Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zivju ēdājām

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tā kā cosmo ir liels spēks arī virtuvē, nāku pēc palīdzības. Pati zivis neēdu un nekad dzīvē neesmu gatavojusi zivju ēdienus.
Šodien domāju uztaisīt kaut ko, tikai nezinu ko. Atradu ledusskapī paciņu ar zivīm, virsū rakstīts BASA filejas. Izskatās tā :
Ko ar viņām darīt ?
Kā jūs gatavojat tādas filejas un ar ko kopā, kādām piedevām?

Bon appetit ! :D
26.09.2013 14:41 |
 
Reitings 710
Reģ: 24.11.2010
panem miltis,ola un uz pannas cep apm.7 min katru pusi un tad vel vari sieru pielikt.
Vari ari cepeskrasni folija taisit.
26.09.2013 14:43 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
es gatavoju tikai pangasiju :D
iet kopā ļoti labi ar sautētiem/apceptiem/grilētiem dārzeņiem, rīsiem noteikti. var arī ēst ar kartupeļiem.
diez vai, ka ēstu ar griķiem vai makaroniem :D
26.09.2013 14:43 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
panem miltis,ola un uz pannas cep apm.7 min katru pusi un tad vel vari sieru pielikt.


ā jā pagatvo viņu šādā veidā. nu tā kā karbonādi. es pangasijai vēl daru tā, ka lielu kārtās katliņā, un katrā kārtā pa visu majonēzi, apceptus sīpolus un apcepties burkānus. ņammīgi
26.09.2013 14:44 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Es ar baltajām zivīm daru tā, ka izklāju uz folija, apslaku ar olīveļļu no abām pusēm, apberu ar drusku sāli, melnajiem vai baltajiem pipariem. Tālāk jau pēc gaumes un noskaņojuma - dilles, ķiplociņš, tomāti, sīpoli, timiāns, majorāns... nu jeb kas. Aiztaisu foliju ciet un cepeškrāsnī (vai uz grila) 15-20min.
26.09.2013 14:49 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Jā - mēs arī pārsvara apviļājam olā, miltos, cepam uz pannas, vai arī cepeškrāsnī ar garšvielām, folijā. Parasti klāt kartupelīši vai rīsi ar mērcīti, salātiņiem, nu tā - gaumes lieta.
26.09.2013 14:53 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Kā karbonādi negribu cept, jau vakar karbonādes bija, gan vistas filejas, gan cūkgaļas. :D

Nu tad cepeškrāsnī mēģināsim.
26.09.2013 14:54 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
++ Salomei
26.09.2013 14:56 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Zivi kā karbonādi pēdējo reizi cepu pirms kādiem 4 vai 5 gadiem. Tas bija tajos laikos, kad sāku izmantot uzturā. Šobrīd tas šķiet galīgi garām!

Zivis ēdu katru nedēļu, ne mazāk, kā 1-2 reizes.

Pēc šī brīža metodēm es ieteiktu zivi "iemarinēt", drīzāk iesmērēt ar sāli, melniem pipariem, timiānu, izspiestu ķiploku, vēl pa virsu var sviestiņa šķēlītes salikt.
Liktu uz cepampapīra un krāsnī iekšā uz kādām līdz pārdesmit minūtēm.
Ja nav cepampapīrs, var arī uz follija. Kādreiz tinu iekšā, bet eksperimentējot sapratu, ka tas nemaz tik ļoti nav nepieciešams. Uz grila gatavojot, labāk tīt iekšā.

Ja marinādē izmanto citronu vai kādas citas skābās sastāvdaļas, nekādā gadījumā nelieto folliju.
26.09.2013 14:59 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Ja marinādē izmanto citronu vai kādas citas skābās sastāvdaļas, nekādā gadījumā nelieto folliju.


kāpēc?
26.09.2013 15:02 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Pangasiju gan neieteiktu lietot uzturā.
26.09.2013 15:04 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Skābums savienojumā ar folliju karstā vidē ir ideāla savienība kancerogēnu vielu radīšanai.
Reiz izlasīju to kādā izvērstā rakstā par šiem cepamajiem papīriem.
26.09.2013 15:04 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Man baltās zivs fileju patīk sasutināt pannā ar ķiršu tomātiņiem, melnajām olīvām un mocarellu. var arī bez mocarellas.
26.09.2013 15:05 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Pangasiju gan neieteiktu lietot uzturā.


Var, vajag tikai atrast kvalitatīvu pangasiju.
26.09.2013 15:06 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man baltās zivs fileju patīk sasutināt pannā ar ķiršu tomātiņiem, melnajām olīvām un mocarellu. var arī bez mocarellas.

tā vienkārši - viss sagriezts gabaliņos un sajaukts kopā?
26.09.2013 15:06 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Pangasiju gan neieteiktu lietot uzturā.

+++

Gatavoju tā, kā Salome rakstīja
26.09.2013 15:07 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
No baltajām zivīm ēdu un gatavoju līdakas un tilapijas fileju. To parasti iesmērēju ar dažādām garšvielām, mazliet ļauju tam ievilkties un nelielā daudzumā olīveļļas cepu uz pannas. Nepanēju.
26.09.2013 15:08 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Pangasiju gan neieteiktu lietot uzturā.


mani, piemēram, neinteresē tas, no kā viņas barojās un pangasijas neēdu katru dienu. tā kā tas mani neuztrauc :D man garšo, nekas nekaiš un turpināšu ēst savas pangasijas :D
26.09.2013 15:09 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Donata - kvalitātei šajā gadījumā nav nekādas nozīmes. Pangasija ir mākslīgi radīta zivs, ko audzē ļoti sliktos apstākļos.
Es nesaku, ka jāēd tikai laši vai stores. Var ēst daudz citas garšīgas un normālās cenās dabūjamas zivis - līdakas, karpas, hekus. Otra lieta jau protams tas, ka ne visām baltrocītēm ir pacietība un zināšana ņemties ap veselu zivi. Tāpēc arī pērk šīs neizprotama satura "baltās" zivs filejas.
26.09.2013 15:11 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Sany, tu citas zivis esi pagaršojusi? Pat vietējais breksis, vimba, arī karpa ir garšīgākas un konsistencē labākas par to pļuraino, saldēto pangasiju.
26.09.2013 15:11 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
womankind- jā esmu pagaršojusi un ēdu arī citas zivis, tajā skaitā arī karpas, vimbas un citas zivis. ar draugu arī diezgan regulāri pērkam žāvētās zivis. man personīgi riebjas asakas. un pangasija man neliekas pļuraina. nevajag viņu tik tālu atkausēt, kad viņa tāda paliek. bet nu tas tā.
26.09.2013 15:32 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits