Personvārdi.

Reitings 202
Reģ: 12.06.2012
Intereses pēc gribēju jums pajautāt, ko domājat par angliskajiem un visādi citādi ne tik ļoti latviskajiem personvārdiem , ko ar vien vairāk latvieši izvēlas saviem mazuļiem? Un kādi vārdi patīk Jums?
Tikai nesāciet iedziļināties tajā, ka lielākā daļa ''latvisko vārdu'' nemaz nav tik latviski ;D

Man personīgi patīk - Mariss, Hermanis, Elmārs, Kurts, Daumants, Lība, Amēlija, Paulīne, Emma u.c.

Gaidu jūsu viedokļus :)
07.09.2013 21:36 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Nu nav taadi vaardi, kas VISAAS valstiis buutu izrunaajumi. es palieku pie sava, ka stulbs arguments :D
08.09.2013 14:20 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Esmu pret visām Džesikām, DŽūlijām, Gabrielēam, Danielielam, Britnijām un Dženiferēm.
Patīk vārds Ramona, Dārta, Gerda, Amanda, Gundega, patik vārds Astrīda, bet savai meitai tadu neliktu....
Puišiem patīk- Markuss, Gustavs, Jēkabs.
08.09.2013 14:27 |

10 gadi
Reitings 4946
Iisteniibaa, tagad jau jaaliek kjiinieshu vaardi jaundzimushajiem, ja runaajam par naakotni ;D
08.09.2013 14:49 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Arguments nav stulbs, vnk tev nesaprotams.
08.09.2013 14:51 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
es piemēram latvijā vairs nedzīvošu drīz vien...tad latvisku vārdu nevaru likt un nav pat jēgas...turklāt draugam lielākā daļa latviešu vārdi drošvien būtu nesaprotami, un ar viņa uzvārdu galīgi nesaderētu.
vispār uzksatu ka vārdam ir jāsaskan ar uzvārdu un kautkādam latviskumam nav jāpievērš liela uzmanība, kautkāda džesika krūmiņa liekas dīvaini :D nu galīgi neit kopā....
08.09.2013 15:14 |

10 gadi
Reitings 4946
Tieshaam nesaprotams. Jo es ar savu vaardu pilniigi mieriigi varu kontakteeties ar angljiem, franchiem, kjiinieshiem, braziiljiem un visiem paareejiem. Vaardaa ir "j" burts, kursh dazhaadaas valodaas tiek izrunaats kaa "h", "dzhei" "zhii" un kas tik veel ne. Nekad nav bijushas probleemas. Ja kaads nemaak pareizi izrunaat, nav mana vaarda probleema. Pasaku kaa jaaizrunaa un miers. Un veel tas, ka tachu jau izrunaataa un shajaa diskusijaa piemineetaa Dzhesika, nu rakstaas vinja latviski, ne jau angliski, ne taa? Taapat visi paareejie aarzemnieciskie vaardi.
08.09.2013 15:18 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Man nepatiik angliskie, nesaprotu, kaalab beerns taadaa jaasauc. Pashai padomaa laikam ne sevishki latviski vaardi, lai gan patiik. Deelam izdomaaju jau sen, par godu vecteevam - Heinrihs. Meitenei man ļoti skaists shkiet viens no manas dzimtas vaardiem - Adele, bet meitai neliktu, jo buutu visiem asociaacijas ar to dziedaataaju. Meitu, iespeejams,saukshu par Heleenu, jo reiz sapnii vinja pie manis ieradaas aprunaaties, pateica, kaa vinju sauc.. Jociigi, jo taads vaards nekad nebija figureejis starp favoriitiem,bet tad iepatikaas! Tagad tik jaasagaida dazhi gadinji, lai var paarliecinaaties! :D
08.09.2013 17:14 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Man kaut kādas nepatikas pret ārzemju vārdiem nav, jo pašai ir vienaldzīgi vai tas vārds ir latviešu vai kkāds citu valstu. Man galvenais izvēloties vārdu būtu - vai man patīk, vai labi saskanētu ar uzvārdu un nebūtu tizls vai provocējošs uz apsaukāšanu(piedošanu, bet visi tie Žikivatori, Staļinas un Gonorejas man liekas tizlas izvēles). Nepatīk man visas tās iesaukas, kad Gabrielu par Gabiju sauc vai Elizabeti par Betiņu.
Savam bērnam šobrīd gribētu likt interesantu vārdu. Man, piemēram, ļoti patīk vārds Namejs vai vārds Grēta.
08.09.2013 17:33 |

10 gadi
Reitings 167
Reģ: 18.08.2013
Man ar diez ko tie ārzemnieciskie vārdi nepatīk, bet ir izņēmumi. Arī mūsu pašu Jautrīte un Gudrīte, nu kā var tā saukt bērnus. Vai arī tas, ka ģimenē visiem jābūt Jāņiem-vectēvs, tēvs, dēls utt. Un vēl tie līdzīgie vārdi, parasti daudzbērnu ģimenēs, piemēram Laura, Lauris, Nauris, tas laikam,lai vecākiem vieglāk, nejuktu, tāpēc visiem lgandrīz vienādi.
08.09.2013 20:10 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man nekad nav patikuši īsti latviskie vārdi, un arī ne tie āzemju "džesiskie". Bet tomēr, liekot vārdu saviem bērniem piedomāju pie tā, lai vārds būtu skaidrs (visas zilbes skaidri dzirdamas), nesarežģīts (bez mīkstinājumiem un garumzīmēm), puslīdz internacionāls (populārs), bet tai pat laikā - spēcīgs (ar burtu "r", kas gan priekš aziātiem ir īsts pārbaudījums... :D).
08.09.2013 20:27 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
lai arī citās valstīs nebūtu problēmas

Ja man būtu latvisks vārds, es ar prieku to nestu pasaulē (lai gan patiesībā nekur nedomāju braukt ārpus LV). Ar tādu pašu domu likšu saviem bērniem vārdus un mācīšu viņiem, ka mūsu valoda ir vērtība. Tā kā esmu par latviskiem un krieviskiem (arī manas saknes) vārdiem. Tīri skanējuma ziņā man ļoti patīk lietuviešu vārdi un uzvārdi, bet nu tādus, protams, neliktu. Visas Džesikas u.tml. man pat skanējumā nepatīk.
08.09.2013 21:28 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Nepiekrītu, ka latviešiem vārdu maz, vajag tikai palasīt kalendāru. Un, visas Martas, Dārtas, Emīlijas un Esteres - vārdi ir ļoti skaisti un man pašai patīk, bet tie šobrīd ir ļoti populāri, tad nu būs tā, ka klasē trīs Emīlijas un divas Martas, kā šobrīd, piemēram, ar Laurām :D.

Vēl patīk: Erlends, Edmunds.
08.09.2013 22:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!