Pēdējā grāmata, ko tu izlasīji.

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Iedvesmojoties no The Grāmata - kāda ir pēdējā grāmata, ko lasīji? Patika/nepatika? Un 2 vārdos - par ko bija stāsts?
31.08.2013 16:10 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu, Džeinas Eiras cienītājām varētu patikt arī Džeinas Ostinas romāni - tur gan vienmēr ir happy ending :) Lepnums un aizspriedumi, protams, ir vispopulārākā, bet arī citas (Sense and sensibility, Emma utt) ir prieks lasīt. Laba cilvēku raksturu analīze.
31.08.2013 23:14 |

Reitings 139
Reģ: 29.01.2009
Vakar pabeidzu Lusindas Railijas " Orhideju nams".Grāmata patika, lai gan tēli likās nedaudz banāli,bet pats stāsts ļoti aizrāva.
31.08.2013 23:25 |

Reitings 187
Reģ: 29.01.2009
Diena, kurš Kindle modelis tev ir? Ieintriģēja šī lieta, ir doma no Amazon.uk pasūtīt un draudzene man no UK savukārt pārsūtītu.
Saki kā ar iespējām lasīt jaunākās grāmatas latviešu valodā bez maksas? Ir lapas kur piedāvā bez maksas tikt pie gramatām latviski, bet tur lielāties diezgan senas grāmatas un no jaunajām diezgan maz un bieži vien tādas kas neinteresē.
01.09.2013 01:18 |

Reitings 675
Reģ: 07.09.2012
Cenšos izlasīt Trūmens Kapote "Brokastis Tifānijā". Grāmata plāna, bet kaut kā neiet ar to lasīšanu.
01.09.2013 01:23 |

Reitings 901
Reģ: 25.03.2013

stāsts par manu ģimeni :) nu tā, daudz ko es protams nezināju, bet bija interesanti. Kā jau par savu ģimeni.

Romāns par sievieti, kura katru dienu sāk no sākuma. Viņa nezina kur viņa ir, vai cik viņai gadu, kā sauc viņas vīru un kāpēc viņa neko neatceras. Viņai katru dienu piezvana ārsts, lai pateiktu kur viņa slēpj savu dienasgrāmatu, kuru izlasot dzīve kļūt skaidrāka, bet uzpeld daudzas jaunas atmiņas un viņa cīnās par patiesību un meliem. Spriedzi nesajutu, bet bija interesanti :)
01.09.2013 01:30 |

Reitings 6
Reģ: 29.07.2013
Džeinas Ostinas "Lepnums un aizspriedumi". Noskatījos filmu, iepatikās. Tā arī mani ieintriģēja un vēlējos izlasīt grāmatu, man ļoti patika. Nešaubos, ka pārlasīšu vēl kādu reizi. :)
01.09.2013 01:37 |

Reitings 364
Reģ: 10.06.2012
01.09.2013 01:59 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Es esmu vienīgā, kurai nepatika "Lepnums un aizspriedumi"? :D
01.09.2013 13:24 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Herbjorga Vasmu "Dinas grāmata". Ļoti patīk skandināvu autoru darbi. Romāna darbība norisinās 19. gadsimta Norvēģijā. Dina no nevaldāma skuķēna ir izaugusi par skaistu un iekārojamu sievieti. Piecu gadu vecumā viņas dēļ bojā iet māte, kuras rēgs Dinu vajā. Tēvs, gribēdams tikt no meitas vaļā, izprecina viņu pusaudzes vecumā savam 50 gadīgajam draugam, turīgam veikalniekam, kurš pēc vairākiem gadiemmīklainos apstākļos iet bojā. Dina turpina vadīt mirušā vīra saimniecību. Lepna un nepieejama nevienam vīrietim, līdz viņas tuvumā nonāk kāds vīrietis, krievs, kurš kļūst par viņas mūža mīlestību.
02.09.2013 11:26 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Grāmata ļoti patika. Tāda mistiska, ar īpatnēju autores rakstības stilu. Iesaku arī šīs autores grāmatu "Septītā tikšanās".
02.09.2013 11:28 |

Reitings 17280
Margo visiem nevar patikt vienas un tās pašas lietas :)
02.09.2013 11:36 |

Reitings 6
Reģ: 16.07.2013
Dr Atkins "New Diet Revolution" - par Atkinsa diētu :D
02.09.2013 11:39 |

Reitings 437
Reģ: 01.09.2013
Katru vakaru, priekšā lasu dēliņam "365 pasaciņas katram vakaram"
Šajā grāmatā ir pasakas, kuras var lasīt 365 vakarus. Interesanti stāstiņi par bērnu piedzīvojumiem gan mūsdienās, gan sendienās – darbojas prinči un princeses, pelēns un lauva, visādi gariņi un citi tēli.

Mana pēdējā izlasītā grāmata bija "Izproti savu slimību" - autors: Valērijs Siņeļņikovs.
Zemapziņas noslēpumi. No krievu valodas tulkojušas Baiba Apine un Ligita Ratniece. Māksliniece datorgrafiķe Māra Ozola. Valērijs Siņeļņikovs ir ievērojams praktizējošs psihoterapeits, psihologs, homeopāts, pēc savas vienkāršības un efektivitātes unikālu dziedniecisku psiholoģisku metodiku autors - metodiku, kuras palīdzējušas tūkstošiem cilvēku atgūt veselību, celt labklājību, iepazīt dzīvesprieku. Lasot šo grāmatu, jūs uzzināsiet, kā iemācīties zimantot savas zemapziņas spēkus, lai piedotu un lai tiktu vaļā no vainas izjūtas, lai tiktu galā ar depresiju un padzītu greizsirdību, lai izārstētos no daudzām slimībām un kļūtu par veiksminieku. Grāmatai piemīt dziedniecisks spēks, un pozitīvā iedarbība sākas līdz ar to brīdi, kad jūs paņemat grāmatu rokās.
Mani secinājumi par šo grāmatu - Interesanta lasāmvielatiem, kuri interesējas par ezotēriku, netradicionālo medicīnu, ir sevis meklējumos. Ir lietas, kuras rosināja uz pārdomām, fakti, kuriem piekritu, kā arī viedoklis, kuram nepiekritu.

Uz doto brīdi, esmu "ideālās" grāmatas meklējumos. Iespējams, nākošā grāmata būs no Austrumu filozofijas sadaļas - Lidbiters Č. "Astrālā pasaule"
02.09.2013 12:00 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Paldies! Super diskusija.
Lūdzu, lieciet vēl grāmatu atsauksmes, kā arī bildes, ne tikai pēdējās lasītās! Jau ir izveidojies neliels sarakstiņš ar to,ko neesmu lasījusi,bet gribu izlasīt.
02.09.2013 12:44 |

Reitings 17280

1943. gads. Eiropā liesmo kara ugunis. Itālijā, Triestes ostā tiek atrasts smagi ievainots kareivis, kurš zaudējis atmiņu. Dažas pazīmes liecina, ka ievainotais pēc tautības ir soms. Ar doktora Friari palīdzību viņš no jauna apgūst savas dzimtās somu valodas pamatus un dodas uz Helsinkiem. Tomēr kareivim ir grūti iejusties Ziemeļu zemē, kas tomēr šķiet tik sveša un neizprotama. Un kur nu vēl piņķerīgā somu valodas gramatika un tās likumi! Grāmata kā pamazām veidojama mozaīka iekustina sāpīgas stīgas lasītāja sirdī. Vai identitāte ir tikai attieksme pret zemi, kurā mēs dzīvojam? Kur rast atbildi? Un kā atbildēt uz jautājumu: “Kas es patiesībā esmu?”

Šādi jautājumi tiek uzdoti Djēgo Marāni pirmajā romānā, kas sarakstīts žilbinoši skaidrā valodā. Stāstījums, kuru lasot, šķiet, ka redzam, kā cilvēks pamazām izdziest kā svece baznīcā…

“Oriģināli pasniegta tēma, piesātināts un vienlaikus brīvi plūstošs, savā vienkāršībā apbrīnojami elegants stāstījums. Šis debijas romāns liek pieskaitīt Djēgo Marāni nozīmīgākajiem itāliešu literatūras autoriem.”
02.09.2013 12:54 |

Reitings 437
Reģ: 01.09.2013
Vairākus gadus atpakaļ izlasīju Herietas Bīčeres-Stovas sarakstīto grāmatu "Krusttēva Toma būda". Noteikti vēlos to izlasīt atkal, uz mani šī grāmata atstāja milzīgu iespaidu. Sižets ir diezgan emocionāls, jo "stāsts" ir par Verdzību Amerikā, konkrēti par kāda verga dzīvestāstu. Es noteikti ieteiktu šo grāmatu, jebkuras literatūras piekritējiem, vilšanās noteikti nebūs.
Herietas Bīčeres-Stovas sarakstītā grāmata "Krusttēva Toma būda", kas publicēta 1852. gadā aizkustina arī mūsdienās, lai arī lasot valodu, kādā tā sarakstīta, var just, ka grāmata ir no citiem laikiem. 19. gadsimtā Amerikā un Lielbritānijā šī grāmata bija otrajā vietā pārdotāko gramatu topā, piekāpdamās tikai visu laiku populārākajai grāmatai - Bībelei.
Liktenis vai nejaušība, var saukt kā grib, ietekmē mūsu dzīvi, gribam to vai nē. Lasot "Krusttēva Toma būdu", daudz par to jādomā, par nejaušību, apstākļu sakritību, un cik pavisam savādāks sižets varētu būt, ja pāris lietas un vietas būtu iegrozījušās savādāk. Bet tā jau dzīvē ir, tu nekad īsti nezini, kas sagaida aiz nākama stūra, un nekad nevari tam būt gatavs. Un te parādās cilvēka spēks. Kā viņš tiek galā ar situācijām, kuras mainīt nevar. Citam tas padodas viegli, jo viņš ir pieņēmis senā Epiktēta mācību, ka ārējos apstākļus mainīt mēs nevaram, bet citam klājas ļoti grūti, jo savu attieksmi mainīt viņš negrib, bet dzīve viņu taisās salauzt. Ko darīt? Protams, ja vien var, vajag sacelties pret pastāvošo iekārtu, bet jāsaceļas ir īstajā mirklī, nevis tikai sacelšanās dēļ.
02.09.2013 13:00 |

Reitings 17280
Stipri drūma grāmata tā krusttēva Toma būda. Lasīt ar sagatavotu kabatlakatiņu :) Vēl viena raudamā grāmata ir

The Gadfly is a novel by Ethel Lilian Voynich, set in 1840s Italy under the dominance of Austria, a time of tumultuous revolt and uprisings. The story centers on the life of the protagonist, Arthur Burton, as a member of the Youth movement, and his antagonist, Padre Montanelli. A thread of a tragic relationship between Arthur and his love Gemma simultaneously runs through the story. It is a story of faith, disillusionment, revolution, romance, and heroism.
02.09.2013 13:10 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Par Getsbiju
02.09.2013 13:13 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
02.09.2013 13:17 |

Reitings 17280
Ā, vēl klasika - Meistars un Margarita.

02.09.2013 13:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits