Tie cilvēki, kas dzīvo Rīgā, bet nav deklarēti, tāpat maksā par dzīvokli, ūdeni, apkuri, samaksā daļu netiešajos nodokļos, stimulē Rīgas attīstību...
Tas, pirmkārt.
Otrkārt - sabiedriskais transports nav privilēģija!!!
Tas ļauj samazināt sastrēgumu skaitu un negatīvo ietekmi uz vidi (laikam rīdziniekiem baigi smogā gribēsies dzīvot, kad visi, piemēram, salaspilnieki uz darbu sāks darbināt kaut sagrabējušus drunduļetus - bet za to lētāk sanāks, nekā ar sabiedrisko braukāt).
Tas jums reāli pat ir izdevīgi, ka liela daļa cilvēku braukā sabiedriskajos... Mans vīrs, kas iepriekš ar tā darīja (Rīga studē), pateica - nu i nafig, tgd katru reizi braukšu ar mašīnu. Nu? Visi būs laimīgi?
Pagājušajā nedēļā ziņās izskanēja ziņa, ka maksimāli jādomā,
kā katastrofālos sastrēgumus Rīgā mazināt. Nu tas laikam RD pie kājas, galvenais atpelnīt tās biļešu naudas, kas pakāstas, savus galvenos balsotājus uzpērkot ar bezmaksas biļetēm...
Treškārt, uzskatu, ka tā ir diskriminācija. Tad reāli katra LV pilsēta var ieviest līdzīgu sistēmu.
Un tiem, kas deklarējušies Rīgā par 30-50% augstākas biļešu cenas izbraucot JEBKUR ārpus Rīgas.
Ceturtkārt, man šī ziņa uzreiz liek padomāt - kas ir patiesais iemesls tādai rīcībai? Vai tik RD katastrofāli sāk netrūkt naudas, ka vēlas, lai kāda liela daļa ne-rīdzinieku nodeklarējas Rīgā? Jo tad, tie 80% viņu nodokļu nonāks tieši Rīgas pašvaldībai... Un par to jau man sen ir aizdomas, ka SC ar saviem "vēlētājiem labvēlīgajiem" žestiem ir dzīvošana pāri reālajam RD budžetam... Tā teikt, netiek veidoti uzkrājumi.
Piektkārt, jūs neaizmirstiet, ka daži objekti, kas tiek celti Rīgā, tiek celti par visas valsts naudu, ne tikai RD budžetu. Tātad nav nekādu tiesību ieviest apgrūtinājumus piekļūšanai tiem, kas šajā gadījumā izpaustos diskriminējošās sabiedriskā transporta biļetēs...