Ko skatīties?

Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
Sveikas, mēģinu pievērsties veselīgai ēšanai. Nekad neko neesmu ne pētījusi, ne skaitījusi, bet tagad izdomāju to darīt. Tātad, jautājums, palīdziet sarindot vielas no sliktākām uz mazāk sliktajām, - respektīvi, ko jāņem pirmkārt vērā produkta sastāvā, lai būtu pavisam maz; maz; nedaudz, utt. Piem. 1. cal; 2.tauki; 2.cukuri 3...
27.09.2013 15:24 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
_paris, tu tak teici, ka augļos ir tas pats ''sliktais'' cukurs, tāpēc pielīdzināju OH daudzumu ābolos ar OH daudzumu šokolādē, lai dažiem būtu izpratne, ka nemaz tik daudz cukura augļi nesatur.
piezīme vietā par to daudzumu, diemžēl no galvas neatceros.
27.09.2013 18:10 |

Reitings 6299
Emmanuele, per to individuālo priekštatu par veselīgu uzturu var vēl pastrīdēties. sen jau viss ir aprēķināts. protams, standartizēta uztura piramīda nederēs gluži visiem cilvēkiem uz pasaules, jo mums katram ir atšķirīgs dzīvesveids, bet cilvēkam, kurš neko no tā nesaprot, vajadzētu sākumā iepazīties tieši ar veselīgā uztura pamatprincipiem. citādi viņš saklausīsies, ka banāni satur daudz OH, tāpēc ir neveselīgi, bet seleriju kāti ir the best, jo satur niecīgu daudzumu kaloriju, un tad brīnīsies, kāpēc ir problēmas ar veselību.
27.09.2013 18:16 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Donata, par cukuru-gan glikoze, gan fruktoze nav laba, bet auglos kaa ari tu mineji ir vitamini, kas situaciju uzlabo:)
27.09.2013 18:23 |

Reitings 6299
līdz šai diskusijai man likās, ka augļi ir obligāta veselīgā uztura sastāvdaļa :/
27.09.2013 18:29 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Donata-noteikti arii ir,bet arii tos nevar eest ,cik grib!Taapeec mees runaajam par sabalanseetu uzturu.Mazs piemeers-es vakar eedu vakarinaas "mazos krabjus"-loti bagaatiigi ar proteinu-klaat vispaar neko vairs neprasiijaas,peec tam apeedu mazliet zemenes-varbuut kaadas 6!Krabji mazaaki par plaukstu-apeedu 2!Varbuut citam cilveekam tas liktos stipri par maz,bet es eedu ik peec 4-5stundaam un man pat nebija liels izsalkums!Vakarinas eedam ap 7pm.No riita celos ap 6am un eedu pirmaas brokastis uttMan liekas ,ka vajag izstraaadaat taadu eesanu,ka nekad nav taads izsalkums,jo tiesi izsalkuma briidii mees laikam greekojam-eedam visu ,kas pie rokas!
27.09.2013 18:39 |

Reitings 6299
Emmanuelle, un ko tad var ēst, cik grib? ir tāds produkts?
veselīgam uzturam ir jābūt daudzveidīgam, nevis sastāvošam galvenokārt no olbaltumvielām, pārdesmit ''izredzētajiem'' produktiem... ja vien nav kādi nopietni medicīniski ierobežojumi. liekais svars ir viens no tādiem :P
27.09.2013 18:48 |

Reitings 623
Reģ: 26.01.2013
ir liela nozime kadu cukuru ed, edot dabigo-tie ir aboli ,banani utt., tos var est vairak, neka nedabigos cukurus- sokolades u.tt.
27.09.2013 18:49 |

Reitings 16208
Donata-es to mineeju kaa piemeeru tikai,ka man pat tiem krabjiem soreiz negribeejaas neko klaat...!Neko nevar eest cik grib-taapeec es saku,ja tu eed to zivi piemeeram plaukstas lielumaa, tad arii to piedevu-saknes ,salaatus vajag eest tikpat daudz!Tad veelaak arii to augli var apeest vienu,ne 10!!!
Es piemeeram, loti daudz klaat eedu saknes,salaatus savam proteinam!Kaadreiz bruunos riisus utt
Tas "daudz" man nav nekur:DCilveeki muusu dienaas eed loti lielas porcija ,un parasti vienu,divas reizes dienaa!Taa ir lielaakaa kluuda!
27.09.2013 18:55 |

Reitings 6299
ja ēd daudzveidīgi, liels daudzums viena produkta nemaz ''nelien'' iekšā :D nu vismaz man :D
Emmanuele, pēc tā, ko tu raksti recepšu diskusijās, man nemaz neradās iespaids, ka tu ēd pārsvarā olbaltumvielas! pamanīju, ka ļoti bieži ēd dārzeņu ēdienus. turklāt tava gatavošanas maniere ir ļoti ''dabīga'', bez liekām piedevām. es bieži smeļos iedvesmu no tavas ēdienkartes!
27.09.2013 19:03 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
bet es nesaprotu, ko Donata, tu vēlies panākt? ieskaidrot citiem, ko nozīmē ēst veselīgi? pastāstīt, cik augļi ir labi un ka tie satur vitamīnus un šķiedrvielas? vairums to zina! taču tur jau ir tā problēma- dažiem cilvēkiem ēdot visu, kas ir iekļauts šajā sadaļā "veselīgs" (un pat nepierijoties) neizdodas notievēt, tādēļ daļu no produktiem jālieto ierobežotā daudzumā. jo cosmo skaistuma kults kliedz, ka 38. izmērs ir tikai resnulēm. tad nu samazinam oh, taukus un tiecamies uz savu skaludirsu sapni.
27.09.2013 20:36 |

Reitings 16208
Donata-tev neliekas taapeec ,ka viirs parasti gatavo to galu vai zivi,es esmu taaas "otras puses dizainere"!Varbuut ,ja vins dziivotu viens,vins eestu vairaak galu un to paareejo vispaar ignoreetu,bet es noteikti veelos saknes,salaatus,zupas.Tu pareizi saprati-ja es taisu ,tad ar miilestiibu.Vakar atpuutos ,jo tos krabiisus vins meta katlaa!:DMan prieks ,ka tu panem kaut ko no manaam loti vienkaarsaam recepteem.Es tagad salasiijusies to forso "francuuzietes" graamatu ,domaaju-es taisu tiesaam daudz vienkaarsaak!:)
28.09.2013 02:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits