Kāzas - kā bija?!

10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, dāmas! :)
Es te pamazām sāku gatavoties darba režīmam - vēl šī nedēļa atvaļinājums un tad atpakaļ darbos.
Joprojām gan lidinos kaut kur virs zemes - tādēļ nolēmu parunāt par kāzām!
Ir bijušas vairākas tēmas ar lūgumu padalīties padomos, pieredzē, kas un kā... pati arī izveidoju diskusiju, lai apzinātu iespējamos veikalus, kur nopirkt iedomātās kāzu kurpes.
Un cik nopratu daudzas šovasar precās, daudzām tas vēl nesenākā vai senākā atmiņā - šī skaistā, emocijām piepildītā diena:)

Protams, nevar aprakstīt vārdos to nenormālo laimes sajūtu, taureņus vēderā - kas to piedzīvojusi saprot kā tas ir noteikti tagad pasmaida, atceroties kāzu dienu:)

Tādēļ šoreiz vēlējos parunāt tieši par kāzu prakstisko pusi - dažādiem čēpē, kurioziem, atgadījumiem un starpgadījumiem, kas notika kāzu dienā vai neilgi pirms tās.

Protams, esot vēl tajā eiforijā daudz kas paliek nepamanīts - taču pēc tam, kad rodas skaidrāks skats uz dzīvi un notiekošo atklājas varbūt šādas tādas nepilnības...

Uzrakstīšu par mūsu dienas dažiem atgadījumiem-
*Gredzeni
Ar juvelieri tikāmies, visu izrunājām, mērus noņēmām, viss kā nākas.
Gredzenus saņēmām (mēs jau bijām mājās - tā kā gredzenus no Rīgas atveda kolēģis) pirmskāzu vakarā un pirmais šoks - neder! Ne man, ne vīram nelien pirkstā! :D
Norakstījām to uz sapampušām rokām, stresu... Taču arī kāzu rītā joprojām tas pats. Likām ap pirkstiem ledu, gredzeni tika peldināti ziepjūdenī - taču joprojām nekā. Neder.
Nu neko braucām uz banzīcu. Mamma saka, lai neliek vispār, otrs saka, lai liek uz kreisās rokas. Bet, ja godīgi, es kaut kā baigi mierīgi to visu uztvēru.
Un gala rezultātā - no satraukuma mums abiem nu tik ļoti svīda rokas! Un tieši tāpēc gredzenus abi varējām uzvilkt, uz labās rokas pie tam! :)
Pēc tam gan vīrs pārlika uz kreisās - jo pirksts nereāli sapampa un sāpēja.
Tagad sāku atgūties no atvaļinājuma režīma un ar steigu domāju rakstīt juvelierei (to, ka nederēja viņ jau ir informēta), jo jāsaka, ka arī gravējums nav diez ko precīzs..

*Maku - up un friziere
Te nu arī gāja visādi:D
Īsumā - grimmētāja un friziere nokavēja gandrīz divas stundas! Iemesls - aizgulējās.
Mums, protams, viss jau bija salikts pa laikiem - ka kura iett pucēties, vēl visādi darbiņi darāmi pa vidam.. Tad gan man iestājās maza panika.
Galu galā visas bija sapucētas, tomēr es biju paredzētā pēdējā ko grimmē un frizē un viss reāli bija iekavējies. Dēļ tā, netika īstenota sirsnīgā satikšanās man ar līgavaini un viņa ģimeni pie mājas - nē nu, satikāmies, saskandinājām šampi un viss bija skaisti. Taču žēl, ka laiks neatļāva īstenot to, ko bija sagatavojusi mana mamma.
Protams, pie maksāšanas man svarīgāk bija paspēt saģērbties, utt. Tādēļ arī samaksāju tik, cik prasīja - tomēr pēc tam sapratu, ka nepelnīti. Arī vēl iekšā sēž doma aizrakstīt viņām - novelt to mazo akmeni no sirds - pasniedz sevi kā baigās profesionāles, bet darbos ir kā ir..
Pēc ceremonijas man jau no frizūras krita sprādzes ārā.
Un pirms kāzām domāju, ka man svarīgs ir tas mirklis - mierīgi sapucēties, saģērbties, noskaņoties.. Taču redz kā tas viss sanāca diezgan steidzīgi un līdz ar to stresaini.

Nu šīs laikam tādas lielākās lietas.. bet nekad jau nevar zināt kā būs!
Taču tas viss nekādā mērā neaizēnoja skaisto dienu - tā tiešām ir laime pilnīga! :))
Pagājušas vien divas nedēļas, bet es jau virām teicu, ka gribētu precēties vēlreiz! Tikai to pašu kāzu dienu vēlreiz piedzīvot. Ahh!

Ceremonija bija aizkustinoša, jautras un ibteresantas izdarības pēc tam un fanatstiska balle viesu namā! Es vienu brīdi paskatījos uz visu it kā no malas - cilvēki priecājas, līksmo!
Mēs gulēt aizgājām ap 7/8 no rīta! ;)
Un kāda man bija kleita - vaiii! Apakšmala visa melna kādus padmsit centimetrus:D (jo naktī lija lietus - slapjš, dubļi)
Naktī man ik pa laikam kāds izteica līdzjūtību par kleitu - taču es tāpat kleitu velku vienreiz un vai dēļ netīras apakšmalas laupīt Mīlestības svētkus visas nakts garumā!? ;)

Ak jā - un pie altāra mani veda tētis:) Pirms tam ākstījāmies, ejot tsjā tipiskajā ienāciena solī. Un tad, kad tiešām gājām baznīcā - viņš tiešām sāka iet tajā solī un man nekas cits netalika kā pievienoties:D Tas bija mirklis ejot no baznīcas ārdurvīm līdz ieeja baznīcā, tālāk gājām normāli.

Laikam sanāca diezgan gari.. Viss vēl svaigā atmiņā, taureņi lidinās..
Un ik pa laikam domās tāpat pārcilāju visas skaistās lietas un emocijas!:)

Padalieties meitenes ar saviem kāzu atgadījumiem, kā atrisinājās kādas negaidītas situācijas, utt.!
26.08.2013 12:45 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
sidze
Bet Madonā laikam nemaz labākas izvēles nemaz nav, nu baznīcu ziņā.
Biju vienās kāzās Baltezerā, kur mācītās arī anekdoti pastāstīja, tā, ka var visādi.
26.08.2013 17:19 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Madonā katoļu baznīca ir skaista.
26.08.2013 17:20 |

Reitings 112
Reģ: 15.10.2011
Persephon, it kā no malas atšķirības ,,ar parastu aci nevar saskatīt", bet ja iedziļinās struktūrā, luterāņiem ir viens Sakraments - kristības. katoļiem ir kristības, gandarīšanas (grēksūdze), Pirmsā komūnija (luterāņiem dievgalds nav sakraments), Iestiprināšanas, slimnieku, laulības, priesterības Sakramenti! Sakraments parastā valodā ir solījums Dievam, kā etaps dzīvē. Katoļiem ir ļoti svarīgs izlīgšanas sakraments - grēksūdze, kas nav luterāņiem. Katoļu Baznīcā godina svētos, Mariju, ko nedara luterāņi. Vēl katoļu priesteri nedrīkst laulāties un priesterības sakraments ir uz visu mūžu tāpat kā laulības lajiem - laulība ir nešķirama Baznīcā, t.i. drīkst laulāties vienu reizi. Katoļu Baznīca ir apustuliska Baznīca atšķirībā no Luterāņu baznīcas. Ja kādam interesē, lūdzu, jautājiet! :)
26.08.2013 17:22 |

10 gadi
Reitings 1513
Es zinu, ka arī Madonas katoļu mācītājs ir ceremonijā anekdoti iz' dzīves stāstījis.

Bet nu es ļoti labi saprotu, ka baznīca nav nesen celta un, loģiski, ka ir defekti. Kaut ko jau pamazām draudze cenšas uzlabot un remontēt.. Bet kā jau teicu - mūs tas netraucēja un netraucē.

Par to acs zīmi - tas bija katoļu baznīcā? Varbūt tā bija domāta kā Dieva visu redzošā acs?!
26.08.2013 17:24 |

Reitings 112
Marylin, tā domāta kā visuredzoša acs droši vien.. :D Piekritīšu par baznīcu Madonā - forša, it īpaši, kad uzzināju, ka viņiem ir tāds aparātiņš, kas Sv. Mises laikā nomāc ienākošos telefonu zvanus, lai netraucē.. :D
26.08.2013 17:24 |

Reitings 11429
Es zinu, ka arī Madonas katoļu mācītājs ir ceremonijā anekdoti iz' dzīves stāstījis.

Mums stāstija,kad bijām vedēji kāzās. Par to bībeli, es te kaut kur cosmo diskusijā vienā rakstiju to anekdoti. :D
26.08.2013 17:26 |

Reitings 11429
Pāris salaulājas baznīcā, vēlak nāk atpakaļ prasa tam pašam macītājam ,lai šķir laulību. Mācītājs ok, abi uz ceļiem. Un baaams vienam pa galvu ar biezo bībeli, baaaams otram pa galvu, atvēzējas vēl vienam sitienam un vīrs iesaucas - stop ,stop! ko jūs darāt, tā jūs mūs nositīsiet!
Un mācītājs pasmaida un saka - līdz nāve jūs šķirs!
26.08.2013 17:27 |

10 gadi
Reitings 1513
Marylin, tad viņām tā ir ejošā anekdote, ko stāsta visās kāzās laikam:D
26.08.2013 17:28 |

10 gadi
Reitings 1513
apelsinu_sirds_pusite
man ir piemirsies par sakramentiem.. katoļiem ir vairāk it kā sakramentu, bet luterāņiem tie ir mazāk, taču kā apakšpunkti tāpat ir tie paši..?
Kristības, Svētais Vakarēdiens, Grēksūdze un Baznīcas svētības, kas ietver - slimnieku svaidīšanu, iesvētības, laulības, ordināciju.
Vai es kaut ko jaucu?
26.08.2013 17:31 |

Reitings 1249
Reģ: 07.06.2010
Meitenes,saraudinājāt mani. Ak,es jūtīgā būtne. :)

Kaut kā pēdējā laikā pastiprinājusies kāzu tēma man apkārt. Varbūt zīme?! :D
Vienīgi mazliet saskumu, jo mani apbēdina sajūta,ka nebūs tēta, kas izdod pie vīra.
Bet es jau tagad redzu, kā soļošu ar savu mazo brāli, kas garāks par mani. :)
26.08.2013 17:34 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
klaviatura - lieliska kūka tavās kāzās bijusi! :)
26.08.2013 18:56 |

Reitings 112
Par Sakramentiem Luterbaznīcā uzskata tikai kristību un Svēto Vakarēdienu. Grēksūdze viņiem notiek kaut kā citādi (paši pie sevis nožēlo..), bet var arī laikam iet pie mācītāja, tas ir ko es zinu tieši par luterāņiem. Pati esmu praktizējošs katolis, tapēc zinu vairāk par procesiem Katoļu Baznīcā.
26.08.2013 19:00 |

Reitings 624
Reģ: 20.06.2011
Iesaku fotogrāfi Sintiju Ertu. Ļoti skaistas bildes, varat apskatīt draugos.
300 ls.
26.08.2013 19:36 |

Reitings 154
Man arī 10. augustā bija laulības, viss skaisti, jauki, es tikai nolēmu uzrakstīt savas dalītās jūtas par viesu namu - protams, paši vainīgi, ka nenoslēdzām līgumu ar saimnieci, bet tā kā nebija sveša, tad uz aklo uzticējāmies. Kā rezultātā nākošajā dienā atnestais rēķins bija trīskāršojies, pašai īpašniecei pat nebija drosmes mums pienest rēķinu, atstāja viesmīlēm, ar ko mēs, protams, nebijām mierā. Bet nu kā ir tā ir.. ā, un vēl neliels čēpē - nav ne jausmas kurš, tāpēc vainot kādu konkrēti būtu nevietā, bet kāds no apkalpojošā personāla nozaga visu neapēsto gaļu un pat vienu no dāvaniņām. Tā, lūk, mūsu kāzās gadījās. :)
26.08.2013 19:45 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Luterāņiem visi nometas ceļos un skaita grēksūdzes lūgšanu ( ir speciāls teksts) un tad mācītājs pasludina visu grēku piedošanu. Un tad ir jāiet pie altāra saņemt Svētko vakarēdienu. Tā ir grēku piedošana ..
26.08.2013 19:48 |

Reitings 112
Sesilla, katru dievkalpojumu tā ir?
26.08.2013 20:01 |

10 gadi
Reitings 1513
Jā, ir tā, kā Sesilla saka.
Mums mācītājs teica, ka ir iespējama arī individuālā grēksūdze ar mācītāju.
26.08.2013 20:22 |

10 gadi
Reitings 1513
GRD, baigais čēpē jums.. :/
Traki ir ar tām paziņām - it kā paļaujies, bet beigās var sanākt vēl sliktāk kā sadarbojoties ar svešu cilvēku. Nekad neko nevar zināt..

Mēs it kā nemanījām viesu namā pazuduši alkoholu vai ēdienu... Mēs vēl ballējām, kad ap 6 no rīta apkalpojošais personāls sāka galdus vākt nost, lai var sagatavot visu brokastīm...
26.08.2013 20:24 |

Reitings 154
Alkohols, kā par brīnumu nepazuda,varbūt to vecāki bija meistarīgāk noslēpuši :D
Mums sanāca tā, ka pavāre pēc brokastīm parādīja, kur salikti kādi 10kg karbonāžu, kotlešu, vistiņas utt., bet kad sākām vākt visas savas mantiņas, tad bija palikušas tikai 8 kotletītes :D Tagad jau es par to varu pasmieties, bet sākotnēji šoks bija liels. Papildus tam visam viesu nama saimnieces apvainojumi, ka paši visu noēduši, bet gribam novelt vainu uz viņu/viesmīlēm :)
Tagad es turpinu gaidīt fotogrāfijas :)
26.08.2013 20:31 |

Reitings 3379
Jo vairāk lasu, jo vairāk saprotu, ka nebūs man kāzu ar viesiem, viesu namiem, 7 tiltiem un vēl nez ko. Tā kā man pat nebūtu ideju, ko aicināt par vedējiem, tad visticamāk būtu tikai laulības ar lieciniekiem un uzreiz kāzu ceļojums. Bez uztraukumiem par galda dekoriem, tortes glazūru un ielūgumu izskatu.
26.08.2013 20:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits