Ance, sviestu uz ceļa taisa divas kategorijas - pārāk pašpārliecinātie un nepārliecinātie. Otrie gan biežāk vienkārši taisa korķus, nekā avārijas, līdz ar to ir mazāk bīstami, kā tie, kam patīk paskriet.
Goda vārds, tagad interesētu redzēt tās prasmīgās braucējas (kuras tak te ir prasmīgas visas kā viens) uz ceļa, tā tīri novērojumiem.
No sevis novērošanas es nebaidos. Ir bijis piedāvājums strādāt autoskolā par instruktoru (Man gan pašai liekas, ka tam vajadzēja, lai būtu vismaz 10 gadus pie stūres, bet nu..). Kad mācījos braukt, protams, ka es arī visiem traucēju. Tas ir loģiski. Mācībnieki vienmēr visiem traucē. Jautājums tajā, kā to uztvers šoferis aiz Tevis. Ir viens kontingents, kas tiešām domā, ka visi piedzimst ar stūri rokās, aizmirsuši, kā pašiem gāja. Ir tādi, kas saprot.
Man kaut kā mācīja, ka būt par prasmīgu braucēju, nozīmē braukt tā, lai Tu nevienu netraucē un nevienam nav jābaidās no Taviem manevriem. Tā arī daru. Pagaidām manā kontā nav nevienas manis izraisītas avārijas, bet ir gadījums, kad viens pārāk pašpārliecinātais, ieskrēja man sānos (Kā mēs zinām, bembjiem ir savi satiksmes noteikumi, kas paredz, ka no apļa var izgriezties arī no iekšējās joslas, malējā nav obligāta). BMW ir ceļa karaļi, tas nav apstrīdams :D
Krista, pārlikt teoriju ik pa laikam, ir laba ideja. Man personīgi murgus rafa tramvaji, tāpēc parasti izvairos no braukšanas uz Agenskalnu pa Akmens tiltu. Tur ir viena tāda vieta, kur es nesaprotu, kad man priekšroka, kad tramvajam, tāpēc, ja gadās braukt pa turieni, tad tā prātīgāk un uz izjūtu - skatos, ko tramvajs dara un pēc tā arī vados. Tas laikam pagaidām ir vienīgais, kas man piemirsies pašai.
Bet lielu daļu no šitiem, pārliecinātajiem braucējiem, nenāktu par skādi reizi kādos piecos gados iztriekt uz ceļa ar instruktoru blakus - domāju, tas tiešām jūtami varētu uzlabot situāciju.
Tiem, kam patīk paskriet, es ieteiktu to pašu drošas braukšanas skolu - aiii kā saprastu, ka nemaz tik labi nav tā skriet. Vēl bija kaut kur ASV, neatceros, kur, nesen pa TV redzēju, tāda iespēja simulatorā sajust visu to, kādas ir sajūtas, teiksim, kad Tev kāds ieliekas pakaļā vai ja Tu kādam un tā. Lai izprovē.
Ir tāds teiciens - kā vējš skrien, kā miets atduras. Šajā situācijā nelaime ir tā, ka atduras jau tas aiz tā vēja, kad vējš nolemj stāties pie sarkanā.
P.S:
Neba es ar savām "prasmēm" savaldīt auto braucu pa Tallinas šoseju, bet pienāks arī pirmā reize tam, pienāks reize arī braukt pa pilsētu.
Pa Tallinas šoseju būs vieglāk kā pa mežu. Gan jau Tev arī izdosies :) Galvenais, nepievērs uzmanību tādiem indivīdiem, kā tēmas autore - ja kāds kaut ko pīpinās aiz muguras - viņa problēmas, ne Tavas. Tev jādomā par to, kas Tev jādara, nevis par to, ko kāds nervu stresa māktais domā Tev aiz muguras :)