Sīrija

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Meitenes, kur jūs lasāt ziņas par to, kas notiek Sīrijā? Un vispār varētu sākt diskusiju par un ap to. Pēdējā laikā visās pasēdēšanās, satikšanās, ar dzīvokļbiedriem, visur visur galvenās sarunas riņķo ap to.
02.09.2013 21:25 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Mildreda, es te4v paradiju piemeru. Un pirms tam izteicu savas subjektivas doams. Krievi tapat ka Amerikani visu mužu kadam uzbruk, citus turpretim saucot par agresoriem kas faktiski atbilst meliem.
03.09.2013 11:14 |

Reitings 27552
Es personīgi neredzu iemeslu, kādēļ būtu jāmēģina uzspiest demokrātija šīm valstīm
Nu paskaties linku un piemerus ko ieliku, Amerikani 20 gs. katru gadu vai katru otro gadu karo pret kadu!
03.09.2013 11:15 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Kubiete, man nevajag tos linkus, es to zinu, esmu studējusi politiku. Tas bija retorisks jautājums, jo es personīgi tiešām nesaprotu šo "iemeslu" karam, varēja izdomāt arī kādu ticamāku. Tas nav konkrēti par šo Sīrijas gadījumu, bet vispār.
03.09.2013 11:16 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
sūdigs students esi bijusi.
03.09.2013 11:20 |

Reitings 437
Reģ: 01.09.2013
Kubiete Saruna jau negāja par to, vai Krievija ir agresors vai nav. Tas ir nenoliedzams fakts. Taču teikt, ka otro pasaules karu uzsāka Krievija, tam es nepiekritīšu gan.
Ja par vēsturi būtu beigusi interesēties tajā momentā, kad nokārtoju vidusskolas eksāmenu vēsturē, es noteikti Tev piekristu.
03.09.2013 11:20 |

Reitings 6037
Ļoti labi, ka sūdīgs. Vismaz bez izskalotām smadzenēm par jauko liberālismu un mūžīgajām Rietumu vērtībām, bet palikusi ar savu viedokli un nostāju. :)
03.09.2013 11:24 |

Reitings 27552
Domāts bija ka velaks skaidroju, KRIEVIJAI SĀKĀS KARS 1939 GADA, NE 41. Krievijai,..
03.09.2013 11:24 |

Reitings 27552
Vismaz bez izskalotām smadzenēm par jauko liberālismu un mūžīgajām Rietumu vērtībām,
Pag te reti kura ta uzskata. musm te tatad nevienai nav izskalotas smadzenes!!!!!!!!!! un daudzām te IR SAVS viedoklis.
03.09.2013 11:25 |

Reitings 437
Ļoti labi, ka sūdīgs. Vismaz bez izskalotām smadzenēm par jauko liberālismu un mūžīgajām Rietumu vērtībām, bet palikusi ar savu viedokli un nostāju.

Varbūt, Tev labāk vajadzēja studēt Filosofiju?
03.09.2013 11:28 |

Reitings 6037
Kubiete, ko Tu piesienies? Es rakstīju, ka te kādai ir izskalotas smadzenes un nav sava viedokļa? Tas vispār bija vērsts uz pavisam ko citu! Man nav vēlēšanās iesaistīties kaut kādos mistiskos, no pirksta izzīstos kašķos.
03.09.2013 11:29 |

Reitings 6037
Varbūt, Tev labāk vajadzēja studēt Filosofiju?

Kādā sakarā? Jā, ļoti būtu gribējusi studēt gan to, gan arī psiholoģiju, bet arī par savu izvēli nesūdzos. :) Tomēr ir atšķirība, vai Tu izlasi tos tekstus, izproti tos un pieņem kā neapstrīdamu patiesību vai tomēr izlasi un uztver kā tomēr vienas puses viedokli, ko var aplūkot arī no cita skatu punkta. Tālab jau teoriju ir daudz, Rietumu liberālisms nav vienīgā, ko var pieņemt. Diemžēl šajā studiju programmā lielākais uzsvars tika likts tieši uz to, kas man konkrēti arī nebija sevišķi pieņemami.
03.09.2013 11:34 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Vienu es nesaprotu, paskaidrojiet man muļķītei- kāda ir NATO loma šajā visā? Vai tad nepastāv visādas obligācijas, ja kāda no NATO valstīm ir iesaistītas kara darbībā? (Vai arī tas darbojas tikai, ja dalībvalstij uzbrūk?)

Praktiski ligums darbojas kamer tas ir izdevigs. Tas nozime to, ka ja LV uzbruk, tas nenozime ka briti un franci obligati skries paliga. Sirijas gadijuma NATO nekadu pienakumu nav. Ari ASV nekadu pienakumu, vismaz ne tadu kadus vini propaganda.

Kāpēc Francijai šķiet ok, ja Sīrijai uzbruks??
Tāpēc?:

Olands, kurš solījis "sodīt" Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu par 21.augustā Damaskas pievārtē notikušo uzbrukumu, kurā pielietoti ķīmiskie ieroči, sacīja, ka ir "indikatoru kopums, kas norāda uz Damaskas režīma atbildību."

Tas ir tikai veids ka vini attaisno savu nostaju. Indikatori norada dumpinieku virziena.

Kāpēc ASV nevar bez kara atrisināt šo problēmu? Un es nesaprotu kāds labums ir ASV, ja uzbruks Sīrijai?

ASV pati izdoma, pati apvainojas. Respektivi, pati rada konfliktu lai varetu to risinat. Sirijas risinajums butu ja Rietumu valstis un arabu naftas valstis piegrieztu dumpiniekiem finansejumu un atbalstu. Ko ASV iegus no Sirjias? Nu tur ir virkne savstarpeji saistitu iemeslu, izveleties ar kuru iemeslu tas sakas ir ka izveletes kas bija pirmais vista vai ola. Pamatu pamata iemesls ir ASV valuta USD. Dolars grimst, jo pirmakrt ir "pienacis" dolara gals ka jekurai "debt based" "fiat" valutai tas reiz pienak, dolars jau ta ir izvilcis ilgak ka jebkura cita sada veida valuta pateicoties tam, ka usd aizmuguri nodrosina naftas tirdznieciba, kas visu laiku ir notikusi dolaros, bet tagad Krievija un Kina kratas vala no dolara, Irana atsakas savus resursu tirgot par dolariem un tas nozime ka ir janogaz Irana. Meginaja jau biedet pasauli ar Iranas weapons of mass destruction (WMD's), nekas ipasi nesanak, tad nu nogazis Siriju, lai tiku Irana. Sirija un Irana ir ka ASV un Izraela, tas nozime ka ja uzbruks Sirjai, noteikti bus darisana ar Iranu. Sirija ASV ir atsperiena punkts, lai palektos uz Iranu un parnemtu kontroli par vinu resursiem. Un otrs iemesls. Ta ka dolara sabruksana ir tapat neizbegama drizuma, tad vainu par to ASV uzgrudis postosajam karam- "Redz' mes nebijam vaingi, kars vainigs", lai gan tas nav tiesa, no pasa sakuma jau Federal Reserves un politiki, kas to pielava zinaja ar ko tas beigsies. Pedejais presidents kurs centas mazinat Federal Reservs varu un kurs publiski atklaja sho "sazverestibu" J.F. Kenedijs tika nosauts. Te vins par to runa http://www.youtube.com/watch?v=xhZk8ronces&list=FLEPf0OUqH_FPlSrv4F82ZdA&index=16
03.09.2013 11:42 |

Reitings 3031
Es tomēr, sliecos ticēt, ka Arī Obama ar valstsvīriem ir tikai marionetes, kādas "treknākas zivs" rokās, kurš dod rīkojumus no aizkulisēm.

Ta tas ir, pie tam vini apmaciti ka spelet savu lomu un tiek gatavoti tam labu laiku pirms velesanam. Ta teikt izaudzina savai lomai. Ja es saku, ka Obama daris to vai sito, ar to es domaju vinu kungus- banksterus un korporaciju izpasnieku, illuminate, masoni, lai ka vinus katrs sauc. Nav jau tads apzimejums viniem ko varetu lietot un kura nozimi visi saprast.

Tur nevarētu būt, ka tur tos ķīmiskos ieročus paši ASV neiemet un veido karu??

Nu bet protams. :D :D :D :D

Krievija ir līdzīga Amerikais lielas un ūtas ļoti varenqa.

Krievija nav engelis, medz but agresors, bet ar ASV taa nav salidzinama. Ir tad teiciens- vesture raksta uzvaretaji un ta ari ir, ASV nosaka ka tiek rakstita vesture, to ka vini no 20 gs. ir pasaule lielakie agresori un teroristi visas pasaules vestures laika, to jau vini nesaka. :D :D :D

Sallija
Demokratija? Tu tacu joko, pareizi? Nu kada demokratija ir Iraka, Afganistana un Libija, kada? Demokratija nekad nav bijusi ASV merkis, nekad, tikai dimplomatiskais aizsegs un macaroni tautai uz galvas.
03.09.2013 11:58 |

Reitings 437
Morgan Pilnīgi piekrītu, katram vārdam.
03.09.2013 12:02 |

Reitings 3031
Man vakar sanaca runa ar pazinu no Amerikas un pilnigi nejausi sarunas gaita atklajas, ka vinaprat ASV grib uzsakt karu ari ar Krieviju. Man pedeja laika ir tiesi tada pati sajuta. Vai gadijuma seit vel kadai nav lidziga sajuta?
03.09.2013 12:10 |

Reitings 3031
WTF, Obamba sacis uzbrukumu vai, vel pirms congress balsojis?

Russia’s early warning radars have detected the launch of two ballistic rockets in the eastern Mediterranean, Russia’s Defense Ministry stated. The launch reportedly took place at 06:16 GMT Tuesday.
http://rt.com/news/ballistic-launch-eastern-mediterranean-343/
03.09.2013 12:16 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
ka vinaprat ASV grib uzsakt karu ari ar Krieviju. Man pedeja laika ir tiesi tada pati sajuta. Vai gadijuma seit vel kadai nav lidziga sajuta?

Man ir pilnīgi tāda pati sajūta. Šajā situācija man tas liekas tikai loģisks iznākums. Un tas ir traki. Negribās par to pat domāt, ņemot vērā situāciju ar kodolieročiem.
03.09.2013 13:03 |

Reitings 3031
Da nu, bez atomsenem pietiek ieriecu ar ko visu pasauli iznicinat ASV vienai pasai.
03.09.2013 13:16 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Morgan, ļoģiski. Obama gan it kā esot smazinājis ASV kodilieroču daudzumu, bet tas jau nu galīgi nav mierinošs fakts. Ņemot vērā, ka viņam pat no rīta skrienot seko cilvēks ar čemodānu, ar kura palīdzību var palaist ne jau atomieročus vien.
03.09.2013 13:23 |

Reitings 437
WTF, Obamba sacis uzbrukumu vai, vel pirms congress balsojis?

Domāju, ka tas bija "Ģēnerālizmēģinājums", lai parādītu pasaulei, ka uzbrukums būs.
ASV prezidents Baraks Obama, uzstājoties pie Baltā nama, teica, ka viņa valsts ir gatava, jebkurā brīdī uzbrukt Sīrijai. "Uzbrukums būs spēcīgs un efektīvs, lai novērstu turpmākos uzbrukumus," - sacīja Obama. Viņš teica, ka gaidāmā operācija pret Sīriju nav saistīta ar konkrētu laiku posmu. Saskaņā ar ASV prezidentu, uzbrukums var notikt - rīt, nākamajā nedēļā, tik pat labi - nākamajā mēnesī. /Fragmentu iztulkoju no krievu valodas.
Ja ir krievu valodas zināšanas, sīkāk lasīt varat šeit:
http://russian.rt.com/article/14893
ASV grib uzsakt karu ari ar Krieviju. Man pedeja laika ir tiesi tada pati sajuta. Vai gadijuma seit vel kadai nav lidziga sajuta?

Jā, man šī sajūta nepamet no dienas, kad masu mēdijos publicēja pirmās ziņas par Sīrijas - Amerikas konfliktu. Domāju, ka ir veci rēķini kārtojami, sešdesmito gadu bagāža. (Tolaik teju, teju izvērsās karš starp ASV un Krieviju).
03.09.2013 13:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits