Vakariņas!!!

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Vakariņotāju diskusija kādu brīdi nav bijusi, tāpēc man ir beigusies iedvesma..
Vakarā būs ciemos mamma. Ko lai pagatavo vakariņām?
Ar ko garšīgu pašas šovakar plānojat mieloties?
04.09.2013 13:10 |

Reitings 115
Reģ: 23.08.2012
Iesaku tomātu krēmzupu ar maizes sausiņiem..vakar pirmo reizi uztaisīju..tāda ņama, tagad noteikt būs mans firmas ēdiens! :)
04.09.2013 19:33 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
kibermeitene, ja ir pašai lauki vai kādi pazīstamie,kur dabūt,varbūt vari dabūt kartupeļus un dārzeņus no turienes, uzreiz būs lētāk vai arī tirgū tos sapirkt pa rlētāku naudiņu. Vispār iepirkties iet uz kādu Supernetto vai Maximu :)
Manuprāt,lielākajai daļai tradicionālais rosols vienmēr iet pie sirds,to var lielu bļodu sataisīt. Varbūt klāt sacept karbonādītes vai arī lētāk - grilldesiņas klāt rosolam. Man pašai un manām draudzenēm ļoti garšo dārzeņi ar mērcīti majonēze+sāls+kaltētas dilles,varsataistīt dārzeņu plati.
Ja netaisi rosolu bļodā,var rosolu vai citus salātus,piemēram,siera salātus,salikt uz maizītēm vai arī var nopirkt veikalā gatavas tās saucamās ''karotītes'' nu tie ta ka cepumi :D sāļie,bet tie ir padārgi,ja daudz vajag. Kādus augļus.Čipsi,popkorns.
04.09.2013 19:34 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
istorija, recepti studijā :)
04.09.2013 19:36 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
man vakariņās biešu zupa. Un vispār, sākoties drēgnajam laikam, to vien kārojas - dažādas buljonzupas.
04.09.2013 19:38 |

Reitings 115
Reģ: 23.08.2012
Ļoti ātri un lēti, vismaz uz šo brīdi, kad tieši ir tomātu laiks! sanāks vismaz 4personām!
Apmēram 1kg tomātu, viens liels sīpols, 2daiviņas ķiploku, apmēram 60g saldā krējuma, 1/3 čillī,cukurs,sāls, raudene(veikalā pārdodas sasmalcinātas,garšvielu stendā),balzamiko, es liku baziliku(līdzīgi skan, gan jau, ka nearko neatšķiras :D) un klāt tam visam var sacept sausiņus,kurus var gan pielikt klāt zupai,gan vienkārši piekost klāt!
Sīpolu,ķiploku un čilī,sasmalcina,liek katliņā,kur pamatā jau ir salietas 4ēd olīveļļas,un klāt vēl sāli. 10minītes pasutē..tad liek klāt tomātus, kuriem jau noņemtas miziņas un sagriezti gabalos un plus vēl raudenes garšvielas(vismaz pus paciņu var pielikt) un vēl uz 10min sautē. pēc tam noņem no liesmas, lai atdzesētu uz kādām 5min..un visu liek blenderī. tas viss atkal tiek likts katliņā, klāt liek šķipsnu baziliku, saldo krējumu un ja ir nepieciešāms arī sāli..vāra līdz pirmajam burbulītim! Pēc tam sausiņus, grauzdiņus var sabert krēmzupā, vai vienkārši ēst tā pat, kopā ar zupu! 8)
Gari sanāca! :D
04.09.2013 20:19 |

Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
istorija,
balzamiko ar baziliku nav nekāda sakara :D

Bet tomātu zupu gatavoju līdzīgi.. nepievienojot gan ne baziliku, ne balzamiko, ne raudeni. Bet iepriekš uz pannas apgrauzdēju arī linsēklas, sezama sēklas un ķirbju sēklas - to kopā ar grauzdiņiem pārberu zupai.
Vienīgi reizēm ja ūdeņaini tomāti, tad sanāk "švakāka", bet ideāli arī ziemas laikā ar konservētajiem no bundžām..
04.09.2013 23:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits