nu tāda dusma

Reitings 57
Reģ: 22.10.2009
es nesaprotu, kas ir ar tām pusmūža un pat ne tikai sievietēm pie auto stūres. vai tiešām mūsdienās sabiedriskais transports ir tik nepieejams un nekur ar viņu nevar aizbraukt? kāda velna pēc tām vāverēm ir jāsēž pie stūres , ja jau viņu acīs ir redzama konkrēta panika un absolūta bezpoņa par apkār notiekošo? katru dienu pārvietojos ar auto, zinu ka braucu labi, droši un pārliecinoši, to man ir teikuši gan instruktori, gan vīrieškārtas pārstāvji un arī pa trasi mēdzu izbraukt pieklājīgi, bet nu tās blondās lamas , kas iespējams, iedarbina auto tikai pa brīvdienām, nu kamoon.. šodien ar labs, ārā līst, tumš, kkāda kārtējā tante uz šosejas vnk sāk stāties, nekādi pagriezieni, nekas, vnk stājās, uzbrauc uz viadukta, sāk kkādus pagriezienus rādīt, uz kurieni nemaz aizbraukt nevar,, stājās, mirst, kko raustās, šotkas uz turbo režīmu, es šai uztaurēju, nu jopcik stāvēd viadukta vidū, tā tur kko raustās, sagāzē, pēc 5 metri atkal bremzē, neizturēju un aizsvilpu garām, nu murgs kkāds, un gandrīz katru dienu kkādi šitādi eksemplāri izkrīt uz ceļa, nu vai tiešām tas ir vajadzīgs??

20.09.2013 21:49 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
cilvēks varbūt pirmo reizi pa to ceļu brauc un meklē kādu adresi.
20.09.2013 22:24 |

Reitings 6
Reģ: 20.09.2013
Līna, sakrāj naudu un mazliet paceļo. Aizbrauc uz Italiju. Tad uz Taizemi. Tad uz Indiju.
Un tad atgriezies Rīgā, un Tu mīlēsi un apbrīnosi visus mūsu šoferīšus un šoferītes!
20.09.2013 22:26 |

10 gadi
Reitings 466
Reģ: 14.04.2013
Andris, man liekas, ka pietiek jau uz Krieviju aizbraukt. :D
20.09.2013 22:27 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Līna, sakrāj naudu un mazliet paceļo. Aizbrauc uz Italiju. Tad uz Taizemi. Tad uz Indiju.
Un tad atgriezies Rīgā, un Tu mīlēsi un apbrīnosi visus mūsu šoferīšus un šoferītes!

Neesmu gan bijusi šajās valstīs, bet gan jau varu iedomāties, kas tur notiek. Man jau pietiek ar Vāciju :D it sevišķi jāieelpo dziļi un jābūt mierīgam braucot kopā pa ceļu ar vecajiem pensionāriem un čurbaniem.
Rīgā,manuprāt, cilvēki kaut kā viens otram pielāgojas un brauc kaut cik vienādi (izņemot dažus indivīdus), bet tad šeit nu tiešām katrs brauc kā nu viņš māk.
Par autobāņiem nemaz nerunāsim, tur tiešām dažkārt braucot pie stūres bikses ir pilnas :D
20.09.2013 22:30 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
labak braukt ir ar masinu, neskatoties uz to,ka visadi idioti pie stures sez, neka kratities ar sabiedrisko transportu taja raibaja publika...
20.09.2013 22:31 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012

+1

Andris, man liekas, ka pietiek jau uz Krieviju aizbraukt.

+10000

Zelta vārdi!
20.09.2013 22:32 |

Reitings 187
Reģ: 11.05.2013
Tantes uzskata, ka labāk raustīties un slāpt savā mašīnā, nekā braukt pēc maijpuķītēm smirdošā autobusā. :D
20.09.2013 22:39 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Man atkal ļoti traucē, ja šoferīši nerāda pagriezienus, pat tik niecīgā lietā kā pārvietošanās pa joslām.
20.09.2013 22:41 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Rupuciz- nu comoon..es arī esmu braukusi pie stūres,kas pensis pa priekšu ņemās un 2 joslu vietā pilsētas centrā izdomā uztaisīt 3, :D bet nu es neeju un netaisus dusmu pilnu diskusiju par to, cik visi ir tizli braucēji, bet es esmu tik vajprātīgi profesionala,jo pāris veča mani ir uzslavējuši.
Ja nervi netur, jaiet kājām. Mazāk problēmu būs un visādas vāveres tevi netraucēs drossēt pa ielām.
Man liekas,ka ļoti prasmīgem autobraucējiem nav vajadzības ''klupt'' virsū un saukāt visus hz kados vārdos. Stressainiem cilvēkim nav jasēž pie stūres.
20.09.2013 22:42 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
man visvairāk patīk, ka dusmu iespaidā aprakstot vienu situāciju, tik daudzi cilvēki uzreiz zin kā es braucu un kā dzīvi dzīvoju,

Neviens neteica,ka zin kā tu dzīvo un kā tu brauc. Nevajag jau sadomāties :D es teicu,ka varu iedmoāties..tās ir divas dažādas lietas.
20.09.2013 22:46 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Man atkal ļoti traucē, ja šoferīši nerāda pagriezienus, pat tik niecīgā lietā kā pārvietošanās pa joslām./i]
man arī :)
20.09.2013 22:48 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es noteikti vairaak cienu tos cilveekus,kuri brauc varbuut leenaak,bet apdomiigi,ne tos,kuri grib "izraadiities".Saa vai taa,priecaajos,ka mans viirs brauc loti uzmaniigi ,iipasi pa kalnu pa kalnu celiem .Visaa savaa dziivee nav veel dabuujis nevienu "paaraapuma bileti"!
20.09.2013 22:52 |

10 gadi
Reitings 3709
Protams, ir jābūt prātīgam uz ceļa. Par lēnumu gan nepiekritīšu (ok, nodefinējiet "lēns" satiksmē!). Jo, ja jau pie tiesībām tiki, tad ir jāspēj iekļauties plūsmā. Nu nevar braukt uz 75km/h pa šoseju, kur atļauts 90km/h (ja laika apstākļi ir labi). Kā arī, ja nevari pāris sekunžu laikā izdomāt, kur drīkst/nedrīkst braukt/griezties, tad nu nebrauc! Ok, visi ar kaut ko sākām, bet tomēr uz ceļa ir jāizbrauc tad, kad spēj braukt. Jo cik nav redzētu eksemplāru, kas pat nesaprot, vai tas ir vienvirziena ceļš vai divvirzienu (jānogriežas no labās vai kreisās puses)!!

Vispār šādi stresa pārņemti satiksmes dalībnieki vairāk izraisa autoavārijas nekā tie, kas brauc lēnām un prātīgi.

Un esmu pēdēja laikā pārliecinājusies par pretējo. Bieži vien šitie visi "prātīgie" un "lēnie" arī izraisa avārijas situācijas.. Kaut vai eksemplāri, kas brauc pa šoseju uz 75km/h! Visi sastājas aiz viņiem un tad mēģina apdzīt (nedod dievs vēl tas lēnais izdomās, ka viņš takš garām nevienu nelaidīs un spiež pa gāzi) un tad sākas problēmas. Ja nevari turēties plūsmā, tad nebrauc vispār!
Nemaz nerunāsim par tām kazām (ok, ir arī vīriešu eksemplāri daudz tādi), kas nevar izdomāt, kur brauks vai pēkšņi šim liekas, ka brauc par ātru, un tad met pa bremzēm un visa kolonna skaisti sāk bremzēt ķēdītēm, kas ne pie kā laba bieži vien nenoved.

Bet kopumā piekrītu..lielai daļai šoferu vajadzētu atņemt tiesības, lielai daļai nemaz viņas nevajadzētu(-aēja dot)..kā arī ik pa laikam varētu pārkārtot eksāmenu.
20.09.2013 23:06 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Man sieva reizēm pārmet ka braucu agresīvi un pārāk ātri. Es saku ka man hormoni un temperments pagaidām vēl neļauļ braukt lēni un mierīgi.
Varbūt tāpēc ka dienā sanāk nobraukt vidēji 150km vai vairāk un gribās tam tērēt pēc iespējas mazāk laika. Protams, lēnāk brauksi, tālāk tiksi - bet tas ir diezgan grūti.
20.09.2013 23:12 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Dionysus-visur jau ir noraadiits atlautais aatrums,vai tad nee?
20.09.2013 23:22 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
vai tiešām mūsdienās sabiedriskais transports ir tik nepieejams un nekur ar viņu nevar aizbraukt?

duj tik pati uz mikriņa pieturu, mazāk stresa būs no rītiem..
20.09.2013 23:23 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
man visvairāk patīk, ka dusmu iespaidā aprakstot vienu situāciju, tik daudzi cilvēki uzreiz zin kā es braucu un kā dzīvi dzīvoju,

Cik esmu manījusi, tad visiem vadītājiem dusma cik ātri uznāk, tik ātri pāriet, jo ir pieraduši pie šīs Rīgas satiksmes. Protams, var nolamāties esot pie stūres, bet vēlāk... viss jau aizmirsts.

Ņemot vērā ka šodien 5.diena... Atceroties pagājušās nedēļas korķus, kad Laukiiebrauca pilsētā, nieks vien šodien ir.

Neviens neatnāk mājās pēc brauciena un necepjas par briesmīgajām autovadītājām uz ielām.
20.09.2013 23:26 |

Reitings 70
Reģ: 05.08.2011
Bet kā tad lai tie cilvēki iemācās braukt?!
Varbūt tikko nolikusi tiesības, vai tiešām meklē kkādu adresi vai arī varbūt pie svešas mašīna. Pašsaprotami, ka no sākuma nemācēs normāli braukt!
20.09.2013 23:36 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
pati ari esmu soferits, parasti braucu pec noteikumiem, bet patik ari patrakot :D
man uz cela neviens netrauce, gribi kusties pa soseju kaut uz 50km/h, kur problema apdzit? sanaca kadam noslapt, nu nekas, kam negadas, iesledz pagriezienu un apbrauc! preks kam jacakare savi nervi un jastreso par nepazistamam tantinam?
ja tu butu tik izcila brauceja ka stasti, tad sadas lietas tevi neuztrauktu, un tu spetu respektet ari citus satiksmes dalibniekus kam gadijusies kada kibele! tik pat labi ari auto var negaiditi sakt nikoties!
20.09.2013 23:38 |

10 gadi
Reitings 3709
man uz cela neviens netrauce, gribi kusties pa soseju kaut uz 50km/h, kur problema apdzit?

Esi braukusi ārpus Rīgas 7dienas vakarā, kad pretī (uz Rīgu) nāk nepārtraukta plūsma ar mašīnām?
Neiet runa, kad ceļš ir brīvs (vai vismaz nav pārpildīts), kad visi skaisti var apdzīt utt.. Jo tici vai nē, pat pie brīvāka ceļa, pie 50km/h stundā braucoša mašīnas "saskries" ļoti ātri.

Varbūt tikko nolikusi tiesības, vai tiešām meklē kkādu adresi vai arī varbūt pie svešas mašīna. Pašsaprotami, ka no sākuma nemācēs normāli braukt!

Nu ja jau nolikusi tiesības, tad arī braukt ir jāmāk. Ja es meklēju kādu adresi, tad vienmēr paskatos, vai netraucēju pārējos. Apstājos malā, saprotu, kur esmu un kur jābrauc, nevis čunčinu uz priekšu nesaprotot, kur man jābrauc. Tāpat arī bieži sanāk braukt ar svešām mašīnām..pirmais krustojums varbūt grūtāk, bet max 5min un esi pilnīgi pieradis pie mašīnas.

Neiet runa par tiem braucējiem, kas brauc lēni un pieklājīgi (kaut vai ja saplīsusi mašīna, pabrauc uz nomales (Rīga-Saulkrasti čeļš) un palaiž pārējos, ja kaut ko meklē, tad rāda pagriezienus vai apstājas malā un saprot utt, bet gan vnk brutāli met pa bremzēm bez iemesla utt.!!
20.09.2013 23:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits