Jauniņie

Reitings 21
Reģ: 27.08.2013
So, mums klasē šogad kā jau katru gadu ir jauniņie. Un mēs katru gadu saskaramies ar tādām problēmām kā - viņi jūtas atstumti un neiesaistas klases, skolas dzīvē. Kā to mainīt? Ir palicis pēdējais gads, un gribētos, lai šajā gadā klase kļūtu saliedētēka..:)
28.08.2013 13:32 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Ak Dievs,kā var ieteikt alkoholu kā palīgu šādā situācijā? Es,piemēram,uzskatu,ka ja cilvēks ir pietiekami interesants un foršs,tad nevajadzētu būt problēmu komunicēt,bet ja nav,tad nav,ilgtermiņā nekāds alko nepalīdzēs.

Bet vispār uzskatu,ka klasei pašai jāuzsāk dialogs,kaut vai jājautā jautājumi par iepriekšējām skolām vai pilsētām,kur jauniņie līdz šim ir dzīvojuši,var pajautāt,kāda mūzika interesē,u.t.t.

Kad es skolā savulaik biju jauniņā,neviens ar mani nesarunājās nedēļām ilgi,man pašai arī bija nedaudz bail iet klāt,tagad domāju,ka šie varēja vismaz izrādīt nu kaut kādu pretīmnākšanu,kaut pajautāt,kādas filmas skatos,u.t.t.,nevis tikai akli čupoties savā starpā,jo viņi tomēr bija 30,kamēr es biju viena.
28.08.2013 15:24 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vispār par šo jautājumu jādomā primāri klases audzinātājai.
28.08.2013 15:49 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Nu, tās audzinātājas dažādas. Reizēm pārcenšas tur, kur to pilnīgi neprasās, citreiz nepamana nez kādas problēmas, kas notiek deguna galā, vai arī uzskata, ka notiekošais ir normāls un pašiem jātiek galā. No vienas puses - 12. klase, jau pieauguši cilvēki, ko tur vēl mēģināt iepazīstināt savā starpā vai palīdzēt sadraudzēties, no otras puses, klase, kolektīvs, skolēni vēl...
28.08.2013 15:54 |

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Es pati pirms 2 gadiem biju jauniņā. Iejutos lieliski, jo klases pārgājieni, ekskursijas un citas ballītes mani un manus klasesbiedrus satuvināja tik ļoti, ka negribēsies šogad šķirties. Gan jau normāli bimbāsim izlaidumā, jo negribam prom :D

Un diemžēl alkohols ir viens no draugiem, kas satuvina, jo 12tajā klasē neviena ballīte bez tā nav iedomājama.
28.08.2013 17:00 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Atceros, ka klases krutas (vinas gan bija vienigas kuras sevi taja troni bija iecelusas) centas iesaistit sava barina un neizprata ka es varu but tik vienaldziga uz vinu aicinajumu :D

Draudzejos ar normaliem lauziem un kruto saliedesanas ballites man bija pie pakalas, mums pasiem savas bija labas un visi vel joprojam pec gadiem skiet jau 8, varam satikties un parunat, sarakstamies. Visam janotiek dabiski, nu nevar radit maksligu draudzibu, ir ir, nav nav.
28.08.2013 17:14 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Mūsu kolektīvā visi smuki saliedējās, kad rīkojām žetonvakaru. To arī iesaku - katram iedalīt kaut kādu nozīmi žetonvakara organizēšanā/vadīšanā un būs labi.
28.08.2013 17:15 |

Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
nekad nav veicies ar klasēm, nekad neesmu bijusi klases sirds, nepatika ar tiem cilvēkiem kontaktēties, tāpēc vnm centos nostāk no viņiem visiem, ja aicinātu kkur, tāpat atteiktu
28.08.2013 17:17 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Audzinaataajas ietekme uz 18 gadiigiem skolniekiem ir tuvu nullei. Vinja var tikai un vieniigi meeginaat sariikot kaadu pasaakumu, bet neviens vinjaa neklausiisies, ja vinja meeginaas jaukties iekshaa skoleenu savstarpeejaas attieciibaas.
Turklaat ir klases, kuras nekad nebuus saliedeetas un pat pashaa saliedeekajaa klasee buus diivainis, kursh muks no paareejiem pa gabalu. Nav ko lieki galvu lauziit par shaadaam teemaam.
28.08.2013 17:22 |

Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
Ja gribēs paši pieteiksies, bet ja uzplīsies, tas viņus vēl vairāk atbaidīs. Izsūtiet lapeli pa klasi, lai parakstās kurš piedalīsies.
Tas nenozīmē, ka nepatīk apkārtējie cilvēki, bet vienkārši cilvēks neizjūt vajadzību komunicēt un viņam ļoti jāpiespiežas, lai to darītu. Saliedēšanās dienas joprojām atceros ar šausmām.
Labi ka laicīgi aizgāju no vienas skolas, tur bij tāds pasākums, kur gribot negribot būtu bijis jāiet,pēc baumām sapratu, ka tur man nebūtu ko darīt. :D
29.08.2013 00:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits