Man vakariņās liellopa tartars. Pašizmaksa diezgan neliela (salīdzinot ar restorānu) un ir ūber garšīgi, protams, ja garšo tādas lietas.
ja vajag recepti:
Apcepj smalki sagrieztu zilo sīpolu, kad atdzisis, sajauc ar svaigu maltu liellopa gaļu bez treknumiem un cīpslām (pērku tirgū - izvēlos smukāko gabalu un lūdzu samalt). Gaļa nedrīkst būt atsaldēta nekādā gadījumā, jo netiek apstrādāta termiski. Vienai porcijai 150 g būs pilnībā pietiekami, + iemaisa angļu sinepes, pievieno svaigus piparus, var arī smalki sakapātus kaperus. Masu ieliek nelielā formā, apgāž otrādi uz šķivja. Atdala olas dzeltenumu no baltuma un dzeltenumu uzliek "kūciņai" pa vidu.
Ēd kopā ar baltmaizes grauzdiņiem.
personīgi es nelieku klāt kaperus, bet šķīvī blakus zaļās olīves. :)