Agrāk, kad sāku arvien biežāk apmeklēt teātri, mans iecienītākais bija Daile.. zināmi aktieri, pieejamas cenas un vienkārši likās kā teātris ar vārdu. Esmu noskatījusies daudz izrādes un viedokļi ir dažādi.. visas tās komēdijas - ar vīru nav viegli - utt, ir kā Eiropas hitu radio, ja tā var salīzināt. Lielai sabiedrības daļai vieglāk uztverami, taču manuprāt, ļoti lēti joki.
Uz Nacionālo teātri esmu bijusi vien uz pāris izrādēm.. pozitīvais tur ir tas, ka sajūta tiešām kā atrodoties teātrī.. ar brīnišķīgu interjeru un inteliģentiem aktieriem, kā arī izrādes ir domātas vairāk nobriedušākiem prātiem.
Taču Jaunais Rīgas teātris mums, latviešiem, ir vērtība. Protams, ne visi saprot viņu veidotās izrādes, aktieri, kas tur strādā ir nevis "smukie no tv" bet gan tik tiešām talantīgi cilvēki, kur ar atplestu muti un asarām acīs vari noskatīties viņu tēlojumu kā īstu pārdzīvojumu. Un saturiski.. tas tiešām ir wow. Pēdējā izrāde, ko tur redzēju bija gada labākā izrāde "Oblomovs". Lūk, tur var salīdzināt joku būtību par īsto dzīves realitāti, nevis attēlotām gultas ainām ar suņu rakstura seksuālām vajadzībām (burtiski "suņu".. aktieri nevis attēloja zināmo seksa pozu, bet gan tēloja suņus uz gultas=Dailes izrāde).
Ja vien jums ir laiks un finansiāli varat atļauties - izvēlaties vai nu īpaši saturīgu Dailes teātra izrādi (retos gadījumos, ja ir), vai Nacionālo. Bet pirmajā vietā noteikti JRT (lai gan padārgs).