Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

filozofija?!

Reitings 28
Reģ: 14.04.2013
man ir jautājums tām,kas mīl filozofēt- Kāpēc filozofijai nav iespējami vairāki vienādi gadījumi?
es pat īsti neizprotu jautājumu un tik pat ļoti nezinu,ko atbildēt. Stundā runa bija par pamatjautājumu "kas ir esamība?", bet es nespēju šo visu sasaistīt.

Un vispār,
vai kāda,kura ir visai ieinteresēta šajā jomā, varētu ieteikt man kādu filozofiska rakstura grāmatu, lai es varētu atraisīt savu domāšanu, jo pagaidām jūtos pagalam sekla

paldies jau laicīgi par atsaucību, un lai jums patīkama sestdiena! :)
14.09.2013 12:22 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Ja tu filozofiju mācies augstskolā, tad pie studiju programmas būtu jābūt literatūras sarakstam. Ja vidusskolā, tad uzjautā skolotājai, gan jau viņai arī patiks, ka izrādi interesi. Bet būtībā atrodi googlē slavenākos filozofus un viņu darbus - to arī lasi. Ja gribas vieglāku lasāmvielu, kur viss salikts pa plauktiņiem, tad ir tāda grāmata "Ceļvedis filozofijā".

Kāpēc filozofijai nav iespējami vairāki vienādi gadījumi?

Neesmu mācījusies filozofiju, tāpēc arī īsti "neiebraucu" jautājumā. Varbūt kļūdaini, bet nāk prātā tas, ka filozofija pēc savas būtības ir filozofiska, tā nav matemātika, kur 2+2=4. Ja kāds filozofs dod atbildi jautājumam "kas ir esamība?", tad nākošais izsakās nedaudz citādi utt. Ir vairākas filozofijas skolas, tātad vairāki uzskati.

Manuprāt, ja nav tās filozofiskās domāšanas, tad ir 95% iespējamība, ka arī nebūs.
14.09.2013 20:35 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Ar pliku filosofijas lasīšanu te nebūs līdzēts, jāapgūst arī vēsture, kultūras vēsture, civilizācijas vēsture, u.c. - jābūt vispusīgam. Filosofija vispār ir diezgan smaga lasāmviela.

Kāpēc filozofijai nav iespējami vairāki vienādi gadījumi?

Tāpēc, ka katrs lietu izprot savādāk, katram sava filosofija.
14.09.2013 20:40 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ievads ideju vēsturē (Viljams Rēpers)

Tāda zila grāmata, nav pārāk bieza. Es to izlasīju tad, kad man uznāca sajūta, ka neko nejēdzu no filozofijas. Drusku tā grāmata palīdzēja, es vismaz sapratu KĀPĒC es neko nejēdzu no folozofijas, kā rezultātā tas mani pārstāja uztraukt.

Ar pliku filosofijas lasīšanu te nebūs līdzēts, jāapgūst arī vēsture, kultūras vēsture, civilizācijas vēsture, u.c. - jābūt vispusīgam.

Tieši tā. Jo (izrādās) izlasīt vienu grāmatiņu un saprast "filozofiju" ir nereāli, tas ir tāpat, kā cerēt, ka izlasot vienu "ekonomiska rakstura grāmatu" tu sapratīsi ekonomiku.

Filosofija vispār ir diezgan smaga lasāmviela.

Jā. Smaga, sausa un pagarlaicīga, jo (izrādās) tie jautājumi, kas ir aktuāli filozofiem, nav aktuāli man. Piemēram, mani ir dziļi vienalga, kas ir esība.

Tad jau es labāk palasu kādu "vēsturiska rakstura grāmatu" :)
14.09.2013 22:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits