Krievi,to attieksme pret latviešiem

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas!

Tad nu man šodien uznāca pārdomas par krieviem Latvijā.

Gadījās situācija - lai brauktu mājās,stāvu rindā.

Viens busiņš aiziet pilns,es sanāku pirmais cilvēks rindā uz nākamo. Nekas,nolemju piesēst ~1m attālumā no turienes,kur tikko stāvēju,jo tomēr kāds brīdis būs jāgaida.

Pēc laiciņa pienāk busiņš,es jau piecēlos kājās,taisos kāpt pirmā,man pieiet priekšā tā,kas stāvēja aiz manis un krieviski paziņo "jūs kāpsiet tikai pēc manis". Tad nu būdama labā omā,atbildēju - ""nu okay" un šī vēl turpina,saka - "izdomāja līst man priekšā,dāmīte atradusies". Es saglabāju mieru,normālā tonī atbildēju - "es atvainojos,bet jūs labi zināt,ka stāvēju jums priekšā nevis aizmugurē,es tikai uz mirkli biju apsēdusies". Šī man sāk bļaut virsū krievu valodā,ka pati esmu vainīga,ka biju apsēdusies un man vispār vairs neesot vietas rindā. Nu WTF,bet ne jau par to visu ir stāsts.

Tātad,to visu cik varēju,tik laidu gar ausīm,nu iekāpām abas busā,kamēr viņš pildās ar tautu,šī man turpina bļaut virsū kaut ko krieviski,es MIERĪGI atbildēju "es atvainojos,bet es nesaprotu krievu valodu,ja jums kas sakāms,sakiet to valsts valodā" un tajā brīdī man likās,ka šī man tūlīt bezmaz kraus ar kaut ko :D

Turpinājumā dzirdēju frāzes - citēju - "ko vēl ne! Mūžam latviski vārdu neteikšu",
"ja jau tu nesaproti krievu valodu,tu laikam esi debīla",
kā arī kronis visam - "jau jau tu (t.i. latvietis kā tāds) reiz savā valstī ielaidi mūs krievus,tad tagad ciet klusu,maita,runāšu kādā valodā gribēšu" un vēl kaudze nekulturālu teikumu,un viss,saprotams,pa russki.

Es atturējos vispār vairāk ko bilst,bet viens krievu džeks tik no aizmugures viņai pakaļ "praviļna,praviļna govoritje".

Nu viss tas,protams,bija viens liels WTF,bet....

Jums arī ir nācies saskarties ar šādu klaju rupjību?
Neesat ievērojuši,ka tieši krievu tautības cilvēki savos izteikumos un darbībās mēdz būt bezkaunīgāki par latviešiem?
Vai es te viena tāda esmu,kurai to gadījies redzēt?

Galvenais,ka nav jau pirmā reize,ka dzirdu krievu tautības cilvēkus,esam nepieklājīgus tieši pret latviešiem. Turklāt,nu okay,ja tā sieviete būtu bijusi vēl vecā kaluma padomju laika cilvēks,bet viņai bija ap 30-35,ne vairāk!

Ar vienvārdsakot,vēlos tikai vēl piebilst,ka absolūti NEizjūtu nekādu naidu pret krieviem,man pašai ir daudzi šīs tautības paziņas,kuri ir tiešām lieliski cilvēki; Viņi savā starpā runā krieviski,bet arīdzan apzinās,kurā valstī dzīvo un to ciena. Šis viss tikai mani uzvirzīja uz nelielām pārdomām!
16.09.2013 16:00 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Pamatā, domāju, ka nevajadzētu uzsūkt sevī tik daudz negatīvās enerģijas... pēc tam nākas meklēt kādu upuri, uz ko to izlādēt. Nedod Dievs, tas ir cilvēks, kas Tevi gaida mājās. Nepieņemtas dāvanas paliek pie to devēja, tāpat kā apvainojumi. Viss.
16.09.2013 17:21 |

Reitings 437
Reģ: 01.09.2013
Neesat ievērojuši,ka tieši krievu tautības cilvēki savos izteikumos un darbībās mēdz būt bezkaunīgāki par latviešiem?

Un kā gan paliek ar latviešiem, kuri savu nepatiku, pret krieviem bārsta visās dzīves situācijās?
Labs piemērs ir sociālie portāli, piemēram, nereti novēroju draugiem.lv, kur latvieši bieži vien mēdz kurināt nacionālo naidu. Atļaujas norādīt "Brauc uz savu Krieviju" tikai tā iemesla dēļ, ka komentētājam krievu tautības vārds - Žeņa, Sveta, lai gan komentāros runā latviešu valodā. Protams kaitinoši ir arī tie ļaudis, kuri kirlicā slavē Putinu, tiem gan biļeti gribētos uzdāvināt.
Indivīdi pastāv visās tautībās, tādēļ nevajadzētu spriest par visu nāciju.
16.09.2013 17:22 |

Reitings 282
Reģ: 25.07.2010

Slimi cilvēki mēdz gadīties visur un nebūt tikai krievi.Tajos pašos Delfos,Tvnet, kad ir provokacionāli raksti,tieši latvieši ir tie,kuri nīst krievus,kurinot komentāros naidu.
Un tu pati neesi labāka,ja atļaujies kautkādas slimiķes naida izvirdumus attiecināt uz visiem krieviem.
16.09.2013 17:24 |

Reitings 70
Dharma un Mildreda +++pilnīgi piekrītu!
16.09.2013 17:28 |

Reitings 1440
Un tu pati neesi labāka,ja atļaujies kautkādas slimiķes naida izvirdumus attiecināt uz visiem krieviem.

Jēziņ! Es neattiecinu to uz VISIEM krieviem - pamanīji šo teikumu?
vēlos tikai vēl piebilst,ka absolūti NEizjūtu nekādu naidu pret krieviem,man pašai ir daudzi šīs tautības paziņas,kuri ir tiešām lieliski cilvēki; Viņi savā starpā runā krieviski,bet arīdzan apzinās,kurā valstī dzīvo un to ciena

Es respektēju krievus,kas ciena valsti,kurā dzīvo,šīs valsts valodu un iedzīvotājus. Negrasos cienīt tos,kuri klaji deklarē,cik Latvija ir slikta,cik mūsu valoda ir nevērtīga un,cik mēs latvieši esam stulbi,ja nesaprotam viņu svešvalodu. Tas arī viss.
16.09.2013 17:29 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Laikam svesumaa dziivojot ,esmu iemaaciijusies uztvert visu mieriigi!Esmu dziivojusi ar latviesiem ,kuri izturas loti slikti,ir bijis loti biezi jaanorij apvainojums,lai notureetos "virs uudens",straadaats ar krievu tautiibas cilveekiem,kuri peedeejo daliis utt
Laikam tomeer viss atkariigs no mums pasiem,kaa uztveram situaaciju.Sasmeejos par Demoiselles komentu-kaut kur jau taisniiba ir-kaadreiz tas kiinietis taa runaa,ka neko nevar saprast,taapat kaa cilveeki no citaam valstiim.Te to perfekto anglu valodu noteikti var dzirdeet tikai no pasiem angliem-taada izteikta britu valoda.
Es domaaju ,ja mees nepiekligi izturamies pret cilveeku ,kurs ir bijis nepiekligs pret mums ,neko labu neliecina par mums pasiem!Jo vairaak maaciisimies savaldiities,jo taalaak dziivee tiksim!
16.09.2013 17:31 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Būtu labāk pie plīts stāvējušas nevis diskutējušas par šitādām muļķībām.

Vaina nav tautībā,bet gan cilvēkā pašā un vienalga,viņš krievs,latvietis vai ķīnietis.
16.09.2013 17:37 |

Reitings 16208
Naziic-vai tev neliekas,ka letini ir kaskiiga tauta tomeer?Tu jau arii esi tagad padziivojusi citur-esi izjutusi?
16.09.2013 17:39 |

Reitings 9
Reģ: 16.09.2013
Galvenais ir nākamruden doties vēlēt, nevis gausties vien. Ir jāpiedalās vēlēšanās un jābalso, lai šī te sērga-pasuga, kas atļaujas smirdēt pret mums un mūsu valodu mūsu pašu zemē, lai viņa netiek pie šprices un ar laiku iznīkst. Atceraties par to! Būsim aktīvi.
16.09.2013 17:40 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Saprotu autori un piekrītu viņai. Arī esmu ko līdzīgu novērojusi un secinu, ka krievu sievietēm ir raksturīgs dīvains temperaments un kaut kāda dīvaina ilūzija, ka viņas vienas tās pareizās.. :D
Ar krievu vīriešiem nekad nav bijušas problēmas, bet ne ar vienu krievu sievieti nekad neesmu spējusi atrast kopīgu valodu, nekad neesmu viņu domāšanu un reaģēšanu uz lietām sapratusi un nesapratīšu. punkts.
16.09.2013 17:41 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Emmanuelle Latvietim tāpat kā sievietēm-nekad nav labi. Visur apkārt tikai negācijas,tas ir slikti,tur ir slikti,bļāviens nopietni,es neredzu,kas te ir tāds par ko katru dienu raudāt. Tagad,kad 5 reizes nedēļā esmu Rīgā visu dienu,to īpaši var redzēt. Tā skrienot pēc zelta,beigās var palikt ar pliku dirsu.
16.09.2013 17:42 |

Reitings 282
Reģ: 25.07.2010
manhattanite, bet ar šo
"es atvainojos,bet es nesaprotu krievu valodu,ja jums kas sakāms,sakiet to valsts valodā"
tu pati izprovocēji nacionālo strīdu.Tādas kā tu,kuras atļaujas krievvalodīgai,kaut arī slimiķei,pateikt "neko nesaprotu,runā latviski" beigās arī dabū visas tās samazgas.
Palieku pie sava,ka esi liekulīga un pati provocē strīdu.
16.09.2013 17:45 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Man reiz bija tāds gadījums, kad nonākot attiecīgā mikrorajonā, kur šādi indivīdi ir vairākumā, ar draudzeni nolēmām lietot sabiedrisko transportu. Iekāpjot maršruta mikroautobusā, nolēmu norēķināties ar neliela nomināla monētām, jebšu sīknaudu. Tajā brīdī no vadītāja, kurš bija attiecīgās subkultūras pārstāvis, agresīvā tonī atskanēja teksts :"Ti ņe ahu**a?". Pagriezos pret draudzeni un pajautāju, vai viņa nezin, ko tas nozīmē. Viņa pasmaidīja un pateica, ka droši vien jau sveicinās. Pasmaidīju un laipnā tonī atkārtoju viņa teikto. Vadītājs pieņēma manu sīknaudu, iedeva biļeti un noteica:"Dura!', uz ko draudzene jaukā tonī paziņoja:"Nu redzi, pat paldies pateica!"

:D :D :D Vienkārši gar zemi :D

Runājot par "sliktajiem krieviem", domāju, ka problēma pastāv, lai kā arī daudzi to noliegtu. Taču problēma nav jau tautībā, bet gan cieņas trūkumā vienam pret otru, vēl šo faktu pastiprina tas, ka Latvijā rupji rēķinot ir 50% latviešu un 50% krievvalodīgo un neviens negrib piekāpties no savām (it kā tiesīgām) pozīcijām - vieni vēl dzīvo pagātnē, PS laikos, uzskatot, ka krievi ir noteicēji Latvijā, otri - aplami domā, ka Latvija pieder tikai latviešiem. Tad vēl plusā nāk fansiālā un sociālā nedrošība un mediju greizā faktu atspoguļošana. Domāju šī konfrontācija vēl turpināsies līdz nomainīsies paaudze un vairākums būs piederīgi Latvijai, nevis kādai citai valstij.

Bet par situāciju kopumā, ir jāiemācās ignorēt agresīvus cilvēkus. Vislabāk uzlikt austiņas un klausīties mūziku, bet tas otrs (vienalga krievs vai latvietis), lai vārās pats savā žultī. Kā arī gadījumos, kad veikalā PRINCIPIĀLI atbild tikai krieviski - aizgriežos un eju prom. Ne jau es esmu zaudētājs šajā situācijā!
16.09.2013 17:46 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Pirms manis iepirkās divi krievvalodīgie vīrieši un sieviete. Sapratu, ka kasiere nemācēja runāt krieviski, tamdēļ atbildēja latviski, viens no tiem večiem tā sāka aurot- goviri pa russki bļ*******.

raccoon, cerams, ka kāds aizstāvēja meiteni, nevis stulbi noblenza - ne mana cūka, ne mana druva?
16.09.2013 17:48 |

Reitings 16208
Naziic-es varu teikt tiesaam ,roku liekot uz sirds,ka visgruutaak mana pusee iedziivojaas tiesi Eiropas cilveeki-tas nav tiesi latvietis ,krievs ,bet visi paareejie arii.Mans viirs biezi saka -taa ir taada kultuura...No saakuma ,protams biju loti dusmiiga uz vinu,jo pati tacu naaku no Eiropas,bet tad saaku saprast-vinam ir taisniiba!Biezi Eiropas cilveeki ir loti nesavaldiigi-nevar pat saliidzinaat ar indiesiem,kiiniesiem ,japaaniem,kuri ir loti savaldiigi visur un vienmeer!To nevar, protams ,teikt par visiem cilveekeim 100%,bet vispaareeji runaajot noteikti.Aazijas cilveeki noteikti sevi kaut kaa nomierina-noskaitot liidz 100!!!:D
To jau loti labi var redzeet arii te diskusijaas-ja kas ne taa, autors tiek apsaukaats par stulbu,slimu,aitu,lohu ,idioti uttNav ne mazakaas iecietiibas uzklausiit to otru cilveeku taa mieriigi...
16.09.2013 17:55 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Kašķīgi cilvēki ir visās tautībās. Sabiedriskajā esmu redzejusi ne tādus indivīdus vien. Esmu redzējusi kā vecs latviešu onkulīts kašķējas ar vadītāju galīgi bez iemesla un dara to visu ceļu. Esmu redzējusi kā latviete ar krievieti lamājas par vietu trolejbusā. Un tādus piemērus varu minēt daudz.

Autorei nevajag tik ļoti visu uztvert personīgi un uz tautību attiecināt - tā vecā tantiņa tev aizrādīja tavu tautību nezinot, tik pat labi tavā vietā varēja būt arī krievu tautības meitene.

Ne visi, kas runā krieviski, tiešām arī ir krievi - krieviski runā arī baltkrievi, ukraiņi, poļi, lietuvieši u.c. Nevajag automātiski pieņemt, ka ja runā krieviski, tad noteikti krievs. Tad jau visi, kas runā latviski ir latvieši.

Daudzi krievu valodā runājošie (šeit nav runa par tautību, bet tieši valodu) kautrējas runāt latviski - māk, bet nav tās prakses, nevar pārvarēt sevi, bail, ka kļūdīsies utt., tāpēc labāk izvēlas runāt krieviski.

Un nevajag uzskatīt, ka krievi šeit brauca, ņēma un okupēja - parastajiem, mirstīgajiem vienkārši nebija izvēles - viņiem pateica tu tagad brauksi uz turieni un turieni un strādāsi tur, tāpat kā tas bija ar daudziem latviešiem. Pēc PSRS sabrukšanas viņi izvēlējās palikt šeit, jo šeit bija viņu mājas, ģimene un visa dzīve.

Un tām, kas saka, ka ienīst krievus jautājums: "Ko tieši konkrēti jums ir izdarījuši šie krievi, kas dzīvo Latvijā? Ko?"
16.09.2013 17:58 |

Reitings 1440
tu pati izprovocēji nacionālo strīdu.Tādas kā tu,kuras atļaujas krievvalodīgai,kaut arī slimiķei,pateikt "neko nesaprotu,runā latviski" beigās arī dabū visas tās samazgas.
Palieku pie sava,ka esi liekulīga un pati provocē strīdu.

Ja ar mani sarunājas (apvaino, bļauj virsū) svešvalodā,kuru tik labi nepārzinu,es tātad nedrīkstu pateikt skaļi,ka šo valodu nesaprotu? uzreiz vajadzēja pāriet uz viņējo, teikt "što požalusta"? Vaiiii dies,nu kā es tā pilnīgi atļāvos krievvalodīgai pateikt,lai runā valsts valodā... Sviests.
16.09.2013 18:00 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
nu tas ir sabiedriskais transports! man(ar lielu vederu) vecenite(tad, kas neizskatas tiesam veca un slima) paludz, lai palaizu vinu sedet. teiksu ka grutnieces ka tadas nelaiz sedet praktiski neviens. cilveki skatas pa logiem ara un viss. te nav runa par krieviem vai latviesiem ka tadiem, kaut ari pienemu ka slaviskie cilvecini ir nekaunigaki un rupjakai ka tadi, bet par sabiedribu ka tadu kopuma. kaut vai tas gadijums, kad sieviete stacija dzemdeja...
16.09.2013 18:00 |

Reitings 1493
Manhattanite, piekrītu - situācija nedaudz sabojātu omu un liktu pārdomāt dzīvi un ru "latviešus" tajā. Es visdrīzāk tai situācijā būtu uzsprāgusi, bet prieks, ka Tu pareizi saglabāji mieru.
Zinu gadījumu, kur jaunai meitenei sabiedriskajā transportā viens urlārijs uzsita zilu aci, jo viņa uz viņa piedzēruši pretīgo flirtu nereaģēja... :(
Trakas krievu tantes manā ceļā nav patrāpījušās, toties viena traka lv bāba aurēja pa visu ielu, lai es "savus s'*dus savācu, s*dainās utes, visu zālāju pie*irsuši" tieši sekundi pēc tam, kad jau suņa kakšu maisiņu biju ielidinājusi konteinerā :D Laikam jau tādi cilvēki ieciklējas uz to, ko grib redzēt, un vienmēr atrod iemeslu piesieties, pat ja nav, pie kā.

Ir daudz pretīgu ļautiņu LV vispār kopumā. Dzīves līmenis zems, tur nav cita izskaidrojuma. Ekonomiski attīstītās valstīs cilvēki iekšēji ir vairāk apmierināti, viņos tādas negācijas nekrājas, lai nepamatoti un rupji uz apkārtējiem izgāztu..
16.09.2013 18:02 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
vel gadijums.
sezu, blakus man ir 2 lielas somas(celabiedrs sez paraleli). pienak kundze un prasa, lai es tas somas savacu,jo vina tur sedes. es sai saku, rekus aiz manis ir divas brivas vietas, lai iet un sez. ne! vinai vajag redz tiesi so vietu.
16.09.2013 18:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits