Beerniibas atminjas jeb vietas un lietas, kuru vairs nav

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ietekmeejoties no diskusijas par Bik Bok un Cubus sleegshanu, kaadas ir taas juusu beerniibas lietas, vietas vai pasaakumi, kuru vairs nav?
Man noteikti tas ir saldeejuma veikals "Pingviins" un "Beernu pasaule" veikals tai laikaa, kad tur tieshaam paardeva tikai beernu preces. Un no pusaudzu gadiem noteikti "Liepajas dzintars".
25.08.2013 07:07 |

Reitings 870
Reģ: 16.01.2013
Man bērnība noteikti saistās ar gaiziņsaldējumu. kad biju maza,nedzīvoju Rīgā,bet gan laukos,tāpēc savu bērnību atceros ar baltmaizi,kura bija iesaiņota tādā kā plastikāta maisiņā,lauku veikalā,un maksāja ļoti lēti.
25.08.2013 11:05 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
saldējums "gaiziņš", košļājamās gumijas shock, baltmaizes kukulis, tikko cepts, silts, par nieka naudām, Mežaparks, arī jungle pop sasaldētās suliņas un tas, ka tiešām tie 50 santīmi likās milzu nauda, jo par to sanāca gan limonāde, gan čipsi, gan kāds saldējums.. ā, vēl bija un šad tad vēl manu tos mazos konusiņus, kurus veikalā pa dažiem sant pārdeva pa vienam - ar balto vai šokolādes glazūru :D
vispār ļoti daudz asociāciju ar saldumiem.. bija taču arī vaniļas vai šokolādes saldējums, kuru lika plastmasas maisiņā - 1 kg = 1 lvl ,tādu pirkām, šokolādes vienmēr un garšīgs bez gala bija (l)
vēl visvisādi karuseļi prātā nāk, kuru tagad nav, arī panorāmas rats!
25.08.2013 11:16 |

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Andrejsala. pa būšunau jau vēl ir, bet ne tāda, kā toreiz

Kas tur ir tagad savādāks? :) Man pašai Andrejsala ļoti patīk, interesanti, kas tur bija jaukāks pirms tam :)
25.08.2013 11:17 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Gaiziņi vēl pārdoas mazā veikaliņā uz Pērnavas ielas laikam. Netālu no 5. trolejbusa galapunkta. :D
25.08.2013 11:24 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Oj, ar tik daudzām lietām bērnība asociējas, ka visu nevaru pat uzskaitīt. Tas pats Gaiziņš, plombīra un šokolādes saldējumi tādā caurspīdīgā papīrītī, maksāja 13 sant. saldējums Eskimoss, toreiz tiiiik gards bija. Konču pirkšana pa vienu santīmu. Fiškas ar pokemoniem čipsu pakās. :D Tādi kā amerikāņu zefīriņi gari un savīti, apaļas košļenītes - bumbiņas tādos garos iepakojumos. Pavisam maziņa kad biju, atceros, ka pirku košļenītes, kuras izskatījās kā putnu dētas olas. Čipsu pakas bija daudz lētākas, atceros ka cenas kāpa un 32 sant. jau likās daudz.
Vecmammas māja dziļos laukos, ogu krūmi, ķiršu lasīšana, tā māja, sajūta, gaiss, dīķis aiz mājas...
25.08.2013 11:27 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Bik Boka nav. :D
25.08.2013 11:31 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
baltmaize, kurai garoza cieta, bet iekšā mīksts. nav tagad tādas, tagad vai nu visa mīksta līdz sapūst vai viss sakalst. negodīgi.
tas, ka 20 santīmi bija baigā nauda, par ko varēja pirkt lietas, vairākas. bulciņu UN saldējumu :D kad bija divītis nezināju, kur tādu naudu likt :D
lietuvas tirgus un tas, ka viss bērnam nopirktais bija kaut kas unikāls, bija mazāk mantu, bet lielāka vērtība viņām. nevienai no meitenēm bērnudārzā nebija vienādas kleitas :)
25.08.2013 11:40 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
tas drošums visur kāpt, līst, sasisties, bet kāpt tālāk. tagad par visu bail
25.08.2013 11:41 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Grīziņkalna parka karuseļi, mikroautobusi Latvija un autobusi Ikaruss, tādi balti saldējuma kioski, kur deva saldējumu vafeļu glāzītēs un lika ievārījumu pa virsu, saldējuma kokteilis no graņonkas ar tādu ļoti tievu salmiņu, sulas no tādām dīvainām piltuvjveida tvertnēm, kas uz tādas kā kājas karājās un kafejnīcas pārdevēja no tām tvertnēm lēja sulu graņonkās, saldējums metāla trauciņā uz garas plastmasas kājas, kafijas dzēriens "Vasara", vecais universālveikals Centrs un vecā Bērnu pasaule.
25.08.2013 11:42 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Ja, tās pudeles ar pumpīti, saldā maize ar magonēm, kura bija tādā kā puķītes formā izcepta, maksāja 13 sant., parasti mājās ēdu kopā ar svaigu pienu, bulciņas, kas maksāja 3 sant, tagad maksā ap 20, ja ne vairāk...
25.08.2013 11:50 |

Reitings 134
Reģ: 10.07.2013
Čipšu pakas ar mantiņām - fiškas utt. Kinder Surprise garšoja pēc šokolādes nevis pēc kaut kāda izstrādājuma. Vietējā veikaliņā varēja nopirkt 1 konfekti par 1 santīmu. Vienreiz aizgājām 5 meitenes ar 3 santīmiem un pārdevēja mums 2 konfektes iedeva par brīvu, lai visām sanāk. :) Laiki, kad cinisms vēl nebija saindējis sabiedrību.
25.08.2013 11:58 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Mmmm... kafija "vasara" pilnībā uzbur to ainu, kad virtuvē no rītiem vecvecmāmiņa gatavoja visiem šo kafiju :)
25.08.2013 12:00 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Man visvairāk atmiņā palika fiškas. Tas bija dikti forši ar visu pagalmu spēlēt. :) Tad vēl tā mantiņa Jo Jo vai kā viņu sauc ar Coca Cola uzrakstu. :D Tagad vēl joprojām pārdodas, bet laikam vairs nav tik aktuāli, uzlīmju albumi un uzlīmes. Visa sākumskola toreiz mainījās ar uzlīmēm. :)
25.08.2013 12:32 |

Reitings 488
Reģ: 18.04.2013
Atceros fiškas - gan čipsos, gan tajās košļenēs. Vēl Ventspilī bija tāds tirgus tur, kur tagad ir maxima - tas bija katra bērna sapnis - kleitas, mantiņas, visādi citādi krāmi, ēdieni visādi, bulciņas lētas. Vispār tas tirgus bija foršs, ok, drēbes es tur savā vecumā gan jau nepirktu, bet ēdieniem bija cita kvalitāte un pārdevējas bija super laipnas :) Tur arī gājām fiškas pirkt :D
ā un tad bija arī teletūbiju bums, man arī nopirka tādus mazus, vienīgi pūū nedabūju, jo tie vienmēr bija izpirkti vai bija tikai lielie :D

Vēl man atmiņā palicis tas kompjūters - pieslēdz pie tv un ieliekt tādas kasetītes, domājams play station pirmsākums. Vienmēr gāju pie draudzenes spēlēt spēles, pašai ar tādu gribējās, bet man bija dators :D
Un vēl supermario, man bija tāda atkarība, kad gāju sākumskolā, ka vecāki uzlika datoram paroli :D
Un kur tad bez tamagoči - visiem bija, bet man ne reizi nenopirka, jo mamma uzskatīja, ka tas ir kaut kāds s*ds :D Man toties nopirka fērbiju, tad nu biju traki laimīga :)) Skatos, ka viņi atkal veikalā atgriežas, gribētos brāļukam nopirkt Ziemassvētkos :)
Vēl man bija topā scala lelles, vēl tagad mājās stāv visādi komplekti.

Un par naudas vērtību agrāk pat žēl runāt, 50sant bija tik ļoti daudz :( Un kad man bija 2ls, tad ar visām pagalma čomenēm gājām uz veikalu un tonnām sapirkām visādus saldumus :D
25.08.2013 12:37 |

Reitings 488
Reģ: 18.04.2013
Red Head Pareizi vēl Jojo, man arī bija ar cocacola uzrakstu :D

Un vēl tak lecamauklas, gan parastā, kuru mēs spēlējām tā, ka bija kaut kādi 10 līmeņi laikam un vēl tā lecamaukla, kur divi cilvēki stāv galos un trešais lec :D Vēl ar bumbu spēlējām gurķos :D
Ahh, kādas atmiņas :)
25.08.2013 12:40 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
ak, jā - fiškas un LT lielais tirgus arī, no kura veda mājās visu ko un viss vienmēr patika, arī visādas gardas konfektes un toreiz tas bija kas tāds, par ko varēja priecāties pat vairākas dienas :)
ļoti patika pieminētā drošība - visu darīt! tā tiešām bija, toreiz vai nu tā baiļu sajūta vispār nepastāvēja vai vienkārši bija vienalga, jo visu gribējās redzēt, visur gribējās būt.
tā visa iespaidā atcerējos tos vakarus, kad mani nevarēja mājās dabūt, jo ārā ar pagalma bērniem bija interesanti no rīta līdz vēlam vakaram spēlēt paslēpes, augstāk par zemi utt. :D

vispār ļoti jauka diskusija, gandrīz viss, ko meitenes pieminējušas, ir bijis un liek pasmaidīt, padomāt, cik toreiz forša dzīve bija! (l)
25.08.2013 12:41 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Mežaparka karuseļi, Kaltenes mola pamestā ēka.
25.08.2013 12:58 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
gandrīz viss, ko meitenes pieminējušas, ir bijis

+

Vēl man ar bērnību saistās:
*Kasetes un magnetafons - šķībi, greizi dziedājām un ierakstījām pāri citām dziesmām. Video kasetes.
*Polaroid kamera.
*Divstāvu gulta, no otrā stāva bija forši lēkt lejā.
*Nezinu, vai joprojām kursē, bet bija tāds vilciens, ar kuru bieži braucām, Rīga-Simferopole. Kupejas, citu bērnu satikšana gaitenī..
*Krievu seriāls Простые истины, Ералаш
*Man topā bija raganu tēma - Sabrina pusaugu burve, Harijs Poters, Taņa Grotere, grāmatu sērija par Tinku un Līsiju. Mūsdienu jaunatnei tā vietā laikam ir vampīri.
25.08.2013 13:50 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Man ar bernibu saistas sis lietas. Vietas gan vel visas turpat :)

Mans pirmais mobilais telefons, pirkts par 9.kl. izlaiduma uzdavinato naudu. Bija loooti mils jo no ta tika rakstits tukstosiem milestibas iszinu hehe

Pat svana melodiju atceros :D Protams polifoniska versija :) http://www.youtube.com/watch?v=5sdNg4_8otU
25.08.2013 14:02 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Un man agrak loooti patika veikals Gerkens un Partneri :D
25.08.2013 14:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits