Apsver ideju pacelt biļesu cenu tiem,kas nav deklarējušies Rīgā:(

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
http://www.apollo.lv/zinas/tiesibsargam-ir-iebildumi-pret-ieceri-neridziniekiem-noteikt-augstaku-biletes-maksu/613039

Iecere nerīdziniekiem noteikt biļetes maksu 84 santīmu jeb 1,20 eiro.

Interesanti,cik būs jāmaksā par mēnesbiļeti?

Tāpat ir daudzi,kas dzīvo, strādā Rīgā un nākas izmantot sabiedrisko transportu katru darba dienu,ja arī nav deklarējušies Rīgā.
25.09.2013 18:40 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Alexxa

Tā kā RS ir arī valsts dotācijas, tad nu redz maršruti arī citreiz iziet ārpus Rīgas. Var jau tos var nogriezt arī manis pēc :d :D :D
02.10.2013 15:27 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Roxy, apbrīnoju tādus cilvēkus, kā Tu. Līdz šim Tu man kaut kā nebiji radījusi tik aprobežota cilvēka iespaidu.
Nav slikta ideja par to, ka pilsētniekiem būs bezmaksas biļetes. Aplami ir ar šādu te atlaidi pilsētniekiem, apgrūtināt visus pārējos un pie reizes pašus pilsētniekus arī. Es te jau esmu nosaukusi pie simta iemeslu, kāpēc tas viss ir aplami, bet dažiem to skaidrot ir pilnīgi bezjēdzīgi.

Ja Ušakovs jēgtu ieviest šo te atlaidi, respektīvi - bezmaksas braucienu rīdziniekiem, neceļot cenas pārējiem, es arī atbalstītu. Bet pie šāda izklāsta, tur s**u būs vairāk, nekā labuma. Diemžēl, racionālā domāšana atsevišķiem indivīdiem šajā forumā, nav stiprā puse.
02.10.2013 15:42 |

Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009
2008.gadā «Rīgas satiksme» strādājusi ar 5,11 miljonu latu peļņu, 2009.gadā - ar 670 000 latu peļņu, bet kopš 2010.gada uzņēmums katru gadu noslēdz ar zaudējumiem. 2010.gadā zaudējumi bijuši 2,06 miljoni latu, 2011.gadā - 3,19 miljoni latu, pērn zaudējumi sasnieguši 5,48 miljonus latu, bet šo gadu paredzēts noslēgt ar zaudējumiem 1,56 miljonu latu apjomā. Nila saimniekosanas rezultati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tam nu gan negribētos piekrist. Drīzāk investīcijas, kuras nav vēl atpelnījušās.
Salīdzini, lūdzu, RS 2008.gadā un 2011.gadā.. izmaiņas acīmredzamas.
02.10.2013 15:48 |

Reitings 7408
melessii, neatpelnītās investīcijas un zaudējumi ir divas dažādas lietas. Lai gan, par tiem simtiem miljonu, kas sagrūsti pa šiem gadiem Rīgas satiksmē, mums nevienam vecam autobusam/trolejbusam/tramvajam uz ielām nebūtu jābūt. Bet ir. Un tas jau par kaut ko liecina.
02.10.2013 16:00 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Nu jau te ir sabraukts tādās auzās. Tās, kas min kaut kādus mistiskos valsts publiskos objektus, kas visiem nerīdziniekiem pēkšņi jāapmeklē - kuri tad ir tie objekti? Opera? Kā te minēja - veci tantuki operu apmeklē reti vai neapmeklē nemaz, pie tam lai līdz tai nokļūtu viņām Rīgas sabiedriskais transports nav jāizmanto, jo Opera atrodas centrā. Daža te minēja vēstniecības - arī tās atrodas centrā, līdz tām nav jābrauc ar sabiedrisko un diez vai parastie mirstīgie pēkšņi bariem vien sāks apmeklēt vēstniecības. Vecrīga? Tur sabiedriskais arī nav vajadzīgs - atbrauc ar savu starppilsētu autobusu un no autoostas aizej ar kājām. Kādi vēl valsts nozīmes objekti būtu jāapmeklē Jānim, Pēterim, Miķelim un Jurim no Valkas, Siguldas vai Rēzeknes katru dienu un kas neatrodas centrā?

Būsim reālas - lielāko traci ceļ tie, kas dzīvo Rīgā, nav deklarējušies un izmanto Rīgas sabiedrisko. Tie arī būs, kam patiešām cenu celšana sitīs pa kabatu nevis tantei no Valkas vai Jēkabam no Pampāļiem. Jā, protams, ir daļa, kas katru dienu brauc no citām vietām uz darbu, bet tiem tas cenu kāpums nebūs tik jūtams, jo izmanto vienu Rīgas sabiedrisko transportu.
02.10.2013 16:00 |

Reitings 7408
6graudi, dzīvoju Rīgā, esmu šeit deklarējusies un ikdienā braucu ar privāto transportu, bet šāds te Ušakova lēmums nav pa prātam arī man. Un argumentus tam es esmu minējusi jau neskaitāmus. Sākot ar tiem, kas radīs neērtības man un citiem tādiem pašiem rīdziniekiem, kā es un beidzot ar tiem, kurus mana loģiskā domāšana nespēj pieņemt - aprobežotību un stulbumu.
Acīmredzami tiek atkal izlaupīts pilsētas budžets, kuru daļēji mēģinās kompensēt no to iedzīvotāju kabatām, kas nav rīdzinieki, kā arī mākslīgi panākt iedzīvotāju deklarēšanos galvaspilsētā.

+ ASV vēstniecība atrodas diezgan tālu Pārdaugavā. Līdz tām vēstniecībām, kas ir ostas rajonā, no centra arī tik ātri kājām neaizskriesi. Lidosta vispār skaitās Mārupes novads. Valsts arhīvs arī ir Pārdaugavā. Ja padomāšu, atcerēšos vēl tādus objektus.

Ideja laba - bezmaksas braucieni rīdziniekiem, bet izpildījumam būtu jābūt citam.

Pievienojos wendii, es arī paskatīšos, kur un kādi iesniegumi man jāraksta, lai to absurdu novērstu.
02.10.2013 16:21 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Ai, nu beidz taču - ASV vēstniecība, valsts arhīvs, lidosta? Nu taču tie nav tādi objekti, kurus izmanto katru dienu un tās retās reizes, kad tur jānokļūst neko pa lielam nemainīs un padomā loģiski - vai cilvēks, kas lido kaut kur ārpus Latvijas būs tik sīkumains, lai viņam uztrauktu biļešu cena sabiedriskajā?

Acīmredzami tiek atkal izlaupīts pilsētas budžets, kuru daļēji mēģinās kompensēt no to iedzīvotāju kabatām

Iespējams, bet pasaki man kur budžets netiek izlaupīts? Sākot jau ar visām Parex bankam, kur tika ieguldīti valsts līdzekļi. Tu gribi aizlāpīt cauru maisu, bet diega taču nepietiks.

es arī paskatīšos, kur un kādi iesniegumi man jāraksta, lai to absurdu novērstu.
Lielāka jēga būtu ja visi rakstītu vienu lielu, garu iesniegumu ar parakstiem nevis katrs pats par sevi, uz kuriem atbildēs standarta atbildes, pat neiedziļinoties.
02.10.2013 16:57 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Jā, protams, ir daļa, kas katru dienu brauc no citām vietām uz darbu, bet tiem tas cenu kāpums nebūs tik jūtams, jo izmanto vienu Rīgas sabiedrisko transportu.

Kā to, lūdzu, saprast? Ja es, piemēram, izmantoju vilcienu/starppilsētas autobusu + Rīgas sabiedrisko, tad man nesit pa kabatai tas nepamatotais cenu pacēlums? Nē?
02.10.2013 18:56 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Lielāka jēga būtu ja visi rakstītu vienu lielu, garu iesniegumu ar parakstiem nevis katrs pats par sevi, uz kuriem atbildēs standarta atbildes, pat neiedziļinoties.

Ļoti ceru, ka kas tāds taps.
02.10.2013 18:58 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
02.10.2013 19:08 |

Reitings 7408
Nu taču tie nav tādi objekti, kurus izmanto katru dienu un tās retās reizes, kad tur jānokļūst neko pa lielam nemainīs un padomā loģiski

Nav runa par to, cik bieži šajos objektos jānokļūst, bet gan par to, ka cenu celšana nerīdziniekiem ir diskriminācija un apgrūtinājums. Pie kam šāda cenu celšana ir nelikumīga, jo cenu celšanai nav cita pamata, kā vien vajadzība nokompensēt Ušakova PR - šoreiz brīvbiļešu izskatā.
pasaki man kur budžets netiek izlaupīts?

Proatms, ka tā ir visur. Bet tauta skatās un neko nesaka. Blēj internetā, kā aitas un viss. Šis ir viens no tiem gadījumiem, kad tauta var pati kaut ko mainīt, bet.. Kāda starpība, ka peļu slazdā, ka tik siera gabals!

Par šo esmu jau domājusi. Ar pareizu piesitienu var jau arī vienatnē diezgan daudz ko izdarīt, bet masai protams, ir lielāks spēks..
02.10.2013 19:29 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
pa LTV1 raidījums par šo tēmu.
02.10.2013 22:10 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
07.10.2013 14:58 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Morgan, varbūt pie etalonu izsniegšanas?
07.10.2013 15:04 |

Reitings 132
Reģ: 21.02.2013
Eh, es pat nebrīnos pat šādu lēmumu. Pirms gada, kad vēl studēju, nācās veselu semestri Rīgā iziet praksi, mācību nolūkos. Protams, tā kā nebiju ne deklarēta Rīgā, ne arī mācījos kādā no Rīgas augstskolām, man studentu atlaides sabiedriskajā transportā nepienācās. Maksāju cenu dubultā.
Tagad tikai + būs rīdzinieki un nerīdzinieki, jo Rīgas studenti un ne-Rīgas studenti jau ir sadalīti.
07.10.2013 17:48 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Tak pieņēma jau, ko tur vairs pērties. :D Pofigā, ka ignorē diskrimināciju, vienīgi tautai nav vienalga. :D Tvneta komentārus kaut kur pavīdēja skaitlis 887ls gadā transportā. Nu riktīgi feini! Tiem, kuriem 150ls alga uz mēnesi vispār šika dzīve. :D
07.10.2013 17:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)