Zīmola drēbes skolas vecuma bērniem

Reitings 192
Reģ: 15.06.2013
Mans jautājums ir mazliet savādāks nekā varētu likt noprast virsraksts, jo bieži nācies dzirdēt izskanam tādus teikumus pie sarunām par skolu, skolēnu formu utt., ka, piemēram, kādu apceļ, jo nevar atļauties zīmolu drēbes, ka mūsdienās jau tie bērni atpazīst pat tos zīmolus, kas kuram ir utt. Nu tāda veida, manuprāt, infantīlas runas.
Kāds ir Jūsu viedoklis, kādus tieši šie cilvēki zīmolus savā prātā iztēlojas, kas tādas frāzes, apgalvojumus saka. Nav nācies redzēt masveidā pamatskolniekus utt., kas staigātu ar jaunākās kolekcijas ysl, prada, gucci, dolce and gabbana apģērbiem, somām par vairākiem simtiem, pat tūkstošiem euro. Man vienmēr vienkārši sāk nākt smiekli, kad kaut ko tādu dzirdu :D
23.08.2013 00:54 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Margo, no šī apraksta to nevar izsecināt. Te nav zināms, vai pieder māja vai īrē 2istabu dzīvokli. Cik ģimenei auto, vai jauni, lietoti. Cik daudz naudas ir kontā brīvajos līdzekļos, cik krājkontā. No šī var tikai saprast, ka ir ko ēst, apģērbs un var ceļojumā aizbraukt.
23.08.2013 19:16 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Nu tad jau LV tiešām lielākā daļa ir zemākais slānis.

+, bet es neuzskatu, ka citātā aprakstītā ģimene ir zemākais slānis. Zemākais slānis, manuprāt, nespēj neko tādu atļauties. Tā ir laba dzīve, bet saprotams, ka pie augstākā slāņa to nepieskaitīsi. Tā kā loģiski izsecinot - vidusslānis, kādu Latvijā ir ļoooti daudz, gan es, gan praktiski visi mani pazīstamie.
23.08.2013 19:17 |

10 gadi
Reitings 967
manhattanite, nu tak par to jau arī ir runa. Medijos tas tiek apspriests jau vairākus gadu desmitus, ka kopš brīvvalsts laikiem neveidojas tas vidusslānis, nu nav. Nu jau domāja, ka treknie gadi iezīmēs kaut ko līdzīgu vidusslānim... figa vien sanāca
23.08.2013 19:18 |

Reitings 1701
Drostala, tavuprāt, visi grib māju? Kāpēc māja tavās acīs ir rādītājs? Turklāt ne visiem ir prioritāte dzelžos - vieni, iespējams, var atļauties nopirkt jaunāku/nelietotu mašīnu, bet to tik daudz nevēlas un izvēlas šo naudu iztērēt kam citam, piemēram, ceļojumam papildus. Tomēr tas nenozīmē, ka šī ģimene nevarētu atļauties gan jaunu mašīnu, gan ceļojumu.
23.08.2013 19:19 |

10 gadi
Reitings 967
Nē, Margo, visi mēs esam zemākais slānis ;) Ok, DIO ir vidusslānis un Catalaya ir augstākais slānis.

Nu var jau sevi uzskatīt par vidusslāni, bet pēc pasaules standartiem tas tā nav.

A tie, kas vispār neko nevar atļauties un dzīvo trušobās, ir ubagi. Un pasaulē to ir ļoti daudz...
23.08.2013 19:21 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kopsh PSRS laikiem taa ir visu laiku bijis! Daudz ko ietekmee skolas atrashanaas vieta, bet ir tas videejais rociibas standarts ikvienaa skolaa un tie, kas ir zem taa, tiek dazkaart apcelti. Maskackaa apsmies par 90 to gadu humpalaam, jo lielaakaa dalja gjeerbjaas no tirgus, mikrorajonaa labaas dreebes skaitiisies no taa pasha H&M, bet privaatajaa skolaa, kur maacaas turiigu vecaaku beerni, tas pats H&M buus ierindots kaa nabagu apgjeerbs.
23.08.2013 19:22 |

10 gadi
Reitings 967
Margo - būt vai nebūt vidusslānim - tas nav viedoklis. Kur nu vēl mans viedoklis. Ir noteikti standarti un fakti, kas ir un kas nav vidusslānis. Nav runa par to, kā kurš grib tērēt savu naudu
23.08.2013 19:23 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Varbūt nepareizi,bet man allaž tika mācīts - zemākais slānis ir bomzīši,bezdarbnieki bez ienākumiem,cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas,etc. Vidusslānis - strādājošā tauta,ir ģimene,stabili ienākumi. Augstākais - var ceļot (pēc sirds patikas),ir iekrājumi,mvairāk par vienu auto,privātmāja,u.t.t.
Man tā kādreiz to visu skaidroja,bet pilnīgi pieļauju,ka tagad tas galīgi arī neatbilst :)
23.08.2013 19:25 |

Reitings 9169
Amerikāņu filmas droši vien redzētas Divstāvīga privātmāja, 2 auto, suns, 3 bērni, ceļojumi vasarā, iekrājumi, lai bērnus koledžās izskolotu. Tas ir vidusslānis

Manaa rajonaa pastnieks ar savu sievu, kura straadaa maizes ceplii, taa dziivo. Tas nav raadiitaajs! Pirmkaart, atskaitot lielaas pilseetas, visi dziivo maajaas, visbiezjaak maajaam ir 2 staavi. Otrkaart, dziive ir tik leeta, ka ja sanjem nedaudz vairaak par minimaalo, vari atlikt beerniem koledzjai. Treskaart, autobusu un tramvaju praktiski nav, attaalumi ir lieli, taapeec mashiina tiek uzskatiita par taadu pashu pirmaas nepiecieshamiibas preci kaa uudens un maize, jo bez mashiinas pat nevar tikt uz darbu, par paareejo nerunaajot!
23.08.2013 19:28 |

Reitings 1701
Nē, Margo, visi mēs esam zemākais slānis

Kas tad ir
bezdarbnieki bez ienākumiem,cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas,etc.
? Zemzemākais slānis?

Lai nu kā būtu pēc pasaules standartiem vai gudrām definīcijām, es uzskatu, ka, ja varu apģērbties, paēst, aiziet uz teātri, aizbraukt ceļojumā - tā ir laba dzīve un saukt to par zemāko slāni būtu zaimojoši pret tiem, kuri to visu nespēj. Ja pasaules standarti saka ko citu, tad tā ir dzīve TUR, nevis šeit. Šeit es redzu, kā dzīvo tie, kuriem nav naudas, un pateicos, ka man ir dota iespēja dzīvot citādāk, labāk.
23.08.2013 19:31 |

10 gadi
Reitings 967
manhattanite, pēc pasaules standartiem tā nav.

krista, tur jāņem vairāki faktori kopā, ne tikai tās redzamās lietas, bet arī, kā jau minēju, iekrājumi, noguldījumi, piederošo lietu vecums, dzīves kvalitāte kopumā.
Bet nu vispār daudzās ārzemēs lielākā daļa tā arī dzīvo, pieder pie vidusslāņa. ASV ļoti liela daļa pieder pie vidusslāņa. Pieļauju, ka Kanādā ir tāpat.
23.08.2013 19:33 |

10 gadi
Reitings 967
Margo, jā, tie ir ubagi.

Tikpat labi es arī varu paprasīt, kas tad ir tie, kuriem ir privātās lidmašīnas un miljardu vērtas pilis? Ja jau augstākā kārta ir tie, kas pāris reizes gadā var paceļot un pieder 2 auto. Superaugstākā kārta?
Protams, tās robežas pasaulē "no... līdz" ir tiiik plašas. Mums Latvijā tomēr padomju laikos visi bija vairāk vai mazāk pēc vienas šnites. Bet, kad ir atgūta neatkarība, nenotiek tā, kā normālās valstīs būtu, ka veidojas 70% vidusslānis. Bet gan sabiedrība sašķelas tajos, kas iepērkas Maximā un trauc trolejbusos, un tajos, kas izpērk Jūrmalu. Tur jau tā problēma
23.08.2013 19:37 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Manuprāt,tavus minētos augtās klases brendus pat reti kurš strādājošais Latvijā var atļauties.Manuprāt,sīkajiem varbūt ļoti turīgi vecāki var labākajā gadījumā atļauties Tommy hilfiger,Guess,g-star utt.Es nerunāju šeit par FAKE lietām.
Manuprāt, skolnieku vidū tas nav tik izplatīts, bet studentu vidū gan ir baigā brendomānija.Nezinu kā tas ir Latvijā, bet ārzemēs gan.Sīkajiem skolā galvenais, lai visi ir vienādi un neizceltos no pūļa savādāk sākās aprunašana.
23.08.2013 19:39 |

Reitings 9169
Pieļauju, ka Kanādā ir tāpat.

Kanaadaa ir sleeptais komunisms, taapeec daudzi ir zemaakajaa videejaa slaanii neatkariigi no ienaakumiem. Ja piemeeram, nopelni 100k gadaa,paliek paari 70k, ja nopelni 300k, tad paliek paari peec nodoklju nomaksas ap 170k, bet ja nopelni 800k, tad paliek paari peec nodokljiem vispaar tikai puse - 400k, bet ja pelni teiksim, kaadus 25k gadaa, samaksaatie nodoklji tev tiek atgriezti un veel dabon naudu no valsts. Beigaas visi ir pusliidz vienaadi.
23.08.2013 19:43 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Zīmolu drēbes- piemēram mana klasē tas skaitījās ifons, ipods, nike bikses/sporta tērps, gucci rokassprādzes, visādas ecco, tamaris, kurpes.u.c.
Tieši ta arī notika, ja tev šo mantu nebija, tevi apcēla.Un tev īpaši neveicās ja vēl nebija tēvs/māte, vai tu biji resns, ar līku degunu vai kā savādāk.
23.08.2013 21:31 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Mana kombinācija bija izcila- bez lietām, bez tēva ar līku degunu :D
Izaudzināja raksturu pamatīgi.
23.08.2013 21:33 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
domāju, ka ar to tiek domāti nike, adidas un taml., jo mūsdienās katram otrajam sīkajam ir nike kedas un soma. Ja nav -nezinu vai apceļ, bet sīkie npteikti grib tos, jo visiem ir.
23.08.2013 21:36 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Ārtpāts! Cik labi,ka es skolu pabeidzu, kad mobilie vispār vēl nebija. Tikai kad sāku iet augstskolā, tad jauniešiem parādījās ikdienas lietošanai. Pirms tam tkai biznesmeņiem bija tie kluči :)
Un drēbes arī pārsvarā iepirka tirgū, jo tādu lielveikalu nebija.
23.08.2013 21:37 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
kā vispār notiek audzināšana bagātās ģimenēs? viņi tiem bērniem arī kaut ko māca, vai tikai pērk dārgas lietas un dod visu ko tie vēlas...? kāpēc tā viņus izlutina?
23.08.2013 21:56 |

Reitings 287
Reģ: 26.08.2012
Margo, no šī apraksta to nevar izsecināt. Te nav zināms, vai pieder māja vai īrē 2istabu dzīvokli. Cik ģimenei auto, vai jauni, lietoti. Cik daudz naudas ir kontā brīvajos līdzekļos, cik krājkontā. No šī var tikai saprast, ka ir ko ēst, apģērbs un var ceļojumā aizbraukt.

Ir 4istabu dzīvoklis/savs/, mašīna, es eju augstskolā- uztur vecāki, bet mēs esam vidusslānis, ne bagātnieki, ne nabagi. : )
23.08.2013 22:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)