Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Valsts māna vecākus un liek bērniem knapināties

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Ko jūs domājat par šo tēmu http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/477042-valsts_mana_vecakus_un_liek_berniem_knapinaties_izsniedz_16_burtnicas_uz_23_skoleniem ? Vai esmu vienīgā, kura nesaprot tur pausto sašutumu?
03.09.2013 13:28 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Mācot kursos, pieņemu, Tu strādā privātā uzņēmumā, kura klientu skaits ir būtiski atkarīgs no Tava darba kvalitātes. Skolā šī faktora nav. Tāpat, komplektējot grupas, tajās ir cilvēki no dažādām sfērām, dzīves pieredzi, secīgi, Tu piemērojies viņu vēlmēm un vajadzībām, sniedzot pakalpojumu. Skolā šis faktors vai nu nav, vai arī ir ļoti minimāls. Šādus piemērus varētu atrast ļoti daudz! Augstskolas pasniedzējs, kursu pasniedzējs nav pielīdzināms ierindas skolotājam. Tādiem ir jāzina krietni vien vairāk par standartā noteikto, jo pretī sēž izvērtēt spējīgs klients, ne bērns.
05.09.2013 10:25 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
a es atkal pacelšu, atbildot 57days -
par privāto planšeti jau katra paša izvēle, es vairāk atbalstītu to ieviešanu skolā, tajos pašos bioloģijas kabinetos kaut vai. Tas krietni atvieglotu mācīšanos, bet PROTAMS, ka tas ir ļoti subjektīvs jautājums. Kas attiecas uz datoru pavairošanu bibliotēkās, jādomā par visām skolām kopumā - mazpilsētās tā bibliotēka nereti ir kā studio tipa virtuve viduvējā dzīvoklī, kur vairāk par 2 datoriem reāli nav kur iebāzt.
Planšetes būtu atbalstāma ideja, ja izglītība būtu vienota un būtu pieejamas digitalizētās grāmatu versijas, cik klades, cik grāmatas varētu aizvietot viens datoriņš! Oj, oj. Un ja ne planšetes, tad vismaz portatīvie. Tā būtu gan modernizēta, gan ātrāka mācīšanās.
Es te tik spriedelēju, skaidrs kā diena, ka LV tas nekad nebūtu iespējams. Reģistrēti mācību portatīvie, grāmatu skaiti, kuri piešķirti skolēniem ar konkrētiem numuriem..
07.09.2013 14:09 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Winterra, pareizi tu raksti - lai būtu jēga no tā, ka tādi ir katram skolēnam, VISPIRMS vajag apgādāties ar digitāliem mācību materiāliem - digitalizētas mācību grāmatas (izglītības ministrija vai nu sagudro savas un izplata pa brīvu, vai atpērk tiesības no Zvaigznes ABC un tad izplata), kaut kas līdzīgs Moodle, kur skolnieki var mācīties, tie paši fizikas un ķīmijas eksperimentu/paraugdemonstrējumu video latviski... Bet pagaidām, cik saprotu, vairāk tiek brēkts par to, ka visiem skolēniem vajag planšeti. Aha, kā savādāk - lai arī trūcīgo ģimeņu atvases var pavadīt visu vakaru draugiem.lv un feisbukā.

Raksts (300 000 latu vērtie digitālie mācību līdzekļi iesaldēti iespējamo autortiesību pārkāpumu dēļ)
http://www.apollo.lv/zinas/300-000-latu-vertie-digitalie-macibu-lidzekli-iesaldeti-iespejamo-autortiesibu-parkapumu-del/608759
07.09.2013 14:24 |

10 gadi
Reitings 8191
57days, protams, protams.. Es gan domāju, ka, pat ja tas viss tiktu sataisīts un izdomāts līdz galam (pafantazēsim), lielu brēku atkal saceltu vecāki - kas tā par izglītību, kāpēc bērniem nav jāraksta? Kas tas par idiotismu?! utt..
Un, neapšaubāmi, problēmas iniciatori nr. 1 būtu grāmatu apgādi un veikali.

Nav nekādas vainas modernizēšanai, manuprāt.. Skolotājiem nepieciešamas arī datorprasmju apmācības, jo pat nespēj bioloģijas interaktīvos uzdevumus izpildīt! Problēma ar kopēšanu arī savā ziņā tiktu atvieglota. Es saredzu vairāk + kā mīnusu!
07.09.2013 14:34 |

Reitings 17280
Winterra, esi ievērojusi, ka šāda tipa diskusijas internetā (tvnet, apollo, delfi un šeit) ātri vien pavēršas virzienā "skolotāji ir slikti" un "skolotājiem atvaļinājums pārāk garš" un "man pazīstama skolotāja pelna tik daudz, ka katru gadu brauc uz Kanāriju salām atvaļinājumā"?

Manuprāt mēs kā sabiedrība vēl neesam sapratuši, ka bērnu izglītība ir vajadzīga mums pašiem (izmantojot skolu tikai kā līdzekli), nevis - esam valstij bērnu uztaisījuši, un tagad skolotājiem un skolām un valstij jādomā, kā to bērnu tagad izglītot.

Tad arī būs ieinteresētība mums kā sabiedrībai domāt, kā mūsu bērnus vislabāk izglītot.

Man žēl, ka nabaga Ķīli noēda bez sāls. Jā, drusku dulls un "pa gaisu" viņš kā ministrs bija, bet vismaz bija pietiekami kreatīvs, lai piedāvātu daudz un dažādus risinājumus, vairāk, nekā jelkad iepriekš kāds ministrijā to bija darījis.

PS: es jau esmu sākusi domāt, kur raut naudu labai privātskolai :(
07.09.2013 14:55 |

10 gadi
Reitings 8191
57days, esmu, jā, bet arī nenoliedzu to, ka skolotājam vajadzētu pašam būt ieinteresētam arī kā izglītoties papildus un no savas profesijas iegūt ko vairāk! Bet lv šobrīd nudien ne ir vērts ko jautāt, ne nostādīt ko citu kā tikai biznesu priekšplānā!
Jācer, ka nākotnē kas mainīsies, ja vēl kāds būs palicis. :D
07.09.2013 15:26 |

Reitings 17280
Man ir plāns, kā ietaupīt līdzekļus uz izglītību.

Atlaidīsim visus skolotājus, pārdosim skolas, par iegūto naudu izdalīsim visiem 7gadniekiem planšetes, un pēc 12 gadiem organizēsim centralizētos eksāmenus :)
07.09.2013 16:14 |

10 gadi
Reitings 8191
57days, kur parakstīties?
07.09.2013 17:40 |

Reitings 17280

10 gadi
Reitings 8191
ak, tu pavisam nopietni! Neatradu šo, bet nesapratu, kādēļ tur, kur paraksti savākti, nekādas izmaiņas vai darbības no saeimas puses.. :D
07.09.2013 18:05 |

Reitings 17280
Nē, nav gan nopietni :)

Bet jā, kādreiz kad tikko atvēra to manabalss es arī par dažām izmaiņām nobalsoju, bet rezultātā čuššš....
07.09.2013 18:22 |

10 gadi
Reitings 8191
Viss tāda tukša šarāde, kā jau vienmēr.. :D
07.09.2013 18:29 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits