Laulības vs Dzimtsarakstu nodaļa

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Ko tu izvēlētos (izvēlējies) un kāpēc? šeit domāju laulības baznīcā Dieva priekšā.
19.09.2013 19:11 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
oo, paldies par informāciju GRD :)
19.09.2013 21:23 |

Reitings 154
Reģ: 29.01.2009
Liene
Var gan laulāties vienā dievnamā gan katoļi, gan luterāņi. Kā arī, piemēram, katoļiem nav nekādas ikgadējās nodevas. Mēs laulājāmies pie katoļiem, vīrs gāja gan kristīties, gan iestiprināties, gan sagatavošanas kursu gājām, gan mūs laulāja un nebija nekas jāmaksā - gribi dod, negribi nedod un neviens arī nebāž acīs ziedojumu trauku. Es pieļauju, ka tā nav visur, bet tā jau ir negodīgā mācītāja prakse nevis baznīcas vaina. Turklāt, kā piemēru savai draudzei varu minēt to, ka bija viens pāris, kuri arī apmeklēja kursus un nevarēja atļauties salaulāties, jo nebija naudas gredzeniem un ballei un priesteris viņiem uzdāvināja baznīcas vārdā laulību gredzenus :)
19.09.2013 21:25 |

Reitings 15092
Kopumā neesmu ticīga, bet zagsā nekad nelaulātos. Tās banālās dzejas rindas no pensijas vecuma kundzītēm un konveijers ir briesmīgs. Noteikti plānoju laulāties baznīcā (neuzskatu to par nekādu zaimošanu) vai kādā pilī, brīvā dabā, jūras krastā, utt.
19.09.2013 21:27 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Pašai tas ir interesanti, jo vīrietis izteica vēlmi laulāties baznīcā. Viņš dz.nodaļu uzskata par bezpersonisku un viņam ir svarīga tieši Dieva svētība ģimenei. Abi esam kristīti katoļi, uz baznīcu neejam regulāri, bet ejam. turklāt mūsu vietējā baznīca ir ļoti omulīga, salīdzinot ar citām katoļu baznīcām. Mācītājs ir ļoti jauks. Viņš kristīja arī mūsu puiku. Toreiz caur humoru mācītājs mūs mazliet sabāra, ka neesam precējušie ne valsts, ne Dieva priekšā. Laikam sliecos uz to pusi, ka dz.nodaļā nav tās atmosfēras un sajūtas par kāzām. Vienu gan esmu sapratusi, plīvuru neliktu, jo ir bērns. Turklāt nedomāju, ka vietējā baznīcā tas notiktu kā konveijerā.
19.09.2013 21:38 |

Reitings 570
noteikti baznīcā!
tāpēc,ka esam izgājusi mācības un esam iesvētīti,varbūt dažiem tas liekas neinteresanti,bet mums tas bija ļoti svetīgs laiks,jo mums bija lielisks mācītājs! esam jau izdomājusi baznīcu kura preceties,lai gan tas mācītājs vairs tur nekalpo,bet viņš pats piedāvaja speciali braukt un salaulāt mūs tiesi taja baznīcā,lai gan pēc dokumentiem skaitīsimies taja,kur kalpo pašlaik. vel mums ir jāiet laulību kursi un man tas liekas ļoti labi!
mēs gan esam luterāņi,katoļiem tā nav!

iesvētības mācībās iepazinu sevi no citas puses,bet past labākais savu topošo vīru iepazinu arī no pavisma citas puses un esmu tik priecīga kā viņs pret to visu attiecās :)
19.09.2013 22:41 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ne vienu,ne otru,tagad to var darīt pat mežā. :)

Zags man uzdzen šermuļus,bet baznīcā,lai precētos,ir jābūt ticīgam,un tie,kuri tur precas,bet dievam netic,ir vienkārši zaimotāji.
19.09.2013 22:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es preceejos kapellaa. Dievam neticu, bazniica nedereeja, zagsa telpas viiram skjita briesmiigas, taapeec izveeleejaamies tresho variantu.
19.09.2013 22:47 |

Reitings 570
un vispar nav jabūt dievticīgam,lai laulatos baznīcā,ja par to ir šaubas,vajag aiziet pie mācītaja un parunāt un sapratīsiet,ka nejau tikai dievticīgie drīkst tur noslegt laulību,lai gan ir arī tadi mācītaji,kas uzstāj uz veco leriģiju,mums ar tādu arī bija darīšana,bet noveicās,kad satikam citu mācītaju,kurs ir lielisks! kādā ziņā? nu ta,kad vinu satiekam,viņam ir jauks un silts smaids,reizēm vinš mēdz mūs apskaut un tad ir sajūta,kad vina skavās tu esi drošībā, viņš ir tāds kā liels tētis mums visiem(skan nedaudz dīvaini un dievticīgi :D ), bet pat mans draugs saka,ka šaja cilveka ir kaut kas neizskaidrojami sirsnīgs! varbūt varu ieteikt- Uģis Brūklene! pašlaik kalpo Rīgā,bet īsti nemāku pateikt kurā baznīcā,pirms tam Usmā un Īrijā(labprātīgi bez samaksas!)
19.09.2013 22:49 |

Reitings 2258
Es izvēlētos dzimtsarakstu nodaļu, jo laulības ir arī svarīgs juridisks faktors. Bet lai nosvinētu šo faktu, uzrīkotu īpašu dienu ar vīru kādā skaistā restorānā, un tad pie dabas. Noteikti neaicinātu visādus radus, ģimeni un draugus. Galīgi nesaprotu, kāpēc 21.gs. baznīca veljoprojām ir tik populāra, žēl, ka cilvēki ir tik neizglītoti un nav painteresējušies kāpēc kristietību ievazāja.
19.09.2013 22:50 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
un vispar nav jabūt dievticīgam,lai laulatos baznīcā,ja par to ir šaubas,vajag aiziet pie mācītaja un parunāt un sapratīsiet,ka nejau tikai dievticīgie drīkst tur noslegt laulību,lai gan ir arī tadi mācītaji,kas uzstāj uz veco leriģiju,mums ar tādu arī bija darīšana,bet noveicās,kad satikam citu mācītaju,kurs ir lielisks! kādā ziņā? nu ta,kad vinu satiekam,viņam ir jauks un silts smaids,reizēm vinš mēdz mūs apskaut un tad ir sajūta,kad vina skavās tu esi drošībā
Nu,pareizi,kā tad savādāk no jums piķīti nokāsīs. :D
19.09.2013 22:51 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nu,pareizi,kā tad savādāk no jums piķīti nokāsīs.

Es te taa aizdomaajos - kas skaitaas briivie maaciitaaji? Pashnodarbinaatie?
19.09.2013 22:53 |

Reitings 570
Nazīc līdz šim vel nekādu piķi nav nokāsuši un nedomaju,ka nokāsīs,jo tik tuvi esam kļuvuši,ka nedomāju neko tādu,pat ja arī kaut kas būs jāmaksā,nejau viņam ta nauda aizies,bet gan baznīcai un draudzes fondā!
gribēju jau rakstīt tev dusmīgu atbildi,bet pārdomāju,jo vienkārši Tu neesi satikusi tādu cilveki un neesi pieredzējusi,ka tādi pastāv un netikai viņš,bet visa viņa gimene (sieva un bērni)
super,lieliska ģimene :)
19.09.2013 22:54 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Zagza man uzdzen zosādu un domas par padomju laikiem, nemājīgumu,nesvinīgumu un konveijeru, kur bez maz vienas laulības un nākošie jau aiz durvīm mīdās. Savu mūžu tur neprecētos. Ilgu laiku domāju, ka izvēlētos baznīcu, bet tagad...laikam gribētu pļavā vai kkādā foršā vietā, jo tagad laikam arī tādās var precēties. Nu, nez...kad bildinās, tad domāšu. Taču zagsa tā noteikti nebūs, jo arī draugs tur precēties negrib.
19.09.2013 22:57 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Nezinu, kas jumspar zagsiem gadījušies un kāpēc tik šausmīgas domas... Mana mamma kādu laiku aizstāja zagsa darbinieci un kāzām gatavojās vairākas dienas, piemeklēja īpašus tekstus un teikšu tā - no aizkustinājuma ne vienam vien asaras acīs bija. Tik skaisti.

Bet pati personīgi - vispār sevi neredzu laulībā. Tā kā, ne vienu, ne otru, bet ja nu tomēr - tad kaut kur brīvā dabā.
20.09.2013 03:33 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Brīvā dabā man gan liekas tāda laimes spēle, un iespējams - izbojātas kāzas gadījumā, ja tajā dienā ir briesmīgs laiks. Tā kā man loterijās neveicas, es nekad neprecētos brīvā dabā Latvijā. Varbūt kādās silto zemju salās tikai varētu, kur foršs laiks 99% gadījumu.
20.09.2013 07:09 |

Reitings 44
Reģ: 25.02.2013
Megija, pirms dziedi slavas dziesmu U.Brūklenei, painteresējies vairāk par šo cilvēku! Silts smaids jau šim cilvēkam ir, bet vai kas vairāk...
20.09.2013 07:51 |

Reitings 44
Reģ: 25.02.2013
GRD -Šobrīd vairs nedala konfesijās, tā kā varat droši paši izvēlēties, kurā baznīcā laulāties - katoļu vai luterāņu. un nav arī nevienam nekur jāpāriet ticībā.????????????????????????????????
No kurienes Tu šo esi izdomājusi????
20.09.2013 07:54 |

Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
Kāda minēja, ka liekas nepareizi, ka viens tic, bet otra puse netic, bet precas baznīcā. Es esmu ticīga, apmeklēju baznīcu, iesaistos kalpošanā, bet mans vīrietis netic. Bet mēs noteikti laulāsimies baznīcā. Un man neliekas, ka tas ir liekulīgi. Viņš ļoti respektē un ciena, ka es ticu Dievam. Mēdz nākt man arī līdzi uz baznīcu, atbalsta to. Un domāju, ka laulības baznīcā viņš uztvertu par loģisku lietu. Citādāk varbūt būt, ja viņš būtu pret...
Bet, manuprāt, to nevar saukt par liekulību, ja arī abi ir neticigi. Manuprāt, Dievs priecājas par katru jaunu ģimeni, jo tas ir loģisks, pareizs attiecību solis. Nepareizi ir, ka kādas konkrētas konfesijas šādi piesaista draudzes locekļus (liekot kristīties/iesvētīties pirms laulībām) un vēlāk iekasē kādu draudzes locekļa maksu.
Cik zinu, manā konfesijā tai pusei, kas nav kristīta, nav obligāti jāpievienojas draudzei, jo kristības ir daudz kas svarīgāks par vienkārši lekciju paklausīšanos un ūdens apšļakstīšanu - tā ir ticības apliecināšana. Bet pārim pirms laulībām laikam ir jāiet kopā uz laulību nodarbībām, kur runā par to, kā viens otru vairāk mīlēt, būt pazemīgiem un kā izvairīties/iziet no konfliktiem. Bet tā sīki to neesmu vēl noskaidrojusi :)
20.09.2013 08:18 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Lai gan sevi par neticīgu nosaukt nevaru, uz baznīcu šad tad aizstaigāju, tomēr izvēlētos labāk zagsu.
Man laulājās draugi baznīcā, kuri ne tikai mūžā nebija tur kāju spēruši, bet arī visu attiecību laiku viens otru krāpa uz vella paraušanu, tādēļ man tie solījumi likās tik liekulīgi. Un baznīcā piedevām:)
Man vispār liekas, ja netici, tad nelaulājies, jo savādāk tā baznīca tāda izrādīšanās vien sanāk:)
20.09.2013 08:22 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Satrp citu, viena no visskaistākajām ceremonijām, kuru ir nācies redzēt, bija tieši zagsā. Smiltenē, ja nekļūdos. Bija tik skaisti un emocionāli, tiem draugiem bija tieši tāda fiška, ka abi ir neticīgi un liekuļoti negrib.
20.09.2013 08:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)