nu tāda dusma

Reitings 57
Reģ: 22.10.2009
es nesaprotu, kas ir ar tām pusmūža un pat ne tikai sievietēm pie auto stūres. vai tiešām mūsdienās sabiedriskais transports ir tik nepieejams un nekur ar viņu nevar aizbraukt? kāda velna pēc tām vāverēm ir jāsēž pie stūres , ja jau viņu acīs ir redzama konkrēta panika un absolūta bezpoņa par apkār notiekošo? katru dienu pārvietojos ar auto, zinu ka braucu labi, droši un pārliecinoši, to man ir teikuši gan instruktori, gan vīrieškārtas pārstāvji un arī pa trasi mēdzu izbraukt pieklājīgi, bet nu tās blondās lamas , kas iespējams, iedarbina auto tikai pa brīvdienām, nu kamoon.. šodien ar labs, ārā līst, tumš, kkāda kārtējā tante uz šosejas vnk sāk stāties, nekādi pagriezieni, nekas, vnk stājās, uzbrauc uz viadukta, sāk kkādus pagriezienus rādīt, uz kurieni nemaz aizbraukt nevar,, stājās, mirst, kko raustās, šotkas uz turbo režīmu, es šai uztaurēju, nu jopcik stāvēd viadukta vidū, tā tur kko raustās, sagāzē, pēc 5 metri atkal bremzē, neizturēju un aizsvilpu garām, nu murgs kkāds, un gandrīz katru dienu kkādi šitādi eksemplāri izkrīt uz ceļa, nu vai tiešām tas ir vajadzīgs??

20.09.2013 21:49 |

Reitings 19
Reģ: 03.09.2013
Mani uz Latvijas celiem apmierina pilnigi viss, iznemot pasus celus. :) Ari citas valstis attadisiet tadus braucejus, kadi Jums te nepatik. Vienigi, jo attistitaka un bagataka valsts - jo pieklajigaki un saprotosaki brauceji. Ta ka, ticiet man, sadu cilveku sabiedriba jus varetu bubinat savu nepatiku vienatne. Tas prastums un tolerances trukums ir tira prata nabadziba.
21.09.2013 03:24 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vienigi, jo attistitaka un bagataka valsts - jo pieklajigaki un saprotosaki brauceji.

Tas taapeec, ka jo daargaaki auto sagraabti uz krediita, jo vairaak zjeel skaisto auto saskraapeet. Ja brauc konservu kaarbaa, tad ir vienalga daudziem. Un arii soda naudas arii ir bargas. Manaa regionaa ja paarsniedz par 50km atljauto aatrumu, tad atkariibaa no vietas vari arii skjirties no 10k dolaaru un tiesiibu atnjemshanu, 3x paarsniedz paaris gadu laikaa aatrumu starp 15-30km un beigaas ir jaapeerk autobusa meeneshbiljete. Turklaat bagaataakajaas valstiis ir vairaak naudas, ko izteereet visaadiem fotoradariem un vairaak policistiem. Brauceeji ir nevis pieklaajiigaaki vai saprotoshaaki, bet vairaak iebiedeeti.
21.09.2013 03:36 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-tev laikam atkal taisniiba!Es ietriecos prieksaa braucosaa masiinaa ar savu Porsche un pirmais ,kas man ienaaca praataa ,bija-viirs mani nositiis:D:D
21.09.2013 03:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kaut vai banaals piemeers - imigrants no Aafrikas kaadaa no "attiistiitajaam valstiim", kursh knapi rakstiit maak, vai vinjsh ir "smalkaaks" par lv vieteejo bembistu? Lai nu kaa, visticamaak, tam bembistam ir vismaz par paaris klaseem vairaak kaa tam imigrantam, bet kaapeec imigrants brauks pieklaajiigaak? Taapeec, ka ja pirmkaart, vinjsh pazaudees tiesiibas, vinjsh nevarees pat aizbraukt uz savu darbu novaakt kartupelju razju, otrkaart, vinja alga knapi nosegs vinja soda naudu, ja paarkaapums buus liels, treshkaart, apdroshinaashana uzkaaps tik augstu avaarijas gadiijumaa, ka vinjam naaksies kartupeljus no lauka zagt, lai paaestu, jo nebuus daudz paari palikusi nauda peec apdroshinaashanas nomaksas.
21.09.2013 03:57 |

Reitings 16208
Krista-tiesi taa!:D:D
21.09.2013 04:00 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Tu ar saviem psiajiem nerviem esi vel bistamaka :)

P.S. varbut vinai masina judzas nost, manam irietim ar ta bija, masina saka ristities, pabrauc, bremzejas, pabrac bremzejas, itka slapst nost, gaze lidz galam, bet nid.
21.09.2013 08:19 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
*psiHajiem
21.09.2013 08:21 |

Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
Savā ziņā, varētu piekrist autorei - ja jau esi nepārliecināts pie stūres, jauc pedāļus utt, tad ieliec M burtu logā un ar Tevi rēķināsies, ka var notikt visādi brīnumi. Kad es vēl tikai mācījos braukt, atceros reizi, kad patēvs iedeva braukt pa Rīgas centru. Darba dienas vakars kaut kur plkst.19. Viss normāli, braucu.. bet tad pienāca stabu/valdemāra ielas krustojums, kur ir stāvums diezgan. es vienkārši nevarēju no tā izkustēties, vislaik slāpu un slīdēju atpakaļ. pēc 3 reizes samainījos ar patēvu vietām. Morāle? man logā bija M burts, tātad Mācos - mašīnu bija daudz, neviens nepīpināja, bet apdzina. Pēc tiesību nolikšanas, protams, tas krusts vairs nav bijusi problēma. Arī ziemā.
Ja godīgi, arī mani kaitina uz ceļa visādi brīnumi - gan lēnīgie, gan pārgalvīgie.
21.09.2013 10:22 |

Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
Bet laikam visvairāk mani kaitina, kad neskatās spoguļos. Vai vispār neskatās :D
tā regulāri uz šosejas sanāk sēdēt kādam astē, kas izdomājis braukt pa otro joslu - pirmā josla brīva. un nelaiž mani garām. Ja man ir jāsteidzas, protams, rodas niknums. Priekšā braucošais vislaik maina ātrumus amplitūdā no 80 - 95. Bet es gribu nedaudz pārkāpt un uz 110 ātrāk nonākt savā gala mērķi. Ir bijušas reizes, kad es midžinos ar gaismām. un mani 5 minūtes neredz. Gan jau domāja, kāda atsaldēta caca ar BMW midžinās :D Pēc tātām reizēm, man gribas apturēt tos braucējus un izlauzt to atpakaļskata spoguli. Ja jau nav vajadzīgs, tad priekš kam turēt mašīnā :D Tad, kad pati braucu pa otro joslu un redzu, ka man kāds strauji tuvojas, tad fiksi mēģinu ielīst pirmajā, lai palaistu to cilvēku - vienalga, pārkāpj viņš atrumu vai nē. Jo mana nepieklājība varētu izraisīt tikai bīstamas situācijas.
Vēl labs gadījums bija aizvakar, kad ar draugu braucām mājās un sieviete ar pagrabējušu golfu, neskatoties no parkošanās vietas griežas pa kreisi. Draugs uzreiz pīpināja un pēc sekundēm 5 viņa kārtīgi nometa pa bremzēm un palika tajā joslā pa vidu un blisināja acis uz mums. Viņa grieza bez pagrieziena, lēnām - tātad vispār nekur neskatījās.
21.09.2013 10:28 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Lab;āk lai raustās un gāzē nekā vālē pa trotuāru, pārsniedz ātrumu, neapstājas pie gājēju pārejas un brauc virsū kaķiem kā vīrieši dara (gan jau kāda sieviete arī, bet neesmu manījis). Un pārsvarā ar grabažām, kkādiem veciem smirdīgiem BMW pa 2000 latiem.
21.09.2013 10:38 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Man ļoti tieši kaitina eksemplāri līdzīgi kā Tu, kuri ir iedomājušies, ka, labi vadot auto, ir satiksmes guru un izmanto katru iespēju izrādīt uz ceļa savus apdzīšanas manevrus un ātruma spējas:D
Labs piemērs ir Krievijas aktrise, kura, brīdī, kad citi autovadītāji stāvēja, lai palaistu 9 gadus vecu puisīti, kurš izgāja uz pārejas neatļautā brīdī, brauca bez apstājas, jo redz, jāsteidzas un kaitina "bremzes". Rezultātā viņa notrieca puisēnu un visu dzīvi katru dienu nožēlojot to dienu...
21.09.2013 10:56 |

Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Nu ja. Labāk tādas duras, kā vienreiz viena blondīne nesās visiem garām, stresoja, gribēja kkur skriet, nekur netika, tad bija jābremzē....
Es tagad esmu stāvoklī un arī braucu prātīgāk. Bet ne tizli. Ja lēni braucu, tad pa labo joslu, nevis ieperinos kreisajā.

Pagriezienu nerādītāji vispār smird...
21.09.2013 11:20 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Interesanta parādība ir kad daudziem pa šosejām patīk braukt čupiņās pa 5-7 auto, lai gan pretējā josla ir brīva. Tas ir daudz bīstamāk jo ja pirmais eksteremāli bremzēs (it īpašī fūres, kuriem breamzes ir spēcīgākas) pārējie 90% droši ieliks viens otram pakaļā.
Un ja tādai čupiņai pašauj garam daži sāk dīdīties un arī apdzīt. Laikam pamodināju.

Un vispār spidometrs rādā mazāku ātrumu ( 5-7km/h) pie pareiziem riepu izmēriem. Ir sanācis braukt ar dažādiem auto un pieliekot navigāciju atšķirība ir redzama.
21.09.2013 11:32 |

Reitings 446
Reģ: 05.03.2012
Visstulbaakais ieteikums sheit - vilkties aiz fuures. Labi, ka tas naaca no cilveeka, kursh, cik noprotu, veel nav ieguvis autovadiitaaja aplieciibu. Aiz fuures chunchinaat ir biistami, jo aiz taas nevar redzeet celju uz priekshu un fuurei, kaa jau Dionysus mineeja, ir speeciigaakas bremzes. Pashai ir gadiijies, ka fuure strauji bremzee priekshaa vai apbrauc shkjeersli peedeejaa briidii...tas nav nekas labs.
21.09.2013 11:42 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Slinkums lasīt visu garo diskusiju, pietika ar mazumiņu, lai saprastu cepienu.
Es labprāt pamainītu likumā sadaļu par vecuma ierobežojumu, noderētu. Sievietes vispār nevar laist pie stūres.
Kāpēc rodas agresīvi braucēji? Jo uz ceļa ir pārāk daudz tādu, kuri tur tikai kuļās nesaprotot, ko dara.
21.09.2013 11:52 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Tātad, uz ceļa varētu rādīties tikai tu un tie, kurus akceptē kā labus braucējus. Pārējiem, kuri brauc nesen vai kuriem ir savādāks braukšanas stils kā tev, labāk visur iet ar kājām, jo viņi nav tik ideāli kā tu.
Tādi cilvēki man besī vēl vairāk par lēnajiem braucējiem un tikai mazliet mazāk par ceļa pozētājiem. Cilvēki ir dažādi un kamēr neesi par savu privātīpašumu, kurā noteikti kas un kā varēs braukt, padarījusi visu Latvijas vai visus Rīgas ceļus, pa tiem varēs braukāt dažādi cilvēki.
21.09.2013 11:59 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Morāle? man logā bija M burts, tātad Mācos

Jā, ok. Bet zini cik daudziem ir ielīmēts tas M burts, bet pie stūres nu nav tas īstais, kas mācās? Proti, ne vienmēr ielīmētais M nozīmē, ka tur sēž tas "mācībnieks". Vispareizāk būtu tā, ka šis M burts ir noņemams nost, nevis mūžīgi pielīmēts.
21.09.2013 12:41 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Tā vien izklaausās, ka visiem tg jāprot perfekti braukt pa Rīgu. Es , piemēram, mācījos braukt mazā pilsētiņā, kur nebija ne tramvaju vai n-to joslu uz ceļa, tāpēc manuprāt, būtu tikai loģiski, ja šāds cilvēks iebrauc lielā pilsētā tad arī čakarējas, man jau Jelgava sagādā problēmas un kājas trīc, bet braucu speciāli ar domau, ka tā ir tikai sākumā, un, ka pēc laika būšu piešāvusies, un problēmas tas man neradīs, bet Rīgā man būtu bail braukt, un arī noteikti sākumā čakarētu visiem prātus.

Lielākā, daļa šķiet vnk nesaprot, ka paši, kad mācījās, tad ar nebija spečuki, paveicies bija tiem , ka mājās bija mašina un varēja patrennēties papildus, es mācījos tikai pie instruktora, un likt tiesības viņš mani sūtīja ar tekstu, ka manas izredzes nolikt ir 60% tikai, kas man protams, nepatika likās vajadzētu vēl pabraukt, bet nju finases bija ierobežotas un nolikt izdevās, bet vai tapēc jutos droši uz ceļa? nē, droši jutos jau tagad, kad kādu laiku esmu pabraukājusi ar drauga mašīnu un viņš mani ir pamācījis braukt kā vajag un lai varu uz ceļa rādīties! Arī es piederu pie tiem, kas var braukt uz 80 tur kur vajag 90, bet nju es parasti pabraucu uz nomales, ja tas ir ārpus pilsētas, lai aizmugurējais vai palīst mierīg garām, un jā ja kāds uzpīpina tad tas tikai uzdzen stresu, paldies dievam man lkm tikai 1x ir pipināts!
21.09.2013 15:40 |

Reitings 16208
Man patika tas piemeers par puisiiti,kur loti labi paraadaas tas,ka mees pat varam buut loti labi brauceeji,bet braucot aatri ,neskatoties daudz ,kas notiek apkaart,var notikt kaut kas taads,kas mums nelaus mieriigi dziivot visu atlikuso muuzu.
Es vienmeer ieklausos savaa intuiicijaa,braucot garaam veco lauzu namiem,slimniicaam utt
Iestaadee,kur stradaaju ,man gadijaas satikt viirieti ,kuram bija 103gadi.Vins bija straadaajis liidz 90-bija jurists.Ar masiinu beidza braukt neilgi pirms atnaaca uz muusu iestaadi.Vins man loti labi pateica ,ka apkaart ir tik daudzi cilveeki,kuri var uzskriet uz ielas pilniigi neapdomiigi-ieskaitot psihiski slimus cilveekus,arii muusu miilos maajdzivniekus.Es veel sodien nevaru aizmirst,kaa sabraucu rakuunu-man bija tik zeel taa dziivnieka-neapstaadinaaju laiciigi masiinu,dziivnieks nepavirzijaas ne soli nost no cela-masiina uzsliideeja virsuu...
21.09.2013 16:49 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Aizej un pasaki to tiem šoferiem,kas tev nepatīk, nevis bubini cosmo.
21.09.2013 16:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits