Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā kļūt pārliecinātai par sevi un neklausīties citos?

Reitings 1
Reģ: 27.10.2010
Sveikas! Negribu baigi žēloties, bet ir lieta, kas uztrauc.
Pašlaik dzīvoju kopā ar 3 draudzenēm 4-istabu dzīvoklī centrā. Diemžēl ar draudzenēm pēdējā laikā pārpratumu dēļ attiecības sašķobījušās. Tagad pieņēmu lēmumu pārvākties pati uz savu dzīvesvietu. Problēma tāda, ka noskatītais dzīvoklis ir fantastisks, atrodas, manuprāt, perfektā rajonā (Vecrīgā) un citiem no malas varētu šķist, ka tas maksā baigi dārgi, lai gan patiesībā cena tāda pati vai pat lētāk nekā par ekvivalentu dzīvokli pašā centrā. Es varu to atļauties, jo nesen darbā dabūju algas paaugstinājumu, un man ir vēl otrs darbs, un vēl paralēli mazas "haltūriņas". Paralēli studēju vakara grupā. Katrā ziņā es esmu darbaholiķe, kura lēnām cenšas noticēt savām spējām darīt to, kas patīk, kāpt augstāk par karjeras kāpnēm un par to saņemt pienācīgu atalgojumu.
Tā kā man ir tikai 22 gadi, mani draugi šajā vecumā vēl tikai studē, strādā par pārdevējiem vai viesmīļiem, un līdz ar to var nojaust, ka viņiem skauž mana pašreizējā situācija. Es gan esmu centusies dzīvokļa biedrenes pierunāt nākt strādāt manā firmā, viņas to izskatīja kā opciju, bet beigās tomēr palika savā siltajā vietiņā, nevis cīnījās par savu vietu zem saules. Tad nu es tagad jūtos vainīga, ko citi par mani domās, ka es varu atļauties dzīvot viena Vecrīgā.
Kā man nejusties vainīgai par saviem panākumiem? Jo tā milzīgā vainas sajūta, ka man būtu jāpievienojas Maximas pārdevēju pulciņam, jāizlido no skolas un jādzīvo kojās, jāskaita santīmi mani nepamet... Bet tad varbūt tāpat dzirdētu kritiskas atsauksmes par sevi, kāda neveiksminiece...
Kā iemācīties būt pārliecinātai par sevi un neklausīties tajā, ko citi saka?
05.09.2013 03:21 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Es domāju, ka te var ieteikt visādus gudrus domu graudus tev, bet tā patiešām citos neklausīties tikai ar laiku. Mēģini! Sāc ar superīgā dzīvokļa īrēšanu.

Vēl variants ir pamainīt draugu loku- vecākus, veiksmīgākus.. Lai gan izklausās, ka tev jauni draugi dabiskā ceļā uzradīsies. Meklē cilvēkus, kas tevi iedvesmos vēl lielākiem panākumiem.
Veiksmi jebkurā gadījumā! Izklausies pēc baigās malaces.
05.09.2013 03:51 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Ja Taviem draugiem skauž Tavi panākumi, tie, diemžēl. vairs īsti nav draugi.
Tev nav jājūtas vainīgai, ka esi kaut ko sasniegusi. Tas nav viegli. Noteikti ir cilvēki, kas par Tevi priecājas un atbalsta - vismaz kāda draudzene vai mamma. Ar tiem arī kontaktējies. Ar laiku Tev būs arī citi draugi, kas būs ar Tevi vienisprātis un atbalstīs. Labāk kādu brīdi tiec galā ar to, ka Tev ir mazāk draugu, nekā atsakies no panākumiem. Būs cilvēki, kas Tevi tiešām novērtēs tādu, kāda esi, bet vienmēr būs arī tie, kam skaudīs un kas noniecinās.

Ja Tavas draudzenes uzskata, ka Tev būtu jāstrādā ar viņām Maximā, saki, lai labāk priecājas, ka Tev ir kas cits - Maximās nemaz tik daudz vakanču nav.
05.09.2013 03:53 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tā kā man ir tikai 22 gadi, mani draugi šajā vecumā vēl tikai studē, strādā par pārdevējiem vai viesmīļiem, un līdz ar to var nojaust, ka viņiem skauž mana pašreizējā situācija. Es gan esmu centusies dzīvokļa biedrenes pierunāt nākt strādāt manā firmā, viņas to izskatīja kā opciju, bet beigās tomēr palika savā siltajā vietiņā, nevis cīnījās par savu vietu zem saules.

Kur teikts, ka vinjiem skauzj? Katram dziivee ir savas prioritaates - tev tavs darbs, kaadai citai maaciibas, kaada veel veelaas izbaudiit dziivi. Ja vinjaam buutu tavas prioritaates, tad vinjas jau sen kaa buutu aizskreejushas straadaat uz tavu firmu, bet ja to nav izdariijushas, taatad vinjaam tas nemaz nav tik svariigi. Saac uztvert katru cilveeku kaa individuaalu, unikaalu buutni ar savu veertiibu skalu. Tad neradiisies veelme pieliidzinaat savu dziivi citu cilveeku dziives modeljiem un buus vienalga, ko citi par tavu dziivi domaa, jo galvenais, lai tev pashai prieks par sevi. Ja kaads tomeer nevar paardziivot to, kaada tu esi un skaudiiba gaazjaas pa visaam malaam laukaa, tad ir laiks varbuut tomeer to cilveeku izsviitrot no savas dziives.
05.09.2013 03:55 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man kādreiz ļoti palīdzēja atziņa no Mērfija likumiem:

Neraizējies, ko par Tevi domā citi. Viņi nedomā par Tevi, jo ir pārāk aizņemti domājot par to, ko Tu domā par viņiem.

Paanalizē savu domu gaitu un sapratīsi, ka šajā frāzē ir liela daļa patiesības :)
05.09.2013 08:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits