Maza bērna raudāšana sabiedriskajā transportā

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Biju šokēta par to, ko piedzīvoju pāris dienas atpakaļ. Braucu starppilsētu autobusā, kurā bija jāpavada vidēji 2h, jau no paša sākuma iekāpa māte ar bērnu (bērnam aptuveni 1 gads), un bērns jau no pašas autoostas visu ceļu raudāja. Brīžiem apklusa, bet nu varētu teikt, ka visas stundas vienkārši nobrēca, un histēriski. Kad tikām ārā no Rīgas, tad viena sieviete sāka uz to māti bļaut, lai nomierina savu bērnu utt., māte atbildēja, ka nespēj nomierināt, pēc tam sekoja vārdu pārmaiņa, un vēlāk vēl viena sieviete piebiedrojās, lai apklusina savu bērnu. Un tā visu ceļu. Beigās tā māte pati gandrīz sāka raudāt, jo nespēja to bērnu nomierināt. Kaut kāds ārprāts. Kādas ir jūsu domas par to? Esmu šokā, ka mūsu sabiedrībā ir tik neiecietīgas sievietes.
28.09.2013 19:22 |

Reitings 33
Reģ: 29.01.2009
Hey meitenes beidziet dirsties. Tapat taisnibu nepanaksiet. Reiz tak vajag piekapties. Neesiet nu tik parak augstas Come on. Atradushas te terorizeetajas. Paskataties spoguli ko jus daraat.

Seit ir diskusija par ko pilnigi citu, a jus te pleshaties. Savas ambicijas ludzu caur vestulem. Apnikusi shita meiteniska pozicija.
29.09.2013 21:43 |

Reitings 1493
vasaras_berns
vispar jau visa atbilde - SABIEDRISKAIS transports. tas ir diskomforts lai no kura rakursa skatitos. ta ir tikai laimes speele braukt sab.transporta un but kopa ar niknam, pretigam omem, kuras baaz virsu savus maisus un pasas sevi / vai braukt bez vinam; braukt ar kliedzosiem siiciem/ vai braukt klusumaa; stavet kajas visu celju un ostiit citu paduses/ vai komfortaa izsesties pa 2 kresliem. nav masinas - nav ballites , ha es nevareetu aizradit mammai, ka vinai siicis kliedz, jaa , loti iespejams, manas acis butu pargrieztas, garastavoklis - eksplozija ieksaa, un es butu laimigakais cilveks , tiekot no turienes ara, bet - ko mammai izdarit? es pilniba saprastu, ka gan jau vina pati nav diez ko laimiga tada bridi.. tapec autobusa - liela salle, lai smarzotu savas smarzas, nevis dazreiz loti nepatiikamos citus aromatus, austinas - lai nedzirdetu tadus murgus.

neko pielikt, ne atņemt.

pēc dabas esmu ļoti neiecietīga. labi, ka nav gadījies ar tik drastiskiem gadījumiem, piem., raudošs bērns+to ignorējoša mamma, saskārties, bet jebkurā gadījumā... laikam jau neko neaizrādītu. Gan jau skaļi nopūstos, pārgrieztu acis vai vēl kaut ko neverbālu... :D Bet tieši tā - lai gan vienmēr uzstāju uz likumu ievērošanu (attiecīgi, sabiedriskajā nedrīkst traucēt citus), šķiet liekulīgi to attiecināt tieši uz mammām un mazuļiem, zinot, ka identiskā situācijā es NEKO nevarētu pateikt kaut kādam skandalējošam bomzim/vecim/narkomānam. Jo apzinātos, ka reāli atrautos pa seju. Bet taču taisnību būtu pateikusi :D
29.09.2013 21:49 |

Reitings 33
wendii
es tev teikshu vienu, Latvija ir pilna ar sudiem un to likumi ir veidoti taa, lai riebtu citam. re ku tev i skarbaa patiesiiba. esi lekusi uz likumiem, gribetos uz tevi paskatities pec gadiem 10 cik skaisti tu runatu par latviju. haha. shitadus iedomigos parazitus vienkarshi ir janospiezh lai neboja gaisotni.
29.09.2013 21:57 |

Reitings 33
atradushas traucetas damas. es tadam pirkstu iebazhu seja, un vinas tik nozhmiedz seju, kaa taads vispar var uzdriksteties.
redzieties varu. es tomer esmu par berniem. un vienmer esmu bernu puse. esmu diezgan labs berns psihologs un to tiesiskais parstavis.
un tadas zhurkas kadas ir seit, kas neciesh bernu raudashanu un histerijas, uz tadam es varu atljauties visu ko velos, un galu gala vinas apraujas.
29.09.2013 22:02 |

Reitings 33
nevari izturet, tad paliec gaishaka un poztivi skaties uz tam lietam. teikshu veco labo parazhu.... tev un taviem berniem tas naks atpakalj.
tapec padoma ko runa.
29.09.2013 22:03 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
sin4a_r, ja tu esi tiešām psihologs, tad te pierādās smieklīgais stereotips, ka katram psihologam ir nepieciešams savs psihologs.
29.09.2013 22:07 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
amarella, man smiekli sanaca par tavu-nebus auto, berni ari ne!
nekas! tu notekti izaugsi sava pratina(neatkarigi no ta cik tev paslaik gtie gadini ir)!
29.09.2013 22:12 |

Reitings 2342
esmu diezgan labs berns psihologs un to tiesiskais parstavis.

wtf?
29.09.2013 22:26 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nu bet protams, ka man besī mazu bērnu raudāšana. Kuram gan nebesī? Bet čīkstēšana autobusā ir ziediņi, to es sapratu pēc tam, kad 9 stundas biju lidojusi vienā lidmašīnā ar kādiem 4 bērneļiem, kuri rindas kārtībā visu ceļu brēca :D
Kašķīgu pensionāru, čīkstulīgu sīko un smirdīgu bomžu problēmu esmu atrisinājusi pavisam vienkārši - jau kādus 2 gadus pārvietojos ar mikroautobusiem. Pensionāri tur nelien, jo biļetes nav par brīvu, māmiņu ar mazliem bērniem tur nav, jo vietas maz un bomži arī nekāpj, jo tur, nenopērkot biļeti, nemaz iekšā netiek.
29.09.2013 22:35 |

Reitings 33
Margrietiņa

tomer ta tas ir.
29.09.2013 23:43 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Libra +
turklāt maini galīgi nestrauc sabiedriskais tranports, jo es māku atslēgties no apkārtējās vides iegrimstot savās domās vai vērojot ēku arhitektūtu :) .
30.09.2013 00:20 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
tāpēc vajag austiņas ar mūziku - ne urlas jādzird lamājamies, ne mazi bērni raudam
30.09.2013 03:17 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
tāpēc vajag austiņas ar mūziku - ne urlas jādzird lamājamies, ne mazi bērni raudam

Ja? Mani vilcienā viena tante riktīgi nolamāja, ka man mūzika par skaļu austiņās, viņai traucējot. Tad gan es aizsvilos. Nu zini ko? Kad pēc tam pati brēca pilnā balsī, pa telefonu runājot, tas nekas, a mana mūzika austiņās viņai traucējot. Bāc, man bija vecs mp3, kuru pati knapi dzirdēju, nebija tur nekas ūberskaļš. Bet es atriebos. Es ar to tanti sēdēju tajos šaurajos divvietīgajos krēslos, tapēc palaidu savā vietā sēdēt resnu, resnu tanti.
30.09.2013 09:08 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Bāc, man bija vecs mp3, kuru pati knapi dzirdēju, nebija tur nekas ūberskaļš.

Vai tad vaina ir mp3 aparātiņā? Manuprāt, skaņu garām laiž nekvalitatīvas austiņas. Jo kvalitatīvākas austiņas, jo skaļāk iespējams klausīties, bet apkārtējiem tas nav dzirdams.
30.09.2013 09:19 |

Reitings 2248
Bija gan vecs mp3, gan riktīgi sūdīgas austiņas. Es speciāli izņēmu ārā, nu dzirdēt kaut ko varēja, ja tiešām ļoti, ļoti ieklausās. Un es atvainojos, nu kā man var uzdirst par mp3 klausīšanos? Viņa elpoja skaļāk, nekā mana mūzika skanēja.
30.09.2013 09:22 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Mani arī kaitina, ka sīkie raud sabiedriskās vietās. Ok, paraudāt 5-10 min ir pieņemami (mazums, kas atgadījies), bet ne jau bļaut 2 stundas! Parasti cenšos pazust pēc iespējas tālāk no raudošiem bērniem. Un nekautrējos aizrādīt, ja kāda nespēj savākt savu bērnu un viņš atļaujas pārāk daudz. Tā jau vairs ne uz vienu pasākumu nevar aiziet, lai priekšā nebūtu bars ar aurojošiem bērniem, pat t/c visi nāk ar pavisam maziem bērniem, kuri kliedz un skraida. Aaaaaa!!!!
30.09.2013 09:26 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Patiesībā, es daudz varu paciest un daudz varu izlikties, ka viss ir ok. Arī sabiedriskajā transprotā. Bet, ja ir lieta, kas man besī, tad tie ir brēcoši sīkaļas pieaugušo teātra izrādēs. Es eju baudīt vakaru, bet tur viens visu izrādi kviec un skrien apkārt pa zāli, kamēr māte sēž un priecājas - kāds viņai eņģelītis.
Lūk, tas man nenormāli besī. Ja nevari savākt, tad neņem līdz uz teātri, īpaši, ja tā nav bērnu izrāde(bērnu izrādes ir cita kategorija).
30.09.2013 09:34 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Man arī kaitina bērnu raudāšana, svešu bērnu līšana man klāt, smirdīgi bomži, īgnas pensītes un vēl daudz kas, bet es spēju turēt sevi rokās
nu kā man var uzdirst par mp3 klausīšanos?

Mierīgi. Reizēm tas, kas nāk pa tām austiņām ir pielīdzināms fašistu spīdzināšanai, jo dzirdama nereti ir nevis skaņa, bet gan tikai tie basi. Pēc neilga laika tā neizprotamā skaņa tiešām sit pa nerviem. Veci cilvēki ir 100x jūtīgāki. Arī tu kādreiz būsi veca, redzēsim, cik daudz kas tevi kaitinās..
30.09.2013 09:49 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Saprotu, ka man neaktuāls viedoklis, bet mož, šo negatīvisma un cīniņu pilno diskusiju vajadzētu likvidēt?!
Uzpeld arvien jauni un jauni izteikumi, un fakti, kuros lasāms cik ļoti dāmām(nākošajām mammām) besī bērniņi, veci cilvēki utt. Skumīgi metas :(
30.09.2013 09:52 |

Reitings 2248
Es knapi biju paspējusi apsēsties, viņai pat īsti nebija laika, lai uz nerviem uzkristu. Vnk vecs, īgns babulis, kurai kasīties gribējās. Nu tad ņem aizrādi vienam, kas runā, otram, kas skaļi čāpstinās utt..
Ok, tagad es saprotu, ka izrādās mūzikas kalsuīšanās austiņās ir pats trakākais :D Ok, nākamreiz klausīšos kāda veca telefona melodijas.
30.09.2013 09:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)