Valsts māna vecākus un liek bērniem knapināties

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Ko jūs domājat par šo tēmu http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/477042-valsts_mana_vecakus_un_liek_berniem_knapinaties_izsniedz_16_burtnicas_uz_23_skoleniem ? Vai esmu vienīgā, kura nesaprot tur pausto sašutumu?
03.09.2013 13:28 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es nezinu, kā jums, pieņemu, ka tas viss ir ļoti individuāli, bet man ir patīkami mācīties no jauniem, mūsdienīgiem mācību materiāliem.

Protams, ka ir patīkamāk.

Bet - vai tā tiešām ir PRIORITĀTE? Lai vai kā mēs to valdību lamātu, naudas budžetā ir tik, cik ir. Vai tiešām izglītībai atvēlētos līdzekļus svarīgāk ir iztērēt katrus 3 gadus mainot grāmatas, jo, redz, bildēs cilvēkiem ir nemodernas drēbes?

CD ieraksta kvalitāte gan ir pavisam cits jautājums, no čerkstošas kasetes valodu neiemācīsies.
03.09.2013 15:34 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Bet par to jau es runaaju, par to baigo dizainu. Nafig vispaar vajadziigas bildes tajaas graamataas, muusdieniigas vai nee??? Tikai lieku papiiru teeree. Kaa jau es teicu, liekas, ka taisiitas cilveekiem, ar attiistiibas probleemaam

Reitings 17280
weee, katru gadu drukāsim jaunas grāmatas, lai cenas uzdevumos atbilstu patreizējam inflācijas līmenim :)

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
cilveki, kuriem ar naudinu ir svaki, jut atskiribu ka ir tad, kad japerk visas darba burtnicas un ka ir tad, kad tikai klades un rakstamie.
03.09.2013 15:35 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Kurš gan neapgalvos, ka strādā vaiga sviedros?

ctn, tā vienkārši bija atbilde tavam apgalvojumam, ka skolotājiem nepelnīti ir 3 mēneša atvaļinājums. Domāju, šis konkrētais stāsts pierāda - nu tā gluži nav! Neviens skolotājs nekur netika pataisīts par cietēju vai apgalvots, ka skolā ir tik šausmīgi. Bet, pat ja tā būtu, --- jā, mūsu pilsētā 90% skolotāju tiešām ir entuziasti un labi sava darba darītāji, kas tos daudzos mīnusus pārvar. Tagad atskatoties to tā varu apgalvot, skolas laikā tā protams nelikās :D
Un man rados ir skolotāja-mamma, arī māsa laiku par skolotāju pastrādāja, bet viņai pietrūka tā entuziasma, lai mūsdienu "tikai tiesības, bet ne pienākumi" paaudzes dēļ nervus katru dienu beigtu kopā :) Mamma gan vēl cīnās, labi, ka viņai uz palodzēm sēdoši pumpaini tīņi pie aizrādījuma tur nesēdēt neuzšpļauj virsū un nepasūta d* :D Lūk, tieši tik brīnišķīgi ir skolās! :D
Jo viņai tā ir sirdslieta, un viņa pat katru gadu uz 1. septembri par savu naudu pūcītes vai sprīdīšus kā apsveikumus lipina un glezniņas taisa, ko pie sienām pielikt... :)
03.09.2013 15:59 |

Reitings 1493
Ā, un es atvainojos diskusijas autorei par novirzi no tēmas :) Tagad labošos :)
03.09.2013 16:00 |

Reitings 2342
Wendii, nav trīs mēneši, bet no jāņiem līdz augusta vidum stabili, pieskaitam vēl rudens brīvlaiku, kur aiziet pāris sanāksmēs pasēdēt (nu nestāsti, ka 1 mēnesi pēc mācībām ir atkal grīdas jākrāso), tad vēl garo ziemassvētku brīvlaiku, un tad vēl lieldienas, kur arī ir pāris sanāksmītes. Projektu nedēļu arī nevar smādēt. :) Šis viss ir ļoti liels +. Nevar to noliegt. Kā man viens ex darbmācības skolotājs teica - šo brīvlaiku dēļ mierīgi varēju paciest, ka 70% puišu nav nekādas sajēgas par to, kam rokas domātas. :)
03.09.2013 16:10 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Margo---aRĪ esmu mācijusies no šis grāmatas ,bet vel pamatskolā ,kādā 9 .klasē,trakums .
03.09.2013 16:25 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es šajā situācijā ieteiktu vecākiem necelt brēku tur, kur tam nav nekāda pamatojuma. Neviens nelika dzemdēt bērnu galu galā.

Fui! Un ja tu pati naakotnee paliksi par invaliidu, bez viira, zaudeesi darbu vai kaut kas cits notiks, ka nespeesi savam beernam nopirkt vajadziigaas lietas, tad arii pati sevi mierinaasi, ka neviens tev beernu nelika dzemdeet? Ne jau apzinaati vecaaki sagaadaa taadus apstaakljus, kuros diemzeel nespeej nodroshinaat savaam atvaseem visu vajadziigo un pilniigi neviens no nelaimeem un gruutiibaam nav pasargaats,taas var gadiities ikvienam.
03.09.2013 20:43 |

Reitings 171
Reģ: 20.08.2013
Pieņem likumu,ka grāmatas un burtnīcas pirks valsts,bet tad kāda velna pēc nedrīkst ,rakstīt darba burtnīcās?!kā viņi domā no kā un kādā veidā bērni mācīsies?no vieniem konspektiem vien?!
03.09.2013 21:53 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Fui! Un ja tu pati naakotnee paliksi par invaliidu, bez viira, zaudeesi darbu vai kaut kas cits notiks, ka nespeesi savam beernam nopirkt vajadziigaas lietas, tad arii pati sevi mierinaasi, ka neviens tev beernu nelika dzemdeet?

Es pieņemšu alternatīvas. Reti, kad ir situācija ar tikai 1 vienīgu atrisinājumu, katrā ziņā db jautājums tāds nav.
03.09.2013 23:43 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Kad es macijos tad vispar tadas darba burtnicas bija 2 vai tris, visus uzdevumus raksijam pasi vai no gramatam lasijam.
Nav brinums, ka tagad daudzi skoleni raksta ka kakis ar kaji jo jasavelkt tik keksisi, stripinas un aplisi, jaieraksta tris vardi un gatavs. Rokraksts netiek normali trennets. Es kadreiz katru dienu gaju majas ar saposiem pirkstiem(tie kas tur pildspalvu) :D
04.09.2013 08:19 |

Reitings 7682
Mani vecaki agrak pirmo septembri gaidija ar sausmam jo mums uz trim maasaam visiem macibu materialiem, somam, trenninterpiem ap 500ls
04.09.2013 08:22 |

Reitings 7682
un wendii tasiniba, reali skolotajam brivs vasara ir tikai menesis.
04.09.2013 08:24 |

Reitings 7682
Piemeram darba burtina anglu valoda reali bija tuksa katru gadu. Itka pildam uzdevumus, bet ucene liek rakstit klade. WTF, tas linijas darba burtnica laikam smukumam bija domatas.

Un gada beigas vel ludza skoleniem par mazam naudinam pardot gramatas un burtnicas talak. pamulku bars. Tu reali esi izterejis 6, 7 ls par gramatu kurai visbiezak atr izskriets cauri, 3, 4 ls par burtnicu kura palikusi tuksa jo viss parrakstts klades un tagad tev par 50 sant butu ta japardod skolai? lai aizrijas.
04.09.2013 08:28 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
kā viņi domā no kā un kādā veidā bērni mācīsies?no vieniem konspektiem vien?!

a kur problēma?
04.09.2013 09:11 |

Reitings 17280
kā viņi domā no kā un kādā veidā bērni mācīsies?no vieniem konspektiem vien?!

Nu universitātē kaut kā tie paši bērniņi mācas "no vieniem konspektiem vien" un ir OK.
04.09.2013 09:14 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Visu rakstu gan nelasīju, vien nosmēju par uztaisīto problēmu. Tas, ka nedrīkst rakstīt piešķirtajās burtnīcās man gan liekas idiotisms, jo izlikts kā muzejā - skatīties var, bet aiztikt nē, uz mājām neņems. Un kopēt nedrīkst, jo ir autortiesības. Un ja vēl skola maza, tad vispār aizliegs kopēšanu, jo pārāk daudz papīra patērē. (to es no pieredzes stāstu).
Kas attiecas uz slinkiem skolotājiem - īpaši vidusskolā - nav jau iemesla viņiem iespringt. Tas, kurš gribēs zināt vairāk, pats arī to iemācīsies un izdarīs, te arī parādīsies tie konspekti. Maļ vien to, kas rakstīts grāmatā, savā laikā pat negāju uz stundām, jo nedēļas laikā iemācījos pati vielu labāk, kā atsēdēju briesmīgajā klasē.
Un sagatavot vielu uz priekšu veselam gadam - vidusskola jā, sākumskola noteikti nē, pamatskola vēl diskutabla. Vispār, ĻOTI daudz kas ir atkarīgs no tā, kura skola! Mazpilsētas skolās bērni sāk arvien vairāk degradēties un nav spējīgi pat laicīgi iemācīties 2+2, savukārt lielajās skolās, pat, ja ir tās masas un vairāk cilvēku, bērni savā ziņā tiek piespiesti tikt līdzi un iemācīties laicīgi kaut vai galva plīst un pirksti sāp.
Un atalgojums skolotājiem šobrīd noteikti nav tik liels, lai viņi paši veidotu uzdevumus masveidā un domātu par katru klasi atsevišķi, patērējot savu nakts miera laiku un visus atvaļinājumus.
Pilnībā piekrītu, ka KAUT KAS IR jāmaina, sākot jau ar to, ka sākumskolas skolotājiem piedāvāt asistentus, beidzot ar vidusskolu modernizēšanu (neuzskatu, ka planšete vidusskolēniem būtu kas ārprātīgs).
04.09.2013 09:35 |

Reitings 17280
neuzskatu, ka planšete vidusskolēniem būtu kas ārprātīgs

Nav jau, bet te atkal ir jautājums, vai ar pliku planšeti pietiks vidusskolas modernizēšanai. Es uzskatu, ka labāk salikt labi daudz "parasto" datoru skolas bibliotēkā, lai mācas tur. No tā, ka mājās fiziski ir pieejama planšete, vairāk vēlmes mācīties un sakoncentrēties mācībām neradīsies. Bet bariņā pēc stundām pildot uzdevumus bibliotēkā varēs i pasocializēties, i izmācīties, i vēl palīdzēt draugiem saprast stundā nesaprasto un dabūt palīdzību pašam.

Drīzāk būtu jēga modernizēt dabaszinību kabinetus un pliku paraugdemonstrējumu vietā likt skolniekiem reāli veikt eksperimentus ķīmijā, fizikā utt. Jo nu izglītojošus video, kur apskatīt, kā kura reakcija notiek, jau šodien par brīvu var apskatīt Youtube, tikai jautājums - cik skolēnu to dara? Un cik brībumainā kārtā sāks to pēkšņi darīt uz jaunā valsts planšetdatora.

Un vēl, izsniedzot planšetes skolēniem (sevišķi lauku rajonos), kurš nodrošinās to, ka bērnam mājās ir internets? Ja uz krutās planšetes tāpat jāstrādā skolā, vai normāls dators ar lielu ekrānu, kas mazāk bojā acis, nebūtu labāks risinājums?

Tā ka te atkal ir jautājums par prioritātēm finansējuma ziņā.
04.09.2013 09:46 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
audzinātājs vajadzīgo materiālu nokopēja katram audzēknim.Mēs par to katru mēnesi maksājām naudiņu (kkādus 30 sant līdz 50sant.). Un nebija nekādu problēmu. Nesaprotu, kāpēc šādu praksi nevar pielietot visur.

Tapēc, ka tas ir autortiesību pārkāpums! Nedrīkst tā vnk ņemt un pavairot jebkuru drukāto literatūru!
04.09.2013 09:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits