Maza bērna raudāšana sabiedriskajā transportā

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Biju šokēta par to, ko piedzīvoju pāris dienas atpakaļ. Braucu starppilsētu autobusā, kurā bija jāpavada vidēji 2h, jau no paša sākuma iekāpa māte ar bērnu (bērnam aptuveni 1 gads), un bērns jau no pašas autoostas visu ceļu raudāja. Brīžiem apklusa, bet nu varētu teikt, ka visas stundas vienkārši nobrēca, un histēriski. Kad tikām ārā no Rīgas, tad viena sieviete sāka uz to māti bļaut, lai nomierina savu bērnu utt., māte atbildēja, ka nespēj nomierināt, pēc tam sekoja vārdu pārmaiņa, un vēlāk vēl viena sieviete piebiedrojās, lai apklusina savu bērnu. Un tā visu ceļu. Beigās tā māte pati gandrīz sāka raudāt, jo nespēja to bērnu nomierināt. Kaut kāds ārprāts. Kādas ir jūsu domas par to? Esmu šokā, ka mūsu sabiedrībā ir tik neiecietīgas sievietes.
28.09.2013 19:22 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
raccoon, mūzika austiņās nav nemaz tik nedzirdama kā varētu likties. Esmu pāris reizes klausījusies kopā ar blakus sēdētāju, pilnīgi dzirdot visus vārdus, diezgan kaitinoši.
30.09.2013 10:05 |

Reitings 154
gooby pls
Ar ko bērns ir labāks par velosipēdu vai kaķi? Neko.

Ar ko tu esi labāka par ķieģeli? Neko.
30.09.2013 10:30 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nedaudz rezumējot:
godīgāk ir, ja no sabiedriskā transporta ārā kāpj tas, kurš apgrūtina visus pārējos, nevis ārā jākāpj visiem tiem, kas apgrūtināti.

Man šķiet, ka godīgi ir, ka no sabiedriskā kāpj ārā tas, kuram nav biļetes. Pārējie ir samaksājuši par tiesībām tur būt. Un ja kādam indivīdam neapmierina, ka visi nebūs tieši tādi kā viņam gribētos, tad tas indivīds arī pērk golfu.

Vispār uz sabiedriskā transporta durvīm vajadzētu uzrakstu "cilvēkiem ar vājiem nerviem ieeja aizliegta", jo tur vienmēr būs dažas vecas tantes ar lieliem maisiem, no kurām kā minimums vienai būs arī zivis maisiņā, būs pārītis iedzērušu urlu, kam savas attiecības jākārto tieši tur, būs kāda mazgadīga caca, kurai noteikti tieši autobusā būs jāzvana savai draudzenei un jāstāsta, kā Pēterītis vakar viņu uz randiņu aicinājis. Būs cilvēki, kas smird pēc dīzeļdegvielas, jo strādā LDz vai kādā gaterī, būs kāds bomzis. Būs kāds, kas klausās mūziku par skaļu un būs māmiņas ar bērniem. Tā ir tā reālā situācija sabiedriskajā transportā. Neesat tam gatavas, nu nelieniet tur. Pērciet golfus un braukājiet.

P.S.
vismaz golfiņu var atļauties katrs.

Nevar. Jo ir ne tikai mašīnas cena, bet arī visa uzturēšana, skate, ceļu nodoklis un kaut kur tā mašīna arī jātur, kas tādos mikrorajonos, kā Pļavnieki, Imanta, Zolitūde utt ir tiešām problēma - fiziski nav vietas. Bieži vien arī maksas stāvlaukumos nav to vietu.

Man žēl,ka jums pašām jābraukā pa servisiem,jātērē sava nauda uz auto uzturēšanu.

Man prieks, ka to daru pati - vismaz zinu kas ir kas un komentāros stulbības nerakstu.
30.09.2013 10:56 |

Reitings 44
Saprotams,ka nav patīkami, bet nekas jau tur nav darāms..
30.09.2013 11:24 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Saprotu, ka man neaktuāls viedoklis, bet mož, šo negatīvisma un cīniņu pilno diskusiju vajadzētu likvidēt?!
Uzpeld arvien jauni un jauni izteikumi, un fakti, kuros lasāms cik ļoti dāmām(nākošajām mammām) besī bērniņi, veci cilvēki utt. Skumīgi metas

Nesaprotu, kaadeelj kaut kas jaadzeesh. Shii ir patiesa diskusija. Skaidrs, ka tev skumji metas, ka kaada te pasaka, ka nepatiik sveshi beerni, ja ieprieksh domaaji, kavisus vinji iepriecina.

Un par to, ko tas trollis teica - tas nav nemaz tik neiespeejami. Atceros medijos bija zinja par aarzemju restoraanu, kur ieeja ar beerniem bija aizliegta. Es neatteiktos no taadiem arii LV, arii uz taam pashaam pieaugusho teaatra izraadeem vareetu uzlikt shaadu aizliegumu.
30.09.2013 11:33 |

Reitings 8272
manuprāt, nevienam nav tiesību nosodīt mātes, kurām raud šie bērni sabiedriskās vietās. izņēmums varētu būt tad, ja viņa vsp ignorētu situāciju. jā, mani arī kaitina, ja mazi bērni raud ilgstoši un skaļi, kuri pie tam vēl nav mani. un ko man tagad darīt? gan jau pati kādreiz būšu sabiedriskā vietā ar mazu bērnu.
varbūt sievietei bērniņš bija slims un viņa to veda pie ārsta. sabiedriskais transports ir domāts visiem. ja nepatīk, ka tajā bērns raud - lūdzu brauc ar privāto.
30.09.2013 11:37 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
cerams, ka tām, kuras uzskata, ka bērniem sab.tr. nav vietas, nekad nebūs bērnu, vismaz tādu, kuri mēdz raudāt.
Un sabiedriskais transports ir domāts visiem.
30.09.2013 11:55 |

Reitings 6
Reģ: 24.09.2013
Personīgi mani netraucē bērna raudāšana, bet ar šķību aci noraugos uz mammām, kuras ļauj savam bērnam kājās stāvēt uz autobusa sēdekļiem. Autobuss pēkšņi sabremzēs un būs lielā brēkšana, kā arī šaubos vai bērna apavi ir tīri. Dažam māmiņām būtu jāpadomā par bērna drošību un arī par citiem, kuriem nāksies sēdēt šajos piepēdotajos sēdekļos.

*nervozajiem skaņu uztvērējiem ir izgudroti ausu aizbāžņi, mp3 atskaņotāji un austiņas, kuri neradīs lieku smagumu somā.
30.09.2013 12:08 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Dīvaini, ka 2h bļaujošs bērns sabiedriskajā transportā ir normāli, bet, ja to pašu darītu 20 gadīgs, tad gan visas atļautos kaut ko pateikt un viņam tur nebūtu vietas. Man šķiet, ka tas ir tieši tas pats- ja vien tas nav zīdainis, tad pārējais ir audzināšanas jautājums. Just sayin'..
30.09.2013 12:32 |

Reitings 1888
Reģ: 15.09.2012
Man arī nepatīk klausīties mazu bērnu bļaušanā - ne kāda cita, ne sava. Bet citreiz tiešām ir tā, ka lien kaut no ādas laukā, bet mazais negrib nomierināties un viss. Un, ja viņš ir vēl tik mazs, ka ar viņu neko nevar sarunāt, nu nevar tur neko padarīt.
Bet cilvēki ir visādi, ir tādi, kas pasmaida pretī mazajam, bet ir arī tādi indivīdi, kas savelk seju un skatās virsū pārmetoši tikai par to, ka esmu iegājusi veikalā vai iekāpusi sabiedriskajā ar mazo, kaut vai tajā brīdī viņš man ir rokās un kluss kā pelīte...
30.09.2013 12:39 |

Reitings 296
Man bērni nepatīk, kur nu vēl brēcoši. Bet nu tik daudz es esmu izaugusi, lai saprastu, ka bērni ir bērni, viņi mēdz raudāt. Domāju, ka arī tās māmiņas pašas ļoti labi saprot, ka tas ir uz nerviem krītoši un ne jau aiz navkodarīt viņas izdomā paspīdzināt bērnu un pārējos pasažierus.
30.09.2013 12:47 |

Reitings 1873
koshlene,20 gadīgajam ir vairāk saprašanas kā 2gadīgam. Vismaz vajadzētu.
30.09.2013 12:55 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
koshlene,20 gadīgajam ir vairāk saprašanas kā 2gadīgam. Vismaz vajadzētu.

Neredzu starpību- ja histēriski bļauj, tad ir vienalga cik gadu! Tā ir un paliek histērija.
30.09.2013 12:58 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
ne jau aiz navkodarīt viņas izdomā paspīdzināt bērnu un pārējos pasažierus.

Aleluja! Prieks, ka vismaz kāds saprot.
30.09.2013 12:58 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
haha, visu diskusiju nelasiju, bet ir nu gan te dāmītes salasījušās :D
viena te pīkstēja, ka viņas SUNI LIELVEIKALĀ aiztiekot un raustot aiz astes, bet nu vispār jau man besī, ka sīko šuneļu saimnieces ir iedomājušās, ka suņu aizliegums lielveikalā uz viņām neattiecas, ka sunim ir jāpaliek mājās vai uz ielas nevis jāstāv pie lielveikala kases. Sviests!

Ā, un velvienai te besīja, ka māmiņas ar ratiem kāpj sabiedriskajā, bet vispār sabiedriskā transporta vidusdaļa ir tieši paradzēta invalīdiem un māmiņām ar ratiem, nevis tādām jaunkundzītēm :D
30.09.2013 13:00 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
man besī, ka sīko šuneļu saimnieces ir iedomājušās, ka suņu aizliegums lielveikalā uz viņām neattiecas

mazos sunīšus var ņemt līdzi veikalos, bet tas tiešām attiecas uz miniatūrajiem, lai gan nevienu ar rotveileru rokās veikalā neesmu redzējusi :D
30.09.2013 13:04 |

Reitings 2186
Riot
Suns ir suns, un uzlīme uz lielveikalu ārdurvīm izsaka visu. Man, piemēram, besī, ka suns staigā pa netīru ielu, netīrumiem u.tt. Pēc tam saimniece izdomājusi paķert savu šuneli līdzi, pie kases paceļ rokās virs lentes, kur cilvēki liek pārtiku, bet suns birdina smiltis, netīrumus un spalvas un saimniece vel pukst, ka suņi ķipa kāds rausta aiz astes :D nu absurds
30.09.2013 13:07 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Konnca, kā tev liekas, ja Rīgas centrā piesies mazo miniatūro sunīti pie veikala, cik ilgi viņš tur stāvēs? :D Protams, var atstāt mājās, tad jau arī bērnus var atstāt mājās, nevest sabiedriskajā transportā utt. Nevajag tik kategoriski izturēties, arī daudzu bērnu mātes nav nekādas priekšzīmīgās sabiedriskās vietās, pati vari izlasīt komentāros. No vienas suņa saimnieces nevar spriest par visiem suņiem un visiem saimniekiem.
30.09.2013 13:10 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Suns ir suns, un uzlīme uz lielveikalu ārdurvīm izsaka visu.+

Daži brauc citiem augumā virsū, tai pat laikā pārkāpjot elementāras uzvedības normas esot pieaugušā vecumā.
30.09.2013 13:15 |

Reitings 2186
Riot
Pēc likuma bērnu atstāt mājās vienu nedrīkt, bet uz suni šis likums neattiecas. Tikai šo sīko šuneļu saimnieki sāk pārkāpt jebkādas robežas, suns ir gan veikalā, gan izstādes, praktiski visur un tas sāk pamazām kaitināt un tad vēl atļaujas pukstēt, ka viņu suni kāds rausta.
30.09.2013 13:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)