par un ap kaķiem

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Es tik ļoti gribu kaķīti, ka nevaru izteikt vārdos! Draugs to zin, bet neatbalsta, jo "kaķi ir dumji. Kaķi skrāpē mēbeles, aizkarus, čurā un kakā pa stūriem. Kaķiem vajag uzmanību un nevar atstāt vienu uz dienu, divām."
protams, šie argumenti nav korekti un nav atbilstoši visiem gadījumiem.
Te nu derētu kāds stāsts iz savas dzīves par to, kā tomēr palikāt pie savas nostājas/vēlmes un kā tikāt pie jauna mājas iemītnieka, "pierunājot" savu draugu.
Kā arī.. Nezinu, kā īsāk un pareizāk noformulēt sakāmo. Kā izvēlēties "īsto" minku? Un kā lai "netrāpās" uz tāda, kuram būs riebīgs raksturs? (kā zināms, ne tikai audzināšana to nosaka) gribas mīīīļu, murrājošu, paklausīgu rupuci.
Paņemot 2 mēn.jaunu kaķēnu, vai ir iespējamība viņu pieradināt pie nagu neasināšanas pret tapetēm un dīvānu un nerāpošanu pa aizkariem? :D jeb tas ir neizbēgami? Mamma saka, lai labāk ņemu kaķi-pusaudzi..
02.09.2013 15:39 |

10 gadi
Reitings 10604
Eh, tiik forši palasīt :)
viena rakstīja, ka tapešu skrāpēšanu var labot... Ok, bet ko darīt ar tapetēm? Mēs šeit ievācāmies tikai 9 mēn atpakaļ un te ir labs remonts, labas tapetes.. Istabās baltas, koridorī tumši sarkanas, ar faktūru.. Karoč, ja būs kāda naga švīka, tad es tiešām lidošu ārā no šejienes :D
02.09.2013 22:27 |

Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Man ir balts bezšķirnes kaķis. Viņš parasti mani "ārstē", kad sāp vēders vai ir temperatūra, uzguļas virsū, paliek tik labi, ka pati aizmiegu un sāku justies labāk. :)
Vajag rēķināties, ka tas ir vēl viens ģimenes loceklis. Manējam jau 10 gadi, kad viņš kaut kur aiziet, tad liekas, ka mājās bez kaķīša ir tik vientuļi un tukši. Ir jāiegulda rūpes, nauda, laiks, bet dzīvojam jau tikai 1x, kāpēc nepadarīt dzīvi nedaudz jaukāku rūpējoties par kādu, saņemot pretī nesavtīgu mīlestību. :)
03.09.2013 00:58 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Starp citu, tādi kaķīši, kāds ir tavā profilā (plikie) ir ļoti draudzīgi un mīlīgi. Kā mazi sunīši, laikam tāpēc, ka viņiem auksti un prasās siltumu. Vismaz mans Devonas Rex tieši kā šunelis uzvedās- skrien pie durvīm, kad kāds nāk mājās, pat vates kociņu nes atpakaļ, kad pamet.
03.09.2013 02:36 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Es tik ļoti mīlu kaķus, ka neielaistu nevienu kaķi ģimenē, kurā ir cilvēks, kas šādi par kaķiem domā, kā autores draugs. Es laikam pat nevarētu būt kopā ar tādu cilvēku, jo mani atbaida vīrieši, kas slikti izsakās/izturās pret dzīvniekiem.

Starp citu, tādi kaķīši, kāds ir tavā profilā (plikie)

Tas nav plikais kaķis Sfinks, bet gan orientālis - viena no manām mīļākajām kaķu šķirnēm :)
03.09.2013 10:06 |

10 gadi
Reitings 865
Reģ: 12.02.2011
manam brālim ir kaķene no ielas, bet tādu mežoni reti var sastapt. mani vecāki savu kaķeni atstāja mājās vienu uz nedēļu, tiesa sarunāja cilvēku, kas iztīrīs viņai kastīti un iedos ēdamo, kaķlene apvainojās uz viņiem, bet nav jau tā, ka nevar atstāt kaķi uz 2 dienām vienu, vecāku kaķene bija pieradusi, ka vienmēr kāds ir ar viņu un viņa jau ir arī dikti veca, bet tik mīlīga kaķene jau no dzimšanas. gulēt, ēst, apmeklēt kastīti un reizi dienā ar kādu pamīlināties tik grib
03.09.2013 10:43 |

10 gadi
Reitings 865
Reģ: 12.02.2011
un jā vecākiem kaķene arī no ielas
03.09.2013 10:43 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Man kaķis mājas ir bijis visu mūžu un viņš mierīgi var bez manis iztikt, jo viņš domā ka es dzīvoju pie viņa :D
Ir gadījies jā ka ir kādā stūrī čupiņa atstāta vai kāda kurpe piečurāta, bet tas viss ir sīkums jo mīlestība no viņa nāk tik ļoti ka nevaru savu dzīvi iedomāties bez kaķa.

Paskatoties kādi kaķi tik netiek izsviesti uz ielas, pat persieši un burmas un vēl daudzi citādi. Pati esmu izglābusi divus kaķus kuri ir iekārtoti manu tuvinieku ģimenēs.
03.09.2013 10:53 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Man ir orientālās šķirnes kaķene. Vienmēr esmu zinājusi, ka man vajag un būs tikai šīs šķirnes kaķi, jo viņi ir visamizantākie no kaķiem. :) Viņai patīk parunāt (balss gan viņiem savdabīga), viņi vienmēr ir blakus un ar lielu uzmanību vēro visu ko tu dari. Mēs daram kopā visu. Ja esmu vannā, viņa sēž uz poda, gatavoju ēst, viņa sēž izlietnē un vēro. Šiem kaķiem visu laiku nepieciešams cilvēks. Protams, ka guļam kopā :D
No otras puses ir jāsaprot, ka šie kaķi ir kā mazs bērns, un citiem šī pastāvīgā klātbūtne un uzmanības prasīšana ir liels pārbaudījums.
03.09.2013 11:08 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Vēl viņa mīl darīt šitā :D
03.09.2013 11:11 |

Reitings 106
Reģ: 07.06.2012
Man ir šokolādes krāsas Burmas runcis. Vēl nav gads.
Uzvedas kā bērns, nepārtraukti grib mīloties un būt blakus. Spēlējas, bet maz - salīdzinoši ar Somālijas runci.
Burma daudz runā - ļoti daudz! Tā ir vienīgā problēma, ko saskatu.
Spalva superīga, tiešām tgd saprotu kpc cilvēki izvēlas tieši Burmas.
03.09.2013 12:20 |

10 gadi
Reitings 10604
Riry, nav jau tā, ka viņš slikti izturas pret dzīvniekiem! Viņš labprāt laiž sev klēpī kaķi, kas nāk mīļoties. Vienkārši viņš nav tāds, kā es, - viņš neskrien kaķim virsū mīļot un paijāt, kolīdz ierauga kādu, kad esam ciemos vai kā. Atšķirībā no manis :D
es zinu, ka viņš pat mīlētu minku, ja vien tas būtu tas mīļais, paklausīgais kaķis. Tāds, kā te minēja viena par kaķi-lupatulelli. :D
03.09.2013 12:32 |

10 gadi
Reitings 10604
ja ietu runa par šķirni, es arī viennozīmīgi sliektos uz orientālo. Brālim ir 2 gab. Tieši tā - amizantākie no visiem kaķiem. Un ar īpatnēju balsi. Slēdzot dzīv.durvis un atverot tās (nākot mājās), abi čaļi sēž jau pretī, sasveicinās savā rupjajā balsī :D, kamēr apavus velku nost, paspēj jau uz muguras uzlēkt.. Naktī zem segas starp kājām guļ :D
03.09.2013 12:39 |

Reitings 143
Reģ: 18.03.2011
Zini, ja dzīvoklis īrēts, tad tiešām iet grūti. Man ir ļoti mīloša, jauka kaķenīte, bet aizkari dažās vietās caurumoti, parkets saskrāpēts stipri, kaut nagus griežu un tapetes 2 vietās norautas...diez vai man nenāksies to atlīdzināt saimniecei, kad beigsies īres termiņš... Ja dzīvoklis un mantas tavas - tad nekāda vaina...
03.09.2013 13:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits