Biļešu pirkšana man arī nav tik gaiša bilde, tāpēc to nekomentēšu. Vienīgi par nododamo bagāžu tu maksāsi kopā ar biļeti, tur tas uzrādīsies. Vairāk varu pastāstīt par lidostām. Kad atbrauc uz Rīgas lidostu, tev ir jāsamaksā nodeva - tāds lodziņš tur ir tikai viens, tikai Ryanair kompānijai un tur parasti ir rinda ar cilvēkiem. Pēc tam tā rinda veidos netālu (pie ekrāniem, kur būs rakstīt "Ryanair" un galamērķis) jaunu rindu - tas būs check in un bagāžas nodošana. Tālāk tev darbinieks pateiks, kur jāiet, tā informācija atrodas arī uz ekrāniem. Tur sekos drošības kontrole (pēdējo reizi, kad lidoju, man bija jāieskenē kaut kādā aparātā biļetei svītru kods un tad ierastā iešana caur pīkstošām durvīm - visu tādu kā somas, jostas, pulksteņus utt. jānoliek speciālā kastē, ko tev iedos un jāiet caur tām durvīm. ja nepīkst, paņem savas mantas un ej tālāk, ja pīkst, tevi vēlreiz turpat pārbaudīs). Tālāk jau kafejnīcas, veikali utt. un izlidošanas zāles - visa info, kur tev jāiet, būs uz ekrāniem. Protams, LV pusē darbinieki runā latviski. Pirms izlidošanas Ryanair publika parasti nostājas garā, garā rindā, bet ja tev nav aktuāli aizņemt kādu īpašu vietu lidmašīnā, tad vari uz to neiespringt. Atbraucot galamērķī, ir jāiziet pasu kontrole un tad jāņem nododamā bagāža (uz ekrāna rādīsies, ka bagāža ir no Rīgas), tas arī būs viss.
Man nesen arī bija baigais piedzīvojums, kad paliku svešā valstī viena ar diezgan primitīvām spējām runāt tajā valodā. Lidostā vairākkārt notizlojos, jo bija radušās problēmas ar biļeti, taču ar visu tiku galā, darbinieki ir saprotoši un iesaku ievērot cilvēkus, kuri dodas ar tevi vienā virzienā. Ja nezināsi, kur vai ko darīt, seko viņiem vai uzjautā.