Es arī neieteiktu lasīt grāmatas par psiholoģijas vēsturi. Bija laiks, kad psiholoģija kā zinātne bija ļoti sadrumstalota. Pētniekiem nebija viennozīmīgu viedokļu daudzos jautājumos. Zinātnes radās kā pretstats viena otrai, apstrīdēja viena otras idejas...
Parasti jau sāk ar cilvēka kognitīvo procesu, tas ir, uztveres, sajūtu utt. izpēti. Sākumā jāsaprot kā pamatā funkcionē psihe, tad var iedziļināties teorijās, kas ir daudz un dažādas, bet ne vienmēr patiesas. Mani pašu psiholoģijas mācību procesā visvairāk kaitina teoriju daudzums, kurā apjūc.
Vari mēģināt kādu vidusskolas psiholoģijas mācību grāmatu, tā būs aprakstīta vispārējā, neprofesionālim saprotamā valodā. Un pamatā ietver to, ko mums māca "Psiholoģijas ievada" kursā. Vari lasīt kādu jau pieminētās sociālās psiholoģijas grāmatu. Tas palīdzēs izprast clvēku kā daļu no grupas, sabiedrības.
Pati studēju LU psiholoģijas profesionālajos bakulauros. Kā jau šeit minēja, var kļūt par psihologa asistentu. Man zināmas gadījums, kad- pat par skolas psihologu. Akadēmiskā programma, kā jau to pasaka nosaukus, ir orientēta uz akadēmisko zināšanu ieguvi. Tas nozīmē, ka varēsi darboties jomā, bet nevarēsi praktizēt (pieņmt klientus). Studiju procesā galvenā atšķirība ir tāda, ka nav praktisko nodarbību un daži priekšmeti atšķiras.
Par studijām LU jāmaksā 1600 ls gadā, ir arī budžeta vietas, bet uz tām liela konkurence.