Smēķēšana & grūtniecība

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Sveikas !
Varbūt varat padalīties ar reālu pieredzi par sevi vai apkārtējiem...
Tām kas smēķēja grūtniecības laikā, cik daudz un vai tas atstāja, kādas sekas ... ? Kā Jūsu ārsts pret to attiecās ? Ko par to teica vīrietis ?

Labāk būtu dzirdēt reālu pieredzi neviss , grāmatās un gudrās filmās, lasīto/redzēto ...

Ja, kāda šeit mācās/strādā medicīnas jomā , ar prieku dzirdētu arī viņas viedokli ... :)
27.08.2013 18:36 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Man ir paziņas, kas grūtniecības laikā smēķēja, nepateikšu tieši cik cigaretes dienā utt, bet nu bērni ir veseli. Es pati, kā uzzināju, kā esmu stāvoklī, tā uzreiz nesmēķēju. Bet sirdsapziņa grauza ļoti, jo biju kādā 4. nedēļā, kad uzzināju par bēbuku, tad nu sanāk, ka to laiku, kamēr nezināju, smēķēju.
Jāsaka godīgi, ka visu grūtniecības laiku zināju, ka pēc tam atsākšu smēķēt :D laikam jau tā saucas atkarība. Un jā, piedzima mazais, beidzu barot ar krūti, un atsāku. bet nu tas tā ne pa tēmu :D
Man pašai ar mazo viss kārtībā, tikai tas, ka viņš man alerģisks. Bet tā kā arī es pati esmu alerģiska, tad ģim. ārsts teica, ka tas esot iedzimts.
27.08.2013 23:15 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Ja godīgi, pašlaik es nevienu smēķējošu grūtnieci vai jauno māmiņu nepazīstu.

Mana mamma smēķēja, es dzimu priekšlaicīgi.
27.08.2013 23:16 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Uj, braucot gar dzemdību namu šādus skatus redzu bieži! Labi viņām jau berni piedzimuši, bet 100 % viņas smēķēja arī grūtniecības laikā!!!
28.08.2013 01:12 |

Reitings 588
Reģ: 21.10.2012
kā, piemēram, ar nikoretes lietošanu grūtniecîbas laikā? vienkārši aizdomājos, vai tādā veidā uzņemts nikotīns kaitē mazulim?
28.08.2013 01:22 |

Reitings 71
Reģ: 30.11.2012
Šausmas, vai ir tik grūti nesmēķēt !? Tās mazās dzīvībiņas dēļ, kas ir tevī. Kāpēc riskēt ar bērna veselību !?
28.08.2013 01:23 |

Reitings 10509

Reitings 10509
Nikotīns iekļūst auglī un ietekmē tā elpošanas kustības un asinsriti. Ietekme uz asinsriti atkarīga no devas. Smēķēšana var nopietni kaitēt auglim vai zīdainim, tāpēc tā jāpārtrauc. Smēķējoša grūtniece košļājamo gumiju drīkst lietot tikai pēc ārsta vai farmaceita ieteikuma. Nicorette Freshmint Gum košļājamās gumijas radītais risks bērnam nav pilnībā noskaidrots. Nikotīna aizvietojošās terapijas priekšrocības grūtniecēm, kuras nevar atturēties bez šīs terapijas, būtiski pārsniedz smēķēšanas turpināšanas risku.
Nikotīns mazos daudzumos pāriet mātes pienā, kas var ietekmēt zīdaini, pat lietojot terapeitiskas devas. Lai samazinātu Nicorette Freshmint Gum košļājamās gumijas ietekmi uz zīdaini, tā jālieto pēc bērna zīdīšanas. Māte, kuras baro bērnu ar krūti Nicorette Freshmint Gum košļājamo gumiju var lietot tika pēc konsultācijas ar ārstu.
28.08.2013 01:27 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Pirmkaart, ja gruutniecei naaksies pielietot anesteeziju, smeekjeetaajaam ir daudz augstaaks peecanesteezijas komplikaaciju risks, otrkaart, ir pat diezgan liela iespeeja dzemdeet mazuli priekshlaiciigi, kam savukaart var sekot vesela virkne citu probleemu.
Kas notiek anatomiskajaa liimenii? Pat viena cigarete sashaurina asinsvadus, beebis puncii eed no mammas asinsrites, ja asinsapgaade ir apgruutinaata, beebis sanjem mazaak vajadziigo vielu un ljoti biezji piedzimst ar pazeminaatu svaru. Smeekjeeshana praktiski ir auglja uzseedinaashana piespiedu kaartaa uz dieetas, maates puncii esot.
28.08.2013 01:29 |

Reitings 9917
sugar, paldies , esmu informēta ,kas ir statistika un kā tā tiek veidota :)
Ance, nu tad skaidrs , Tu tāda pēc dabas ... :)

Paldies , meitenēm par viedokļiem, ja kādai vēl ir kas sakāms, ar prieku uzklausīšu Jūsu viedokļus.
28.08.2013 07:42 |

10 gadi
Reitings 485
Reģ: 18.03.2010
pieredze, man pazistamas 3 mammas,kuras smekeja i kad gaidija mazos,i barojot bernus ar kruti..
visi so mammu berni ir slimigi,biezhi slimo ar iesnam,klepu,plus vel visadas citas slimibas atri lip klat.. vienai no sim mammam berni ir loti hiperaktivi,gruti tikt galaa..

grutnieciba ir laiks, kad vajag beigt domat par savam iegribam,un padomat par dzivibu kas ir tevi..
pati partaucu pipet,kad sakam domat par mazo,kadu pusgadu pirms.. tfu tfu mazais slimojis nav nevienu dienu savos gandriz 2 gados
28.08.2013 07:59 |

Reitings 490
Reģ: 24.07.2012
Man gadijās redzēt kā divas jaunās māmiņas varēja redzēt ka draudzenes sēž pieturā abām nagi kā šķipeles izkrāsojušās, un sēž pīpē.
Varēj manīt ka kāds 6/7 ja ne vairāk mēnesis.
Izskatijās jau pretīgi.
28.08.2013 08:12 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
man ir pretīgi lasīt, ka ir tik daudz paziņu jūsu lokā, kuras nav domājušas par bērnu, bet gan par sevi un savām iegribām. nemūžam nesapratīšu, kā tā var riskēt.
weee, varbūt tu arī vēlies tikai padiskutēt, bet diskusijas gaitā nepamet sajūta, ka tu priekā sasit plaukstiņas tikai pie tiem komentāriem, kur apgalvo, ka piedzima veseli bērni, un 2-3 cigaretes neko jau nekaitē....
manam mazajam pārbaužu laikā atklāja, ka grūtniecības laikā ir pietrūcis skābekļa. nezinu, kad un kāpēc. pagaidām viss kārtībā, bet vēl ir jākontrolē situācija. es pazīstu bērnu, kuram pietrūka skābekļa un ar sekām- gan astma, zemas koncentrēšanas spējas, gan ļoti grūta galva, kas tuva atpalicības robežai. un šis skābekļa trūkums bija citu iemeslu dēļ, ne smēķēšanas. bet lai kāda māte brīvprātīgi atņemtu bērnam skābekli un gaidītu- paveiksies vai nē. nekādas cieņas pret tādiem cilvēkiem un, jā, weee, arī pret tavu paziņu loku ar daudzajām mātēm smēķētājām...
28.08.2013 08:14 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Vienu smēķētāju zinu, bērnam astma un redzes problēmas.
28.08.2013 10:10 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Mana mamma mani gaidīja godīgi - ne dzēr, ne pīpēja. No tēva puses visi vīrieši astmātiķi.
Piedzimu 38. nedēļā - 6 mēnešu vecumā sākās bronhiālā astma. Dzīvojās mamma ar mani pa slimnīcām. Mamma vesela sieviete. Līdz otrajai klasei daudz slimoju - tāpat bērnībā šķielēju. Pieaugot parādījusies pārtikas alerģija, tāpat ilgus gadus pati no sevis pasliktinājās redze. Astma jau gadiem skaitās guļošā.

Izņemot astmu, lūdzu paskaidrojiet man no kurienes man ir tik vāja imunitāte un no kurienes visas šīs mistiskās kaites, kuras nebūt nav saistītas ar smēķēšanu?

Esmu par nesmēķējošu grūtnieci. Bet rodas iespaids, ka visas likstas, kuras piemeklē bērnus noveļ uz cigareti, ja vien rodas tāda iespēja. Neviens pat necenšas izskaidrot paradoksu, kādēļ veseliem, spēciegiem, veselīgi dzīvojošiem cilvēkiem dzimst slimi vai hroniski slimojoši bērni - savukārt, dažai labai narkomānei vai alkoholiķei piedzimst vesels bērns un ar spēcīgu imūno sistēmu visas dzīves garumā.

Mans domā - neriskē ar to, kas nav pierādīts vai apgāzts. Bet tieši tāpat es uzskatu, ka bērna veselība atkarīga no tā kā sakrustosies visi gēni - tīrā veiksmes spēle.
28.08.2013 10:38 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nu mana mamma arī mēdza uzvilkt, kad gaidīja mani, bet pa lielam man šķiet, ka Padomju laikos tas skaitījās bez maz vai normāli - smēķēt arī grūtniecības laikā. Man nekādu veselības problēmu no tā nav.
Reāli dzīvē lielākā daļa to, ka ir stāvoklī, uzzina kādā otrajā mēnesī un līdz tam taču pat neaizdomājas - gan dzer, gan smēķē... bet lai apzināti pēc tam riskētu... nu nē!
Ļoti ceru, ka man būs kā vairākām manām draudzenēm, uzzinot, ka esmu stāvoklī, izdosies atmest uz gadiņu.. jo negribas lieki riskēt, bet viegli gan jau tas nav!
28.08.2013 10:39 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es nezinu, varbūt pajautā, cik veselīgi ir palietot ciankāliju vai arsēnu grūtniecības laikā?
28.08.2013 11:12 |

Reitings 9917
stellaglmr, diezgan precīzi aprakstīji manas domas, veselīga dzīvesveida ievērošana vēl nav garantija veselam bērnam ...

Paldies, ka dalījāties ar savu pieredzi :)
28.08.2013 15:51 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Katru reizi, kad man bija kaut mazākās aizdomas, ka varētu būt stāvoklī, es neuzdrošinājos uzpīpēt nevienu cigareti. Bet, kā jau te minēja, svarīgi, cik spēcīga atkarība. Pīpējot 9 gadus, tagad varu mierīgi nepīpēt vispār pat tad, ja apkārt kūpina visi.
Es nicinu sievietes, kas pīpē stāvoklī. Man par visu vairāk svarīgi piedzemdēt veselu bērnu, cik nu manos spēkos to ietekmēt. Ja man būs jāatsakās no visa, kas man patīk, ir svarīgi, lai tikai tā notiktu - es to darīšu bez liekas vilcināšanās. Kaut vai visus 9 mēnešus gultā nogulēšu. Jau tā pietiek faktoru, kas var negatīvi ietekmēt, kādēļ vajag meklēt liekas problēmas?
29.08.2013 10:34 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Garantija tā protams nav, bet labāk darīt visu, lai vēlāk nebūtu jāmokās ar pašpārmetumiem, ja mazais piedzims priekšlaikus, mēnešiem mocīsies pa slimnīcām vai visu mūžu būs ar sliktu redzi, astmu un citām kaitēm. Un galu galā, pašai mammai dzīve vieglāka, ja mazais ir vesels, īpaši pirmajos mēnešos.
29.08.2013 10:48 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Pati biju smēķētāja, bet uzreiz atmetu, nespēju iedomāties to vainas apziņu, ja dēļ mana "prieciņa" manam bērnam būtu kāda kaite.... Brr...

Kaimiņiene, kad bija stāvoklī arī vilka vismaz 5 cigaretes dienā.... nu cik zinu viņas bērni iet specializētajā astmātiķu dārziņā... nu nezinu vai tas ir to vērts...
29.08.2013 11:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits