par un ap kaķiem

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Es tik ļoti gribu kaķīti, ka nevaru izteikt vārdos! Draugs to zin, bet neatbalsta, jo "kaķi ir dumji. Kaķi skrāpē mēbeles, aizkarus, čurā un kakā pa stūriem. Kaķiem vajag uzmanību un nevar atstāt vienu uz dienu, divām."
protams, šie argumenti nav korekti un nav atbilstoši visiem gadījumiem.
Te nu derētu kāds stāsts iz savas dzīves par to, kā tomēr palikāt pie savas nostājas/vēlmes un kā tikāt pie jauna mājas iemītnieka, "pierunājot" savu draugu.
Kā arī.. Nezinu, kā īsāk un pareizāk noformulēt sakāmo. Kā izvēlēties "īsto" minku? Un kā lai "netrāpās" uz tāda, kuram būs riebīgs raksturs? (kā zināms, ne tikai audzināšana to nosaka) gribas mīīīļu, murrājošu, paklausīgu rupuci.
Paņemot 2 mēn.jaunu kaķēnu, vai ir iespējamība viņu pieradināt pie nagu neasināšanas pret tapetēm un dīvānu un nerāpošanu pa aizkariem? :D jeb tas ir neizbēgami? Mamma saka, lai labāk ņemu kaķi-pusaudzi..
02.09.2013 15:39 |

Reitings 676
Reģ: 08.10.2009
nekā to nevar zināt... mans minka ir labs, bet vienīgais mīnuss ir katru nakti dauzās, skrien no ~ 4-6 rīta, tajā laika posmā.. skrien,. lec, gāž, grauž da jebko, nu.. atverās visas čakriņas.. tagad vakaros neļauju šai gulēt, lai naktī miegs nāk :D

mazu kaķēnu notiekti ir daudz jāņurca pa rokām, lai pierod, ir daudz maz mīlīgs, alkst pēc cilvēkiem, uzmanības :)
02.09.2013 16:04 |

Reitings 1243
Reģ: 29.01.2009
Man kaķis ir dievīgs. nekad dzīvē neesmu redzējusi tādu kaķi ar tādu uzvedību. viņš nekad nav gulējis,kā kaķi līkumiņā vai kur..viņš guļ kā bērns...guļ uz muguras, ņurkās, grozās ar ķepiņām sev sejiņu aiztiek,kad čuč, visādās pzoās guļ, bet nekad tā,kā kaķi to dara...

super :D
02.09.2013 16:07 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ak dievs,ne jau visi kaķi,kuri ir balti uzreiz ir kurli,bet balti kaķi vienkārši biežāk ir kurli vai nosliece uz to.

Ja drausg kaķi nevēlas,es neieteiktu ņemt,negribētu,ka pret manu mīluli izturas ar naidu.

Mans tagadējais mincis ir riktīgs delveris,grauž,skrāpē,rokas vispār man lupatās,no rīta lec uz matiem un ēd,bet tāpat viņš ir visforšākais kaķis. Vajag audzināt nevis izlaists,ar to pašlaik arī nodarbojos,dažas lietas jau saprot,bet viņām baigi patīk spēlēties ar savas tualetes smiltīm. :D No tā netiekam vaļā pašlaik. :D
02.09.2013 16:08 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Mans britu zilais runcis bija visnedraudzīgākais kaķis pasaulē 13 gadus, par ko kaķēna vecumā vispār nevarēja nojaust. Nenāca rokās, bieži šņāca, skrāpēja, tikai aukstās ziemās ielīda klēpī, bet arī tad bija jāuzmanās, lai pēkšņi neieķer sejā. Nagus atteicās asināt uz speciālajām mantām, asināja gar stenderi.

Tīri pēc radu rakstiem visam vajadzēja būt kārtībā, nebija tuvs krustojums, vienkārši pagadījās tāds raksturiņš.
02.09.2013 16:09 |

Reitings 676
Reģ: 08.10.2009
jā, ja kāds ir pret, dzīvnieku nevajag ņemt, viņš tomēr nav uz gadu tikai ;)
02.09.2013 16:09 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Nazi - mans kaķis sākumā kastītes smiltiņas ēda..es biju šokā un nezināju,kā,lai viņu izmāca..:D beigās pats saprata,ka ir kas garšīgāks..
bet jūtu,ka esmu izlutinājusi,....mans viņš ēd tikai svaigas aknas, nieres, slapjo barību un sauso barību ellīgi daudz....
Tik nemode ir- iziet no kastiņas, izkašņājas tā,ka pus istaba ir smiltīs, tada iaizte līdz sausās paikas bļodai un izdara to pašu..riktīgi izkašņā pa visu grīdu un tad ar plikām kājām ejot sausā barība spiež kājās.
02.09.2013 16:12 |

Reitings 2230
oi, kā Tevi saprotu. Pašai bija tā ,ka ar draugu pārvācāmies uz citu valsti un ļoooti gribējās man kaķīti. Atradu tantuku, kas pārdod un nopirku.
Sākumā bija traki, jo tā tante izrādījās baigā cūka un kaķēniem nebija iemācījusi neko - čurāja, kur pagadās, lēca šķīvī, kad vakariņas taisījām utt. Vispār traki gāja, bet pamazām iemācījām ēst tikai sauso kaķu barību, iet uz kastīti un būt paklausīgai.

Tagad mūsu mince ir mīļuma iemiesojums :) Cilvēku ēdienu neēd pat, ja piedāvā. Nokārtojas kastītē (kuru gan vajag bieži mainīt, jo viņa nekāps iekšā netīrā) un tapetes pat nav iedomājusies skrāpēt.
Nagi regulāri ir jāapgriež un kaķiem vajag to speciālo skrāpeklīti, kur asināt nagus. Atceros, kā draugs mācīja mūsējai tur nagus asināt..pats notupās ceļos un skrāpēja :D

Ko es gribēju pateikt - negaidi uzreiz, ka kaķis būs perfekts un nedarīs blēņas, it sevišķi mazs būdams..Bet visu var iemācīt. Atkarīgs no tā, cik Tu pati veltīsi laiku tam, lai mazajam visu ierādītu.

Reitings 8272
nu var pieradināt kaķi un audzināt kā paši vēlas. mums bija divi kaķi un neviens šausmīgi neskrāpējās un nečurāja visos stūros pēc kārtas. viņus vnk vajag audzināt. lai kaķis neasinātu nagus kkur, tie jau sākumā ir jāsāk griezt nost. tad arī vēlāk viņiem tā vēlme būs daudz mazāka vai nebūs vispār. regulāri griežot kaķim nagus, tu izskaudīsi to skrāpēšanos.
tas, ka kaķim ir jāvelta daudz uzmanības ir taisnība. bet nu tikpat labi sunim tā ir jāvelta ikdienā trīsreiz vairāk..vai arī viņš vnk nevēlas dzīvniekus?
mani abi kaķi bija ļoti gudri un nedarīju nedarbus, ka mati stāvus ceļas. protams, ir, ka kko jau sastrādā, bet nu normas robežās. nav jau tā, ka atnākot mājās, viss būs kā karalaukā.

Reitings 8171
Vēl mans mincis lec kā kalnu kaza ar visām četrām,kad spēlējas,nu tik smieklīgi,vienmēr ieņirdzu un nosaucu šo par kazi. :D

Iepriekšējai kaķenei patika nākt tualetē kopā,citreiz arī ieleca klēpī.

Vispār kaķi ir forši. :D
02.09.2013 16:13 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Kaķiem vajag uzmanību un nevar atstāt vienu uz dienu, divām."

mierīgi var. kaķi ir neatkarīgi lielākoties un atstāt uz šādu laiku vairumu kaķu var easy.

ja skrāpē mēbeles, vajag nopirkt to speciālo rotaļu stabu un lieta atrisināta.

un raksturs atkarīgs no audzināšanas. domāju, ka, ja ņem no patversmes vai ielas, tad lielakoties tādi mierīgaki un pateicīgāki minki būs.
02.09.2013 16:15 |

Reitings 8272
varu pateikt, ka par strīpainajiem kaķiem saka, ka viņi ir visgudrākie. nu mans pirmais kaķis bija strīpains. un varu pateikt, ka tiešām ļoti gudrs dzīvnieks. varbūt arī sakritība.
man drīzāk problēmas bija ar patversmes kaķi, un, no dzirdētā arī. varbūt tā ir tikai mana un tuvāk apkārtējo pieredze, bet ieteiktu tomēr ņemt mājas kaķi, kas ir pieradis pie mājas apstākļiem, barības, cilvēkiem utt utt.

Reitings 11698
Tghad uzlikām lielo biezo segu uz gultas, un viņš vakarā kad gultā ir 2 liku pēdu pāri, tad viņš šitā viņu medī:D
http://www.youtube.com/watch?v=D2SoGHFM18I

Reitings 8171
čāča man viņš neēd tās smiltis,bet konrkēti spēlējas un ber ārā,viss apkārt tajās kaķa smiltīs. :D Kad dzird mani nākam,tad jau izlien ārā,vai arī citreiz izņemu un saku,ka tas nav priekš spēlēšanās,tad šis pagaida biš un lec atkal iekšā. :D

Reitings 2230
Manai mincei patīk mums gulēt uz vēdera. Viņa ir stāvā sajūsmā, kad es vai draugs noguļas gultā :D
Un katru rītu, kad noskan modinātājs, viņa ir klāt, uzlec uz vēdera un nelaiž prom, kamēr nav pagājušas vismaz 5min intensīvi viņu glaudot :D Iemigt arī nedrīkst, tad ar ķepu baksta degunu.

Reitings 11698
Visvairāk man patīk,ka viņš kaut kur noklīst..es šo saucu, viņš neatsaucas..tad es skaļi saucu vārdā un redzu,ka ap stūri 1 auss un 1 acs redzama..knapi, knapi..lūr ap stūri:D
02.09.2013 16:17 |

Reitings 11698
Mums arī ar modinātāju iet jautri..katru reizi,kad man skan modinātājs, dzirdu kā dip-dip-dip ķepas no vannas istabas nāk, atveru acis- kaķis pie gultas stāv un skatās uzmani. atlieku svanu..pēc 10 minūtēm tas pats...sēž un skatās uz mani..
02.09.2013 16:18 |

Reitings 160
Reģ: 09.01.2013
kas mīl ūdeni, naktī guļ vannā un izlietnē, vannā ejot, sēž uz vannas malas un ķer putiņas un ēd.
zog no galda konfektes. ir uzburts uz šokolādi, no pakas ar ķepu ķeksē čipšus ārā un graž tā,ka skrapšķ vien....guļ man uz galvas kā cepure, guļ uz punča...daudz runājas un ņurkšķ pa māju..
Kad aizeju uz tualeti, nāk līdzi un sēž klēpī..pats prot atvērt visas durvis un vannas istabu uzskata par savu istabu..sākot no plauktiņiem, beidzot ar vannu un izlietni...

Čāča, lasu un liekas, ka manu kaķi esi aprakstījusi.. :D tik manējais ir rižs tīģerēns.. :D un manējais tapetes neskrāpē.. mums ir tāds pītais veļas grozs un tas viņa nagiem patīk.. :D
02.09.2013 16:22 |

Reitings 2230
Mana arī pie smiltiņu bārstītājiem piederas. Viņa tur laikam ne tikai nokārtojas, bet drifto, jo smiltiņas ir pa visu vannasistabu izbārstītas.
Un barība arī. Viņa vispirms ar purniņu izbraukā pa savu bļodiņu un tad ēd tos krikšus, kas uz zemes sakrituši :D

čāča, Tavs vismaz godīgi skatās. Mūsējā kā sacīšu zirgs ar lēcienu lec uz vēdera un tad baigajā kaifā skaļi murrā un mīcās :D
02.09.2013 16:22 |

Reitings 8272
kaķi var atstāt uz dienu vai divām vienu pašu, bet ikdienā, kad esat klāt, viņam vajag daudz uzmanības. nu mans kaķis to speciālo kaķiem domāto nagu asinātāju gandrīz neaiztika. vispār jau viņš jau pirmajā dienā viņu saplēsa un pēc tam klāt vairs negāja.
daudz ko kaķim var iemācīt, bet galvenais pret viņiem ir neizturēties ļauni, vardarbīgi vai tieši otrādi - atļaujot visu, ko viņš dara.
mans tagadējais melnais kaķis tā smieklīgi spēlējas - uzmet kūkumu un tad uz sāniem lec uz visām četrām kājām. kad bija maziņš, domājām, ka viņš baidās, bet viņš tādā veidā vnk parāda, ka spēlējas un šķiet, mēģina mūs nobiedēt :D
02.09.2013 16:24 |

Reitings 2230
čāča, Tu savam ļauj tās vannas putas ēst? Mūsējā mēdz iet dušā pēc mazgāšanās un laizīt flīzes, bet man kaut kā bail viņu tur laist, jo tur tak šampūns bijis un dušas želeja..
Tīrs ūdens viņai pieejams ir visu laiku- gan istabā, gan pie bļodiņas.
02.09.2013 16:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits