Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

izkaisītā skleroze

Reitings 560
Reģ: 29.10.2010
Vai kādai ir? Protams, smaga slimība, bet uzdrīkstēšos uzsākt šo tēmu.
Pirms diviem gadiem sajutu dažādus jokainus veselības traucējumus un tad man paziņa pirmoreiz pastāstija par šo slimību, jo viņai šķita ka viss atbilst.
Palasīju internetā arī pati un izlasiju, ka pēc pirmajiem simptomiem slimību gadiem pat varot nejust...
Un tagad atkal jūtu dažādas jocīgas pazīmes, varbūt ka tā ir pavisam cita slimība, bet kaut kas ar mani tiešām nav labi...
Ja kāda atsauktos - jauki būtu
19.09.2013 21:10 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
beidz uzstādīt sev neārstējamas diagnozes un ej pie ģimenes ārsta pēc nosūtījuma pie neirologa.
19.09.2013 21:14 |

Reitings 560
jā, laikam neirologs tiešām būs īstais..
cik man tas varētu maksāt?
jo tiešām nezinu kas ar mani notiek, pazīmes līdzīgas, bet tiešām tas var būt viss cits arī
19.09.2013 21:18 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ej pie ģimenes ārsta un izklāsti savu sāpi, ar nosūtījumu daudz nemaksās.
19.09.2013 21:20 |

Reitings 545
Reģ: 12.09.2011
Nu parasti multiplā skleroze sākas sievietēm ap 35-40 gadiem un pirmā parādiba ir redzes nerva iekaisums - pēkšņi var pazust redze vienā acī, migloties vai palikt melnbalta, nu kkādas izmaiņas ar reddzi, kas pēc laiciņa pāriet, pēc dažam stundām vai dienām. Tas var atkārtoties. Pēc tam ilgi var nebūt nekādu sipmtomu. Vispirms man būtu jautājums vai tev tik tiešam ir tik daudz gadu? Protams var attīstīties ātrāk, bet nu loti retos gadījumos! Turklāt tu jau neesi pateiksui kādi tad tev tie simptomi ir. Jokaini simptomi drīzak man atgādina veģetatīvo distoniju. Bet vispār ir jādodas pie ģimenes ārsta, jāsaņem nosūtījums pie neirologa, pec tam jātaisa magnētiskā rezonanse galvas smadzenēm un tad tur pateiks vai ir vai nav izmaiņas galvas smadzenēs. Tapēc tiešam labāk aizej pie ārsta nevis moci sevi ar pārdzīvojumiem par varbūt neesošu slimību ;) Lai veicas un lai nav tev ši briesmīgā slimība ;)
21.09.2013 19:24 |

Reitings 815
Reģ: 29.01.2009
Tu esi ārsts, vai? Piedod, bet man ļoti kaitina šie gudrīši, kas paši sev uzstāda diagnozes un paši sevi ārstē ar "viena tante teica" metodēm. Multiplā skleroze ir pārāk briesmīga slimība, lai to tā vienkārši pats sev izdomātu.
21.09.2013 19:29 |

10 gadi
Reitings 345
gotiņa

Ej pie sava ģimenes ārsta un izstāsti kas tevi uztrauc; nosūtīs tevi vajadzības gadījumā pie speciālista un izmeklējumiem/analīzēm. Nevajag sev uzreiz ''pierakstīt'' tik smagas slimības, līdzīgi simptomi un sūdzības var būt ļoti daudzām citām kaitēm.

Neirologs ar nosūtījumie pie ārsta, kam ir noslēgts līgums ar VNC maksā 3Ls, pie privātajiem no kādiem 10Ls- .....
21.09.2013 22:38 |

Reitings 560
mani simptomi:

*roku trīce
*trīcoša gaita, itkā būtu dzērusi, mēdzu sagāzelēties
*arī dažbrīd sajūta, itkā nebūtu skaidrā
*pasliktinās atmiņa, neatceros vienkāršas lietas, lūk šis simptoms mani vnk baida...
*sāk palēnināties reakcija, domāšana
*dažreiz itkā nejūtu roku kāju, vai arī tirpst, dur, stīvs paliek

nu protams, ka tas var būt daudz kas cits, bet jā, laikam vajadzēja no sākuma pateikt simptomus... gribējās parunāties

došos tad pie ārsta
23.09.2013 18:47 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Ceriiba- man riebjas, ka tu runā muļķības, ja pat nezini kas tā ir par slimību. Manam tuviniekam viņa ir, un nekas neatbilst pēc taviem izdomātajiem simptomiem. Sāksim jau ar to, ka tā var būt arī bērniem un pavisam jauniem cilvēkiem. Un ar smadzenēm nekādi gļuķi nenotiek, un redzes pazushana ar var nemaz nebūt. JO TAS IZPAUZHAS INDIVIDUĀLI! Var būt nestabilitātes sajūta, gāzelēšanās, nevar pēkšņi noiet taisni, vai liekas, ka nokritīs.. Var tirpt viena ķermeņa puse (visbiezhāk kreisā). Slimības galvenā būtība ir tāda, ka pa visu ķermeni sāk augt tādi kā perēklīši, kas noēd nervu šūnas. SMADZENES NEIETEKMĒ! Ja slimība progresē var palikt ratiņkrēslā, nespēja pakustināt ķermeni, un vissbeidzot var iestāties nāve. Bet tas ir tikai vairā jauniem cilvēkiem, jo tiem kuri ir vecāki šī slimība parasti tiai pie lieliem pārdzīvojumiem var progresēt! Un pats pats galvenais-šo slimību var progresēt pārdzīvojumi, stress utml lietas, as saista nervus.. Tāpēc labāk mazāk sevi uztraukt.
23.09.2013 19:04 |

Reitings 560
nevienai nav tā bijis, ja?
23.09.2013 19:31 |

Reitings 560
paldies visaam, sharmantaa, paldies arii tev :)
23.09.2013 19:31 |

Reitings 8272
beidz izdomāt sev slimības un ja neesi pārliecināta par savu veselības stāvokli, tad ej pie ārsta. tā vien šķiet, ka pēdējā laikā cilvēki grib dzirdēt, ka viņiem ir kāda briesmīga, neārstējama slimība..tev no sākuma būs jāiziet analīzes u.tml. lietas. neviens ārsts uz aci tev neko nepateiks..
24.09.2013 09:35 |

Reitings 545
Reģ: 12.09.2011
sharmantaa diemžēl ļoti labi zinu kas tā par slimību :( Un ne pavisam nerunāju muļķības, apraxtīju biežako situāciju kā noris MS. Jā var būt jauniem, jā var nebūt redzes traucejumi, bet kā jau teicu nosaucu kas ir visbiežāk. Turklāt MS SKAR SMADZENES, tā ir centrālās nervu sistēmas slimība, kas skar gan galvas, gan muguras smdzenes! Jā pareizi bij tavs teiktais par to, ka zūd mielīna apvalks ap nervu šunām un tas jau ari tieši notiek smadzenes. Man žēl, ka tavam radiniekam šī slimība ir, bet nesaki, ka kāds runā par kko muļķības, ja pati neesi tajā iedziļinājusies ;)
26.09.2013 15:18 |

Reitings 4298
Man tuvai radiniecei ir izkaisītā skleroze - pirmie simptomi viņai parādījās aptuveni 22 gadu vecumā. Šī slimība ir kaut kas tiešām briesmīgs - nenovēlētu to pat ļaunākajam ienaidniekam.
Bet Tev nevajadzētu lieki satraukties un sadomāties nezin ko - aizej pie ārsta - jo ātrāk, jo labāk - sāc ar ģimenes ārstu - viņš Tev pateiks, kur tālāk vērsties.
26.09.2013 15:29 |

Reitings 400
Tēmas autorei - ej pie ārsta un nestreso, nevajag sev izdomāt briesmīgas slimības, kuras var pat nebūt :) Bet sharmantaa :D mani riktīgi sasmīdināji, smadzenes neietekmē :D Pati saki, ka noēd nervu šunas, bet smadzenes neietekmē :D Interesanti kas pēc tavām domām veido smadzenes?! Iegooglē taču to slimību un pati redzēsi, ka tā IETEKME SMADZENES, iegooglē kaut vai šeit http://www.multiplaskleroze.lv/site/29108 Tur pirmais teikums - Izkaisītā skleroze jeb multiplā skleroze (MS) ir centrālās nervu sistēmas slimība, kas skar galvas un muguras smadzenes.
26.09.2013 15:38 |

Reitings 421
Reģ: 26.09.2013
sharmantaa
Bērnības draudzenei, kurai nesen atklāja multiplo sklerozi, magnētiskajā rezonansē redz galvā ap 20 perēkļiem. Izkaidro to! Ej medscape palasi pirms runā!!
26.09.2013 15:52 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits