gadījumā esmu supermamma, jo ar savu bērnu nodarbojos jau mājās un pa ceļam uz to pašu veikalu izrunājam, kur iesim un ko darīsim, publiski neesmu ne bakstījusi ne draudējusi, jo tas ir lieki, arī mājās tā nedaru. Mans bērns ir audzināts un saprot, ka mājās teiktais nē attiecas arī uz sab. vietām, kaut vai par to pašu kāpšanu ar kājām uz krēsla. Piekrītu, ka jāaudzina ir paši vecāki, jo reizēm viņu bezatbildība ir graujoša.
Labi, par to supermammu pārspīlēju, ar bērniem gadās visādi, bet tā draudēšana un iekaustīšana ir vienkārši pretīga.
30.09.2013 14:27 |

Reitings 257
Viņš nevis vienkāŗši paņēma drēbes,bet paņēma kaudzi, kādus 20 kreklu vienu uz otra ,un vilka pa zemi. Mammai jau nu būtu jāpaskaidro bērnam,ka tā nedrīkst nav vairs 3 gadi,bet tagad redzu,ka tādas mammas netrūkst. Veikalā nekāda brīvība nav jāļauj.Brīvība ir mājās,parkā un citās vietās,nevis veikalā.
30.09.2013 14:28 |

Reitings 257
Tādas mammas,kas uzskata ,ka bērnam veikalā jāļauj vaļu netrūkst,un man godīgi vēmiens nāk no tādām,paldies Dievam,ka vairs nestrādāju veikalā. Cilvēks,kas nekad nav strādājis veikalā nekad to nesapratīs. Ir ,protams,audzināti bērni kuri uzvedas kārtīgi,apskatās kko noliek vietā,un tikai prieks par tādiem. Bet kad ienāk "supermāminjas" ar neaudzinātiem knēveļiem,un "ļauj vaļu bērnam" ,kurš tad nu izvanda veikalu,kā sirds kāŗo,un māmuliņa uzskata,ka pārdevējai jāvāc aiz viņas enģelīša.
30.09.2013 14:34 |

Reitings 8272
Bet kāpēc gan tos lietotos auto nevarētu nopirkt tie, kuriem traucē bērnu raudāšana un viss cits, kas notiek sabiedriskajos transportos?

+++

sabiedriskas vietas ir domātas VISIEM. protams, vajag ievērot visādas normas, bet tas tagad nenozīmē, ka mammas ar bērniem nedrīkst kāpt pilnā autobusā. drīzāk cilvēki, attopieties, tad labāk paši izkāpjiet ārā un palaižiet mammu ar bērniņu autobusā, jo tas ir daudz nepieciešamāk. paši nez kāpēc grib braukt ar autobusu, bet ka'pēc citiem jānorāda, ka, lai pērk savu mašīnu vai iet ar kājām? tas, kuram nepatīk kkas, lai arī izmanto citu pārvietošanos veidu. besī šādi cilvēki.
un nē, man pašai nav vēl bērnu, bet kā var tik aprobežoti domāt..
30.09.2013 14:37 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
bērnam ir jāļauj brīvība, nevis visu laiku jātur pie rociņas vai mammai pie sāniem. tas ir bērns, protams, ka viņš grib visam pieskarties un visu redzēt. (..) piemēram, nesaprotu, ko viņš tik šausmīgu izdarīja, paņemdams rokās drēbes?

Man gan liekas, ka tā ir nepieklājība. Nu pāris gadus vecs bērns, kurš spēj rokās noturēt kaudzi drēbju jau, manuprāt, pieskaitāms pie cilvēka ar kaut kādu apziņu un paškontroli. Veikals nav izstāde vai spēļlaukums. Tas ir paredzēts, lai apskatītu, piemērītu un pirktu apģērbu. Un "pieskarties un visu redzēt" nav tas pats, kas grābt, ķert, nest un kaut kur vilkt pa zemi.
Šis pats attiecas uz to pasaules iepazīšanu ar citiem cilvēkiem. Lai iepazīst pasauli - dabā, ārā, kokus, lapas. Veikalā lai skatās uz produktiem, sabiedriskajā - uz cilvēkiem. Bet lai iepazīst matus, somas, sprādzes utt, aptaustot mammu, tēti, aukles utt. Sveši cilvēki nav nekādas rotaļlietas vai izstādes.
30.09.2013 14:38 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
marchixa, man pieks par Tevi un tā arī ir jādara.
Mums skolā visu laiku teica, ka ar bērnu jārunā, jāstāsta un tā nav tikai teorija, praksē tas ļoti labi darbojas, bet žēl , ka jaunās māmiņas to nesaprot.
Reizēm liekas, ka mātes būtu jāmāca kā uzvesties nevis viņu bērni.
30.09.2013 14:40 |

Reitings 257
Reizēm liekas, ka mātes būtu jāmāca kā uzvesties nevis viņu bērni.

+++
30.09.2013 14:41 |

Reitings 273
Reģ: 24.08.2013
Piekritu so.so,manai masicai ir 13 gadi,bet viņa veljoprojam veikala ņem rokās visas preces un apčamda,pat tējas paciņu paņem,pasmaržo un tā visu pēc kartas,apsargi domā ka zags..
ļaut bernam čamdit veikala preces jau gandriz tas pats,ka mans berns gribetu paspaidit tā cilveka telefonu,kas uzskata ka berns drikst aiztikt visu..
30.09.2013 14:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)